lor 17.04.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam! Wczoraj rozmawialem z gosciem z KZK na temat przejazdu ponadtonazowych pojazdow przez ulice prowadzaca do mojej dzialki. Powiedzial, ze normalnie to za zjazd na budowe pobieraja 0,50 zl za metr kwadratowy dziennie!! to jest calkiem sporo... Jednak w przypadku budynkow mieszkalnych odstepuja od tego... Ale gdyby przypadkiem przyszlo placic to wychodzi w moim przypadku ok 8000 rocznie - troche to jest... To jest dopiero paranoja... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.04.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 nie widział ktoś może gdzieś na osiedlach żeby remontowała spółdzielnia chodniki i sprzedawała stare płyty chodnikowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Notoco 18.04.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Z drogowcami to miąłem jeszcze większy cyrk. Gdy zgłosiłem sie do nich z informacja ze planuje budowę przekopu pod jezdnia (woda) zażądali planu organizacji ruchu (hmmm to jeszcze moge zrozumieć. takie prawo etc ..) pozwoleń na zajecie pasa, uzgodnień z policja itd itd... mase papierow! Dodam ze droga jest slepa ma 2,5 m szer i ruch na niej jest 1 auto na godzinę w godzinie szczytu i prace absolutnie nie blokują pasa ruchu. Ponieważ prace miałem wykonać ze 2 tyg. pan prowadzący zaproponował jak poniżej. W dniu wykonania robót zadzwonić z donosem ze "ktos" wykonuje "prawdopodobnie prace bez pozwolenia", przyjedzie inspektor da mandat ( 200-500 zl)i .....i bedzie mozna dalej wykonywac prace .... Krotko mówiąc - zasugerował mi ze mam zadenuncjować sam siebie!!!!!!! Bylem w szoku przez dobra godzinę. Ot mamy kreatywnych urzędników, którzy wychodzą na przeciw oczekiwaniom ludzi Ps Wykonanie przekopu trwalo 45 min (tylko dlatego ze nie mogli znaleźć rury z woda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 18.04.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 nie widział ktoś może gdzieś na osiedlach żeby remontowała spółdzielnia chodniki i sprzedawała stare płyty chodnikowe ? Witam !!! Spróbuj zadzwonić do spni Kurdwanów Nowy - na ul. Wysłouchów wymieniają spory kawałek. Pzdr Yamnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 18.04.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ile w okolicach Krakowa płacicie miesięcznego abonamentu za monitoring w firmach ochraniarskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 18.04.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ile w okolicach Krakowa płacicie miesięcznego abonamentu za monitoring w firmach ochraniarskich? u mnie właśnie był gość z solidu coby wycene zrobić i mówił że miesięczny aboament w mojej okolicy (Brzoskwinia) wynosi 61zł z vatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emer 18.04.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 W Sokole 50+vat, czyli 61 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.04.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 To jakaś zmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 19.04.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 pan prowadzący zaproponował jak poniżej. W dniu wykonania robót zadzwonić z donosem ze "ktos" wykonuje "prawdopodobnie prace bez pozwolenia", przyjedzie inspektor da mandat ( 200-500 zl)i .....i bedzie mozna dalej wykonywac prace .... Krotko mówiąc - zasugerował mi ze mam zadenuncjować sam siebie!!!!!!! Bylem w szoku przez dobra godzinę. Ot mamy kreatywnych urzędników, którzy wychodzą na przeciw oczekiwaniom ludzi Ps Wykonanie przekopu trwalo 45 min (tylko dlatego ze nie mogli znaleźć rury z woda) No fajne A możesz napisać, ile kosztuje wykonanie takiego przekopu pod drogą? Bo ja mam dwa wyjścia - albo przekop i ok. 20 mb przyłącza, albo bez przekopu i ok. 50 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagolak 19.04.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 hejka chętnie odkupię 3 palety cegły krtówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 19.04.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 W Sokole 50+vat, czyli 61 brutto. Mnie solid też tyle zaproponował - w tym nieograniczona ilość wezwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 19.04.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Ile w okolicach Krakowa płacicie miesięcznego abonamentu za monitoring w firmach ochraniarskich? u mnie właśnie był gość z solidu coby wycene zrobić i mówił że miesięczny aboament w mojej okolicy (Brzoskwinia) wynosi 61zł z vatem solid - 60 zł +vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.04.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No fajne A możesz napisać, ile kosztuje wykonanie takiego przekopu pod drogą? Bo ja mam dwa wyjścia - albo przekop i ok. 20 mb przyłącza, albo bez przekopu i ok. 50 mb. Ja robiłam przewiert wody pod droga wojewódzką. Oczywiście wcześniej z zarządu dróg trzeba uzyskać pozwolenie. Potem jesli zna sie juz termin wykonania przewiertu to zgłaszasz odpowiednio wcześniej "zajęcie pasa drogowego" i dodatkowo "umieszczenie urządzenia w pasie drogowym". Notabene to drugie powinny zapłacić wodociągi, ale jesli na wniosku nie masz pieczęci wodociągów, że będą płacić za to to trzeba płacić samemu. Ja niestety płace sama (jakieś 50zł co rok - zależy od długości przewiertu) Dostajesz decyzje, w której podane sa koszty. Ja podałam termin w przedziale 2 dni, kosztowało to dosłownie kilka złotych (dokładnie nie pamietam, ale to była chyba właśnie wspomniana stawka 0,5zł/m2) Natomiast za sam przewiert płaciłam 100 zł za mb plus rura. Nic wiecej nie musiałam ustalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Notoco 21.04.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No fajne A możesz napisać, ile kosztuje wykonanie takiego przekopu pod drogą? Bo ja mam dwa wyjścia - albo przekop i ok. 20 mb przyłącza, albo bez przekopu i ok. 50 mb. Bylo to w cenie wykonania przyłącza i wszystkich prac z tym związanych. Ale myślę ze to niewielka cena (100-300 zl - zależnie jak droga i i jaki przekop) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.04.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 edit-blondi, Notoco - dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 22.04.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Jestem na etapie ścian szczytowych i okazało się, że przeliczyłem się w moich obliczeniach - zostaje mi na budowie pustaka Porotherm 30 (kilka palet). Sprzedam go w dobrej cenie . Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt (g g: 466 19 15), Do odbioru z działki Wróblowice - okolice Swoszowic. ps. W jakiej cenie chodzą deski (32) używane już na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 22.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 ps. W jakiej cenie chodzą deski (32) używane już na budowie? Mniej wiecej za polowe ceny nowych (pod warunkiem ze sa w przyzwoitym stanie - tzn. nadaja sie do ponownego uzycia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.04.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Mam do was pytanie. Będę się próbował dogadać z sąsiadem na użyczenie prądu i chciałbym się dowiedzieć za ile orientacyjnie zużyliście prądu na budowie ? Chodzi mi o jakieś widełki żebym wiedzial ile to mniej wiecej bedzie kosztować. Beton będzie z gruchy wiec betoniarka nie bedzie bardzo duzo pracowac. Chociaż pewnie później tynki tez na tym będą robione. Dzieki w góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 23.04.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 50zl na miesiac to gorna granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 23.04.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Od rozpoczęcia budowy do stanu obecnago (dom zamknięty, wszelkie instalacje, tynki wylewki zrobione) zużycie prądu nie przekroczyło 150zł.Miałam założony podlicznik (tata skądś to wygrzebał) także nie było niedomówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts