Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gdzie kupowaliscie drzwi zewnetrzne?

Brame garazowa zamowie chyba w hormanie na opolskiej ale mam dylemat z drzwiami zewnetrznymi ..

Bramę tez zamawialem z hormanna i pod ten kolor dobrałem drzwi z AFB. Jak zamówisz u producenta (w Hucie w Meksyku) to masz gratis montaż.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Bramę i drzwi zewnętrzne kupowałam w Hormannie na Zakopiańskiej.

Na bramę -5% (ciekawe jaki rabat można dostać w innym sklepie), drzwi zewnętrzne bez rabatu ponieważ i tak mają promocję w tym roku na nie, z okazji wprowadzenia produktu na rynek.

Gdzie w Krakowie mam pytać o dotacje unijne albo inne, na budowę domu energooszczędnego? Na co można w Krakowie dostać zwrot części kosztów, czy tylko na solary?

Jeśli ktoś wie gdzie pytac, gdzie dzwonić, albo sam już wie coś więcej na ten temat, to bardzo prosęe o wiadomość!!!!!

http://www.hoermann.com/aktion2009flash/pl_torundtuer_popup.html

To są drzwi stalowe ,aluminiowa ościeżnica. Jeden wymiar jest aktualnie w promocji 110x 2100. Mi niestety ten nie pasował i dopłata do innego wymiaru jest 850zł (i wtedy oni już robią na konkretny wymiar mają tylko jakieś min i max danego wymiaru tzn. szerokości, wysokości).

Za swoje drzwi z montażem i z vatem 7% zapłaciłam 5225zł . Nie dostała mrabatu, bo Pan stwierdził ,ze i tak mają bardzo małamarże na te drzwi.

Witam wszystkich forumowiczów z grupy krakowskiej!

W czerwcu planujemy rozpocząć budowę budowę domku w Mogilanach.

Wcześniej chcielibyśmy doprowadzić wodę, która jest w drodze. Przygodę z budową dopiero rozpoczynamy, jesteśmy na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowę domku, ale bez przyłączy zewnętrznych. W mojej gminie powiedzieli mi, że nie jest konieczne zgłoszenie do starostwa. Wystarczy tylko uzgodnienie trasy w ZUDP i znalezienie firmy z uprawnieniami do zrobienia przyłącza. Nie trzeba też projektu przyłącza, a tą kreskę na mapie do uzgodnienia w ZUDP wrysowałam sama... W ZUDP mapkę przyjęli, ale byli zaskoczeni, że to nie projektant robił projekt. Przyłącz jest prosty - w lini prostej do projektowanego domku ok. 13 metrów. Mam sprzeczne informację na ten temat i mętlik w głowie.

Wiecie coś na ten temat i czy robiliście przyłącz wody bez pozwolenia i bez zgłoszenia??

Oczywiście mam na myśli działania zgodnie z przepisami...

Gdzie w Krakowie mam pytać o dotacje unijne albo inne, na budowę domu energooszczędnego? Na co można w Krakowie dostać zwrot części kosztów, czy tylko na solary?

Jeśli ktoś wie gdzie pytac, gdzie dzwonić, albo sam już wie coś więcej na ten temat, to bardzo prosęe o wiadomość!!!!!

Dobre pytanie - bardzo dobre :lol: - jak ja swojego czasu - 2 lata temu / co prawda nie w gminie Kraków , tylko w jednej z okołokrakowskich / udałem się do urzędu gminy z zapytaniem o dofinansowanie na ekologiczny kocioł gazowy / norma błękitny anioł / i kolektory solarne - to myślałem że pani oczy ze zdziwienia wypadną - tak wielkie jej się zrobiły po moim pytaniu ...

Jakie dofinansowanie - zapytała - a o co panu tak wogóle chodzi ??

- to tyle w kwestii dofinansowań ...

Proszę bardzo tu cała procedura:

http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=3276&sub_dok_id=3276&sub=procedura&proc=WS-6

z tego co się orientowałam dopłata wynosi 40% do istniejących bądź tworzonych proekologicznych systemów grzewczych:)(pompa, solary); w lutym oddawali kasę tym co zgłosili wnioski o dofinansowanie w zeszłym roku. załatwia się sprawę na zgody

pozdrawiam

gdyby ktoś był zainteresowany to zostało mi cos koło 50 stempli długości tak na oko jakieś 2,3-2,5m. Może komuś będą potrzebne. 2zł za stukę.

Mam jeszcze kabel siłowy 5x2,5 (chyba tzw. linka), w dwóch kawałkach: około 100m i około 50m. Ciągnęliśmy nim prąd na budowę od sąsiada. Jak sie później okazało chodziła na nim betoniareczka, która spokojnie mogła byc na zwykłym kablu

Zwracam się z serdeczna prosba o namiary na firmy w ktorych kupiliscie oczyszczalnie dostalem teraz wycene oczyszczalni i malo nie spadłem zkrzesła 18000 zł :/

Zleży jaką oczyszczalnię - biologiczną czy drenażową.

Polecam firmę TADMAR - w zasadzie hurtownię wod-kan-gaz-co - mają stronkę-szukaj przez google.

Pozdrawiam

Zwracam się z serdeczna prosba o namiary na firmy w ktorych kupiliscie oczyszczalnie dostalem teraz wycene oczyszczalni i malo nie spadłem zkrzesła 18000 zł :/

ja mam bioires. Montowana we wrześniu ubiegłego roku. Łącznie z wszystkimi parcami i wykonaniem studniu chłonnej wyszło coś koło 10tys. Jak na razie wszystko hula.