asterix38 12.04.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Po analizie bram segmentowych wybrałem do ostatecznej rozgrywki Hormann i Normsthal'a. Ostatecznie wybrałem Hormmann.Technicznie prawie jednakowe diabeł tkwi w szczegółach:Hormann- 10 lat gwarancji na bezpieczne użytkowanie - fotokomórki sa mocowane w konstrukcji bramy więc wygląda to znacznie lepiej niż na szpalecie- 5 lat gwarancji na napęd- duza siec serwisowa Normsthal- 10 lat gwarancji pod warunkiem corocznego przeglądu (150 - 200 PLN)- fotokomórki na zewnątrz- 2 lata gwarancji na napęd- mała sieć serwisowa Rozgrywkę prowadziłem z Opolską i Grzegórzecką. Wygrała Grzegórzecka (Grupa Astrum) lepsza cena i wyposażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 12.04.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Witaj wszystko zalezy do jakiej kwoty ja np kupiłem za 5700 zł Hormana z napedem dwa piloty (zobacz w mojej galeri) i jestem bardzo zadowolony i moge polecic z czystym sumieniem Pozdrawiam Hej, Jak dużą masz ta brame ? Mi ostatnio policzyli na 8200zł za brame 5x2,3m z napędem i dwoma pilotami firmy Wiśniowski. I zastanawiam sie czy to duzo czy nie. Dołączam się do pytania jakie firmy produkujące bramy garażowe w krk lub okolicy mozecie polecic ? Spróbuj z Grupą Astrum na Grzegórzeckiej ja za 4,5 x 2,25 z napędem supermatik P + fotokomórki+wzmocnienie+montaż i 3 piloty te nowoczesne zapłaciłem 7300 PLN brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 12.04.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Pomocy:((Zalałem płyte w srode codziennie polewajac po nawet 10 razy w pierwszym dniu i zrysowalo plyte:( najdluzsza nawet na metr kierownik twierdzi ze to tylko powierzchniowe i nie ma sie czym przejmowac czy faktycznie tak jest? Jak to u Was bylo? Jescze jedno pytanie czy w Krakowie dofinansowywuja kolektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 13.04.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Pomocy:(( Zalałem płyte w srode codziennie polewajac po nawet 10 razy w pierwszym dniu i zrysowalo plyte:( najdluzsza nawet na metr kierownik twierdzi ze to tylko powierzchniowe i nie ma sie czym przejmowac czy faktycznie tak jest? Jak to u Was bylo? Nie ma się czym przejmować, tym bardziej jeśli jest to tylko powierzchniowe.. U mnie też popękała w kilku miejscach a dom stoi i ma się dobrze . Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knapciu 13.04.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Hej!Szukam kogos, kto robil u was ogrodzenie. Siatke ocynk, slupki juz mam. Dzialka jest na polnocy Krakowa, za Zielonkami. Czy mozecie podeslac mi namiary na sprawdzona ekipe? Kiedys odzywali sie do mnie juz Mathiasso i mk1 - jezeli macie jeszcze jakies namiary to rowniez podeslijcie! Poszukuje rowniez kogos, kto bedzie w stanie polozyc mi kostke na tarasie - material juz mam. Dziekuje!Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 13.04.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Pomocy:(( Zalałem płyte w srode codziennie polewajac po nawet 10 razy w pierwszym dniu i zrysowalo plyte:( najdluzsza nawet na metr kierownik twierdzi ze to tylko powierzchniowe i nie ma sie czym przejmowac czy faktycznie tak jest? Jak to u Was bylo? Jescze jedno pytanie czy w Krakowie dofinansowywuja kolektory? U nas też tak było, podobno o pojawia się jak beton jest zbyt gęsty. Jezeli jeszcze jest możliwe to zatrzyj paca z filcem i odrobiną wody. Jeżeli nie to rozrób takiej żadkiej zaprawy i wypełnij pęknięcia, ale uważaj bo jak będziesz polewał toje wypłukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 14.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Hej! Szukam kogos, kto robil u was ogrodzenie. Siatke ocynk, slupki juz mam. Dzialka jest na polnocy Krakowa, za Zielonkami. Czy mozecie podeslac mi namiary na sprawdzona ekipe? Kiedys odzywali sie do mnie juz Mathiasso i mk1 - jezeli macie jeszcze jakies namiary to rowniez podeslijcie! ja tez szukam ekipy.. i bez efektu. Zależy mi na podmurówce, a takich co robią podmurówki to nima. jak będziesz miał jakieś namiary to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kimdzongil 14.04.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam, Startuję z rozbudową swojej gajówki-ruinki koło Słomnik . Czy ktoś zna taniego architekta z Krakowa lub okolic któremu mógłbym zlecić zaprojektowanie rozbudowy istniejącego domku? Koncepcję już mam - ktoś to jednak musi rozrysować, policzyć i co najważniejsze załatwic zezwolenie na budowę. Przy okazji ile czasu trzeba czekać na wydanie pozwolenia na budowę w Powiecie Krakowskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.04.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Widze ze jest tak duze zapotrzebowanie na wykonawców tradycyjnych ogrodzen - na podmórówce lanej a nie z prefabrykantów że moze pora sie zastanowic nad zmiana branzy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 14.04.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam, Koncepcję już mam - ktoś to jednak musi rozrysować, policzyć i co najważniejsze załatwic zezwolenie na budowę. Przy okazji ile czasu trzeba czekać na wydanie pozwolenia na budowę w Powiecie Krakowskim? w lutym sejm zmienił prawo budowlane, szczegółów nie znam, ale np ma być tak: "Po nowelizacji ustawy pozw na bud. nie byłoby wymagane w stosunku do domów o powierzchni do 5 tys. m kw. i nie wyższych niż 12 kondygnacji. Budowę nowego domu będziemy zgłaszać w urzędzie gminy. Do wniosku będziemy musieli dołączyć inne dokumenty takie jak: projekt budowy; oświadczenie projektanta oraz osoby sprawdzającej o kompletności i zgodności projektu z przepisami; oświadczenie o prawie do dysponowania gruntem wraz ze zgodą urbanistyczną; oświadczenie projektanta i sprawdzającego o zgodności projektu budowlanego z obowiązującymi przepisami." od lutego za 6 m-cy ma wejsć w życie, może Cię minie pozwolenie? lekka zmiana, senat skrócił te 6 mcy do 3, czyli w maju, o ile zrozumiałem procedury legislacyjne ( nie twierdze ze tak , i o ile prezio podpisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 15.04.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam możecie mi polecić jakiś dobry skład w eko-groszkiem ? Dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.04.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam możecie mi polecić jakiś dobry skład w eko-groszkiem ? Dzieki z góry ja bym poczekał jeszcze do czerwca-lipca wtedy mają najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 15.04.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Widze ze jest tak duze zapotrzebowanie na wykonawców tradycyjnych ogrodzen - na podmórówce lanej a nie z prefabrykantów że moze pora sie zastanowic nad zmiana branzy:)) To co? Bierzemy to na spółę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ljuskiewicz 15.04.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Poszukuje opinii o firmie budowlanej PARYŁA. Jeśli ktokolwiek miał z nimi dobre / złe doświadczenia, będę wdzięczny na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi_ch 15.04.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 witam, my dopiero zaczynamy sprawy papierkowe itp, ale chcemy juz powoli ogrodzić naszą działkę i tu jest oytanie do was, czy możecie polecić firmę która wykonuje ogrodzenie działki, a także najtańszy skład gdzie mozna kupić siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 15.04.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Poszukuje opinii o firmie budowlanej PARYŁA. Jeśli ktokolwiek miał z nimi dobre / złe doświadczenia, będę wdzięczny na info. Czesc szukałes na BIAŁEJ-CZARNEJ liście http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 15.04.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Poszukuje opinii o firmie budowlanej PARYŁA. Jeśli ktokolwiek miał z nimi dobre / złe doświadczenia, będę wdzięczny na info. Posłałem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakobi 15.04.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam - za 3-y tygodnie jadę z murami - gdzie w okolicy Wieliczki - Niepołomic-Bochni -dostanę tani piasek do murowania ? cement ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.04.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Widze ze jest tak duze zapotrzebowanie na wykonawców tradycyjnych ogrodzen - na podmórówce lanej a nie z prefabrykantów że moze pora sie zastanowic nad zmiana branzy:)) To co? Bierzemy to na spółę. zapotrzebowanie spore a robćc nie ma kto bo większość jedzie już systemowymi, a zapłacenie 60zł za wykonanie mb ogrodzenia z siatki i podmurówki to dla mnie troche nieporozumienie. Ja już na 99% przekonałam się chyba do podmurówki systemowej. Mąż niestety nie ma ani czasu ani zdolności murarskich coby wykonać taką podmurówkę lanę, więc stwierdziliśmy, żę zrobimy podmurówkę systemową. Będzie szybko i raczej niewiele drożej. Tak przy okazji to może ma ktoś namiary na takie podmurówki w dobrych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.04.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 A właściwie to po co ta podmurówka? Też taką mam ale co by zmieniło jak by jej nie było tylko same słupki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts