anetik 13.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 mam pytanie szukam ekipy do dachu, może macie już jakieś rozeznanie, jakieś firmy lub wyceny ja ma prosty dach dwuspadowy, zadnych udziwnień, dach ma 220m i jakieś 6 m tarasu. Szukam dobrej ekipy ( mam jedną poleconą, ale chiałabym mieć wybór ) Dajcie znać na priv jeśli możecie kogoś polecić.... Jesli macie juz wycenioną tę usługe napiszcie jake są stawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.02.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 No i co? Zaczynamy ferie. Są ferie w mieście, to może urządzimy ferie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.02.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 No i co? Zaczynamy ferie. Są ferie w mieście, to może urządzimy ferie na budowie? Ja mam ferie w domu na wsi Właśnie skończyłem malować pralnię A śniegu od rana to już nasypało z pół metra - już 4 raz od południa odsypuję śnieg z podjazdu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.02.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 No i co? Zaczynamy ferie. Są ferie w mieście, to może urządzimy ferie na budowie? Ja mam ferie w domu na wsi Właśnie skończyłem malować pralnię A śniegu od rana to juz nasypało z pół metra - juz 4 raz od południa odsypuję śnieg z podjazdu ... Jak tak dalej pójdzie to nie dojadę na budowę. Tzn dojadę - ale się już nie wydobędę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.02.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jak tak dalej pójdzie to nie dojadę na budowę. Tzn dojadę - ale się już nie wydobędę. Drogi do mojego domu to już dawno nie widać - zasypana śniegiem na równo z okolicznymi polami ... Ale zima piękna jest - zaraz rozpalam w kominku i leję trunek do kieliszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.02.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 A u mnie dopiero w środę zaczynają z kominkiem (to może chociaż farelkę sobie zapalę). Ale będzie za to szaleństwo na koniu w wekendzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 13.02.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Słuchajcie, bo mnie to nurtuje - zakładacie sobie ochronę przez firmę jakąś? Ja nie, ale mój sąsiad, po tym jak do nas włamała się właśnie firma ochroniarska i poniszczyła trochę, żeby wymusić ochronę (policja potwierdziła), podciągnął sobie prąd od sąsiadki z naprzeciwka, żeby tylko mieć już ochronę na budowie. Co to za paranoja? Wieś, a prawie wszyscy, którzy się sprowadzili z miasta (bo miejscowi rzecz jasna ochrony nie mają ), zakładają sobie te systemy. Paranoja? Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 13.02.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dla mnie to jest paranoja kompletna, aż się boje pomysleć. I taka ochrona ma chronić przed inna ochroną, która chiałaby mieć ten rejon... to jak mafia mam nadzieje ze u mnie na wsi nie będzie ochrony ale na poważnie, wszycy macie kłopoty z 'ochroną' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.02.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Słuchajcie, bo mnie to nurtuje - zakładacie sobie ochronę przez firmę jakąś? Ja nie, ale mój sąsiad, po tym jak do nas włamała się właśnie firma ochroniarska i poniszczyła trochę, żeby wymusić ochronę (policja potwierdziła), podciągnął sobie prąd od sąsiadki z naprzeciwka, żeby tylko mieć już ochronę na budowie. Co to za paranoja? Wieś, a prawie wszyscy, którzy się sprowadzili z miasta (bo miejscowi rzecz jasna ochrony nie mają ), zakładają sobie te systemy. Paranoja? Czy warto? Ja jak tylko stanął SSZ mojego domu zamontowałem i uruchomiłem system alarmowy i podpisałem umowę o ochronę i monitoring domu z agencją ochrony . Z prostej przyczyny - budowałem dom ca 30km od miejsca zamieszkania - i siłą rzeczy bałem się włamań i kradzieży na budowie . A im było bliżej wprowadzenia tym więcej drogiego wyposażenia w domu trzymałem ... Na szczęście przez cały okres wykańczania i wyposażania domu nie miałem żadnej próby włamania - ale spokojnie spałem - bezwzględnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.02.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dla mnie to jest paranoja kompletna, aż się boje pomysleć. I taka ochrona ma chronić przed inna ochroną, która chiałaby mieć ten rejon... to jak mafia mam nadzieje ze u mnie na wsi nie będzie ochrony ale na poważnie, wszycy macie kłopoty z 'ochroną' ? Ja nie mam żadnych problemów - może dlatego że w moim rejonie działa tylko jedna firma tego typu ... Ale generalnie jestem bardzo zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.02.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 U mnie niedawno zostawili ulotkę w bramie (nawet naklejkę na tablicy informacyjnej) Już się wstępnie orientowałem. Jak tylko poustawiam alarmówkę (na razie nie ma co chronić wiertarka i trochę wełny na poddasze) to podpiszę taką umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 13.02.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody. U mnie cena za przyłacze wodne wyjdzie z 10tys jak nic. jakies 60mb + przekop pod drogą. Do tego musze to zrobic to jako rozbudowę istniejacej sieci więc pewnie rurą 110 a nie 40. Jak macie jakieś firmy robiace przyłącza wodne do domu to dajcie znać. Dzieki z góry Nie opłacałoby Ci się bardziej zrobić studnię głębinową? Przy okazji miałbyś na przyszłość wodę za darmo. Do tego oczyszczalnia i jesteś w 100% niezależny. Na oczyszczalnie mam za mala dzialke. A z tym wodociagiem to nie bedzie chyba tak zle bo gmina mi cos dolozy (40-50%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
10-tka 14.02.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja też myślałam,że ochrona to zbędna na wsi do momentu jak nas okradli Sąsiedzi okazali się mało życzliwi i nawet trochę się do włamania przyczynili ale nie mam żalu bo przecież im za pilnowanie nie płaciliśmy. Obecnie korzystamy z ochrony (opcja z dojazdem grupy interwencyjnej) koszt 61 zł miesięcznie. Koszt ubezpieczenia domu jest tańszy jak się ma umowę z firmą podpisaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 14.02.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dla tych co się do ogrodzeń przymierzają. Może by się tak skrzyknąć i zrobić jedno duże zamówienie na słupki i siatkę. Wtedy można negocjować ceny a transport jest gratis. Słyszałam ze w Skotnikach jest dobra siatka ogrodzeniowa w atrakcyjnej cenie. Ponoć są duże różnice w jakości siatek i niekoniecznie ta co na oko wygląda ładnie jest najlepsza. Ponoć właśnie ta jest dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 14.02.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam grupę krakowską i pozdrawiam z grupy wrocławskiej. Czy słyszeliście może o stolarzu /www.wrzaszczak-stolarstwo.net/. Dostałam od niego konkurencyjną ofertę na wykonanie kuchni. Może komuś z Was robił meble i może coć podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 14.02.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 A może ktoś robił u siebie balustrady na balkonie - takie najprostsze, pręty i drewno? Macie taniego wykonawcę? Większość ma mega wypasione, drogie oferty, sami tego nie wykonamy, bo nam talentu brak, a wylewki niedługo będą i chciałabym zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 14.02.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dla tych co się do ogrodzeń przymierzają. Może by się tak skrzyknąć i zrobić jedno duże zamówienie na słupki i siatkę. Wtedy można negocjować ceny a transport jest gratis. Słyszałam ze w Skotnikach jest dobra siatka ogrodzeniowa w atrakcyjnej cenie. Ponoć są duże różnice w jakości siatek i niekoniecznie ta co na oko wygląda ładnie jest najlepsza. Ponoć właśnie ta jest dobra... Trochę za mało szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 15.02.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ile miesięcznie kosztuje Cię ochrona i z jakiej firmy? Słuchajcie, bo mnie to nurtuje - zakładacie sobie ochronę przez firmę jakąś? Ja nie, ale mój sąsiad, po tym jak do nas włamała się właśnie firma ochroniarska i poniszczyła trochę, żeby wymusić ochronę (policja potwierdziła), podciągnął sobie prąd od sąsiadki z naprzeciwka, żeby tylko mieć już ochronę na budowie. Co to za paranoja? Wieś, a prawie wszyscy, którzy się sprowadzili z miasta (bo miejscowi rzecz jasna ochrony nie mają ), zakładają sobie te systemy. Paranoja? Czy warto? Ja jak tylko stanął SSZ mojego domu zamontowałem i uruchomiłem system alarmowy i podpisałem umowę o ochronę i monitoring domu z agencją ochrony . Z prostej przyczyny - budowałem dom ca 30km od miejsca zamieszkania - i siłą rzeczy bałem się włamań i kradzieży na budowie . A im było bliżej wprowadzenia tym więcej drogiego wyposażenia w domu trzymałem ... Na szczęście przez cały okres wykańczania i wyposażania domu nie miałem żadnej próby włamania - ale spokojnie spałem - bezwzględnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.02.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ile miesięcznie kosztuje Cię ochrona i z jakiej firmy? SS - 60 pln/miesięcznie plus VAT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 15.02.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czy mozecie polecic mi firme/osobe ktora Wam robiła instalacje C.o??Stoje przed wyborem tych nieszczesnych kominow i chce to od razu skonsultowac z osoba ktora by robila centralne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts