andorka 06.05.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 06.05.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 papierki w gminie to trzeba powaznie zajac sie zakupami ale od czego by tu zaczac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 06.05.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Ja się zastanawiam, ponieważ gmina Zabierzów doplaca Instalowała potencjalnie będzie ta sama osoba co CO i CWU, czyli znany z tego forum Grzesiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 07.05.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Chciałbym się z wami podzielić dobra nowiną. Właśnie otrzymałem pozwolenie na budowę!!! Po równo 2 miesiącach czekania - składałem wniosek 7 marca. Teraz czas na kolejne ruchy i załatwienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 07.05.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Gratulacje ja też się cieszyłem po otrzymaniu swojego PnB ale następnie przyszła proza życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.05.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Chciałbym się z wami podzielić dobra nowiną. Właśnie otrzymałem pozwolenie na budowę!!! Po równo 2 miesiącach czekania - składałem wniosek 7 marca. Teraz czas na kolejne ruchy i załatwienia.. Gratuluję i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 07.05.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Ja się zastanawiam, ponieważ gmina Zabierzów doplaca Instalowała potencjalnie będzie ta sama osoba co CO i CWU, czyli znany z tego forum Grzesiek13 A myslałeś już jakiej firmy kolektor kupisz? Ja myślę o kolektorach firmy WATT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 07.05.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Gratulacje ja też się cieszyłem po otrzymaniu swojego PnB ale następnie przyszła proza życia Tak wiem że będzie ciężko przejśc przez to wszystko ale jakoś ta wizja mnie nie załamuje. Jak narazie zrobiłem sam ogrodzenie i... bylo calkiem fajnie oderwac sie od pracy umysłowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 07.05.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ... Gratuluję i powodzenia Dzięki wielkie przyda sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 07.05.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Ja się zastanawiam, ponieważ gmina Zabierzów doplaca Instalowała potencjalnie będzie ta sama osoba co CO i CWU, czyli znany z tego forum Grzesiek13 A myslałeś już jakiej firmy kolektor kupisz? Ja myślę o kolektorach firmy WATT. Grzesiek instaluje kotłownie viessmana, ale zestaw słoneczny: kolektory próżniowe, zbiornik 250l, pompki i inne proponuje firmy nibe-biwar - całość ma kosztować ze 7 tysięcy (gmina dopłaca 4 tysiące) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 07.05.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Kto płaci za doprowadzenie prądu ziemią z sasiedniej działki ? Enion (tak jak przy lini napowietrznej) czy jest to wykonywane na własny koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.05.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Kto płaci za doprowadzenie prądu ziemią z sasiedniej działki ? Enion (tak jak przy lini napowietrznej) czy jest to wykonywane na własny koszt ? do licznika o ile się nie mylę płaci enion a od skrzynki z licznikiem do rozdzielczej skrzynki w domku My. u mnie jest tak, że akurat mam słup na działce i na nim jest skrzynka z licznikiem (za którą płaci inwestor) i do licznika poprowadził enion a dalej to już ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 08.05.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Ja się zastanawiam, ponieważ gmina Zabierzów doplaca Instalowała potencjalnie będzie ta sama osoba co CO i CWU, czyli znany z tego forum Grzesiek13 A myslałeś już jakiej firmy kolektor kupisz? Ja myślę o kolektorach firmy WATT. Grzesiek instaluje kotłownie viessmana, ale zestaw słoneczny: kolektory próżniowe, zbiornik 250l, pompki i inne proponuje firmy nibe-biwar - całość ma kosztować ze 7 tysięcy (gmina dopłaca 4 tysiące) ZBYSIO, ta cena za kolektory z osprzętem to 7+4 czy 7-4 czyli 3 tys.PLN (jak da gmina) ile tych kolektorów montujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 08.05.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Mam na zbyciu deski szalunkowe, do szalowania fundamentów, stropów wieńców itd. Kraków - Zabierzów. Pozostały mi po budowie. Wiem że jest dział ogłoszenia ale czy ktoś to czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 08.05.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Ja się zastanawiam, ponieważ gmina Zabierzów doplaca Instalowała potencjalnie będzie ta sama osoba co CO i CWU, czyli znany z tego forum Grzesiek13 A myslałeś już jakiej firmy kolektor kupisz? Ja myślę o kolektorach firmy WATT. Grzesiek instaluje kotłownie viessmana, ale zestaw słoneczny: kolektory próżniowe, zbiornik 250l, pompki i inne proponuje firmy nibe-biwar - całość ma kosztować ze 7 tysięcy (gmina dopłaca 4 tysiące) ZBYSIO, ta cena za kolektory z osprzętem to 7+4 czy 7-4 czyli 3 tys.PLN (jak da gmina) ile tych kolektorów montujesz? cena 7 netto jest orientacyjna za całość, czyli od tego odjąć trzeba około 1000 za zbiornik, który i tak trzeba by było kupić a jest w cenie zestawu, od tego trzeba odjąć 40% lub maksymalnie 4000, które daje gmina (w uchwale gminy nieprecyzyjne określenie 40% od całości instalacji, więc kocioł też można podciągnąć może), do tego dodać koszt montazu kolektorów w tym ma być ok 4 m2 Może coś przekręciłem, bo jak sam pisałem dopiero rozważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xzbyszek 08.05.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam wszystkichCzy robił ktoś może ostatnio wylewki? Potrzebuje orientacyjne koszty robocizny za metr kw. Mam niebawem spotkanie z gościem od wylewek i chciałbym się trochę przygotować…Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 08.05.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam wszystkich Czy robił ktoś może ostatnio wylewki? Potrzebuje orientacyjne koszty robocizny za metr kw. Mam niebawem spotkanie z gościem od wylewek i chciałbym się trochę przygotować… Pozdrawiam Witam imiennika U mnie 12,5 złotego za folie, styropian i wylewkę +2 złote, jeżeli papa Wykonawca polecany na białej małopolskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 08.05.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam wszystkich Czy robił ktoś może ostatnio wylewki? Potrzebuje orientacyjne koszty robocizny za metr kw. Mam niebawem spotkanie z gościem od wylewek i chciałbym się trochę przygotować… Pozdrawiam Ja płaciłem 65 zł/m2 robocizna + materiały (m.innymi styropian 10 cm) - wylewka tradycyjna. Jednak drugi raz wziołbym raczej wylewkę z agregatu. Nie trzeba robić potem samopoziomującej. Jest idealnie równa w przeciwieństwie do tradycyjnych cementowo wapiannych które są porowate oraz sie pylą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 09.05.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam Czy ktoś Was posiada namiar na samochód hds z długim wysięgnikiem najlepiej minimum 10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 11.05.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam Poszukuję sprawdzonego solidnego kierownika budowy. Budowa - północ Krakowa. Baardzo proszę o jakieś namiary na priva najlepiej. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts