Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

czy ja wiem.... cena raczej normalna, ale oczywiście moża pewnie znaleźć taniej :D

a czasowo zeszło im 2 miesiące i tydzień, poddasze ok 150m2 razem ze ściankami kolankowymi.

namiary: p. Szymon 500-118-051 (można się powołać na Maćka z Brzoskwini) :D

To tyle zajmuje??? :o :o

Czy raczej robili "w swoim tempie"??

I ta cena to za m2 poddasza, czy liczona jest powierzchnia skosów + ścianki?

czy ja wiem.... cena raczej normalna, ale oczywiście moża pewnie znaleźć taniej :D

a czasowo zeszło im 2 miesiące i tydzień, poddasze ok 150m2 razem ze ściankami kolankowymi.

namiary: p. Szymon 500-118-051 (można się powołać na Maćka z Brzoskwini) :D

To tyle zajmuje??? :o :o

Czy raczej robili "w swoim tempie"??

I ta cena to za m2 poddasza, czy liczona jest powierzchnia skosów + ścianki?

tak skosy + ścianki, za ścianki kolankowe liczą po 40zł

Czy ktoś ostatnio kupował styropian na elewację i wełnę na poddasze? Może wiecie, gdzie można dostać w Krakowie przyzwoitą cenę ?

jeśli chodzi o materiały do poddasza to ja brałem tutaj: http://www.allegro.pl/item470654914_welna_isover_uni_mata_20cm_od_reki.html

ceny bardzo dobre i dodatkowo z dowozem na miejsce

Ja kupowałem w takim podręcznym składzie w Zabierzowie koło posterunku energetycznego:

Isover SUPER-Mata za 128 brutto za rolkę (15cm), a 5 cm po 120 za rolkę - czyli znacznie taniej niz link powyżej

Płyty GK ogniwe po 28 złotych za sztukę mi przywieźli

MAm pytanie do osób z Wieliczki , KRakowa - Podgórze - gdzie kupowaliście spółe i piasek siany?

Niby po sezonie a mam problemy z zakupem:/

Poszukuje hydraulika do rozprowadzenia instalacji na fundamencie please

A beton...300 zł z pompą 1 m3 B20 :(( Znacie betoniarnie tansza?

Niestety, w tamtą okolicę nie jeżdżą, ale jakby ktoś chciał w okolicy Proszowic/Kocmyrzowa, to mam namiary na spółę 550 zł. wywrotka i beton B20 240 zł. za kubik.

Witam,

a mogłabyś mi przesłać te namiary..?

thanx..

Witam Kolegów którzy zaczynają swoje przygody z budową :))

Ja już jestem na etapie wykańczania :lol:

Z okresu budowy zostały mi deski szalunkowe i trochę stali zbrojeniowej.

Może ktoś z Was jest zainteresowany nabyciem -przesyłam link do ogłoszenia z forum:

http://forum.muratordom.pl/post2817252.htm?highlight=#2817252

Nie mam zbyt dużo czasu więc nie zawsze jestem na forum dlatego proszę o kontakt e-mail na PW-postaram się odpowiedzieć na każde pytanie

Pozdrawiam wszystkich rozpoczynających i życzę mało stresów przy wyborze ekip i zakupie materiałów.

Rysiek650

No ładnie upadliśmy, aż na 2 stronę.

Wszyscy już pobudowali i odpoczywają :-?

Z braku kredytów nowicjuszy BRAK, a może wszystko już zostało napisane i wystarczy dobrze poszukać.

Pochwalę się, że ja też wkrótce przenoszę się do forum działkowców, bo w temacie ogrodu i roślinek jestem zielona, mam co prawda kilka roślinek w domku, ale to kaktusy wytrzymałe.

Jutro ma spaść śnieg :o , pożyjemy zobaczymy, a sądziłam że uda nam się jeszcze zrobić w tym roku jakiś wjazd do garażu i chodniczek przed domem.

Forumowicze Krakusy, gdzie można kupić płyty chodnikowe tanio np po 1 zł ?

Jaka spółdzielnia mieszkaniowa wymienia chodniki ? Dajcie namiar.

Odsprzedam za pół ceny paletę wapna budowlanego. Stoi u mnie jakieś półtora roku więc do tynkowania się raczej nie nadaje, ale po namoczeniu jako dodatek do zaprawy będzie super. Pogadajcie ze swoimi majstrami i zabierzcie tę ozdobę z mojej działki. Mogę je zamienić na odpady drewna budowlanego nadające się do spalenia w zimie.

Jutro zalewamy fundamenty i we wtorek majster chce to rozszalowywać i robic izolacje - ja myslalem zeby odczekac az mury przeschna jak sadzicie?

on chce na to dysperbit(chyba tak sie pisze) a potem abizol p i abizol r na to styrodur i folie bąbelkową

gdzie kupowaliscie te "cuda"

Rozpuszczalniki organiczne, (które zawiera zazwyczaj abizol) rozpuszczają styropian

Nic tylko pogratulować takiego majstra.

I raczej nie folia bąbelkowa a kubełkowa.

Radzę dużo poczytać, żeby potem wiedzieć co "fachowcy" spartolili.

Jutro zalewamy fundamenty i we wtorek majster chce to rozszalowywać i robic izolacje - ja myslalem zeby odczekac az mury przeschna jak sadzicie?

on chce na to dysperbit(chyba tak sie pisze) a potem abizol p i abizol r na to styrodur i folie bąbelkową

Rozpuszczalniki organiczne, (które zawiera zazwyczaj abizol) rozpuszczają styropian

a czy ta budowa ma jakiegoś kierownika? czy tylko do podpisu kogoś?

dysperbit tak, izohan, ale inne w tym abizol, izoplast, izolbet juz nie. z tym, że te produkty też mają warianty rózne - znaczy literki w nazwie, np abizol st jest do styropianu. generalnie ma być na wiaderku ze się nadaje do styropianu. albo nie zawiera rozpuszczalników organicznych.

i zwróć uwagę na ułożenie foli kubełkowej - wypukłym do styropianu.

o tej porze roku juz fundamenty pewnie nie przeschną, a większość lepików na zimno można dawać na wilgotne ściany.

a czy ta budowa ma jakiegoś kierownika? czy tylko do podpisu kogoś?

dysperbit tak, izohan, ale inne w tym abizol, izoplast, izolbet juz nie. z tym, że te produkty też mają warianty rózne - znaczy literki w nazwie, np abizol st jest do styropianu. generalnie ma być na wiaderku ze się nadaje do styropianu. albo nie zawiera rozpuszczalników organicznych.

i zwróć uwagę na ułożenie foli kubełkowej - wypukłym do styropianu.

o tej porze roku juz fundamenty pewnie nie przeschną, a większość lepików na zimno można dawać na wilgotne ściany.

dziekuje za pomoc , w takim razie kupie dysperbit - i jak sadzicie tym wysmarowac od wewnatrz fundamenty czy czyms jeszcze np abisolem st? bo od wewnatrz nie bedzie foli kubełkowej i styroduru

A o abizolu r i abizolu p - mam tak w projekcie - wiec pogratulowac nalezy architektowi :)

Dzisiaj sciagaja szalunki jak myslicie w czwartek mozna by bylo malowac tym dysperbitem? czy za wczesnie?

Jak dlugo odczekac do zasypywania 2- 3 dni?