airbuss 16.05.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 kupie stęple 2,5m sztuk ponad 100. okolice Skawiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 16.05.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 kupować nie kupowałam nic ponieważ taniej mozna kupić w max flizie (polecam) ale bywam tam bardzo często konsultując swoje pomysły z rzeczywistością ; miła i chętna do pomocy obsługa, duży dość wybór i myślę że nie powinni zrobić świństwa ! chyba zartujesz - max-fliz na zakopiance? Toz to najdrozsze miejsce jakie widzialem z plytkami (zeby znalezc drozej trzebaby sie niezle postarac). Obsluga tez jakos mnie nie powaliła na kolana.... Znacznie lepiej juz przejsc 100m dalej do bomaru2 - tam chociaz ceny sa normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 16.05.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 My kupowaliśmy wszystkie płytki w Max-Flizie i ceny mieliśmy bardzo dobre (spory rabat nam zaproponowali i dali bezpłatny transport poza granice Krakowa). Poza tym np. płytek z Paradyża w Bomarze2 nie prowadzą. Podobnie jak gresów z Nowej Gali. A jak braknie kilku sztuk to magazyn mają zaraz obok podczas gdy sąsiedzi 100 metrów dalej mają magazyn za elektrociepłownią w Łęgu. Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 17.05.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Szczepek, w Leroy`u w Modlniczce widziałam przedwczoraj promocję na solary. Są wystawione z całą makietą połączeń i czuwa przy tym stanowisku fachowiec, który udziela porad. Może tam lookniesz? Nie mogę Ci inaczej pomóc, bo na razie tylko myślimy o solarach, mamy przygotowaną instalację, ale montaż trochę później Byłem zerknąć - zestaw 9 000 - cena bez rewelacji - Fachowego Pana nie udało mi się spotkć niestety. A na solarach szukałem długo logo jakiegoś producenta i nie znalazłem więc wyglądało to jak jakiś "noname" - ale może niezbyt dobrze szukałem, bo mi dwa maluszki latały za plecami i niepozwalały się skupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta 666 19.05.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 adrzejp : proszę bardzo Usługi Stolarskie Józef Zając Skrzydlna 270 tel 018 - 333-10-34 Kochany ty się tak nie podniecaj tym zajączkiem. Ja zamówiłam drzwi wejściowe i facet mnie oszukał, nie zrobił tak jak chciałam, o reklamacjach nie chce słyszeć i jest wogóle gbur, beszczelny i przeklina bardzo. Uciekać od takiego człowieka. NIE POLECAM Nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 20.05.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 kupować nie kupowałam nic ponieważ taniej mozna kupić w max flizie (polecam) ale bywam tam bardzo często konsultując swoje pomysły z rzeczywistością ; miła i chętna do pomocy obsługa, duży dość wybór i myślę że nie powinni zrobić świństwa ! chyba zartujesz - max-fliz na zakopiance? Toz to najdrozsze miejsce jakie widzialem z plytkami (zeby znalezc drozej trzebaby sie niezle postarac). Obsluga tez jakos mnie nie powaliła na kolana.... Znacznie lepiej juz przejsc 100m dalej do bomaru2 - tam chociaz ceny sa normalne. co do obsługi to pisałam na temat krak-flizu w Węgrzcach, Max-fliz i Bomar z obsługa mają wiele do życzenia - chociaż wszędzie pracują tylko ludzie i mozna trafic na róznych. Niestety wszedzie trzeba upominac sie o SWOJE. Ale Bomar jest drogi - chyba ze od cen na te same płytki daja duzo wieksze rabaty niz Max fliz - nie pytałam. wydaje mi sie tylko ze mieli większy wybór płytek z cen ponizej 100zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 20.05.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Szczepek, w Leroy`u w Modlniczce widziałam przedwczoraj promocję na solary. Są wystawione z całą makietą połączeń i czuwa przy tym stanowisku fachowiec, który udziela porad. Może tam lookniesz? Nie mogę Ci inaczej pomóc, bo na razie tylko myślimy o solarach, mamy przygotowaną instalację, ale montaż trochę później Byłem zerknąć - zestaw 9 000 - cena bez rewelacji - Fachowego Pana nie udało mi się spotkć niestety. A na solarach szukałem długo logo jakiegoś producenta i nie znalazłem więc wyglądało to jak jakiś "noname" - ale może niezbyt dobrze szukałem, bo mi dwa maluszki latały za plecami i niepozwalały się skupić Dzieki słoneczko !Twoja ppomoc jest nieoceniona ... zawsze to jakaś wskazówka - pewnie ze zerknę. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 21.05.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam serdecznie wszystkich budujących, potrzebuję pilnie GRUZU na utwardzenie drogi. Poszukuję również jakiegoś blaszaka na budowę i dużej przyczepy dla ekipy.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 21.05.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 hose, wysłałam Ci P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_k 21.05.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam serdecznie, potrzebuję pomocy. Mianowicie szukam sprawdzonej ekipy budowlanej do stanu surowego otwartego + dach, działka w Libertowie. Domek z garażem 2 stanowiskowym, dach dwuspadowy, łącznie 230m kw. Dotychczas firmy, z którymi rozmawiałam za robociznę chcą 100000 netto, wersja z materiałem to 250 000. Mam wrażenie, że to bardzo drogo. Proszę o pomoc i ewentualne opinie co do cen. Czy u nas jest naprawdę tak drogo????Dzięki za opinie i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 22.05.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam serdecznie, potrzebuję pomocy. Mianowicie szukam sprawdzonej ekipy budowlanej do stanu surowego otwartego + dach, działka w Libertowie. Domek z garażem 2 stanowiskowym, dach dwuspadowy, łącznie 230m kw. Dotychczas firmy, z którymi rozmawiałam za robociznę chcą 100000 netto, wersja z materiałem to 250 000. Mam wrażenie, że to bardzo drogo. Proszę o pomoc i ewentualne opinie co do cen. Czy u nas jest naprawdę tak drogo???? Dzięki za opinie i komentarze. wyliczenie kosztu materiałów mozna zrobic samemu - biezesz wykaz z projektu i dzwonisz po skladach budowlanych. Co do robocizny nie pozostaje nic innego jak obdzwonic kilka firm - nie ograniczaj sie do najblizszej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 22.05.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam serdecznie, potrzebuję pomocy. Mianowicie szukam sprawdzonej ekipy budowlanej do stanu surowego otwartego + dach, działka w Libertowie. Domek z garażem 2 stanowiskowym, dach dwuspadowy, łącznie 230m kw. Dotychczas firmy, z którymi rozmawiałam za robociznę chcą 100000 netto, wersja z materiałem to 250 000. Mam wrażenie, że to bardzo drogo. Proszę o pomoc i ewentualne opinie co do cen. Czy u nas jest naprawdę tak drogo???? Dzięki za opinie i komentarze. 100 tys za samą robociznę to bardzo dużo moim zdaniem oczywiście. My płacimy 40 tys mniej domek 240 dach dwuspadowy, z garażem na dwa stanowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 22.05.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 witam u nas za stan surowy chcą 35 000 zł( tak było ustalone w 2007 ) a teraz chca dopłatę 5 tys. ( za udano współpracę). chociaż po drodze chcieli jeszcze dodatkową kasę - ale nie dostali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 23.05.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ostrzeżenie o złodziejach. Mojemu kuzynowi w Niepołomicach "wyparowały" drzwi wejściowe z nowobudowanego domu.Gdyby ktos miał ofertę kupna takich drzwi lub cos wiedział na ten temat prosze o kontakt na priv. Drzwi dębowe, brązowe z szybami pośrodkuPozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pero33 25.05.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 wita,. chyba już czs, by zagościć tu na tsałe. I od razu pytanko : gdzie kupie tanio blache trapez na dach w okolicach Krakowa? I czy ma ktos tanią ekipe do wymiany dachu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 25.05.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witajciewczoraj przeżyłem mały szok - mianowicie mam do zamontowania rb-etkę i zapytałem potencjalnego wykonawcę o koszt - powiedział 700-800 zł.Aż mnie zamurowało, ponieważ miał to być de facto tylko montaż - posiadam rb-etkę z kablem, do zrobienia jest podłączenie jej do skrzynki, przeprowadzenie kabla (mojego) w formie "linii" napowietrznej ok. 8 m - góra 10 m (w osłonie - mój koszt) i podpisanie stosownego oświadczenia dla Enionu.W mojej opinii czas poświęcony na wykonanie tych czynności to góra 2 godziny. Jeżeli macie namiary na elektryka z uprawnieniami (podpisanie dokumentów dla Enionu) to bardzo proszę o ich podanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerald_ 25.05.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam wszystkich z grupy budującej Kraków. Zaczynam drobne przygotowania pod inwestycje. Ekipa wchodzi w połowie wakacji. Mam nadzieję, że osoby z bardziej zaawansowaną inwestycją będą służyć radą i doświadczeniami. Mam na początek pytanie odnośnie przyłącza prądu. Jak można obejść etap przyłacza tymczasowego i wykonać od razu przyłącz docelowy. Widziałem kilka inwestycji ze skrzynką docelową ( ogrodzeniową ) a inwestycja ledwo wychodziła z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerald_ 25.05.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam serdecznie, potrzebuję pomocy. Mianowicie szukam sprawdzonej ekipy budowlanej do stanu surowego otwartego + dach, działka w Libertowie. Domek z garażem 2 stanowiskowym, dach dwuspadowy, łącznie 230m kw. Dotychczas firmy, z którymi rozmawiałam za robociznę chcą 100000 netto, wersja z materiałem to 250 000. Mam wrażenie, że to bardzo drogo. Proszę o pomoc i ewentualne opinie co do cen. Czy u nas jest naprawdę tak drogo???? Dzięki za opinie i komentarze. 100 tys za samą robociznę to bardzo dużo moim zdaniem oczywiście. My płacimy 40 tys mniej domek 240 dach dwuspadowy, z garażem na dwa stanowiska. Witam. Mnie domek 300 M pod krakowem 2 ekipy ( górale) wyceniły na 50 000. To ponoć tanio. Ale teraz jest wolna amerykanka na rynku i rozrzut jest niesamowity. Inna ekipa ( firma) krzyknęła 90 000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 26.05.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam wszystkich z grupy budującej Kraków. Zaczynam drobne przygotowania pod inwestycje. Ekipa wchodzi w połowie wakacji. Mam nadzieję, że osoby z bardziej zaawansowaną inwestycją będą służyć radą i doświadczeniami. Mam na początek pytanie odnośnie przyłącza prądu. Jak można obejść etap przyłacza tymczasowego i wykonać od razu przyłącz docelowy. Widziałem kilka inwestycji ze skrzynką docelową ( ogrodzeniową ) a inwestycja ledwo wychodziła z ziemi. Można bez problemu ... Tylko mnie osobiście zajęło to 11 miesięcy (mam słup 30 cm od granicy działki) - jak się sprężysz to do 6 misięcy powinieneś mieć A na serio to musisz 1. mieć warunki 2. na warunkach przeczytasz, czy jest potrzebna budowa przyłącza 3. Z powyższą wiedzą dzwonisz do Enionu i umawiasz się na podpisanie umowy przyłączeniowej 3a. czekając na swój termin gromadzisz dokumenty, które ci wskażą 4. podpisujesz umowę przyłaczeniową 5. czekasz, czekasz, czekasz, czekasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerald_ 26.05.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam wszystkich z grupy budującej Kraków. Zaczynam drobne przygotowania pod inwestycje. Ekipa wchodzi w połowie wakacji. Mam nadzieję, że osoby z bardziej zaawansowaną inwestycją będą służyć radą i doświadczeniami. Mam na początek pytanie odnośnie przyłącza prądu. Jak można obejść etap przyłacza tymczasowego i wykonać od razu przyłącz docelowy. Widziałem kilka inwestycji ze skrzynką docelową ( ogrodzeniową ) a inwestycja ledwo wychodziła z ziemi. Można bez problemu ... Tylko mnie osobiście zajęło to 11 miesięcy (mam słup 30 cm od granicy działki) - jak się sprężysz to do 6 misięcy powinieneś mieć A na serio to musisz 1. mieć warunki 2. na warunkach przeczytasz, czy jest potrzebna budowa przyłącza 3. Z powyższą wiedzą dzwonisz do Enionu i umawiasz się na podpisanie umowy przyłączeniowej 3a. czekając na swój termin gromadzisz dokumenty, które ci wskażą 4. podpisujesz umowę przyłaczeniową 5. czekasz, czekasz, czekasz, czekasz... Nawet mnie nie strasz. W sierpniu chcę rozpocząć budowę. Czy na przyłącz tymczasowy też się czeka tyle czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts