Mymyk_KSK 16.03.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Poszukuje kogos sprawdonego i niedrogiego do zrobienia barierek na balkonach.Okolo 11mb. z góry dzieki na info uważaj, co byś przypadkiem nie znalazł też szukamy - od zeszłych wakacji!!! albo ceny z sufitu, albo umawiają się i nie przychodzą, albo jedno i drugie. Jak pomyślę ze znów będziemy mogli na balkonie robić "piknik nad przepaścią" to mnie słabi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 16.03.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Znów proszę Was o pomoc:) Naczytałam się na forum o problemach z Enionem i dostaniem proądu. Mnie to oczywiście nie ominie, ale na działce mam słup, a czytałam gdzieś o możliwości zrobienia tzw PROWIZORKI, zejścia ze słupa, założenia licznika i możliwości pobierania prądu budowlanego. Czy ktoś z Was tego próbował? Ile to może potrwać i ile kosztuje? Pozdrawiam A. chyba jest to dość powszechne rozwiązanie. u siebie też tak miałem, detali nie pamiętam, ale chyba cena była jedna za cały przyłącz, coś koło 2100, (do 5m od słupa). i rzeczywiscie tak to w umowie było "prowizorka budowlana" i potem na fakturach. czyli goście zrobili docelowo wszystko - podpieli kable, wkopali skrzynki licznikowe z postumentem, ja równolegle montowałem swoją skrzynke rozdzielczą. i w tym etapie puścili prąd na tę skrzynkę tymczasową, a na docelową dopiero po odbiorze. trwało 3-4 mce, o ile pamiętam. z tym, że w bochni. czyli reasumując, albo bierzesz od dobrego sąsiada (nielegalne) albo zakładasz prowizorke budowlaną. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.03.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Poszukuje kogos sprawdonego i niedrogiego do zrobienia barierek na balkonach.Okolo 11mb. z góry dzieki na info uważaj, co byś przypadkiem nie znalazł też szukamy - od zeszłych wakacji!!! albo ceny z sufitu, albo umawiają się i nie przychodzą, albo jedno i drugie. Jak pomyślę ze znów będziemy mogli na balkonie robić "piknik nad przepaścią" to mnie słabi.. 506 214 740 Janusz Dzóbek. Mieszka w Biskupicach (trasa Wieliczka-Gdów). Robi to nie jako "chałpniczo" . Robił nasze balkony (zdjęcia w galerii). Z tego co wiem jest niedrogi. Nas potraktował troszke po macoszemu (teść mojej siostry). Trzeba tylko dokładnie ustalić wzór i przypilnować i powinno być ok. Poleciłam go juz kilku znajomym i byli zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 16.03.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 506 214 740 Janusz Dzóbek. Mieszka w Biskupicach (trasa Wieliczka-Gdów).Robił nasze balkony (zdjęcia w galerii) "no niemożliwością to jest!" Boska jesteś, dzięki za namiary! PS Niestety do galerii się nie dostałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 16.03.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Znów proszę Was o pomoc:) Naczytałam się na forum o problemach z Enionem i dostaniem proądu. Mnie to oczywiście nie ominie, ale na działce mam słup, a czytałam gdzieś o możliwości zrobienia tzw PROWIZORKI, zejścia ze słupa, założenia licznika i możliwości pobierania prądu budowlanego. Czy ktoś z Was tego próbował? Ile to może potrwać i ile kosztuje? Pozdrawiam A. Słuchaj nie daj się wprowadzić w błąd, u mnie w Enionie Wadowickim załatwili to od ręki, sama nie wiem jak..... Słyszałam ze ludzie czekają miesiącami, a ja przyszłam i powiedziałam że "chcę prąd" a oni na to nie ma problemu...kazali znaleźć gościa który na owy słup wejdzie i zrobi podłączenie, za podłączenie policzyli 90 zł, a owy gość ( oczywiście pracownik Enionu ) wziął 1100 zł..... za materiał i robotę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 17.03.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Hej, Jestem nju:). Witam wszystkich forumowiczów. Buduję w Krakowie na Starym Bieżanowie, na jesień ekipa wylała fundamenty bez płyty, po świętach startują z resztą. Przeglądnęłam forum w poszukiwaniu cen pompy ciepła - niestety poddałam się przy trzysta-pięćdziesiątej-którejś stronie (znalazłam mało) tym bardziej że to już ceny średnio aktualne.... Czy ktoś może sprawdzał ostatnio? Dostałam wycenę: 70 tysi z pompą, wykopkami i ogrzewaniem podłogowym (pow 190 m2) co Wy na to? dużo? pozdrawiam Bardzo dużo Wcale nie tak bardzo duzo. Pytanie jaki kolektor, jaka pompa, jaka faktyczna powierzchania podlogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 17.03.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Mymyk_KSK napisał: Marcin1978 napisał: Poszukuje kogos sprawdonego i niedrogiego do zrobienia barierek na balkonach.Okolo 11mb. z góry dzieki na info uważaj, co byś przypadkiem nie znalazł też szukamy - od zeszłych wakacji!!! albo ceny z sufitu, albo umawiają się i nie przychodzą, albo jedno i drugie. Jak pomyślę ze znów będziemy mogli na balkonie robić "piknik nad przepaścią" to mnie słabi.. 506 214 740 Janusz Dzóbek. Mieszka w Biskupicach (trasa Wieliczka-Gdów). Robi to nie jako "chałpniczo" . Robił nasze balkony (zdjęcia w galerii). Z tego co wiem jest niedrogi. Nas potraktował troszke po macoszemu (teść mojej siostry). Trzeba tylko dokładnie ustalić wzór i przypilnować i powinno być ok. Poleciłam go juz kilku znajomym i byli zadowoleni. Dzieki za namiary ale ja szukam czegos bardziej w ten desen http://www.stal-chem.pl/images/barierki/big_barierki_21.jpg Narazie znalazlem firme http://www.stal-chem.pl .Niestety nie byłem i nie wiem w jakich cenach robia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 17.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Mymyk_KSK napisał: Marcin1978 napisał: Poszukuje kogos sprawdonego i niedrogiego do zrobienia barierek na balkonach.Okolo 11mb. z góry dzieki na info uważaj, co byś przypadkiem nie znalazł też szukamy - od zeszłych wakacji!!! albo ceny z sufitu, albo umawiają się i nie przychodzą, albo jedno i drugie. Jak pomyślę ze znów będziemy mogli na balkonie robić "piknik nad przepaścią" to mnie słabi.. 506 214 740 Janusz Dzóbek. Mieszka w Biskupicach (trasa Wieliczka-Gdów). Robi to nie jako "chałpniczo" . Robił nasze balkony (zdjęcia w galerii). Z tego co wiem jest niedrogi. Nas potraktował troszke po macoszemu (teść mojej siostry). Trzeba tylko dokładnie ustalić wzór i przypilnować i powinno być ok. Poleciłam go juz kilku znajomym i byli zadowoleni. Dzieki za namiary ale ja szukam czegos bardziej w ten desen http://www.stal-chem.pl/images/barierki/big_barierki_21.jpg Narazie znalazlem firme http://www.stal-chem.pl .Niestety nie byłem i nie wiem w jakich cenach robia. ze stali nierdzewnej nie robi. Ale kilka ofert tego typu widziałam na allegro. Często wykonują takie balustrady firmy robiące schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 18.03.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Hej, Jestem nju:). Witam wszystkich forumowiczów. Buduję w Krakowie na Starym Bieżanowie, na jesień ekipa wylała fundamenty bez płyty, po świętach startują z resztą. Przeglądnęłam forum w poszukiwaniu cen pompy ciepła - niestety poddałam się przy trzysta-pięćdziesiątej-którejś stronie (znalazłam mało) tym bardziej że to już ceny średnio aktualne.... Czy ktoś może sprawdzał ostatnio? Dostałam wycenę: 70 tysi z pompą, wykopkami i ogrzewaniem podłogowym (pow 190 m2) co Wy na to? dużo? pozdrawiam Hej też będziemy ruszać w starym Bieżanowie z budową na wiosnę Będziemy sąsiadami ;] Witam "Świeżaków" na starym Bieżanowie. Mój dom stoi tu zamieszkany od 2002 roku i jedno jest pewne - Bieżanów is the best! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 18.03.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam GK! Mam do sprzedania piec 20KW na ekogroszek firmy Orstal z własnym podajnikiem.Piec odpalony dwa razy w tym sezonie, także w zasadzie funkiel nówka.Sprzedaję bo przerzucam się docelowo na gaz i kominek z płaszczem.Zainteresowanych zapraszam na priv. Pozdrowionka PS. Jak tam wiosna w ogródkach? Zawitała już czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 18.03.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ile Wam weszło piasku do budowy stanu surowego? u mnie nie skonczyli parteru a juz wyrobili 10 m3 :/ a pustak 38 p+w wiec nie ma pionowych fug:/ Wapna jedna paleta juz poszla :/ Czy ktos z Was ma brazowa dachowke? zastanawiam sie jaki kolor klinkieru wybrac na kominy ... moze podeslecie swoje zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 18.03.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Czy ktos z Was ma brazowa dachowke? zastanawiam sie jaki kolor klinkieru wybrac na kominy ... moze podeslecie swoje zdjecia? U mnie na dachu brązowa dachówka - kominy z klinkieru - szukam fot ... - proszę : http://lh4.ggpht.com/_bGKXksIKvGY/ScFDKo347pI/AAAAAAAAAmE/P631s5hmdBc/s720/PICT5943_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 18.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam mile krakowskie forum Znalazlam fajna dzialke w Michalowicach, ale trzebaby ciagnac do niej media ok. 350 m. Mam w zw. z tym pytanie, jak wyglada struktura kosztow 'ciagniecia mediow', za co/komu i ile sie placi, oczywiscie chodzi mi o orientacyjne koszty. Chcialabym byc przygotowana na walke o odpowiedni upust ceny dzialki. Kilku wlascicieli dzialek wzdluz drogi jest 'chetnych' do wspoludzialu, ale wiadomo, ze nie mozna na tym do konca polegac. Jesli bylo juz o tym na krakowskim forum, blagam o link, nie wiem jak przewertuje ponad 400 stron. Dziekuje! Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 18.03.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 A ja z kolei szukam kierownika budowy Może ktoś z Was polecić takiego?? Miejsce kierowania : Myślenice. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 18.03.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Hej, Jestem nju:). Witam wszystkich forumowiczów. Buduję w Krakowie na Starym Bieżanowie, na jesień ekipa wylała fundamenty bez płyty, po świętach startują z resztą. Przeglądnęłam forum w poszukiwaniu cen pompy ciepła - niestety poddałam się przy trzysta-pięćdziesiątej-którejś stronie (znalazłam mało) tym bardziej że to już ceny średnio aktualne.... Czy ktoś może sprawdzał ostatnio? Dostałam wycenę: 70 tysi z pompą, wykopkami i ogrzewaniem podłogowym (pow 190 m2) co Wy na to? dużo? pozdrawiam Hej też będziemy ruszać w starym Bieżanowie z budową na wiosnę Będziemy sąsiadami ;] Witam "Świeżaków" na starym Bieżanowie. Mój dom stoi tu zamieszkany od 2002 roku i jedno jest pewne - Bieżanów is the best! No jasne też bardzo lubię stary Bieżanów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 18.03.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Czy ktos z Was ma brazowa dachowke? zastanawiam sie jaki kolor klinkieru wybrac na kominy ... moze podeslecie swoje zdjecia? U mnie na dachu brązowa dachówka - kominy z klinkieru - szukam fot ... - proszę : http://lh4.ggpht.com/_bGKXksIKvGY/ScFDKo347pI/AAAAAAAAAmE/P631s5hmdBc/s720/PICT5943_1.jpg Przepiekny dom i przepiekne kolory...ach, marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 19.03.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Czy ktos z Was ma brazowa dachowke? zastanawiam sie jaki kolor klinkieru wybrac na kominy ... moze podeslecie swoje zdjecia? Polecam "cosmo" z Winenrbergera - ja mam i wszyscy mówią, że kominy są piękne . Zdjęcie mogę podesłać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 19.03.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 witam, Może ktoś polecić jakiegoś kierownika budowy?? Jeżeli nikt nie zna ,może ktoś wie gdzie oni "siedzą" , skąd takiego wytrzasnąć - wszak chyba nie jest tak iż budujący z ust do ust przekazują sobie tzw "namiary" na specjaliste. Robota - Myślenice. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 19.03.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Czy ktos z Was ma brazowa dachowke? zastanawiam sie jaki kolor klinkieru wybrac na kominy ... moze podeslecie swoje zdjecia? Polecam "cosmo" z Winenrbergera - ja mam i wszyscy mówią, że kominy są piękne . Zdjęcie mogę podesłać na priv Zgadzam się co do kosmo też tą wybrałam dachówkę mam rubin 13 kasztan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 19.03.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam mile krakowskie forum Znalazlam fajna dzialke w Michalowicach, ale trzebaby ciagnac do niej media ok. 350 m. Mam w zw. z tym pytanie, jak wyglada struktura kosztow 'ciagniecia mediow', za co/komu i ile sie placi, oczywiscie chodzi mi o orientacyjne koszty. Chcialabym byc przygotowana na walke o odpowiedni upust ceny dzialki. Kilku wlascicieli dzialek wzdluz drogi jest 'chetnych' do wspoludzialu, ale wiadomo, ze nie mozna na tym do konca polegac. Jesli bylo juz o tym na krakowskim forum, blagam o link, nie wiem jak przewertuje ponad 400 stron. Dziekuje! Sylwia. Witam! Proponuję wziąć pod pachę mapkę i przejść się do branż z tym pytaniem! Określą mniej więcej co i za ile. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts