Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Poszukuje kogos sprawdonego i niedrogiego do zrobienia barierek na balkonach.Okolo 11mb. z góry dzieki na info :)

uważaj, co byś przypadkiem nie znalazł ;-)

też szukamy - od zeszłych wakacji!!! :evil: albo ceny z sufitu, albo umawiają się i nie przychodzą, albo jedno i drugie. Jak pomyślę ze znów będziemy mogli na balkonie robić "piknik nad przepaścią" to mnie słabi..

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Znów proszę Was o pomoc:)

Naczytałam się na forum o problemach z Enionem i dostaniem proądu. Mnie to oczywiście nie ominie, ale

na działce mam słup, a czytałam gdzieś o możliwości zrobienia tzw PROWIZORKI, zejścia ze słupa, założenia licznika i możliwości pobierania prądu budowlanego.

Czy ktoś z Was tego próbował? Ile to może potrwać i ile kosztuje?

Pozdrawiam

A.

chyba jest to dość powszechne rozwiązanie.

u siebie też tak miałem, detali nie pamiętam, ale chyba cena była jedna za cały przyłącz, coś koło 2100, (do 5m od słupa). i rzeczywiscie tak to w umowie było "prowizorka budowlana" i potem na fakturach.

czyli goście zrobili docelowo wszystko - podpieli kable, wkopali skrzynki licznikowe z postumentem, ja równolegle montowałem swoją skrzynke rozdzielczą. i w tym etapie puścili prąd na tę skrzynkę tymczasową, a na docelową dopiero po odbiorze. trwało 3-4 mce, o ile pamiętam.

z tym, że w bochni.

czyli reasumując, albo bierzesz od dobrego sąsiada (nielegalne) albo zakładasz prowizorke budowlaną.

powodzenia

Poszukuje kogos sprawdonego i niedrogiego do zrobienia barierek na balkonach.Okolo 11mb. z góry dzieki na info :)

uważaj, co byś przypadkiem nie znalazł ;-)

też szukamy - od zeszłych wakacji!!! :evil: albo ceny z sufitu, albo umawiają się i nie przychodzą, albo jedno i drugie. Jak pomyślę ze znów będziemy mogli na balkonie robić "piknik nad przepaścią" to mnie słabi..

506 214 740 Janusz Dzóbek. Mieszka w Biskupicach (trasa Wieliczka-Gdów).

Robi to nie jako "chałpniczo" :wink: . Robił nasze balkony (zdjęcia w galerii). Z tego co wiem jest niedrogi. Nas potraktował troszke po macoszemu (teść mojej siostry).

Trzeba tylko dokładnie ustalić wzór i przypilnować i powinno być ok. Poleciłam go juz kilku znajomym i byli zadowoleni. :wink:

Znów proszę Was o pomoc:)

Naczytałam się na forum o problemach z Enionem i dostaniem proądu. Mnie to oczywiście nie ominie, ale

na działce mam słup, a czytałam gdzieś o możliwości zrobienia tzw PROWIZORKI, zejścia ze słupa, założenia licznika i możliwości pobierania prądu budowlanego.

Czy ktoś z Was tego próbował? Ile to może potrwać i ile kosztuje?

Pozdrawiam

A.

Słuchaj nie daj się wprowadzić w błąd, u mnie w Enionie Wadowickim załatwili to od ręki, sama nie wiem jak..... Słyszałam ze ludzie czekają miesiącami, a ja przyszłam i powiedziałam że "chcę prąd" a oni na to nie ma problemu...kazali znaleźć gościa który na owy słup wejdzie i zrobi podłączenie, za podłączenie policzyli 90 zł, a owy gość ( oczywiście pracownik Enionu ) wziął 1100 zł..... za materiał i robotę.....

Hej,

Jestem nju:). Witam wszystkich forumowiczów. Buduję w Krakowie na Starym Bieżanowie, na jesień ekipa wylała fundamenty bez płyty, po świętach startują z resztą. Przeglądnęłam forum w poszukiwaniu cen pompy ciepła - niestety poddałam się przy trzysta-pięćdziesiątej-którejś stronie (znalazłam mało) tym bardziej że to już ceny średnio aktualne.... Czy ktoś może sprawdzał ostatnio? Dostałam wycenę: 70 tysi z pompą, wykopkami i ogrzewaniem podłogowym (pow 190 m2) co Wy na to? dużo?

pozdrawiam

Bardzo dużo

Wcale nie tak bardzo duzo. Pytanie jaki kolektor, jaka pompa, jaka faktyczna powierzchania podlogi.

Mymyk_KSK napisał:

Marcin1978 napisał:

Poszukuje kogos sprawdonego i niedrogiego do zrobienia barierek na balkonach.Okolo 11mb. z góry dzieki na info

uważaj, co byś przypadkiem nie znalazł

też szukamy - od zeszłych wakacji!!! albo ceny z sufitu, albo umawiają się i nie przychodzą, albo jedno i drugie. Jak pomyślę ze znów będziemy mogli na balkonie robić "piknik nad przepaścią" to mnie słabi..

Robi to nie jako "chałpniczo" . Robił nasze balkony (zdjęcia w galerii). Z tego co wiem jest niedrogi. Nas potraktował troszke po macoszemu (teść mojej siostry).

Trzeba tylko dokładnie ustalić wzór i przypilnować i powinno być ok. Poleciłam go juz kilku znajomym i byli zadowoleni.

Dzieki za namiary ale ja szukam czegos bardziej w ten desen

http://www.stal-chem.pl/images/barierki/big_barierki_21.jpg

Narazie znalazlem firme http://www.stal-chem.pl .Niestety nie byłem i nie wiem w jakich cenach robia.

Mymyk_KSK napisał:

Marcin1978 napisał:

Poszukuje kogos sprawdonego i niedrogiego do zrobienia barierek na balkonach.Okolo 11mb. z góry dzieki na info

uważaj, co byś przypadkiem nie znalazł

też szukamy - od zeszłych wakacji!!! albo ceny z sufitu, albo umawiają się i nie przychodzą, albo jedno i drugie. Jak pomyślę ze znów będziemy mogli na balkonie robić "piknik nad przepaścią" to mnie słabi..

Robi to nie jako "chałpniczo" . Robił nasze balkony (zdjęcia w galerii). Z tego co wiem jest niedrogi. Nas potraktował troszke po macoszemu (teść mojej siostry).

Trzeba tylko dokładnie ustalić wzór i przypilnować i powinno być ok. Poleciłam go juz kilku znajomym i byli zadowoleni.

Dzieki za namiary ale ja szukam czegos bardziej w ten desen

http://www.stal-chem.pl/images/barierki/big_barierki_21.jpg

Narazie znalazlem firme http://www.stal-chem.pl .Niestety nie byłem i nie wiem w jakich cenach robia.

ze stali nierdzewnej nie robi.

Ale kilka ofert tego typu widziałam na allegro. Często wykonują takie balustrady firmy robiące schody :wink:

Hej,

Jestem nju:). Witam wszystkich forumowiczów. Buduję w Krakowie na Starym Bieżanowie, na jesień ekipa wylała fundamenty bez płyty, po świętach startują z resztą. Przeglądnęłam forum w poszukiwaniu cen pompy ciepła - niestety poddałam się przy trzysta-pięćdziesiątej-którejś stronie (znalazłam mało) tym bardziej że to już ceny średnio aktualne.... Czy ktoś może sprawdzał ostatnio? Dostałam wycenę: 70 tysi z pompą, wykopkami i ogrzewaniem podłogowym (pow 190 m2) co Wy na to? dużo?

pozdrawiam

Hej też będziemy ruszać w starym Bieżanowie z budową na wiosnę :)

Będziemy sąsiadami ;]

Witam "Świeżaków" na starym Bieżanowie. Mój dom stoi tu zamieszkany od 2002 roku i jedno jest pewne - Bieżanów is the best!

Witam GK!

Mam do sprzedania piec 20KW na ekogroszek firmy Orstal z własnym podajnikiem.

Piec odpalony dwa razy w tym sezonie, także w zasadzie funkiel nówka.

Sprzedaję bo przerzucam się docelowo na gaz i kominek z płaszczem.

Zainteresowanych zapraszam na priv.

Pozdrowionka

PS. Jak tam wiosna w ogródkach? Zawitała już czy jeszcze nie?

Ile Wam weszło piasku do budowy stanu surowego? u mnie nie skonczyli parteru a juz wyrobili 10 m3 :/ a pustak 38 p+w wiec nie ma pionowych fug:/

Wapna jedna paleta juz poszla :/

Czy ktos z Was ma brazowa dachowke? zastanawiam sie jaki kolor klinkieru wybrac na kominy ... moze podeslecie swoje zdjecia?:)

Czy ktos z Was ma brazowa dachowke? zastanawiam sie jaki kolor klinkieru wybrac na kominy ... moze podeslecie swoje zdjecia?:)

U mnie na dachu brązowa dachówka - kominy z klinkieru - szukam fot ...

- proszę :

http://lh4.ggpht.com/_bGKXksIKvGY/ScFDKo347pI/AAAAAAAAAmE/P631s5hmdBc/s720/PICT5943_1.jpg

Witam mile krakowskie forum :D

Znalazlam fajna dzialke w Michalowicach, ale trzebaby ciagnac do niej media ok. 350 m. :o Mam w zw. z tym pytanie, jak wyglada struktura kosztow 'ciagniecia mediow', za co/komu i ile sie placi, oczywiscie chodzi mi o orientacyjne koszty.

Chcialabym byc przygotowana na walke o odpowiedni upust ceny dzialki. Kilku wlascicieli dzialek wzdluz drogi jest 'chetnych' do wspoludzialu, ale wiadomo, ze nie mozna na tym do konca polegac.

Jesli bylo juz o tym na krakowskim forum, blagam o link, nie wiem jak przewertuje ponad 400 stron.

Dziekuje!

Sylwia.

Hej,

pozdrawiam

Hej też będziemy ruszać w starym Bieżanowie z budową na wiosnę :)

Będziemy sąsiadami ;]

Witam "Świeżaków" na starym Bieżanowie. Mój dom stoi tu zamieszkany od 2002 roku i jedno jest pewne - Bieżanów is the best!

No jasne :) też bardzo lubię stary Bieżanów :))

U mnie na dachu brązowa dachówka - kominy z klinkieru - szukam fot ...

- proszę :

http://lh4.ggpht.com/_bGKXksIKvGY/ScFDKo347pI/AAAAAAAAAmE/P631s5hmdBc/s720/PICT5943_1.jpg

Przepiekny dom i przepiekne kolory...ach, marzenie.

Polecam "cosmo" z Winenrbergera - ja mam i wszyscy mówią, że kominy są piękne :wink: . Zdjęcie mogę podesłać na priv

Zgadzam się co do kosmo też tą wybrałam dachówkę mam rubin 13 kasztan :)

Witam mile krakowskie forum :D

Znalazlam fajna dzialke w Michalowicach, ale trzebaby ciagnac do niej media ok. 350 m. :o Mam w zw. z tym pytanie, jak wyglada struktura kosztow 'ciagniecia mediow', za co/komu i ile sie placi, oczywiscie chodzi mi o orientacyjne koszty.

Chcialabym byc przygotowana na walke o odpowiedni upust ceny dzialki. Kilku wlascicieli dzialek wzdluz drogi jest 'chetnych' do wspoludzialu, ale wiadomo, ze nie mozna na tym do konca polegac.

Jesli bylo juz o tym na krakowskim forum, blagam o link, nie wiem jak przewertuje ponad 400 stron.

Dziekuje!

Sylwia.

Witam!

Proponuję wziąć pod pachę mapkę i przejść się do branż z tym pytaniem!

Określą mniej więcej co i za ile.

Pozdrawiam