Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam jakby ponownie, nie było mnie na forum 1 roczek, może nadrobię przeczytanie wątku naszej grupy choć wątpię bo długie zimowe wieczory się jakby kończą :wink:

Edit-blondi mieszkacie już? bo znowu codziennie będę jeździł koło Was i sprawdzał postępy :).

Pozdrawiam wszystkich budujących, w miarę możliwości będę służył swoim doświadczeniem po przeżytej na szczęście budowie.

Witam jakby ponownie, nie było mnie na forum 1 roczek, może nadrobię przeczytanie wątku naszej grupy choć wątpię bo długie zimowe wieczory się jakby kończą :wink:

Edit-blondi mieszkacie już? bo znowu codziennie będę jeździł koło Was i sprawdzał postępy :).

Pozdrawiam wszystkich budujących, w miarę możliwości będę służył swoim doświadczeniem po przeżytej na szczęście budowie.

Now witam cie serdecznie :lol: Ja myslałam, że ty pewnie juz mieszkasz a forumowiczów to masz juz w nosie.. :( gdzieśty był jak cie nie było? :o

no ja już mieszkam (ale ci...........). Skoro tak codziennie będziesz jeżdził koło mnie to zaglądnij na kawkę :lol: jak sie tylko błotka nie wystraszysz :wink: . Teraz jest dosłownie meksyk :cry:

A ty jak? wnioskuję, że mieszkasz :D

Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody.

ja miałam jakieś 27 m z czego 16m przepych pod droga wojewódzką. Koszt 3,5tys zł (moja koparka) :wink:

Bardzo tanio - ja mam jakieś 50 metrów i za wod-kan krzyczą mi 10 kPLN - wszystko jest w mojej działce...

ja miałem jakieś 70m i zapłaciłem 5900zł za robociznę z materiałami

tak później się zastanawiałem czy nie taniej by wyszła głębinówka

jak sie tylko błotka nie wystraszysz :wink: . Teraz jest dosłownie meksyk :cry:

Przejeżdżałem niedawno i rzeczywiście masz tam niezły off-roadowy OS.

Nie wiem jak z tamtąd codziennie wyjeżdżasz.

Ja bym się teraz nie odważył do ciebie wjechać (MASZ SZCZĘŚCIE ;) ).

Moje autko zupełnie sobie nie radzi w takich warunkach.

Ale pocieszę cię że u mnie to samo na działce i tam gdzie teraz mieszkam (u teścia).

Tak mniej więcej wygląda moje biedne auteczko ....

http://www.auto-motor-i-sport.pl/m/9/_MG_9360-134542c437e070cd0d2982705773b946.jpg

A w nocy znowu spadło trochę śniegu i znowu się roztopi i jeszcze deszczem przywali .... ehhh

jak sie tylko błotka nie wystraszysz :wink: . Teraz jest dosłownie meksyk :cry:

Przejeżdżałem niedawno i rzeczywiście masz tam niezły off-roadowy OS.

Nie wiem jak z tamtąd codziennie wyjeżdżasz.

Ja bym się teraz nie odważył do ciebie wjechać (MASZ SZCZĘŚCIE ;) ).

Moje autko zupełnie sobie nie radzi w takich warunkach.

Ale pocieszę cię że u mnie to samo na działce i tam gdzie teraz mieszkam (u teścia).

A w nocy znowu spadło trochę śniegu i znowu się roztopi i jeszcze deszczem przywali .... ehhh

no to nie wiem czy zauważyłeś, że parkuję na działce sąsiada po przeciwnej stronie (nieużytki a sąsiad sie na szczęście nie pojawia). Na swoje podwórko sama nie mam odwagi wjechać. A mój samochód to wygląda dokładnie tak samo. Czyli całe błoto na szybach i karoserii :wink:

No jeszcze jakoś tą wiosnę muszę przetrwać. Na jesień będzie już kosteczka więc bedzie ok, a drogę zamierzam utwradzić recyclingiem (tylko do swojej bramy) :wink:

ja miałam jakieś 27 m z czego 16m przepych pod droga wojewódzką. Koszt 3,5tys zł (moja koparka) :wink:

Bardzo tanio - ja mam jakieś 50 metrów i za wod-kan krzyczą mi 10 kPLN - wszystko jest w mojej działce...

Lbryndal - te 5900 to za sama wodę czy za wodę i kanalizację?

Lbryndal - te 5900 to za sama wodę czy za wodę i kanalizację?

woda

Witam Wszystkich, zaczynam budowę 'w okolicach Krakowa'. czytam forum już od dawna ale jako początkujący to mało się udzielam. Może kotoś wie gdzie można dostać tanie bloczki betonowe? Wszędzie tanio, ale nie w Krakowie....

Szukam też ekipy od studni.

Jeśli jesteś zainteresowany to ja mam do sprzedania dwie palety bloczków betonowych - loco Niepołomice.

Czesc,

czy masz jeszcze te bloczki do sprzedania?W jakiej cenie?

Podrawiam,

Kasia

Jeśli jesteś zainteresowany to ja mam do sprzedania dwie palety bloczków betonowych - loco Niepołomice.

Czesc,

Podrawiam,

Kasia

Nie wiem po ile teraz bloczki stoją - ja płaciłem po 4,19 PLN.

Natomiast sprzedam za 2,5 złocisza sztuka - do drobnej negocjacji :).

Czesc,

Podrawiam,

Kasia

Nie wiem po ile teraz bloczki stoją - ja płaciłem po 4,19 PLN.

Natomiast sprzedam za 2,5 złocisza sztuka - do drobnej negocjacji :).

Dobrze, muszę się z mężem skonsultowac, jakiś kontakt do siebie dasz? (tel) moze na maila. góry dzięki!

A czy przerabiał ktos z was temat betonowych podmurówek. Ciągle sie zastanawiam czy wylewać murki czy kupić takie gotowe ustrojstwo. Tym bardziej, że mamy to robić sami. :)

http://www.allegro.pl/item546197093_podmurowka_gotowa_plyta_betonowa_2_5m_ogrodzenie.html

ja myslałem o takim czymś :

http://www.joniec.pl/fundamenty.php

wszystkie elementy gotowe tylko wykopac dołki i osadzić to

no ja już mieszkam (ale ci...........). Skoro tak codziennie będziesz jeżdził koło mnie to zaglądnij na kawkę :lol: jak sie tylko błotka nie wystraszysz :wink: . Teraz jest dosłownie meksyk :cry:

A ty jak? wnioskuję, że mieszkasz :D

Ja też mieszkam zapewne tak jak Ty ( czyli ciiiiii . . . . . :) ).

No błotko masz niezłe, ale ja też nie mniejsze wysypane mam jedynie dojście do drzwi, ale i tak kawałek idę po dechach. Mam zamiar robić w tym roku jakiś bruk, albo przynajmniej podsypkę pod kostkę i już będzie OK, ale czekam bo mają nam kopać kanalizacją, wiec jakiekolwiek roboty dopiero po nich bo potrafią nieźle bałaganu narobić.

Widziałem kiedyś, że robiłaś chyba drenaż, a co zrobiłaś z wodą z niego?