Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Ja wcale nie mowie ze jest tania , wg mnie to powinno kosztowac znacznie mniej - plastik troche elektroniki i kompresor ale porównując np oczyszczalnie za 3 tys z allegro nawet a sa za 11 tys nei sadze zeby to byla tylko roznica ceny

Nigdzie nie widziałam biologicznej oczyszczalni za 3000. Robisz właśnie to o czym pisałam porównujesz 2 zupełnie inne oczyszczalnie. Chodziło mi o różnicę pomiędzy biologicznymi (rozrzut od 8000-13000 jes wg mnie przesadzony).

Natomiast cena 3000 za drenażową to całkiem normalna cena. W jej przypadku najważniejszy jest montaż.

Hej Krakusy i okoliczni mieszkańcy

Potrzebuje szafkę pod zlewozmywak, kolor obojętny, stan - aby nie była zgnita.

Do tego - potrzebuję ją na tzw, "na wczoraj". Pozaglądajcie na strychy, do zsypów, popytajcie znajomych.

Zapłata - uścisk prezesa :wink:

Hej kochani, przejrzalam kilka stron w tyl ale nie znalazlam nic na temat ktory mnie interesuje.

Szukam ekipy do zrobienia instalacji c.w.o. przy czym chce zeby to byla jakas sprawdzona firma.Mam w domu miec podlogowke i grzejniki w podlodze oraz na scianie, piec na ekogroszek prawdopodobnie klimosza i chcialabym jakas komplekosowa usluge.Znacie kogos godnego polecenia?

Prosze jeszcze kogos z uzytkownikow oczyszczalni poliplast lub roth z krakowa o namiar na osoby badz firmy z ktorymi robili to w krakowie

Buduję w Łuczycach. ;)

Nie mam jeszcze żadnych projektów, bo mieliśmy takie kosmiczne opóźnienia w papierach, że dopiero będę wnioski o przyłącza składać, jak się dowiem, co potrzebuję do tego w ogóle. :-? Masakra.

Nie wiem nawet, czy mam sama projekty zlecać, czy oni robią. Kompletna pustka. Przyłącza mnie przerastają logistycznie.

Gaz i prąd robią sobie sami w gazowni i elektrowni a do wody nie jest potrzebny.

No nie do końca...u nas do wody był potrzebny projekt, a w gazowni owszem projekt mogą zrobić ale trwa to znacznie dłużej i lepiej zrobić sobie samemu i przynieść. Odliczają wtedy chyba 250 zł z ogólnych kosztów wykonania przyłącza.

Buduję w Łuczycach. ;)

Nie mam jeszcze żadnych projektów, bo mieliśmy takie kosmiczne opóźnienia w papierach, że dopiero będę wnioski o przyłącza składać, jak się dowiem, co potrzebuję do tego w ogóle. :-? Masakra.

Nie wiem nawet, czy mam sama projekty zlecać, czy oni robią. Kompletna pustka. Przyłącza mnie przerastają logistycznie.

Gaz i prąd robią sobie sami w gazowni i elektrowni a do wody nie jest potrzebny.

No nie do końca...u nas do wody był potrzebny projekt, a w gazowni owszem projekt mogą zrobić ale trwa to znacznie dłużej i lepiej zrobić sobie samemu i przynieść. Odliczają wtedy chyba 250 zł z ogólnych kosztów wykonania przyłącza.

Nam też powiedzieli, że projekt wody jest konieczny (oczywiście osoba, która była tym zainteresowana. W urzędzie poinformowano nas, że robiliśmy go niepotrzebnie...

Co do gazu - nie wiem kto udzielił Wam takiej informacji. Gazownia zrobiła projekt bardzo szybko. Na własną rękę na pewno nie zrobilibyśmy tego tak szybko a już na pewno nie za 250 złotych.

Buduję w Łuczycach. ;)

Nam też powiedzieli, że projekt wody jest konieczny (oczywiście osoba, która była tym zainteresowana. W urzędzie poinformowano nas, że robiliśmy go niepotrzebnie...

Co do gazu - nie wiem kto udzielił Wam takiej informacji. Gazownia zrobiła projekt bardzo szybko. Na własną rękę na pewno nie zrobilibyśmy tego tak szybko a już na pewno nie za 250 złotych.

u nas projekt wody też był niezbędny, ale nie w żadnym urzędzie bo w Wieliczce urząd nie ma nic do przyłączy wody, tylko w samych wodociągach. Bez tego nie odbiorą. A w gazowni to było tak, że jak masz projekt to termin wykonania przyłącza 3 m-ce a jak nie masz to 6 m-cy.

u nas projekt wody też był niezbędny, ale nie w żadnym urzędzie bo w Wieliczce urząd nie ma nic do przyłączy wody, tylko w samych wodociągach. Bez tego nie odbiorą. A w gazowni to było tak, że jak masz projekt to termin wykonania przyłącza 3 m-ce a jak nie masz to 6 m-cy.

Mam wrażenie, że oni specjalnie udzielają takich informacji żeby zrzucic wykonanie projektu na inwestora. Przy braku zgody sąsiadów (tak było w naszym przypadku), trzeba czasem zrobic kilka koncepcji. Poza tym te 6 miesięcy to termin, do którego zobowiązują się sprawę załatwic (na wypadek problemów w uzgodnieniu przebiegu przyłącza). W rzeczywistości trwa to krótko bo leży to w interesie gazowni.

Co do wody to pewnie zależy czy woda jest już na działce czy też trzeba ją ciągnąc. U nas była na działce.

Witam

Jakby ktoś był zainteresowany stemplami budowlanymi i deskami to mam na zbyciu dużo (kupowalismy na dwa stropy bo wykonawca miał być taki szybki że stropy miałybyc w przeciągu trzech tygodni). Nowiutenkie pasy do szlunków. Dechy smarowane jakimś mazidłem aby lepiej odchodziły. Cena do uzgodnienia.

Witam mój domek pnie się do góry.Buduje w okolicy Zielonek.Jestem na etapie szukania dachówek :roll: poradzcie gdzie są jakieś dobre składy. :lol:

Polecam skład budowlany MARKA przy ulicy Skotnickiej na drodze z Krakowa do Skawiny, zaopatruje sie u nich od roku w zasadzie na wszystko od fundamentów po dach i nigdy sie nie zawiodłam, mozna wynegocjowac ceny.

macie jakies namairy na firme z instalacja c.o. ?

w planach podlogowka, grzejniki zwykle i kanalowe, ogrzewanie albo ekogroszek albo gaz jak uda sie doporwadzic.

Ktos z krakowa robil podlogowke i moze cos polecic??

Witaj !

ja mam sprawdzoną ekipe nie wiem jak z terminami ale pewni i solidni

nr kom. 608018341

Pozdrawiam

Poszukuje pilnie kierownika budowy:( bardzo was prosze o pomoc o kogos sprawdzonego nei zalezy mi na podpisie ale na nadzorze nawet gdyby to mialo wiecej kosztowac - nie twierdze z ema on byc codziennie na budowie ale wiecej niz standardowo z ogloszenia... chca przyjezdzac raz po zakonczonym etapie - czyli w sumie 5-6 wizyt wg mnie na budowe calego domu to stanowczo za malo

polski0012 dziekuje bardzo, mozesz jeszcze napisac jak ksztaltuja sie cenowo? czym bedziesz ogrzewal dom? czy robili u Ciebie cala kotlownie czy tylko instalacje w domku?

dzieki i pozdrawiam

u mnie robił od samego poczatku budowy ale miesiac temu zrobiłem podłogowe w kuchni dwie łazienki wiatrołap i przedpokój (co widac na zdjeciach) + podłaczenie pod grzejniki i zapłaciłem 8 tys (materiał + robota) u innego jak pytałem zapłaciłbym 9,5 tys

Ogrzewał bede wegiel i inne paliwa zastepcze

Piec z podajniekiem

Daj mi znac jak sie dogadałas z nim !!

Pozdrawiam

polski00012 dzieki za odpowiedz :D ja dopiero zaczynam budowac ale ta kotlownia spedza mi sen z powiek.W planie tez jest piec na paliwa stale a konkretnie ekogroszek ale jak uda nam sie pociagnac gaz to bedzie gaz.

Natomiast interesuje mnie czy ta firma zrobila Ci imstalacje c.o. od poczatku do konca, czyli czy rowniez instalowala kotlownie, grzejniki etc.?

Masz podlogowke elektryczna czy wodna?Bo ja chce zeby jedna firma zrobila wszystko.Moj maz jest malo techniczny :lol: a potem ja bede cierpiec z zimna :wink: bo jedna ekipa bedzie zwalac wine na druga :lol:

Ile masz metrow tej podlogowki? i generalnie mozesz napisac jakie sa realne koszty calej instalacji? Jaki piec kupujesz na paliwo stale?

pozdrawiam

Olika Cała hydraulike i podłaczenia robi mi jedna ekipa W tedy nie ma problemów ze zwalaniem winy Piec jeszcze nie wiem jakiej firmy ale na ekogroszek i paliwa zastepcze typu palety drewno Ogrzewanie podłogowe mam wodne a metrow nie wiem ile ale podliczajac wszystkie metry kwadratowe pomieszczen to jakies 45 metrow

A gdzie masz jakies fotki z placu budowy :)

Pozdrawiam