krk women 31.07.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam. Mam pilną prośbę czy folię kubełkową można przybić kołkami czy powinno się jednak tylko przysypać ziemia? Czytałam kilka wątków i zgłupiałam.Do tej pory byłam tez pewna, że folię daje się kubełkami do styropianu a tu znowu misz masz w wątkach. I ostatnie z moich rozmyślań - folia ma być do poziomu gruntu czy do poziomu styroduru ( bo mi wystaje styrodur z 15 cm ponad poziom gruntu)? Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi- po prostu napiszcie jak robiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 31.07.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Mam do sprzedania po kosztach (a były tanie ) dwie palety (160 szt.) pustaka Wineberger 30 P+W. Pzdr, MIrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 31.07.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam. Mam pilną prośbę czy folię kubełkową można przybić kołkami czy powinno się jednak tylko przysypać ziemia? Czytałam kilka wątków i zgłupiałam.Do tej pory byłam tez pewna, że folię daje się kubełkami do styropianu a tu znowu misz masz w wątkach. I ostatnie z moich rozmyślań - folia ma być do poziomu gruntu czy do poziomu styroduru ( bo mi wystaje styrodur z 15 cm ponad poziom gruntu)? Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi- po prostu napiszcie jak robiliście Witaj, U mnie sprawa wyglądała tak: folię kubełkową mam do poziomu styropianu czyli na równi z górą fundamentów. Górna część folii która wystawała troszeczkę ponad styropian została przybita do grzbietu styropianu aby nie nasypały się tam różne "śmieci" co może doprowadzić do rozwarstwienia się folii i styropianu, nastepnie zasypano fundamenty ziemią. No to tyle jeśli chodzi o moje rady: ZDAŁY EGZAMIN W MOIM PRZYPADKU. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 31.07.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Mam pytanko ,Czy wie ktoś gdzie moge wynająć rusztowania budowlane na mury ???? Potrzebuje na krótki okres . Bardzo prosze o pomoc ,nie potrzebuje tego dużo ,tylko kilka tych elementów. RAMIRENT, CRAMO, - wypoazyczalnie, nr znajdziesz w internecie. nie wiem w ktorym rejonie budujesz, ale rusztowania ma tez w Mogilanach / Konarach p. Pas - nr tel. 012/ 277 2223 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 01.08.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Sprzedam 4 palety = 280 szt pustaka 30 cm typu porotherm firmy Leier (węgierski). Pozostałośc po budowie. Cena = 1/2 obowiazującej na składach. Zostało mi też ok 200 szt dachówki betonowej PRO Dach Prima rzymska kolor czerwony - sprzedam po 1 zł/szt Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan7 01.08.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 EKIPA: JACEK ARMATA : 0505 014 668 BUDUJĄ OBECNIE U MNIE ( MICHAŁOWICE ) ALE ŻADNYCH UWAG NIE MAM. EKIPA SOLIDNA , WŁAŚCICIEL OK -MISTRZ MURARSKI, OJCIEC TAK SAMO , BARDZO PORZĄDNI . Witam Ja mam odmienne zdanie, p.Armata jest niesolidny i nie dotrzymuje danego słowa. Niestety ale miałem do czynienia z jego ekipą i byłem BARDZO niezadowolony z jego usług, do dziś cierpię i poprawiam jego zaniedbania, ODRADZAM i NIEPOLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricocaboom 02.08.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam serdecznie! Chetnie przyjme (lub odkupie po rozsadnej cenie) HUMUS. Potrzebowalbym ze 2-3 wywrotki. Dzialke mam w Witkowicach - na polnoc od Marketu Elea (dawna) Billa. Jezeli ktos posiada namiary bardzo prosze o kontakt..Dziekuje i pozdrawiam! Wasz Rico! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.08.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam. Mam pilną prośbę czy folię kubełkową można przybić kołkami czy powinno się jednak tylko przysypać ziemia? Czytałam kilka wątków i zgłupiałam.Do tej pory byłam tez pewna, że folię daje się kubełkami do styropianu a tu znowu misz masz w wątkach. I ostatnie z moich rozmyślań - folia ma być do poziomu gruntu czy do poziomu styroduru ( bo mi wystaje styrodur z 15 cm ponad poziom gruntu)? Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi- po prostu napiszcie jak robiliście koniecznie przybij ale specjalnymi gwożdziami do foli kubełkowej (do kupienia np w castoramie) idealnie pasuj w te kubełki. JA własnie robiłam ocieplenie i nie przybiłam foli od razu bo też liczyłam, że przysypie sie to kamieniem z drenażu. Niestety folia opada, a ziemia czy kamień będzie ją ciągnąć w dół i powstają potem szpary na górze, poprostu się fałduje. Moja rada zdecydowanie przybić folię. Jeśli zaś chodzi o poziom to raczej lekko ponad poziom gruntu, ale lekko. Wszystko zależy też jak będzie wyglądało ocieplenie domu. Jeśli zrobisz tzw odcięcie i na dole zostawisz cokół z tego styroduru to na pewno bez foli no bo nie da się jej zaciągnąć siatką i klejem. U mnie ocieplenie jest zrobione styropianem 10 do poziomu gruntu i tynkarz poprostu nałożyli styropian na folie kubełkową. Będzie to wyglądało mniej więcej tak: (mam nadzieję, że właściciel domku sie nie obrazi) http://img105.imageshack.us/img105/2640/pict382522jg8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.08.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Szukam ekipy :do przyłączy gazu , wody dostawce piasku , tłuczenia(tłucznia) oraz drobnego kamienia na droge wewnętrzną Mozecie kogos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.08.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 W przypadku donosu do Nadzoru Budowlanego - grzywna i nakaz wstrzymania prac budowlanych do momentu uprawomocnienia sie decyzji oraz zgloszenie zamiaru rzpoczecia prac budowlanych w terminie przewidzianym Prawem Budowlanym. W pzypadku odwolania sasiada wstrzymanie moze potrwac znacznie dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 04.08.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam; nie znalazlem na necie jednoznacznej odpowiedzi może ktoś z Was będzie sie orientował... co może mi grozić ... chce zacząć wcześniej budowe niż dostane pozwolenie - dokładnie w dniu otrzymania pozwolenia nie czekając na prawomocnos ci zgłoszenie bo trwa to w sumie miesiąc... przedłużyły sie wszystkie formalności a mam już umówioną ekipe... co mi grozi? A co ze zgłoszeniem rozpoczęcia robót ? Mój kkier bud ostrzegał żebym nie zaczynał nic robić przed bo chodzą i sprawdzają (przynajmniej w Skawinie). A co ci grozi to dokładnie ci nie powiem napewno jakas kara pieniezna jezeli sprawdza czy zaczales przed terminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 04.08.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 . Będzie to wyglądało mniej więcej tak: Edit A z czego te narożniki ? ze styropianu? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.08.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ze styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.08.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ze styropianu widziałem te Wasze początki ozdóbek i fajne wygląda to oddzielenie góry i dołu tą listwą kolorki będą też inne znazy się inny powyżej inny poniżej tej beleczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.08.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ze styropianu widziałem te Wasze początki ozdóbek i fajne wygląda to oddzielenie góry i dołu tą listwą kolorki będą też inne znazy się inny powyżej inny poniżej tej beleczki ? dokłanie, ale kolorki to będą dopiero może wiosną bo raz bajzel jeszcze wokół domu i na pewno elewacja uległby zabrudzeniu, dwa to jeszcze zawsze można coś poprawić póki brak koloru a trzy to niestety kasa sie kończy a bez kolorku można żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 05.08.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Edit też widziałem styropianiki u ciebie Co prawda trudno zobaczyć szczegóły jak się prowadzi samochód, ale ładnie wygląda. Domek nabiera uroku. Niedawno jak jechałem to jakąś kopareczkę widziałem na podwórku ? Robili jeszcze drenaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.08.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Edit też widziałem styropianiki u ciebie Co prawda trudno zobaczyć szczegóły jak się prowadzi samochód, ale ładnie wygląda. Domek nabiera uroku. Niedawno jak jechałem to jakąś kopareczkę widziałem na podwórku ? Robili jeszcze drenaż ? o właśnie pisałaś kiedyś, że miałaś taką małą kopareczkę, masz namiar na nią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.08.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 jeśli chodzi o kopareczke to żadna tam mała tylko normalna i jak zawsze od Pana Kani. Robi u mnie wszystkie roboty ziemne, a koparkowy Piotrek jest poprostu jak zegarmistrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.08.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Mam prozbe .Powiedzcie gdzie warto zamówić wieżbe dachową ?Mozecie polecić jakiś solidny terminowy tartak ?Bardzo proszę o namiar Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 05.08.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 redpradnik napisał: Witam; nie znalazlem na necie jednoznacznej odpowiedzi może ktoś z Was będzie sie orientował... co może mi grozić ... chce zacząć wcześniej budowe niż dostane pozwolenie - dokładnie w dniu otrzymania pozwolenia nie czekając na prawomocnos ci zgłoszenie bo trwa to w sumie miesiąc... przedłużyły sie wszystkie formalności a mam już umówioną ekipe... co mi grozi? kara grzywny do 50 tys.zł. My zaczeliśmy wcześniej i życzliwy sąsiad ( chyba z zazdrości ) przysłał nam nadzór budowlany na budowę, który wszystko sprawdzał. Możecie jedynie przygotowywać sobie działkę pod budowę - najważniejsze aby nie wjeżdzał tam cięzki sprzęt.Nie ryzykujcie - ekipa budowlana mam nadzieję ,że zrozumie a na ten czas może złapią sobie jeszcze jakąs małą fuchę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts