AnetaM2 13.08.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Dizeki za namiary... sprobuje najpierw u tego pana ktorego polecal Szczepek. CYTAT: Mamy takiego -u nas robił parapety zewnętrzne z piaskowca, ale zajmuje sie wszystkim co "z kamienia" Bogusław Tokarz, tel. 503 091 249 Ja nie sprawdzalem, ale ze dzis przegladalem to forum ... Dziekuje bardzo Będziemy dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 13.08.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Wiem ze to pytanie raczej z zakresu ogrodnictwa, ale zadam i tu... Mam po yklinowaniu kilka worow pylu jesionowego. Tak sobie pomyslalemze moglby byc to dobry nawoz pod trawe... tzn myslalem by to albo wymieszac z humusem - ziemia, albo rozsypac zanim wywrotka z ziemia przyjedzie... Co Wy na To? przede wszystkim to "materiał" z drzew liściastych musi być przekompostowany, bo zawiera substancje hamujące rozwój roślin... ogrodnikiem nie jestem - ale chemikiem tak, wiec.. nie pochwle twojego pomysłu. bo... cyklinowanie robi się po położeniu szpachli - którą później razem z warstwa parkietu zdziera się. Z tego co wiem jjeśli parkiet przygotowywany jest pod lakier to szpachla jest na rozpuszczalnikach organiczych i całej masie innego syfu organiczego. zakopać w zemi możesz, ale warzyw z tego to bym nie jadł. cena była z transportem ale do mnie było z 4 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 13.08.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Poszukuje "drogowca" ktory przygotuje projekt zjazdu z działki na droge ? Mozecie kogos polecic? Zapewne gdzies to było ale nei znalazłem... czeka mnie doprowadzenie mediów do działki - są w granicy - gdzie sie zgłosić od razu do elektrowni , wodociągów i gazowni? Czy ktos wczesniej mi musi projekty zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 13.08.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witajcie, demontuje ogrodzenie tymczasoweOdstapię za symboliczną skrzynke piwa około 60-70 mb siatki razem ze słupkami i instrukcją montażu Do odebrania w Zabierzowie (zmieści sie na małą przyczepkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 14.08.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Ja z przyjemnością odkupie to ogrodzenie Kierownik nakazał mi ogrodzić działeczkę ze wzg na głęboki wykop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pero33 14.08.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Ktos sie orientuje gdzie tanio kupie welne mineralna 15 cm?? Pytanie drugie - ktos poleci dobra i niedroga ekipe do wylewek? tyle na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 14.08.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 pero33 oglądałam dzisiaj ulotkę z leroy merlin i... promocje: wełna mineralna 15cm jest rockwool 20,29zł/1m2 - opakowanie 3,5m2/71zł zamiast 80zł, a wełna szklana URSA STANDARD 15cm 15,50zł/1m2-opakowanie 6m2/93zł zamiast 109,8zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mwituszy 15.08.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Czesc czy ktos montował szybkozłączke w ogrodzeniu??? gdzie mozna takie rzeczy kupic w krakowie, jak to zamonotwac itp ktos ma jakies doswiadczenia??? Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 15.08.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 nie montowałam ale rozważałamwiem, że można kupić np w Mogilanach w firmie Mon-Bud ceny jakie mi podali: wąż Abro=48zł/mb + łącznik ssawny(połówka)=54zł + pokrywa=48zł + opaska zaciskowa=12zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 16.08.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam ,kupie ok 30mb rur o srednicy 400-600mm(maja isc pod mostek),moj tel 0501 430 531. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pero33 17.08.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 No to angela82 jade do leroja Bo taniej niz 15,50 nie widzialem ( praktiker chyba 15.84 z tym ze za rockwoola). Gdzie kupujecie hydrofory?? markety czy jakies mniejsze sklepy? Bede mial do odsprzedania ok 100 sniegolapow tzw łezki czy jakoś tak, bo mi sie ekipa od dachu pomyliła i tyle za duzo zamówiła. Ktoś chetny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 17.08.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Ktos sie orientuje gdzie tanio kupie welne mineralna 15 cm?? Pytanie drugie - ktos poleci dobra i niedroga ekipe do wylewek? tyle na razie Mamy ekipę z polecenia. U nas zaczynają 30 sierpnia. W poniedziałek przyjeżdżają na rekonesans. Pod koniec tygodnia będziemy mogli polecić / lub nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 17.08.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Poszukuje "drogowca" ktory przygotuje projekt zjazdu z działki na droge ? Mozecie kogos polecic? Zapewne gdzies to było ale nei znalazłem... czeka mnie doprowadzenie mediów do działki - są w granicy - gdzie sie zgłosić od razu do elektrowni , wodociągów i gazowni? Czy ktos wczesniej mi musi projekty zrobic? Czy macie już tego drogowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.08.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Naprawde nikt nie ma do polecenia tartaku ? Bardzo prosze o pomoc Pozdrawiam Ja mogę polecić tartak, ale nie wiem, czy do Krakowa zawiozą więźbę. Kupowałam po 700zł/m3 - drzewo piękne, przesuszone, z zimowej ścinki - nieduży tartak, ale bdb wykonanie więźby. Niestety znajduje się jakieś 60km od Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pero33 18.08.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 a ma ktos 7 metrowe krokwy na zbyciu?? 11 potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricocaboom 18.08.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Wiem ze to pytanie raczej z zakresu ogrodnictwa, ale zadam i tu... Mam po yklinowaniu kilka worow pylu jesionowego. Tak sobie pomyslalemze moglby byc to dobry nawoz pod trawe... tzn myslalem by to albo wymieszac z humusem - ziemia, albo rozsypac zanim wywrotka z ziemia przyjedzie... Co Wy na To? przede wszystkim to "materiał" z drzew liściastych musi być przekompostowany, bo zawiera substancje hamujące rozwój roślin... ogrodnikiem nie jestem - ale chemikiem tak, wiec.. nie pochwle twojego pomysłu. bo... cyklinowanie robi się po położeniu szpachli - którą później razem z warstwa parkietu zdziera się. Z tego co wiem jjeśli parkiet przygotowywany jest pod lakier to szpachla jest na rozpuszczalnikach organiczych i całej masie innego syfu organiczego. zakopać w zemi możesz, ale warzyw z tego to bym nie jadł. cena była z transportem ale do mnie było z 4 km Dzieki! Szczepek, Mymyk. - Oczywiscie macie racje! Wcale sie nie upieram przy swoim, chodzilo mi o .. he ... ekologiczne zutylizowanie odpadow organicznych - a jakby to jeszcze przynioislo korzysc w postaci nawiezienia... Nota bene, pyl jest czysty (tzn wiem ktory worek jest sprzed, a ktory po kaponowaniu... ). Nasz parkieciaz przed szpachla, zcieral dwukrotnie cala powierzchnie, potem szpachla i szlif. Wiec mniej wiecej wiem, jakie sa odpady. balem sie natomiast tego, bo zdaje sie ze drzewa lisciaste zawieraja duzo garbnikow, ale nie wiedzialem czy zakwaszaja czy powoduja zmiane odczynu na zasadowy... chyba ryzykowac nie bede, ... choc... z drugiej strony... ogrod bede urzadzal za pare lat (niestety... ;-((( ) Dzieki za odpowiedzi! Pozdrawiam! Wasz Rico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.08.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Poszukuje "drogowca" ktory przygotuje projekt zjazdu z działki na droge ? Mozecie kogos polecic? Zapewne gdzies to było ale nei znalazłem... czeka mnie doprowadzenie mediów do działki - są w granicy - gdzie sie zgłosić od razu do elektrowni , wodociągów i gazowni? Czy ktos wczesniej mi musi projekty zrobic? Czy macie już tego drogowca Nadal brak :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.08.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Poszukuje "drogowca" ktory przygotuje projekt zjazdu z działki na droge ? Mozecie kogos polecic? Zapewne gdzies to było ale nei znalazłem... czeka mnie doprowadzenie mediów do działki - są w granicy - gdzie sie zgłosić od razu do elektrowni , wodociągów i gazowni? Czy ktos wczesniej mi musi projekty zrobic? Czy macie już tego drogowca Nadal brak :/ ja mam drogowca, taki starszy Pan z Wieliczki, ale teraz miał wyjechać na miesiąc za granicę więc i tak go nie ma zrobił mi projekt i poszedł on teraz na pnb więc jak wróci to go biorę do kierowania budową tego zjazdu, wypełni dziennik i bedzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 19.08.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 ja mam drogowca, taki starszy Pan z Wieliczki, ale teraz miał wyjechać na miesiąc za granicę więc i tak go nie ma zrobił mi projekt i poszedł on teraz na pnb więc jak wróci to go biorę do kierowania budową tego zjazdu, wypełni dziennik i bedzie spokój Chyba korzystaliśmy z usług tego samego drogowca Też mam już projekt i jak się uprawomocni decyzja z dróg to zanoszę wniosek o PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.08.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 ja mam drogowca, taki starszy Pan z Wieliczki, ale teraz miał wyjechać na miesiąc za granicę więc i tak go nie ma zrobił mi projekt i poszedł on teraz na pnb więc jak wróci to go biorę do kierowania budową tego zjazdu, wypełni dziennik i bedzie spokój Chyba korzystaliśmy z usług tego samego drogowca Też mam już projekt i jak się uprawomocni decyzja z dróg to zanoszę wniosek o PnB. jak z Wieliczki z Mierżączka to ten sam, starszy konkretny pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts