pam 28.03.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Gdzie kupowaliscie drzwi zewnetrzne? Brame garazowa zamowie chyba w hormanie na opolskiej ale mam dylemat z drzwiami zewnetrznymi .. Bramę tez zamawialem z hormanna i pod ten kolor dobrałem drzwi z AFB. Jak zamówisz u producenta (w Hucie w Meksyku) to masz gratis montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.03.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Bramę i drzwi zewnętrzne kupowałam w Hormannie na Zakopiańskiej.Na bramę -5% (ciekawe jaki rabat można dostać w innym sklepie), drzwi zewnętrzne bez rabatu ponieważ i tak mają promocję w tym roku na nie, z okazji wprowadzenia produktu na rynek. Gdzie w Krakowie mam pytać o dotacje unijne albo inne, na budowę domu energooszczędnego? Na co można w Krakowie dostać zwrot części kosztów, czy tylko na solary?Jeśli ktoś wie gdzie pytac, gdzie dzwonić, albo sam już wie coś więcej na ten temat, to bardzo prosęe o wiadomość!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.03.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Drzwi zewnętrzne warto zobaczyć w AFB lub jeśli chcecie bardziej nowoczesne to polecam nowe Hormanna - sama je zamawiałam w kolorze złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 28.03.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Drzwi zewnętrzne warto zobaczyć w AFB lub jeśli chcecie bardziej nowoczesne to polecam nowe Hormanna - sama je zamawiałam w kolorze złoty dąb. A czy można prosić o jakieś foto tych drzwi Hormanna ( właśnie w dębie złotym ) i orientacyjną cenę ??? To są drzwi stalowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.03.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 http://www.hoermann.com/aktion2009flash/pl_torundtuer_popup.html To są drzwi stalowe ,aluminiowa ościeżnica. Jeden wymiar jest aktualnie w promocji 110x 2100. Mi niestety ten nie pasował i dopłata do innego wymiaru jest 850zł (i wtedy oni już robią na konkretny wymiar mają tylko jakieś min i max danego wymiaru tzn. szerokości, wysokości).Za swoje drzwi z montażem i z vatem 7% zapłaciłam 5225zł . Nie dostała mrabatu, bo Pan stwierdził ,ze i tak mają bardzo małamarże na te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.03.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 brama w tym zestawie też jest w promocji w konkretnym wymiarze i niestety ta ciensza. Zamawialiśmy więc też poza promocją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 29.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Bramę i drzwi zewnętrzne kupowałam w Hormannie na Zakopiańskiej. Na bramę -5% (ciekawe jaki rabat można dostać w innym sklepie) to jest chyba taki stały "rabat" Hoermanna żeby klient czuł się dowartościowany tyle samo zaproponowali nam na opolskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sps913 29.03.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam wszystkich forumowiczów z grupy krakowskiej! W czerwcu planujemy rozpocząć budowę budowę domku w Mogilanach. Wcześniej chcielibyśmy doprowadzić wodę, która jest w drodze. Przygodę z budową dopiero rozpoczynamy, jesteśmy na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowę domku, ale bez przyłączy zewnętrznych. W mojej gminie powiedzieli mi, że nie jest konieczne zgłoszenie do starostwa. Wystarczy tylko uzgodnienie trasy w ZUDP i znalezienie firmy z uprawnieniami do zrobienia przyłącza. Nie trzeba też projektu przyłącza, a tą kreskę na mapie do uzgodnienia w ZUDP wrysowałam sama... W ZUDP mapkę przyjęli, ale byli zaskoczeni, że to nie projektant robił projekt. Przyłącz jest prosty - w lini prostej do projektowanego domku ok. 13 metrów. Mam sprzeczne informację na ten temat i mętlik w głowie. Wiecie coś na ten temat i czy robiliście przyłącz wody bez pozwolenia i bez zgłoszenia??Oczywiście mam na myśli działania zgodnie z przepisami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 29.03.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Gdzie w Krakowie mam pytać o dotacje unijne albo inne, na budowę domu energooszczędnego? Na co można w Krakowie dostać zwrot części kosztów, czy tylko na solary? Jeśli ktoś wie gdzie pytac, gdzie dzwonić, albo sam już wie coś więcej na ten temat, to bardzo prosęe o wiadomość!!!!! Dobre pytanie - bardzo dobre - jak ja swojego czasu - 2 lata temu / co prawda nie w gminie Kraków , tylko w jednej z okołokrakowskich / udałem się do urzędu gminy z zapytaniem o dofinansowanie na ekologiczny kocioł gazowy / norma błękitny anioł / i kolektory solarne - to myślałem że pani oczy ze zdziwienia wypadną - tak wielkie jej się zrobiły po moim pytaniu ... Jakie dofinansowanie - zapytała - a o co panu tak wogóle chodzi ?? - to tyle w kwestii dofinansowań ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrodiel 29.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Gdzie w Krakowie mam pytać o dotacje unijne albo inne, na budowę domu energooszczędnego? Na co można w Krakowie dostać zwrot części kosztów, czy tylko na solary?Jeśli ktoś wie gdzie pytac, gdzie dzwonić, albo sam już wie coś więcej na ten temat, to bardzo prosęe o wiadomość!!!!! Proszę bardzo tu cała procedura:http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=3276&sub_dok_id=3276&sub=procedura&proc=WS-6z tego co się orientowałam dopłata wynosi 40% do istniejących bądź tworzonych proekologicznych systemów grzewczych:)(pompa, solary); w lutym oddawali kasę tym co zgłosili wnioski o dofinansowanie w zeszłym roku. załatwia się sprawę na zgodypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 29.03.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dziękuję bardzo!!!! Jutro będę tam dzwonić i pytać o szczegóły. Nie mam solarów ani pompy ciepła. Budynek jest energooszczedny, ponieważ jest budowany z bardzo dobrymi izolacjami,brak mostków termicznych, 3 rekuperatory itp. Ciekawe czy np. zwracają za rekuperatory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 30.03.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Procedura precyzyjnie okresla na co jest dotacja - chodzi o zrodla ciepla. Ocieplenie napewno nie wchodzi w gre. Rekuperacja - na 99% tez nie. Ale pompa, solary, wymiana kotla weglowego na zrodlo bardziej ekologiczne - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 30.03.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 gdyby ktoś był zainteresowany to zostało mi cos koło 50 stempli długości tak na oko jakieś 2,3-2,5m. Może komuś będą potrzebne. 2zł za stukę. Mam jeszcze kabel siłowy 5x2,5 (chyba tzw. linka), w dwóch kawałkach: około 100m i około 50m. Ciągnęliśmy nim prąd na budowę od sąsiada. Jak sie później okazało chodziła na nim betoniareczka, która spokojnie mogła byc na zwykłym kablu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 30.03.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam.Mam do sprzedanis stemple budowlane po jednej budowie o dł.2,7m odbiór z okolic Swoszowic.Chętnych proszę o kontakt.Pozdrawiam. witamy czy oferta jeszcze aktualna i czy mozemy prosic o cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.03.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Zwracam się z serdeczna prosba o namiary na firmy w ktorych kupiliscie oczyszczalnie dostalem teraz wycene oczyszczalni i malo nie spadłem zkrzesła 18000 zł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mychol12 30.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam Mam pytanie .Poczebuje elektryka który sparwdził by wykonana instalacje elektryczna i dokonał pomiarów itd itd ?Wpisał do dziennika budowy .Czy macie kogoś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.04.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Zwracam się z serdeczna prosba o namiary na firmy w ktorych kupiliscie oczyszczalnie dostalem teraz wycene oczyszczalni i malo nie spadłem zkrzesła 18000 zł :/ Zleży jaką oczyszczalnię - biologiczną czy drenażową. Polecam firmę TADMAR - w zasadzie hurtownię wod-kan-gaz-co - mają stronkę-szukaj przez google. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 01.04.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Zwracam się z serdeczna prosba o namiary na firmy w ktorych kupiliscie oczyszczalnie dostalem teraz wycene oczyszczalni i malo nie spadłem zkrzesła 18000 zł :/ ja mam bioires. Montowana we wrześniu ubiegłego roku. Łącznie z wszystkimi parcami i wykonaniem studniu chłonnej wyszło coś koło 10tys. Jak na razie wszystko hula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.04.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 u mnie jest problem z gruntem - slabo przepuszczalny jakies lessy itp gliny :/ najtansza mam za 8 tys najdrozsza za 20 rozrzut straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 01.04.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 u mnie jest problem z gruntem - slabo przepuszczalny jakies lessy itp gliny :/ najtansza mam za 8 tys najdrozsza za 20 rozrzut straszny ja mam glinę + iły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts