Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Ja dopiero będę robić projekt i wycenę w firmie Bartosz. Podoba mi się to ze przy ich rozwiązaniu nie muszę prowadzić rury czerpnej przez grunt.

W projekcie domu mam już uwzględniony projekt wentylacji mechanicznej ale jest on taki trochę po najmniejszej linii oporu więc niewiele z niego pożytku zwłaszcza ze nie uwzględnia właściwego wykorzystania ciepła z kominka.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Ja dopiero będę robić projekt i wycenę w firmie Bartosz. Podoba mi się to ze przy ich rozwiązaniu nie muszę prowadzić rury czerpnej przez grunt.

W projekcie domu mam już uwzględniony projekt wentylacji mechanicznej ale jest on taki trochę po najmniejszej linii oporu więc niewiele z niego pożytku zwłaszcza ze nie uwzględnia właściwego wykorzystania ciepła z kominka.

Pozdrawiam

Czy można zapytać o namiary do tej firmy?

Co do wykorzystania ciepła z kominka to jak rozwiazałaś tą sprawę?

Zapytam moich, którzy budują już któryś z kolei dom w naszej wsi :) Teraz dokładnie na przeciwko, za drogą i mamy z nimi wygodę, bo w wolnych chwilach dochodzą i wykańczają to, czego nie dali rady w zimie.

Dlatego pytałam gdzie budujesz.

Mają swoje przyczepy kempingowe, więc z noclegiem nie byłoby kłopotu.

Wiatm wszystkich budujących. Mam ogromny dylemat dotyczący ceny jaką "krzyknęła sobie" ekipa za wybudowanie domu 140 metrów kw. Za stan surowy 45 zł ( są w tym fundamenty, ocieplenie fundamentów, murowanie ścian i stropy). Reszta czyli wylewki, tynki wewnętrzne i zewnętrzne to osobna cena. Pomóżcie mi czy nie liczą za dużo????

U mnie cena dokładnie taka sama, ale za domek 180 metrów.

Witam,

Jestem obecnie na etapie dachu i zostało mi trochę materiału po murach - chętnie się ich pozbęde po kosztach:

- dwie palety pustaka porotherm 30 P+W ( 160 szt.)

- ok. 40-50 stęmpli

- kilka worków cementu (ok. 25 szt. po 25 kg)

Budowa we Wróblowcach-Swoszowicach. Jeśli ktoś weźmie to hurtem - upusty zapewnione :-)

Pzdr, Mirek

ps. W temacie ceny za dach, ułożenie dachu (więźba, dachówka ceramiczna, rynny, podbitka) 65 zł /m2. Ekpia z gór.

Sloneczko czy ja tez moge sie usmiechnac o namiary do tej ekipy? :D

Obecnie zbieram namiary na porzadne( z niezbyt wygurowana cena) ekipy wiec BARDZO PROSZE INWESTOROW ktorzy obecnie maja skonczny stan surowy i byli zadowoleni z pracy ich ekipy (ekip) o przeslanie namiarow Bede wdzieczna bo juz najwyzsza pora zaczac wyceniac swoje marzenia (budowa w powiecie myslenickim) :D

Może fajnie zabrzmiało ;)

Jest to rodzinna ekipa spod Krynicy - ojciec "szeryf", synowie (Krzysiek rządzi), szwagrowie, wyjątkowo zgodna, którzy wciąż opowiadają sobie jakieś dykteryjki i z budowy często słychać śmiech :) Jest to raczej ewenement, spotykany u tych którzy kochają swoją robotę.

A piwkiem, owszem, nie pogardzą w gorące dni, ale po pracy.

Przespałem 2 m-ce i nie kupiłem stali a w tym tygodniu mocno się zdziwiłem :x ceną stali a raczej jej dużym wzrostem. Obdzwoniłem część składów ale jeżeli możecie mi podpowiedzieć w jakiej cenie jest w waszej okolicy to będę wdzięczny. Chodzi o stal 6 (gładką) oraz 8-12 (żebrowaną).

Kupowałem dwa dni temu stal i z moich informacji ceny mają się tak:

fi6: 3300 - 3780zł

fi16: 3180 - 3420zł

(Skawina i okolice)

Jeżeli ktoś z was mógłby się podzielić informacjami na temat piasku do zasypania fundamentów to był bym bardzo wdzięczny (mam jak narazie jedna ofertę 76zł/m3 z transportem)

Przespałem 2 m-ce i nie kupiłem stali a w tym tygodniu mocno się zdziwiłem :x ceną stali a raczej jej dużym wzrostem. Obdzwoniłem część składów ale jeżeli możecie mi podpowiedzieć w jakiej cenie jest w waszej okolicy to będę wdzięczny. Chodzi o stal 6 (gładką) oraz 8-12 (żebrowaną).

Kupowałem dwa dni temu stal i z moich informacji ceny mają się tak:

fi6: 3300 - 3780zł

fi16: 3180 - 3420zł

(Skawina i okolice)

Jeżeli ktoś z was mógłby się podzielić informacjami na temat piasku do zasypania fundamentów to był bym bardzo wdzięczny (mam jak narazie jedna ofertę 76zł/m3 z transportem)

Ty chyba sobie żartujesz z tą ceną za piach zasypowy :o za 10kubików (1 samochód) płaciłbyś??...760zł?? :o

ja wczoraj kupowałam czysty, powtórzę czysty piach do murowania za 550zł autko = 10m3

a zasypowy szukaliśmy i szukalismy, a pod nosem znaleźliśmy za jedyne 200zł za 10m3, a wlazło nam 10aut+przyczepa (8m3) i jeszcze było mało :o więc kopalismy dziurę na działce i garaż zasypaliśmy gliną z działki i na to przyczepa zasypowego:lol: ceny z transportem, ale do Skawiny możesz płacić więcej, tyle tylko,że wiem, że tam też wozili(że,że,że :roll: ) z tego składu