pitbull 28.02.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam, poszukuję kogoś solidnego i sprawdzonego (no i oczywiscie ze stosownymi uprawnieniami ) do wykoinania projektu zjazdu z drogi gminnej do mojej działki. Znacie kogoś takiego? Tadeusz Domoń 122781093 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 28.02.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 arllette napisał: Witam, poszukuję kogoś solidnego i sprawdzonego (no i oczywiscie ze stosownymi uprawnieniami ) do wykoinania projektu zjazdu z drogi gminnej do mojej działki. Ja polecam Pana Mariusza 664-688-661, [email protected] Młody, bardzo kompetentny i zaangażowany człowiek. Bardzo nam pomógł w naszych kłpotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna712 28.02.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam! Do tej pory tylko podczytywałam, ale... przyszła kryska... Poszukujemy dość pilnie ekipy budującej ogrodzenia. Boimy się zaangażować kogoś w ciemno, liczymy na Was. Już kilkakrotnie korzystaliśmy z namiarów z forum, byliśmy zawsze zadowoleni, może i tym razem się uda. Jeśli ma ktoś z Was namiary na dobrą, sprawdzoną ekipę - proszę o pomoc. Serdecznie pozdrawiam budującą grupę krakowską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 28.02.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 my też budujemy w Bibicach ale mamy to szczęscie, że u nas jest woda i kanalizacja na posesji. A w której części Bibic budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bozzia 01.03.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Witam. Słoneczko w sumie nie wiem czemu nie studnia.... jakoś tak wyszło, nie pomyślałabym że to może aż tyle kosztować. Jutro uderzam do wodociągów, będę rozmawiała z nimi o ich udziale w kosztach. Anulawasz budujemy się niedaleko osiedla domków Zielona Dolina. Kojarzysz? Póki co jutro przychodzą murarze na poprawki, pozmienialiśmy rozmiar okien i trzeba część podmurować, jedno powiększyć. A we wtorek wchodzą z oknami więc czas nas nagli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arllette 01.03.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 arllette napisał: Witam, poszukuję kogoś solidnego i sprawdzonego (no i oczywiscie ze stosownymi uprawnieniami ) do wykoinania projektu zjazdu z drogi gminnej do mojej działki. Ja polecam Pana Mariusza 664-688-661, [email protected] Młody, bardzo kompetentny i zaangażowany człowiek. Bardzo nam pomógł w naszych kłpotach. bardzo dziękuję za namiary, jutro bedę się z nim kontaktować i mam nadzięję że nam też pomoże uporać się z krakowskim ZIKiTem i ich bezsensownymi procedurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riso 01.03.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Witam, Czy macie może namiary na sprzedawcę drewna na więźbę z okolic Krakowa lub Skawiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 02.03.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Poratujcie mnie projektantem przyłącza elektrycznego - byłem dzisiaj w Enionie jesli nie zrobie na wlasny koszt projektu i nie uzgodnie w Zudpi`e to w umowie jest ze maja czas 18 msc:/ A jak zrobie projekt i uzgodnie to do 9 msc:///duze to koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 02.03.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Poratujcie mnie projektantem przyłącza elektrycznego - byłem dzisiaj w Enionie jesli nie zrobie na wlasny koszt projektu i nie uzgodnie w Zudpi`e to w umowie jest ze maja czas 18 msc:/ A jak zrobie projekt i uzgodnie to do 9 msc:/// duze to koszta? Koszta: 400-700 zł w zależności od tego co dokładnie trzeba będzie zrobić... przynajmniej takie ceny dostałem od kilku projektantów w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.03.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Chcą, abyś zrobił to u nich (mają swoich projektantów). I wtedy jest szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 02.03.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 No wlasnie nie :/jak zrobie to u nich to 18 msc! a jak zalatwie sam znacznie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.03.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 W takim razie, coś się od "naszych" czasów pozmieniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 02.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam, Czy macie może namiary na sprzedawcę drewna na więźbę z okolic Krakowa lub Skawiny? Róg Kobierzyńskiej i Lubostroniu , tel. niestety nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 02.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam, Czy macie może namiary na sprzedawcę drewna na więźbę z okolic Krakowa lub Skawiny? http://www.zumi.pl/111964,FHU_Drewmix._Barbara_Strzelichowska-Styba,Zabierzow,firma.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.03.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam, Czy macie może namiary na sprzedawcę drewna na więźbę z okolic Krakowa lub Skawiny? Chesz kupić tanio i dobre drewno ? To na kobiezynskiej jest drogie w porownaniu z innymi. Tartak z Radziszowa: 691 237 819 (calkiem ok, tylko ciut niesłowni i zostawili mnie bez stempli, deski ok.) Tartak Rudnik: 12 273 27 11 (tani i ~ krzywe dechy) Tartak Domagała (Z Niedzwiedzia bodajże) 608 737 529 - Od nich bralem drewno na dach i moge ich polecic. Tanio, w miare szybko i do tego naprawde fajne drewno. za transport mi nie doliczyli (bralem jakies 16m3) a mieli ponad 50km do mnie. Mozecie mi natomiast polecic kogos do tynkow ? (Zewn i wewn) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 02.03.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Mozecie mi natomiast polecic kogos do tynkow ? (Zewn i wewn) Ja ci moge polecic moja ekipe ale nie wiem jak z terminami !!!??? Andrzej Moskała 606154815 Powołaj sie na Tomka z Dojazdowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mwituszy 02.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Czesc poszukuje kominarza do odebrania insatlacji wentylacyjnych czy macie kogos polecic kolo skawiny. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 03.03.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Czesc poszukuje kominarza do odebrania insatlacji wentylacyjnych czy macie kogos polecic kolo skawiny. Maciek Spółdzielnia Pracy Kominiarzy Zakład Kominiarski nr 5 Skawina, Rynek 12, tel. 012 2763238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 03.03.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 witajcie poszukuję sprawdzonego, rzetelnego kierownika budowy. Czy możecie mi kogoś polecić. budowa w skotnikach. Poszukuję kogoś kto robił instalację odpowadzającą wodę deszczową z dachu/rynien do zbiornika. Woda ma później służyć do podlewania ogrodu. Czy ktoś z was zrobił coś takiego. Czy znacie kogoś kto to może zaprojektować? Z góry dzięki za pomoc proszę pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mwituszy 03.03.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Poszukuję kogoś kto robił instalację odpowadzającą wodę deszczową z dachu/rynien do zbiornika. Woda ma później służyć do podlewania ogrodu. Czy ktoś z was zrobił coś takiego. Czy znacie kogoś kto to może zaprojektować? Z góry dzięki za pomoc Nie jest to taki trudne, ja zrobiłem to sam znaczy praconicy na budowie pod moim kierownictwem musisz zdecydować: 1. gdzie bedziesz trzymał wodę - zlaezy od terenu na jakim budujesz - jak mozesz zrobic studnie taka z kregów betonowych to to jest najprostsze. muisz uwazac na teren (jezeli masz gline to szansa ze ci nadmiar owdy ktorej nie zuzyjesz na podlewanie gdzies zanikniejest mala, jesli masz piasek musisz uwazac aby studnia nie chłoneła calej wody. 2. loklaizajca powinna byc taka aby z kazdej rynny dało sie doprowadzic wode mozna rury lączyc na trojnikach ale jak bedizesz mial skąplikowana drogę do przebycia to zrob sobie studzienke rewizyjną 3. kupujesz normalne rury kanalizacyjne kładziesz je przynajmniej 70 cm ponizej powierzchni gruntu.podłaczasz je do studni i rynien 4. do studni doprowadz sobie prąd bedziesz mogł sobie zainstalować pąpe w studni i miec kran na zewnąrz tylko. wazne: przy planowaniu uwazaj na spadki podgóre woda płynąc nie bedzie aby miec czyszczaki przy rurach spustowcyh bo przez lisci i inne rzeczy moze ci sie kiedys zatkac ta instalacja. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts