Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mam pytanie

szukam ekipy do dachu, może macie już jakieś rozeznanie, jakieś firmy lub wyceny

ja ma prosty dach dwuspadowy, zadnych udziwnień, dach ma 220m i jakieś 6 m tarasu. Szukam dobrej ekipy ( mam jedną poleconą, ale chiałabym mieć wybór )

Dajcie znać na priv jeśli możecie kogoś polecić.... Jesli macie juz wycenioną tę usługe napiszcie jake są stawki

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

No i co? Zaczynamy ferie. Są ferie w mieście, to może urządzimy ferie na budowie?

Ja mam ferie w domu na wsi :D

Właśnie skończyłem malować pralnię :wink:

A śniegu od rana to juz nasypało z pół metra - juz 4 raz od południa odsypuję śnieg z podjazdu ...

Jak tak dalej pójdzie to nie dojadę na budowę. Tzn dojadę - ale się już nie wydobędę. :D

Słuchajcie, bo mnie to nurtuje - zakładacie sobie ochronę przez firmę jakąś? Ja nie, ale mój sąsiad, po tym jak do nas włamała się właśnie firma ochroniarska i poniszczyła trochę, żeby wymusić ochronę (policja potwierdziła), podciągnął sobie prąd od sąsiadki z naprzeciwka, żeby tylko mieć już ochronę na budowie.

Co to za paranoja? Wieś, a prawie wszyscy, którzy się sprowadzili z miasta (bo miejscowi rzecz jasna ochrony nie mają ;)), zakładają sobie te systemy. Paranoja? Czy warto?

Słuchajcie, bo mnie to nurtuje - zakładacie sobie ochronę przez firmę jakąś? Ja nie, ale mój sąsiad, po tym jak do nas włamała się właśnie firma ochroniarska i poniszczyła trochę, żeby wymusić ochronę (policja potwierdziła), podciągnął sobie prąd od sąsiadki z naprzeciwka, żeby tylko mieć już ochronę na budowie.

Co to za paranoja? Wieś, a prawie wszyscy, którzy się sprowadzili z miasta (bo miejscowi rzecz jasna ochrony nie mają ;)), zakładają sobie te systemy. Paranoja? Czy warto?

Ja jak tylko stanął SSZ mojego domu zamontowałem i uruchomiłem system alarmowy i podpisałem umowę o ochronę i monitoring domu z agencją ochrony .

Z prostej przyczyny - budowałem dom ca 30km od miejsca zamieszkania - i siłą rzeczy bałem się włamań i kradzieży na budowie .

A im było bliżej wprowadzenia tym więcej drogiego wyposażenia w domu trzymałem ...

Na szczęście przez cały okres wykańczania i wyposażania domu nie miałem żadnej próby włamania - ale spokojnie spałem - bezwzględnie :D

Dla mnie to jest paranoja kompletna, aż się boje pomysleć. I taka ochrona ma chronić przed inna ochroną, która chiałaby mieć ten rejon... to jak mafia mam nadzieje ze u mnie na wsi nie będzie ochrony

ale na poważnie, wszycy macie kłopoty z 'ochroną' ?

Ja nie mam żadnych problemów - może dlatego że w moim rejonie działa tylko jedna firma tego typu ...

Ale generalnie jestem bardzo zadowolony .

Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody.

U mnie cena za przyłacze wodne wyjdzie z 10tys jak nic. jakies 60mb + przekop pod drogą. Do tego musze to zrobic to jako rozbudowę istniejacej sieci więc pewnie rurą 110 a nie 40.

Jak macie jakieś firmy robiace przyłącza wodne do domu to dajcie znać.

Dzieki z góry ;)

Nie opłacałoby Ci się bardziej zrobić studnię głębinową? Przy okazji miałbyś na przyszłość wodę za darmo. Do tego oczyszczalnia i jesteś w 100% niezależny.

Na oczyszczalnie mam za mala dzialke. A z tym wodociagiem to nie bedzie chyba tak zle bo gmina mi cos dolozy (40-50%).

Ja też myślałam,że ochrona to zbędna na wsi do momentu jak nas okradli :(

Sąsiedzi okazali się mało życzliwi i nawet trochę się do włamania przyczynili ale nie mam żalu bo przecież im za pilnowanie nie płaciliśmy.

Obecnie korzystamy z ochrony (opcja z dojazdem grupy interwencyjnej) koszt 61 zł miesięcznie.

Koszt ubezpieczenia domu jest tańszy jak się ma umowę z firmą podpisaną.

Dla tych co się do ogrodzeń przymierzają. Może by się tak skrzyknąć i zrobić jedno duże zamówienie na słupki i siatkę. Wtedy można negocjować ceny a transport jest gratis.

Słyszałam ze w Skotnikach jest dobra siatka ogrodzeniowa w atrakcyjnej cenie. Ponoć są duże różnice w jakości siatek i niekoniecznie ta co na oko wygląda ładnie jest najlepsza. Ponoć właśnie ta jest dobra...

Dla tych co się do ogrodzeń przymierzają. Może by się tak skrzyknąć i zrobić jedno duże zamówienie na słupki i siatkę. Wtedy można negocjować ceny a transport jest gratis.

Słyszałam ze w Skotnikach jest dobra siatka ogrodzeniowa w atrakcyjnej cenie. Ponoć są duże różnice w jakości siatek i niekoniecznie ta co na oko wygląda ładnie jest najlepsza. Ponoć właśnie ta jest dobra...

Trochę za mało szczegółów :)

Ile miesięcznie kosztuje Cię ochrona i z jakiej firmy?

Ja jak tylko stanął SSZ mojego domu zamontowałem i uruchomiłem system alarmowy i podpisałem umowę o ochronę i monitoring domu z agencją ochrony .

Z prostej przyczyny - budowałem dom ca 30km od miejsca zamieszkania - i siłą rzeczy bałem się włamań i kradzieży na budowie .

A im było bliżej wprowadzenia tym więcej drogiego wyposażenia w domu trzymałem ...

Na szczęście przez cały okres wykańczania i wyposażania domu nie miałem żadnej próby włamania - ale spokojnie spałem - bezwzględnie :D