Guliwerka 25.06.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam. Ja dopiero będę robić projekt i wycenę w firmie Bartosz. Podoba mi się to ze przy ich rozwiązaniu nie muszę prowadzić rury czerpnej przez grunt. W projekcie domu mam już uwzględniony projekt wentylacji mechanicznej ale jest on taki trochę po najmniejszej linii oporu więc niewiele z niego pożytku zwłaszcza ze nie uwzględnia właściwego wykorzystania ciepła z kominka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerald_ 25.06.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam. Ja dopiero będę robić projekt i wycenę w firmie Bartosz. Podoba mi się to ze przy ich rozwiązaniu nie muszę prowadzić rury czerpnej przez grunt. W projekcie domu mam już uwzględniony projekt wentylacji mechanicznej ale jest on taki trochę po najmniejszej linii oporu więc niewiele z niego pożytku zwłaszcza ze nie uwzględnia właściwego wykorzystania ciepła z kominka. Pozdrawiam Czy można zapytać o namiary do tej firmy? Co do wykorzystania ciepła z kominka to jak rozwiazałaś tą sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 25.06.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Gerald, wysłałam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 25.06.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Mam poważny problem z ekipa budowlaną i chyba pójdą do odstrzału !!! Podeślijcie jakieś namiary na tanie i solidne ekipy bo zostaje na lodzie z zaczętą budową. Błagam dajcie jakieś namiary............... Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.06.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 A gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 25.06.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 A gdzie budujesz? _________________ DOMEK do sprzedania i my jako sąsiedzi dokładnie w śledziejowicach... monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 25.06.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Cytat: A gdzie budujesz? _________________ DOMEK do sprzedania i my jako sąsiedzi dokładnie w śledziejowicach... monika to jest za Krakowem w stronę Wieliczki, ale zapewniam nocleg na budowie. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.06.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Zapytam moich, którzy budują już któryś z kolei dom w naszej wsi Teraz dokładnie na przeciwko, za drogą i mamy z nimi wygodę, bo w wolnych chwilach dochodzą i wykańczają to, czego nie dali rady w zimie. Dlatego pytałam gdzie budujesz. Mają swoje przyczepy kempingowe, więc z noclegiem nie byłoby kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 26.06.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Wiatm wszystkich budujących. Mam ogromny dylemat dotyczący ceny jaką "krzyknęła sobie" ekipa za wybudowanie domu 140 metrów kw. Za stan surowy 45 zł ( są w tym fundamenty, ocieplenie fundamentów, murowanie ścian i stropy). Reszta czyli wylewki, tynki wewnętrzne i zewnętrzne to osobna cena. Pomóżcie mi czy nie liczą za dużo???? U mnie cena dokładnie taka sama, ale za domek 180 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 26.06.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam, Jestem obecnie na etapie dachu i zostało mi trochę materiału po murach - chętnie się ich pozbęde po kosztach: - dwie palety pustaka porotherm 30 P+W ( 160 szt.) - ok. 40-50 stęmpli - kilka worków cementu (ok. 25 szt. po 25 kg) Budowa we Wróblowcach-Swoszowicach. Jeśli ktoś weźmie to hurtem - upusty zapewnione Pzdr, Mirek ps. W temacie ceny za dach, ułożenie dachu (więźba, dachówka ceramiczna, rynny, podbitka) 65 zł /m2. Ekpia z gór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.06.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Sloneczko czy ja tez moge sie usmiechnac o namiary do tej ekipy? Obecnie zbieram namiary na porzadne( z niezbyt wygurowana cena) ekipy wiec BARDZO PROSZE INWESTOROW ktorzy obecnie maja skonczny stan surowy i byli zadowoleni z pracy ich ekipy (ekip) o przeslanie namiarow Bede wdzieczna bo juz najwyzsza pora zaczac wyceniac swoje marzenia (budowa w powiecie myslenickim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.06.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Nasza kochana ekipa będzie wolna pod koniec lipca. Polecam ją z najczystszym sumieniem Są dokładni, sprawni, weseli (nie piją w pracy!) i uczciwi. Telefon podam Wam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 27.06.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 weseli (nie piją w pracy!) Fajnie zabrzmiało Czyli w takim razie piją przed pracą jak są tacy weseli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.06.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Może fajnie zabrzmiało Jest to rodzinna ekipa spod Krynicy - ojciec "szeryf", synowie (Krzysiek rządzi), szwagrowie, wyjątkowo zgodna, którzy wciąż opowiadają sobie jakieś dykteryjki i z budowy często słychać śmiech Jest to raczej ewenement, spotykany u tych którzy kochają swoją robotę. A piwkiem, owszem, nie pogardzą w gorące dni, ale po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 27.06.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Przespałem 2 m-ce i nie kupiłem stali a w tym tygodniu mocno się zdziwiłem ceną stali a raczej jej dużym wzrostem. Obdzwoniłem część składów ale jeżeli możecie mi podpowiedzieć w jakiej cenie jest w waszej okolicy to będę wdzięczny. Chodzi o stal 6 (gładką) oraz 8-12 (żebrowaną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 28.06.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Przespałem 2 m-ce i nie kupiłem stali a w tym tygodniu mocno się zdziwiłem ceną stali a raczej jej dużym wzrostem. Obdzwoniłem część składów ale jeżeli możecie mi podpowiedzieć w jakiej cenie jest w waszej okolicy to będę wdzięczny. Chodzi o stal 6 (gładką) oraz 8-12 (żebrowaną). Kupowałem dwa dni temu stal i z moich informacji ceny mają się tak: fi6: 3300 - 3780zł fi16: 3180 - 3420zł (Skawina i okolice) Jeżeli ktoś z was mógłby się podzielić informacjami na temat piasku do zasypania fundamentów to był bym bardzo wdzięczny (mam jak narazie jedna ofertę 76zł/m3 z transportem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 28.06.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 FI12 3300, a fi6 3600, dane z 25.06.08, skład w Minodze koło Skały, trzeba od razu pytać o upusty, miesiąc temu było 2780 i 2980zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 28.06.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Przespałem 2 m-ce i nie kupiłem stali a w tym tygodniu mocno się zdziwiłem ceną stali a raczej jej dużym wzrostem. Obdzwoniłem część składów ale jeżeli możecie mi podpowiedzieć w jakiej cenie jest w waszej okolicy to będę wdzięczny. Chodzi o stal 6 (gładką) oraz 8-12 (żebrowaną). Kupowałem dwa dni temu stal i z moich informacji ceny mają się tak: fi6: 3300 - 3780zł fi16: 3180 - 3420zł (Skawina i okolice) Jeżeli ktoś z was mógłby się podzielić informacjami na temat piasku do zasypania fundamentów to był bym bardzo wdzięczny (mam jak narazie jedna ofertę 76zł/m3 z transportem) Ty chyba sobie żartujesz z tą ceną za piach zasypowy za 10kubików (1 samochód) płaciłbyś??...760zł?? ja wczoraj kupowałam czysty, powtórzę czysty piach do murowania za 550zł autko = 10m3 a zasypowy szukaliśmy i szukalismy, a pod nosem znaleźliśmy za jedyne 200zł za 10m3, a wlazło nam 10aut+przyczepa (8m3) i jeszcze było mało więc kopalismy dziurę na działce i garaż zasypaliśmy gliną z działki i na to przyczepa zasypowego:lol: ceny z transportem, ale do Skawiny możesz płacić więcej, tyle tylko,że wiem, że tam też wozili(że,że,że ) z tego składu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.06.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Wpisz w google: stal zbrojeniowa kraków i pytaj mailem o ceny. Myśmy kupowali na Łowińskiego 2, po 2,500 zł brutto za tonę, ale rok temu: http://www.baustal.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.06.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Czy tylko Sloneczko (jeszcze raz dzieki ) jest zadowolona ze swojej ekipy po postawieniu murow i zrobieniu dachu?Naprawde nikt z was nie moze po swoim doswiadczeniu polecic i pdac namiarow na swoje ekipy z tego etapu budowy? PLISSSSSSSSSSSSSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts