lbryndal 04.02.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Mamy zainstalowanego Sotralenza. Na razie wszystko "gra i buczy" napiszcie jeszcze jaka cena i jakie koszty eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.02.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Czy ktos z Was slyszal o Dariuszu Władowskim ktory buduje domy? pytam dlatego ze dostalem od Niego oferte na budowe domu .. wiem ze zdjecia nie sa dobrym wyznacznikiem ale zastanawia mnie dlaczego na pustakach ktore nie maja pionowej spoiny oni robia zaprawe:/ http://strony.aster.pl/kosocice/a.jpghttp://strony.aster.pl/kosocice/b.jpg http://strony.aster.pl/kosocice/c.jpghttp://strony.aster.pl/kosocice/e.jpghttp://strony.aster.pl/kosocice/f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Czy ktos z Was slyszal o Dariuszu Władowskim ktory buduje domy? pytam dlatego ze dostalem od Niego oferte na budowe domu .. wiem ze zdjecia nie sa dobrym wyznacznikiem ale zastanawia mnie dlaczego na pustakach ktore nie maja pionowej spoiny oni robia zaprawe:/ zmniejsz zdjęcia bo są ogromne a co do tych pustaków (o ile dobrze widzę) to chyba spoina jest tylko na wysokości płyty czyli tam gdzie dawali pustaki wzdłuż zwykłe K-3 chyba to jest a nie takie porothermy na pióro-wpust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.02.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Chcialem zeby bylo widac:) Mam 10 tys roznicy miedzy tym Panem a ludzmi ktorzy mi robili fundamenty no i sie wacham:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.02.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Mamy zainstalowanego Sotralenza. Na razie wszystko "gra i buczy" napiszcie jeszcze jaka cena i jakie koszty eksploatacji wszło mnie na okrągło ze wszystkimi materiałami i robotą jakieś 10tys. a koszty eksploatacji to tyle co prąd zużyty przez napowietrzacz.(10-15zł?/m-c) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.02.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Mamy zainstalowanego Sotralenza. Na razie wszystko "gra i buczy" napiszcie jeszcze jaka cena i jakie koszty eksploatacji wszło mnie na okrągło ze wszystkimi materiałami i robotą jakieś 10tys. a koszty eksploatacji to tyle co prąd zużyty przez napowietrzacz.(10-15zł?/m-c) a to co wyleci to do studni chłonnej ? pisałaś coś, że masz trudny grunt niezbyt przepuszczalny - czy studnia chłonna daje radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.02.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Mamy zainstalowanego Sotralenza. Na razie wszystko "gra i buczy" napiszcie jeszcze jaka cena i jakie koszty eksploatacji wszło mnie na okrągło ze wszystkimi materiałami i robotą jakieś 10tys. a koszty eksploatacji to tyle co prąd zużyty przez napowietrzacz.(10-15zł?/m-c) a to co wyleci to do studni chłonnej ? pisałaś coś, że masz trudny grunt niezbyt przepuszczalny - czy studnia chłonna daje radę ? Grunt mamy rzeczywiście nie bardzo, glina pomieszana z iłami. Jednak studnia daje radę bez problemu. Mało tego dość blisko wyszła nam studnia chłonna do deszczówki. Obawiałam się, że to może troche pogorszyć chłonność tej od oczyszczalni, ale jest ok. Ale studnię do oczyszczalni zrobilismy chyba 2 razy wiekszą niż zalecał projektant. Miało byc koło o średnicy 1,5m a mamy prostokąt 2x3 ......no to chyba prawie 4 razy wieksza jesli dobrze liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Grunt mamy rzeczywiście nie bardzo, glina pomieszana z iłami. Jednak studnia daje radę bez problemu. Mało tego dość blisko wyszła nam studnia chłonna do deszczówki. Obawiałam się, że to może troche pogorszyć chłonność tej od oczyszczalni, ale jest ok. Ale studnię do oczyszczalni zrobilismy chyba 2 razy wiekszą niż zalecał projektant. Miało byc koło o średnicy 1,5m a mamy prostokąt 2x3 ......no to chyba prawie 4 razy wieksza jesli dobrze liczę. no to faktycznie zapas jest co napewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 06.02.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 06.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody. Ja mam wycenione na około 3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 06.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 ale jak daleko od sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 06.02.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 ale jak daleko od sieci? No tak. Blisko, 12 metrów, ale pan przyłączeniowiec jest, hmmm..., szczególny, więc się nie kłócę (długaaaa historia) - tyle że przekop w poprzek drogi, więc ciężko kopać, trzeba utwardzenie żwirem przeryć, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 06.02.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ciekawy jestem ile ja zapłacę mam tak około 50 metrów na szczęście nie muszę nigdzie ryć pod drogą ale i tak mam spory kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 06.02.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 ja do wody mam parę metrów po glebie po własnej działce i mam nadzieję że będzie to kosztowało mniej... jak się dowiem to dam wam znać.... jak na razie wiem ile mnie wyniesie prąd - wejście na słup na działce i podpięcie licznika kosztuje bagatela 1100zł i do tego 80 dla enionu... za co.. się pytam grzecznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 06.02.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 pytanie bardzo proste gdzie kupowaliście materiały na dom ? ja jestem z rejonu wawrzeńczyc / nowej huty kupowaliście wszystko w jednym miejscu i targowaliście sie czy kupowaliście gdzie taniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 06.02.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 pytanie bardzo proste gdzie kupowaliście materiały na dom ? ja jestem z rejonu wawrzeńczyc / nowej huty kupowaliście wszystko w jednym miejscu i targowaliście sie czy kupowaliście gdzie taniej ? Najlepiej znaleźć skład przez kogoś polecony. A gdy takiego się nie ma to zrobić spis wszystkich potrzebnych materiałów i zostawić w kilku okolicznych składach z prośbą o zrobienie cennika. Gdy już mamy wszystkie propozycje wybieramy najlepszą i targujemy te ceny które u konkurencji były niższe. Ja tak zrobiłem jak budowałem dom 3 lata temu i byłem zadowolony. Waży jest też dobry transport ze składu na teren budowy (np. HDS) i możliwość zwrotu tego co nam zostało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majar69 06.02.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Mam do odsprzedania tanio pozostałe po budowie deski szalunkowe, stemple, maxy i garaż blaszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 07.02.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Mam do odsprzedania tanio pozostałe po budowie deski szalunkowe, stemple, maxy i garaż blaszak. napisz mi jakie ceny, może być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 07.02.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Mam po budowie dwie palety pustaka Porothermu 30 - tanio odsprzedam. Do odebrania z działki we Wróblowicach. Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.02.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Mam do odsprzedania tanio pozostałe po budowie deski szalunkowe, stemple, maxy i garaż blaszak. Hej, Skąd dokładnie jesteś i ile chciałbyś za garaż blaszak? Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts