Piotr_M 07.04.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Aki-Aki szukało ziemi, zadzwoń do firmy Keller Polska, na pewno maja swoją stronę kiedyś mieli swoją siedzibę w Krakowie lub okolicach, oni zajmuja się na szeroką skalę takimi problemami i zapytaj jak oni rozwiązują takie problemy, może podpowiedzą Ci przynajmniej rozwiązanie zaistniałego problemu. Dzięki za podpowiedź - juz szukam namiarów na tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 07.04.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam ja z innej beczki odkupie stęple budowlane południe Krakowa info bardzo proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 07.04.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A ja jeszcze z innej beczki:robił Ktoś z Was studnię wierconą?A może macie namiary na kogoś z okolic Krakowa?Mam zamiar robić w najbliższym czasie.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 07.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Aki-Aki szukało ziemi, zadzwoń do firmy Keller Polska, na pewno maja swoją stronę kiedyś mieli swoją siedzibę w Krakowie lub okolicach, oni zajmuja się na szeroką skalę takimi problemami i zapytaj jak oni rozwiązują takie problemy, może podpowiedzą Ci przynajmniej rozwiązanie zaistniałego problemu. Dzięki za podpowiedź - juz szukam namiarów na tą firmę. jest jeszcze firma georem w Sosnowcu, zajmują się też mikropalowaniem etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 07.04.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam dzięki staraniom sąsiadki - jestem w plecy 450 zł ( a mogło być więcej- nielegalne zajęci pasa drogowego) - doniosła do Zarządu dróg powiatowych ze mam na wjeździe nasypany kamień... Jeszcze nie zaczęła budowy, a już w gminie jej mają dość, a teraz my ... życzę wam lepszych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 08.04.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam dzięki staraniom sąsiadki - jestem w plecy 450 zł ( a mogło być więcej- nielegalne zajęci pasa drogowego) - doniosła do Zarządu dróg powiatowych ze mam na wjeździe nasypany kamień... Jeszcze nie zaczęła budowy, a już w gminie jej mają dość, a teraz my ... życzę wam lepszych sąsiadów U nas jak tylko wjechała koparka na działkę od razu był telefon z gminy Na szczęście jak na razie nie mieli się do czego przyczepić Także też fajnych sąsiadów mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 08.04.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam dzięki staraniom sąsiadki - jestem w plecy 450 zł ( a mogło być więcej- nielegalne zajęci pasa drogowego) - doniosła do Zarządu dróg powiatowych ze mam na wjeździe nasypany kamień... Jeszcze nie zaczęła budowy, a już w gminie jej mają dość, a teraz my ... życzę wam lepszych sąsiadów U nas jak tylko wjechała koparka na działkę od razu był telefon z gminy Na szczęście jak na razie nie mieli się do czego przyczepić Także też fajnych sąsiadów mamy Należy mieć nadzieję, ze w innych sytuacjach (np. pojawienie się potencjalnych złodzieji) też będą tak czujni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 08.04.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam dzięki staraniom sąsiadki - jestem w plecy 450 zł ( a mogło być więcej- nielegalne zajęci pasa drogowego) - doniosła do Zarządu dróg powiatowych ze mam na wjeździe nasypany kamień... Jeszcze nie zaczęła budowy, a już w gminie jej mają dość, a teraz my ... życzę wam lepszych sąsiadów U nas jak tylko wjechała koparka na działkę od razu był telefon z gminy Na szczęście jak na razie nie mieli się do czego przyczepić Także też fajnych sąsiadów mamy Należy mieć nadzieję, ze w innych sytuacjach (np. pojawienie się potencjalnych złodzieji) też będą tak czujni No tu bym nie była taka pewna ale nadzieje trzeba mieć zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.04.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam dzięki staraniom sąsiadki - jestem w plecy 450 zł ( a mogło być więcej- nielegalne zajęci pasa drogowego) - doniosła do Zarządu dróg powiatowych ze mam na wjeździe nasypany kamień... Jeszcze nie zaczęła budowy, a już w gminie jej mają dość, a teraz my ... życzę wam lepszych sąsiadów To jej też nasyp trochę kamienia i zgłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 08.04.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam dzięki staraniom sąsiadki - jestem w plecy 450 zł ( a mogło być więcej- nielegalne zajęci pasa drogowego) - doniosła do Zarządu dróg powiatowych ze mam na wjeździe nasypany kamień... Jeszcze nie zaczęła budowy, a już w gminie jej mają dość, a teraz my ... życzę wam lepszych sąsiadów To jej też nasyp trochę kamienia i zgłoś A potem będziemy kręcić nowa sagę o Kargulach i Pawlakach. Lepiej nie korzystaj z powyższej podpowiedzi - życie najlepiej wyrównuje rachunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 08.04.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 witam,Czy moglibyscie podać namiar na sprawdzoną ekipę od kominków z Krakowa lub okolic? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.04.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Mieszkamy w cudownym miejscu Ilekroć zapomnę zgasić rano światełko na domu, sąsiad dzwoni do furtki i przypomina Jak nam się na budowie rozleciały taczki, czyli urwała się podpora, przyszedł do nas najbliższy sąsiad (widział z okna?) oferując zespawanie i zrobił to Za jedną, jedyną pomoc moich dzieci w jego polu, przy sadzeniu sałaty (była paskudna pogoda i bardzo się spieszył z sadzeniem), możemy podbierać jarzynki z wszystkich okolicznych pól, należących do różnych sąsiadów! Kurczę, aż się serce raduje, ze tak nas "miastowych" przyjęli do swojej społeczności, ale wiem też że bali się "nowych" którzy mieli sprowadzić się do ich wsi (my też mieliśmy cykora, a jak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.04.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Mieszkamy w cudownym miejscu Ilekroć zapomnę zgasić rano światełko na domu, sąsiad dzwoni do furtki i przypomina Jak nam się na budowie rozleciały taczki, czyli urwała się podpora, przyszedł do nas najbliższy sąsiad (widział z okna?) oferując zespawanie i zrobił to Za jedną, jedyną pomoc moich dzieci w jego polu, przy sadzeniu sałaty (była paskudna pogoda i bardzo się spieszył z sadzeniem), możemy podbierać jarzynki z wszystkich okolicznych pól, należących do różnych sąsiadów! Kurczę, aż się serce raduje, ze tak nas "miastowych" przyjęli do swojej społeczności, ale wiem też że bali się "nowych" którzy mieli sprowadzić się do ich wsi (my też mieliśmy cykora, a jak ) Ale z tego co pisze PEPIK to wynika że to sąsiadka raczej miastowa. Ja też mam podobny przypadek. Wszyscy zasiedziali mieszkańcy są OK tylko taki jeden miastowy problemuje. Ale udaję że mnie to nie obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 08.04.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 witam tak ta sasiadka jest miastowa ... z nowej huty .... pani doktor .... oj mam pecha strasznego ... j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.04.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 witam tak ta sasiadka jest miastowa ... z nowej huty .... pani doktor .... oj mam pecha strasznego ... j No cóż - jak komuś odwali to nawet doktorat nie pomoże - a nawet pogarsza. U nas to się mówi zryty beret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 08.04.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witajcie, poraz kolejny zwracam się do Was z prośbą o namiary: Poszukuję sprawdzonego, solidnego, uczciwego kierownika budowy z uprawnieniami nadzoru oraz koparko spychacza do ściągnięcia humusu. Budowa w Skotnikach. Czy ktoś z Was może mi podesłać namiary na takowych fachowców. Druga prośba: Czy ktoś z Was orientuje się w koszcie zakupu i transportu ziemi zyznej i jakiejś zwykłej pod spód ( ale nie gruz). Ponawiam pytanie:) I jeszcze coś: Czy ktoś z Was ma kontakt na sprawdzonego projektanta wod-kan-gaz? Pilnie potrzebuję. Czy ktoś kożystał z projektanta krajobrazu/ogrodu? Ciekawa jestem ile to może kosztować? Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.04.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Ponawiam pytanie:) I jeszcze coś: Czy ktoś z Was ma kontakt na sprawdzonego projektanta wod-kan-gaz? Pilnie potrzebuję. Najlepszy sposób to iść do nomen omen źródła Tzn. zgłosić się do wodociągów i kogoś stamtąd poprosić o zrobienie projektu. Potem idą za ciosem i robią przyłącza szybko i bez gadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 08.04.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 joanna i grześ - a co wybraliście? ZbysioR wybraliśmy okna Roto, chociaż rozważaliśmy też Fakro. Dostaliśmy 30 % rabatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąbeluś 09.04.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Projektank ogrodów bierze 100 zł za ar samego projetu , plus jeżeli ktoś chce roślinki. Sprawdzone w kilku miejscach. Studnie wiercone wykonuje np firma Wodeko na Ul Mogilskiej 97, firma w Balicach, ale niewiem jaka nazwa, mają siedzibe tuż przed Szczyglicami. Niestety inwestycja dość droga.(zależy od głębokości wiercenia i sprzętu wybranego przez klienta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Czy ktoś kożystał z projektanta krajobrazu/ogrodu? Ciekawa jestem ile to może kosztować? Z góry dzięki za info cena jest uzależniona od zakresu projektu - czy będzie to "koncepcja" (rozplanowanie roślin, małej architektury i komunikacji w ogrodzie - plan + kilka rysunków poglądowych + kosztorys i wskazówki dot. pielęgnacji) to około 500 zł czy tez szczególowy projekt (oprócz rozplanowania roślin dokładny projekt nawierzchni, oświetlenia, nawodnienia itp., kosztorys, + wskazówki jak wyżej) od 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts