Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Nagonka na P. Jacka??

rany boskie toż to Panie nie możliwe.

Mnie robili wszystko co robią, tzn. woda, gaz, ścieki, podłogówki i wylewki też robili :) chyba jednemu z pierwszych te wylewki robili.

Kocioł podłączyli i baniaczek na ciepłą wodę.

Qrde chyba niemożliwe na nich narzekać, namiar na nich miałem z tegoż forum i po swoich doświadczeniach mogę ich w ciemno polecić każdemu. Tak też czynię.

Nagonka na P. Jacka??

rany boskie toż to Panie nie możliwe.

Mnie robili wszystko co robią, tzn. woda, gaz, ścieki, podłogówki i wylewki też robili :) chyba jednemu z pierwszych te wylewki robili.

Kocioł podłączyli i baniaczek na ciepłą wodę.

Qrde chyba niemożliwe na nich narzekać, namiar na nich miałem z tegoż forum i po swoich doświadczeniach mogę ich w ciemno polecić każdemu. Tak też czynię.

prosze o namiar :)

Witam wszystkich budowniczych z Krakowa, mój domek Dom w Groszku G2 powstaje w Bibicach jest już stan surowy zamknięty i zaczynam wykańczać się !!!

Na prąd mamy czekać nawet do roku czasu bo przetarg i dopiero podłączenie a to niestety w enionie trwa. Pozdrawiam wszystkich i proszę o namiary do dobrych tynkarzy.

Witam wszystkich budowniczych z Krakowa, mój domek Dom w Groszku G2 powstaje w Bibicach jest już stan surowy zamknięty i zaczynam wykańczać się !!!

Na prąd mamy czekać nawet do roku czasu bo przetarg i dopiero podłączenie a to niestety w enionie trwa. Pozdrawiam wszystkich i proszę o namiary do dobrych tynkarzy.

Tynkarze: Marek Tabor, 669115326

Witam Wszystkich

Powoli rozglądam się za ekipą do stanu surowego, planuję początek budowy na jesień / dom około 400 m2, prosty, dach dwuspadowy, dwurodzinny /, lokalizacja - Rajsko koło Swoszowic, czy ktoś może mi polecić sprawdzoną ekipę, samodzielną, myślącą. Będę wdzięczny za wszystkie informacje.

Tomek

Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody.

W gminie Michałowice, lokalny wykonawca - za wodę płaciłam 70 zł/mb + 1000 zł za studzienkę z wodomierzem. Robota obejmowała wykop koparką przez pole orne. W sumie było ok. 100 m.

Proszę o namiary na wykonawcę przyłącza wody

Witajcie

Poszukuję sprawdzonego, rzetelnego kierownika budowy.

Czy możecie mi kogoś polecić.:) Budowa w Skotnikach.

Poszukuję kogoś kto robił instalację odpowadzającą wodę deszczową z dachu/rynien do zbiornika. Woda ma później służyć do podlewania ogrodu. Czy ktoś z was zrobił coś takiego. Czy znacie kogoś kto to może zaprojektować?

Z góry dzięki za pomoc

Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody.

W gminie Michałowice, lokalny wykonawca - za wodę płaciłam 70 zł/mb + 1000 zł za studzienkę z wodomierzem. Robota obejmowała wykop koparką przez pole orne. W sumie było ok. 100 m.

Proszę o namiary na wykonawcę przyłącza wody

Wysłałam na priv.

Witam.

Do tej pory miałam włączoną opcję "czytaj" jeśli chodzi o forum Muratora, ale postanowiłam się ujawnić. :D

Przygodę z budowaniem zaczęliśmy w sierpniu 2008. Póki co domek stoi z dachem, teraz czeka nas wstawianie okien - termin za 3 dni :D

Ale podczytałam u was (u niektórych) o problemach z przyłączem wody. Ja też mam rozbudowę sieci a nie sam przyłącz.:roll: Pan w PUK powiedział że będzie mnie to kosztowało ok 15 tyś :o :o :o :o Wyczytałam że wodociągi partycypują w kosztach rozbudowy wodociągów. Tylko czy wszędzie? Tzn. w każdej gminie? Bo szczerze powiem nie dopytałam (nie przyszło mi to do głowy, dopiero tu wyczytałam) a nie uśmiecha mi się fundować sieci, której jeszcze muszę się zrzec.... a jeśli mi powiedzą że nie partycypują w kosztach to mogę takiej sieci się nie zrzekać? Może to być "moja własna"? Czy to jest jakoś prawnie określone że muszę się zrzec tej sieci na rzecz wodociągów?

Niestety nie buduje się żaden sąsiad tak żebyśmy mogli to zrobić wspólnie....

I jeszcze jedno pytanie, taką rozbudowę sieci nie może robić "byle kto" tylko specjalna firma która ma uprawnienia do rozbudowy sieci? Mam ochotę zlecić to PUK-owi, bo oni to robią, wtedy mam pewność że nie będzie problemów z ewentualnym odbiorem, ale kwota 15 tyś mnie lekko ścięla.

Ps. Mam ok 100m do podciągnięcia.

pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję będę tu zaglądała.