Sylwia73 02.04.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Jest wrocławska, jest warszawska - może w Małopolsce też się paru chętnych znajdzie. Hop,hop - Małopolanie - jest tam kto ? Po 8 miesiacach szukania znalazlam ladna dzialke w Zabierzowie w okolicy Lesnej Polany. Jestem niepokojaco bliska decyzji na 'tak'. I boje sie tej wielkiej decyzji. Dzialka drogo wychodzi, niestety, bo az 20 arow, w tym tylko 8 budowlanych. Bylam gotowa wydac ok. 250 tys. zl, a tu wiecej jest I W zw. z tym decyzja robi sie jeszcze trudniejsza do podjecia!!! Jeszcze bardziej sie denerwuje... Zabierzowianie!!! Jak tam sie zyje mieszka mieszczuchowi?? Jestem potwornym mieszczuchem, uwielbiam las, to prawda (dzialka pod SAMYM lasem) ale boje sie odleglosci od Krakowa, no i klimatow malej miesciny, gdzie jest tramwaj????....HELP! Czy dzieci beda mialy kolegow, ja cale dziecinstwo spedzilam na osiedlach, 'pod blokiem' tzw. z setkia dzieciakow... Jak by tu bylo ze szkola? Oczekuje wsparcia, I za nie juz teraz dziekuje, Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 02.04.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Po 8 miesiacach szukania znalazlam ladna dzialke w Zabierzowie w okolicy Lesnej Polany. a który to zabierzów? ten koło Balic, czy Bocheński? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 02.04.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Po 8 miesiacach szukania znalazlam ladna dzialke w Zabierzowie w okolicy Lesnej Polany. a który to zabierzów? ten koło Balic, czy Bocheński? Balicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 02.04.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 My co prawda nie Zabierzów, ale okolice - co prawda jeszcze w obrębie granic administracyjnych miasta 1. Odległość do Krakowa jest naprawdę niewielka. Nawet jesli weźmiesz taksówkę (wieczorny wypad "na miasto") nie będzie ona wiele więcej kosztowac niż gdybyś nia jechała z centrum do Nowej Huty albo na os. Złocień... Do "miasta" nie musisz pchać się via rondo Ofiar Katynia tylko koło lotniska i przez ul. Królowej Jadwigi pod Cracovię - droga bez korków, 20 minut, parkujesz na strzeżonym parkingu i praktycznie jesteś w sercu Krakowa. MPK też kursuje, więc komunikacja jest całkiem OK. 2. Dzieci - z pewnością będziecie mieć jakis sąsiadów to i dzieci sie znajdą poza tym na pewno macie sprawdzonych znajomych z dziećmi - nie ma powodu by rezygnować ze starych znajomości, przeciez nie będziecie mieszkać na końcu świata... Szkoła - w takich wiejskich szkółkach łatwiej jest utrzymać dyscyplinę, bo jednak wszyscy się znają Trochę kłopotu może być z tzw. zajęciami dodatkowymi typu angielski, basen itd. bo tu juz raczej musisz dowieźć dzieci do centrum. Ale patrz punkt 1. - czy szybciej tam dojedziesz z Zabierzowa, czy np. z Czyżyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 02.04.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Pod koniec maja bede mial do sprzedania okolo 200 stempli 2,6 - 2,7 długie oraz deski 3, 4, 5 metrowe 32mm - okolo 5 kubików Transport po stronie kupujacego - moge pomoc zaladowac. Miejsce budowy Kraków Podgórze Kosocice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 02.04.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 stemple w maju chętnie przyjmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 02.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 My co prawda nie Zabierzów, ale okolice - co prawda jeszcze w obrębie granic administracyjnych miasta 1. Odległość do Krakowa jest naprawdę niewielka. Nawet jesli weźmiesz taksówkę (wieczorny wypad "na miasto") nie będzie ona wiele więcej kosztowac niż gdybyś nia jechała z centrum do Nowej Huty albo na os. Złocień... Do "miasta" nie musisz pchać się via rondo Ofiar Katynia tylko koło lotniska i przez ul. Królowej Jadwigi pod Cracovię - droga bez korków, 20 minut, parkujesz na strzeżonym parkingu i praktycznie jesteś w sercu Krakowa. MPK też kursuje, więc komunikacja jest całkiem OK. 2. Dzieci - z pewnością będziecie mieć jakis sąsiadów to i dzieci sie znajdą poza tym na pewno macie sprawdzonych znajomych z dziećmi - nie ma powodu by rezygnować ze starych znajomości, przeciez nie będziecie mieszkać na końcu świata... Szkoła - w takich wiejskich szkółkach łatwiej jest utrzymać dyscyplinę, bo jednak wszyscy się znają Trochę kłopotu może być z tzw. zajęciami dodatkowymi typu angielski, basen itd. bo tu juz raczej musisz dowieźć dzieci do centrum. Ale patrz punkt 1. - czy szybciej tam dojedziesz z Zabierzowa, czy np. z Czyżyn? Dzieki za dobre slowa Bede sie z tym oswajac. Co jeszcze mnie martwi: lotnisko i halas. Dzisiaj podczas ogladania dzialki dokladnie nad nia przelecial wielki boeing....Nie wiem gdzie dokladnie mieszkasz, ale jak wyglada u Ciebie sprawa z samolotami, czy da sie do tego przyzwyczaic? Nie chodzi o halas przy starcie-tego oczywiscie nie slychac, ale o przelatywaniu nisko nad dzialkami w tamtych okolicach....Chcialabym dzialke naprawde fajna, bez (w miare mozliwosci) mankamentow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 02.04.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 to może i ja coś dodam od siebie... mieszkam (co prawda od niedawna) w okolicach Zabierzowa, dokładnie w Brzoskwini, do centrum Krakowa dojeżdzam szybciej niż z okolic real/obi (gdzie wcześniej mieszkałem),. Też troche sie obwiałem tzw "wiejskiego życia" , ale jakoś dajemy rade, co prawda dzieciaki na razie nie mają kolegów z okolicy ale przynajmniej można otworzyć drzwi i wypuścić ich spokojnie na "pole", a nie drałować pół miasta do parku w którym oprócz trawy jest pełno psich odchodów. Co do samolotów to nad naszą działką czasami jakiś przeleci po starcie i o ile gdy jeździliśmy na działkę tylko posiedzieć to się je zauważało, to teraz ogóle ich nie słychać (oczywiście będąc w domu). Także polecam mieszkanie w domku, chociaż teraz przy tych cenach działek byłoby ciężko coś kupić, na szczęście mamy to za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 02.04.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Co jeszcze mnie martwi: lotnisko i halas. Dzisiaj podczas ogladania dzialki dokladnie nad nia przelecial wielki boeing....Nie wiem gdzie dokladnie mieszkasz, ale jak wyglada u Ciebie sprawa z samolotami, czy da sie do tego przyzwyczaic? Nie chodzi o halas przy starcie-tego oczywiscie nie slychac, ale o przelatywaniu nisko nad dzialkami w tamtych okolicach... W linii prostej mam do lotniska 2,3 km. Nie jesteśmy na linii startu ani lądowania, tylko niejako z boku. Nad nami tylko czasem (rzadko) wojskowe przelatują, cywilne nie, to i szklanek ze stołu łapać nie musimy Dużo gorzej jest np. w okolicach Ikei. Startujące cywilne (i wojskowe) słyszymy właściwie tylko w nocy i to niezbyt często. Nam to akurat w ogóle nie przeszkadza, bo jesteśmy fanami awiacji i praktycznie każde nasze mieszkanie znajdowało się bardzo blisko lotniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 03.04.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witajcie, bardzo Was proszę o namiary na sprawdzonych wykonawców przyłączy wodno -kanal. Mam do zrobienia spory kawałek i 3 studzienki. Trochę to będzie kosztować, stąd jeśli mam już płacić to komuś sprawdzonemu. Przejżałam białą i czarną listę i mam kilka namiarów, ale może ktoś poleci mi jeszcze swoich wodziarzy. Z góry dzieki PozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 03.04.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Mogę kupić beton B-15 w cenie 220 zł brutto z pompą. Podpowiedzcie mi czy znajdę gdzieś w Krakowie (lub niedalekich okolicach) taniej ? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.04.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Dobra cena nawet bardzo jesli z vatem ja za b20 place 260 w cemexie z pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 04.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 A gdzie masz taki beton ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 04.04.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 grupoo.... Szukam ekipy, która by mi zrobiła słupki pod ogrodzenie. Jesli macie jakieś doświadczenia i ekipe godną polecenia to prosze o info. Szukałam na białej czarnej liście...i nic......._________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysiapysia 05.04.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 tez szukam ekipy ktora zrobi slupki pod ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 05.04.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Jest wrocławska, jest warszawska - może w Małopolsce też się paru chętnych znajdzie. Hop,hop - Małopolanie - jest tam kto ? Po 8 miesiacach szukania znalazlam ladna dzialke w Zabierzowie w okolicy Lesnej Polany. Jestem niepokojaco bliska decyzji na 'tak'. I boje sie tej wielkiej decyzji. Dzialka drogo wychodzi, niestety, bo az 20 arow, w tym tylko 8 budowlanych. Bylam gotowa wydac ok. 250 tys. zl, a tu wiecej jest I W zw. z tym decyzja robi sie jeszcze trudniejsza do podjecia!!! Jeszcze bardziej sie denerwuje... Zabierzowianie!!! Jak tam sie zyje mieszka mieszczuchowi?? Jestem potwornym mieszczuchem, uwielbiam las, to prawda (dzialka pod SAMYM lasem) ale boje sie odleglosci od Krakowa, no i klimatow malej miesciny, gdzie jest tramwaj????....HELP! Czy dzieci beda mialy kolegow, ja cale dziecinstwo spedzilam na osiedlach, 'pod blokiem' tzw. z setkia dzieciakow... Jak by tu bylo ze szkola? Oczekuje wsparcia, I za nie juz teraz dziekuje, Sylwia. Ja już częściowo Zabierzów, okolice Młyna, wiec mogę zachęcić od siebie: Komunikacja do miasta - rewelacja - busy niemalże co kilka minut, do tego MPK, no i PKP - w 15 minut + 5 piechotą i jesteśmy na rynku - z Nowej Huty mogę pmażyć o takim wyniku Dzieciaki, póki nie dorosną do liceum mogą Krakowa na oczy nie oglądać. Przedszkole na miejscu, szkoła podstawowa - zdecydowanie nie jest to "wiejscka szkółka", tylko szkoła z 3 klasami na każdym roczniku, funkcjonuje bardzo dobrze - wiem, bo żonaka tam od roku pracuje z maluchami, do tego gimnazjum, szkoła językowa z dobrą opinią, hala sportowa, nowiutka pływalnia do którek koledzy moi z Krakowa dojeżdżają popływać w przyzwoitych warunkach, fantastyczna okolica do rekreacji, wędrówek, jazdy na rowerze, jazdy konnej (polecam stadnine nad kościołem dla dzieciaków i strszych). Wyjazd do Krakowa staje sie przykrym obowiązkiem (przynajmniej narazie dla mnie). Co do kolegów i koleżanek dla maluchów, to coż - sam sie na wsi wychowałem i różnica tylko taka, że zamiast na betonie przed blokiem buszowaliśmy z kompanią po krzakach i łąkach. Tak więc, jeżeli tylko Cię stać to kupuj i ciesz się z najfajniejszego miejsca do mieszkania w okolicach Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 05.04.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Jest wrocławska, jest warszawska - może w Małopolsce też się paru chętnych znajdzie. Hop,hop - Małopolanie - jest tam kto ? Po 8 miesiacach szukania znalazlam ladna dzialke w Zabierzowie w okolicy Lesnej Polany. Jestem niepokojaco bliska decyzji na 'tak'. I boje sie tej wielkiej decyzji. Dzialka drogo wychodzi, niestety, bo az 20 arow, w tym tylko 8 budowlanych. Bylam gotowa wydac ok. 250 tys. zl, a tu wiecej jest I W zw. z tym decyzja robi sie jeszcze trudniejsza do podjecia!!! Jeszcze bardziej sie denerwuje... Zabierzowianie!!! Jak tam sie zyje mieszka mieszczuchowi?? Jestem potwornym mieszczuchem, uwielbiam las, to prawda (dzialka pod SAMYM lasem) ale boje sie odleglosci od Krakowa, no i klimatow malej miesciny, gdzie jest tramwaj????....HELP! Czy dzieci beda mialy kolegow, ja cale dziecinstwo spedzilam na osiedlach, 'pod blokiem' tzw. z setkia dzieciakow... Jak by tu bylo ze szkola? Oczekuje wsparcia, I za nie juz teraz dziekuje, Sylwia. Ja już częściowo Zabierzów, okolice Młyna, wiec mogę zachęcić od siebie: Komunikacja do miasta - rewelacja - busy niemalże co kilka minut, do tego MPK, no i PKP - w 15 minut + 5 piechotą i jesteśmy na rynku - z Nowej Huty mogę pmażyć o takim wyniku Dzieciaki, póki nie dorosną do liceum mogą Krakowa na oczy nie oglądać. Przedszkole na miejscu, szkoła podstawowa - zdecydowanie nie jest to "wiejscka szkółka", tylko szkoła z 3 klasami na każdym roczniku, funkcjonuje bardzo dobrze - wiem, bo żonaka tam od roku pracuje z maluchami, do tego gimnazjum, szkoła językowa z dobrą opinią, hala sportowa, nowiutka pływalnia do którek koledzy moi z Krakowa dojeżdżają popływać w przyzwoitych warunkach, fantastyczna okolica do rekreacji, wędrówek, jazdy na rowerze, jazdy konnej (polecam stadnine nad kościołem dla dzieciaków i strszych). Wyjazd do Krakowa staje sie przykrym obowiązkiem (przynajmniej narazie dla mnie). Co do kolegów i koleżanek dla maluchów, to coż - sam sie na wsi wychowałem i różnica tylko taka, że zamiast na betonie przed blokiem buszowaliśmy z kompanią po krzakach i łąkach. Tak więc, jeżeli tylko Cię stać to kupuj i ciesz się z najfajniejszego miejsca do mieszkania w okolicach Krakowa Bardzo Ci dziekuje, przekonujaco piszesz Niestety, z tamtej dzialki z bolem serca zrezygnowalismy, bo bloga cisze lasu zaklocal szum autostrady (dzialka byla pod lasem, i tylko on oddzielal ja od Balic). Przy tych cenach naprawde nie chce zaklocen, no dobra, wiekszych zaklocen. Pewnie zawsze bedzie to 'cos' do zaakceptowania. Ale z Zabierzowa nie zrezygnowalam absolutnie. A Wy, Malopolanie, jak dlugo szukaliscie swojej dzialki? Zaczynam sie martwic, ze przekraczam powoli granice przyzwoitosci - szukam juz 8 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.04.2009 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 My przez Gratkę: http://dom.gratka.pl/dzialki-grunty-sprzedam/lista/malopolskie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna712 06.04.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 A Wy, Malopolanie, jak dlugo szukaliscie swojej dzialki? Zaczynam sie martwic, ze przekraczam powoli granice przyzwoitosci - szukam juz 8 miesiecy My szukaliśmy jakoś dobrze ponad rok i też już traciliśmy nadzieję. Ale warto było poczekać. Na pewno gdzieś czeka na Was ten kawałek ziemi, to pewnie tylko kwestia czasu, żeby na niego trafić. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzebrys 06.04.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 witam, poszukuje sprawdzonego wykonawcy izolacji i wylewek tarasu nad garazem. pozdrawiampiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts