cesiek 11.07.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Nasza oczyszczalnia przyjechała w zeszłym tygodniu. Montować będziemy dopiero za jakeś 2 tygodnie. A to w Mogilanach gdzies? Jaki typ oczyszczalni wybraliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 12.07.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witam wszystkich, proszę o poradę w kwestii więźby a dokładniej robocizny. Od pewnego górala dostałam wycenę na mój dach 75 zł/m2 a w tym układanie więźby, dachówki, łaty, kontrłaty, folia, obróbki dekarskie również na kominach. Czy oreientujecie się jak teraz sobie liczą za dachy?? Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 13.07.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witam. Ja nowa tu jestem. Kupiłam domek w stanie surowym otwartym w Łuczycach obok Kocmyrzowa i jestem zielona jak młoda trawa. Co teraz? Póki co, poza zmaganiem się z szukaniem ekip, zmagam się z logistyką? Zacząć od przyłączy? Od okien? Drzwi? Wylewek? AAA!!! HELP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsek 13.07.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 U mnie też jest rów - w terenie mojej działki i mogłem odprowadzać do rowu ale dopiero po zgodzie Małopolski Zarząd Melioracji i Urządzeń Wodnych w Krakowie (0 12) 634 40 33 / (0 12) 618 80 10( operat wodno prawny) . Nie wiem jak jest u ciebie - czy rów jest w granicach twojej działki ? Zawsze możesz zadzwonić i sie dowiedzieć ? ha, kawalek rowu to jest nawet na mojej dzialce... moze rzeczywiscie warto tam zadzwonic... jakos szambo mnie nie kreci Także swego czasu planowałem zrobienie odprowadzenia z oczyszczalni do rowu i Zarząd Melioracji nie miał nic przeciwko temu ale w gminie (Zielonki) zaprotestowali. Nas szczęście mam też koło siebie strumyk i z tym już nie było problemów. Choć o moich zamiarach był informowany nawet Związek Wędkarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagolak 13.07.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 hejka z chęcią przyjmę żyzną ziemię na działkę w dużej ilości, okolica Swoszowic, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 14.07.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam wszystkich, proszę o poradę w kwestii więźby a dokładniej robocizny. Od pewnego górala dostałam wycenę na mój dach 75 zł/m2 a w tym układanie więźby, dachówki, łaty, kontrłaty, folia, obróbki dekarskie również na kominach. Czy oreientujecie się jak teraz sobie liczą za dachy?? Pozdrawiam Monika Proszę dajcie jakieś informacje na ten temat...Jestem w kropce. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 14.07.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 u mojego brata górale brali 60zł/m3, kładli jakieś 2 m-ce temu teraz u moich rodziców zmieniaja dach z tym, że z blachy-biorą 55zł/m2, a mórowanie kominów dodatkowo płatne, a gięcie blach brat zamawiał gdzie indziej. moja miejscowa ekipa wyceniła mi podobnie-no raczej troszkę taniej, bo za 200m2 dachu niby 12 kawałów, ale w tym są:więźba+folia+ wszystkie obróbki z blachy (sami sobie wyginają-ja zamawiam arkusze), okna dachowe, rynny, wymrowanie 3 kominów z klinkieru; jak widzisz-są tanie i tańsze ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zinger75 14.07.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam, Poszukuje solidnej ekipy do ocieplenia dachu, najlepiej zeby robili tez od razu sufity podwieszane. Interesujacy mnie termin to sierpien/wrzesien. Bede wdzieczny za namiary na sprawdzone ekipy. Miejsce budowy - Michalowice. Pozdr, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 14.07.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Nasza oczyszczalnia przyjechała w zeszłym tygodniu. Montować będziemy dopiero za jakeś 2 tygodnie. A to w Mogilanach gdzies? Jaki typ oczyszczalni wybraliscie? Gmina Michałowice. Oczyszczalnia biologiczna z odprowadzeniem do studni chłonnej a docelowo do stawu, który mamy już zgłoszony. Grunt mamy gliniasto-ilasty więc innej opcji nie braliśmy pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RSTURBO 15.07.2008 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Mam do sprzedania pustaki Wienerberger Porotherm 25PW (wymiary 250x373x238 mm, grubość ściany 25 cm) klasa 15 (oryginalne Polskie) w ilości 210 sztuk oraz pustaki przeznaczone na ściany działowe o grubości 11,5 cm klasa 15 w ilości 35 sztuk. Są to pozostałości po mojej rozbudowie. Pustaki niestety rozpakowane, ponieważ przewoziłem je w inne miejsce działki. Cena za 1 sztukę 25PW to 4,99PLN a za 11,5PW to 3,99PLN. Pustaki najchętniej sprzedam wszystkie jednorazowo. Są one do odbioru w Krakowie po wcześniejszym ustaleniu terminu. Nie wystawiam faktury VAT. Załadunek i transport we własnym zakresie. Kontakt 601664377. Cena idzie w dół. 3,99 pln za 25pw i 2,99pln za 11,5. Zapraszam do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 17.07.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 a mnie napewno zostanie po budowie 2 palety (chyba 160szt) porothermu P+W 30 wienerbergera nierozpakowane i jakieś pojedyńcze zapewne też. Narazie mamy nie skończone 2 ściany szczytowe, ale materiału na końcówkę napewno zbyt wiele... chętnie odsprzedam; można będzie sobie od razu odkupić stempelki, kantówki (mam takie krótsze) i co tam jeszcze zostanie. ceramika po kosztach, drzewo przez pół zapraszam na koniec sierpnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 17.07.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Jak w temacie? Potrzebuję ziemi na wyrównanie działki niedaleko Mogilan, pod Krakowem. Możecie doradzić, skąd ją najlepiej wziąć? Kupić (gdzie?)? Dogadać się z kimś, kto buduje? Na priv wysłałem ci numer telefonu do gościa z sidziny który może ci pomoć. podzwń po koparkowych ze swojego terenu i prewoźnikach-napewno z jakiejś budowy będą się pozbywać; nam się udało, bo obecny sąsiad kopał pod piwnicę 200m od naszej działki i za 25 autek zapłaciliśmy... 850zł bo płaciliśmy za transport od h jakieś 70zł, a załudenek free, bo kopaka kopała i wysypywała na autko od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cesiek 17.07.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 podzwń po koparkowych ze swojego terenu i prewoźnikach-napewno z jakiejś budowy będą się pozbywać; nam się udało, bo obecny sąsiad kopał pod piwnicę 200m od naszej działki i za 25 autek zapłaciliśmy... 850zł bo płaciliśmy za transport od h jakieś 70zł, a załudenek free, bo kopaka kopała i wysypywała na autko od razu Dzieki za rade! Na pewno bede dzialac w ten wlasnie sposob! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 18.07.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Zamiescilem juz w dziale wykonawców ale jestem tak zadowolony ze tutaj tez napisze mam nadzieje ze nie bedziecie krzyczec:) Polecam Geodete Pana Krzysztofa - aktualnie skończyliśmy podział działki , jesteśśmy w trakcie rysowania mapy 1:500 a następnie będziemy robić tyczenie - jak otrzymam Pnb. Konkretny , rzeczowy , terminowy i cenowo konkurencyjny. Działa na terenie Krakowa i okolic tel kont 505 936 984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 18.07.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Poszukuję taniego piachu, żwiru i kamienia łamanego znacznych ilości w związku z koniecznością wymiany gruntu pod fundamentami.Sprawdziłem ceny w firmach zajmujących się kopalinami ale koszty łączne sąb.duże. Jeżeli możecie coś podpowiedzieć to proszę o namiary. DziękiPiotr_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 18.07.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Poszukuję taniego piachu, żwiru i kamienia łamanego znacznych ilości w związku z koniecznością wymiany gruntu pod fundamentami. Sprawdziłem ceny w firmach zajmujących się kopalinami ale koszty łączne są b.duże. Jeżeli możecie coś podpowiedzieć to proszę o namiary. Dzięki Piotr_M Wysłałem ci na priv kontakty które znalazłem do kilku firm zajmujacych się piachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 18.07.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Poszukuję taniego piachu, żwiru i kamienia łamanego znacznych ilości w związku z koniecznością wymiany gruntu pod fundamentami. Sprawdziłem ceny w firmach zajmujących się kopalinami ale koszty łączne są b.duże. Jeżeli możecie coś podpowiedzieć to proszę o namiary. Dzięki Piotr_M Wysłałem ci na priv kontakty które znalazłem do kilku firm zajmujacych się piachem. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 19.07.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 ja miałam tanio zasypowy pach-ale przykro mi- skończył się a taki czysty też tanio, ale namiar będę mieć jak ekipa wróci dzisiaj przywieźli nam więźbę na dach , musimy sobie to pomoczyć, bo za tydzień ekipa do nas wraca, po urlopie zapewne pełna zapału do pracy mam pyt.-ktoś moczył może więźbę? mamy taki impregnat,koncentrat-podobnoż trzeba moczyć w tym drzewo 12h możliwe to to jest???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erni 19.07.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Mam pytanko ,Czy wie ktoś gdzie moge wynająć rusztowania budowlane na mury ???? Potrzebuje na krótki okres .Bardzo prosze o pomoc ,nie potrzebuje tego dużo ,tylko kilka tych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.07.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 http://tiny.pl/2rfg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts