Sloneczko 20.04.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Ola, wpisz w google "zajęcie drogi" i czytaj. Tak dowiesz się najlepiej Ja znalazłam przepisy: http://www.lex.com.pl/serwis/du/2004/1481.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 20.04.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Hmmm - no jeżeli droga jest gminna lub na zasadzie współwłasności trudno bedzie Ci zakazać innym jej użytkownikom z niej korzystania ... Skoro sąsiad po dobroci nie potrafi iść Ci na rękę i nie korzystać z niej w określonym czasie - to chyba nic nie zwojujesz ... Na pewno można załatwić czasowe wstrzymanie ruchu na drodze lub coś w tym stylu. Nazywa się to chyba "zajęcie pasa ruchu". Poczytaj np. tutaj: http://www.mzuim.tychy.pl/oplaty/zajecie/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.04.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Bede miał do sprzedania 25 p+w jakies 2 palety okolo 120 sztuk w dobrej cenie... Podgórze Kosocice - transport we własnym zakresie Ile Wam weszło zaprawy do klinkieru na kominy? Pytam dlatego ze sprzedawca na 400 cegiel wyliczyl mi 6 workow a budowlancy mowia o 30 workach ... rozbieznosc straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 20.04.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 No i okazało się, że wyłączenie pasa ruchu to żaden problem Mąż był dzisiaj w Zarządzie Infrastruktury komunalnej i Transportu w Krakowie w Dziale Ochrony Pasa Ruchu hehe tasiemiec nie nazwa ;p I dostał wniosek który nalezy wypełnić i na czas budowy dostaje się możliwość czasowego wyłączania pasa ruchu. Przy zajęciu do 50% szerokości drogi kosztuje to 5zł/m2. Jest trochę papierologii ale da się zrobić Dziękuję za podsunięte linki baardzo pomogły Dam znać jak będę miała decyzję (ponoć praktycznie od ręki dają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.04.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, chciałbym się was zapytać gdzie kupowaliście styropian na podłogę ? Dzieki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 21.04.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, chciałbym się was zapytać gdzie kupowaliście styropian na podłogę ? Dzieki z góry! Ja kupowałem Termo Organikę w składzie budowlanym Krak-Cem na ul. Łokietka 177, ale to już było prawie rok temu - wtedy podzwoniłem po paru składach i tu było najtaniej. Jedynie miałem zastrzeżenia do transportu, bo od pasów, którymi przywiązali paczki styropianu do samochodu zostały spore wgniecenia. Nawet umówiłem się z nimi, że te uszkodzone mi wymienią (zgodzili się), ale hydraulicy przy układaniu mieli zostawiać te "brzydkie", ale nie zostawili nic i w końcu nie sprawdziłem tej możliwości wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.04.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No i okazało się, że wyłączenie pasa ruchu to żaden problem Mąż był dzisiaj w Zarządzie Infrastruktury komunalnej i Transportu w Krakowie w Dziale Ochrony Pasa Ruchu hehe tasiemiec nie nazwa ;p I dostał wniosek który nalezy wypełnić i na czas budowy dostaje się możliwość czasowego wyłączania pasa ruchu. Przy zajęciu do 50% szerokości drogi kosztuje to 5zł/m2. Jest trochę papierologii ale da się zrobić Dziękuję za podsunięte linki baardzo pomogły Dam znać jak będę miała decyzję (ponoć praktycznie od ręki dają) daja bez problemu. Ja takie coś musiałam załatwić robić przyłącz wody (przewiert pod drogą wojewódzką) mimo tego, że drogi wogóle nie zajmowałam bo wszelkie prace odbywały się w odległości jakichś 3m od asfaltu( no ale to jeszcze pas drogowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł A 21.04.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam. Poszukuję jak w temacie tymczasowego pomieszczenia na plac budowy i dopełni szczęścia - erbete. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.04.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam. Poszukuję jak w temacie tymczasowego pomieszczenia na plac budowy i do pełni szczęścia - erbete. Dzięki i pozdrawiam. Ja mam do sprzedania blaszak. niestety nie jestem w stanie zapewnic transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.04.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, chciałbym się was zapytać gdzie kupowaliście styropian na podłogę ? Dzieki z góry! Ja kupowałem Termo Organikę w składzie budowlanym Krak-Cem na ul. Łokietka 177, ale to już było prawie rok temu - wtedy podzwoniłem po paru składach i tu było najtaniej. Jedynie miałem zastrzeżenia do transportu, bo od pasów, którymi przywiązali paczki styropianu do samochodu zostały spore wgniecenia. Nawet umówiłem się z nimi, że te uszkodzone mi wymienią (zgodzili się), ale hydraulicy przy układaniu mieli zostawiać te "brzydkie", ale nie zostawili nic i w końcu nie sprawdziłem tej możliwości wymiany... Dzieki za info Niestety cena nie jest za ciekawa 160zł/m3 Na allegro ten sam styropian jest po 139zł/m3 więc różnica spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 21.04.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Dzieki za info Niestety cena nie jest za ciekawa 160zł/m3 Na allegro ten sam styropian jest po 139zł/m3 więc różnica spora. Fakt, na allegro wtedy nie szukałem... Ale ja to tak ogólnie raczej szukam wprawdzie na Internecie, ale jak już kupuję, to muszę zobaczyć, dotknąć i wtedy mogę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.04.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Dzieki za info Niestety cena nie jest za ciekawa 160zł/m3 Na allegro ten sam styropian jest po 139zł/m3 więc różnica spora. Fakt, na allegro wtedy nie szukałem... Ale ja to tak ogólnie raczej szukam wprawdzie na Internecie, ale jak już kupuję, to muszę zobaczyć, dotknąć i wtedy mogę kupić Za samo "macanie" płacić 600zł hmm (u mnie wychodzi 33m3) Płatne przy odbiorze więc jak coś sie nie spodoba to zawsze możesz zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 21.04.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Za samo "macanie" płacić 600zł hmm (u mnie wychodzi 33m3) Płatne przy odbiorze więc jak coś sie nie spodoba to zawsze możesz zwrócić. Różne są dziwaki na tym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.04.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Dzieki za info Niestety cena nie jest za ciekawa 160zł/m3 Na allegro ten sam styropian jest po 139zł/m3 więc różnica spora. Fakt, na allegro wtedy nie szukałem... Ale ja to tak ogólnie raczej szukam wprawdzie na Internecie, ale jak już kupuję, to muszę zobaczyć, dotknąć i wtedy mogę kupić Za samo "macanie" płacić 600zł hmm (u mnie wychodzi 33m3) Płatne przy odbiorze więc jak coś sie nie spodoba to zawsze możesz zwrócić. 33 m3??????? a coz ty masz za powierzchnie:) Zadzwon do Attica - moim doradca jest ********* nr tel 691619290 dobre ceny daje na niektore rzeczy moze i ze styriopianem sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 21.04.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 33 m3??????? a coz ty masz za powierzchnie:) Zadzwon do Attica - moim doradca jest ********* nr tel 691619290 dobre ceny daje na niektore rzeczy moze i ze styriopianem sie uda To też mój doradca... Potwierdzam, że na niektóre rzeczy można całkiem fajne ceny wyciągnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.04.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 33 m3??????? a coz ty masz za powierzchnie:) Zadzwon do Attica - moim doradca jest ********* nr tel 691619290 dobre ceny daje na niektore rzeczy moze i ze styriopianem sie uda To też mój doradca... Potwierdzam, że na niektóre rzeczy można całkiem fajne ceny wyciągnąć... Jakoś kupowanie w Atticu mnie przeraża. Za każdym razem jak tam jestem to cena jest o 30-40% wyższa niż w składach budowlanych gdzie kupuje. Ale czemu nie sprobuje zadzwonie.. ciekaw jestem co powiedzą A co do powieżchni to mam 170m2 na dole i tyle samo na poddaszu. Na dole 15cm styropianu, na górze 5cm i wychodzi 33m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 21.04.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Jakoś kupowanie w Atticu mnie przeraża. Za każdym razem jak tam jestem to cena jest o 30-40% wyższa niż w składach budowlanych gdzie kupuje. Ale czemu nie sprobuje zadzwonie.. ciekaw jestem co powiedzą A co do powieżchni to mam 170m2 na dole i tyle samo na poddaszu. Na dole 15cm styropianu, na górze 5cm i wychodzi 33m3 Ogromny dom (jak dla mnie) - ja mam po podłodze po 110 m2 na parterze i na poddaszu, a i tak już mi się wydaje trochę dużo... A z podanych przez Ciebie wymiarów wychodzi mi 34 m3, ale pewnie odliczałeś ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.04.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Jakoś kupowanie w Atticu mnie przeraża. Za każdym razem jak tam jestem to cena jest o 30-40% wyższa niż w składach budowlanych gdzie kupuje. Ale czemu nie sprobuje zadzwonie.. ciekaw jestem co powiedzą A co do powieżchni to mam 170m2 na dole i tyle samo na poddaszu. Na dole 15cm styropianu, na górze 5cm i wychodzi 33m3 Ogromny dom (jak dla mnie) - ja mam po podłodze po 110 m2 na parterze i na poddaszu, a i tak już mi się wydaje trochę dużo... A z podanych przez Ciebie wymiarów wychodzi mi 34 m3, ale pewnie odliczałeś ściany... Dom buduje wg tego projektu (po lekkim tuningu żeby sie na działkę zmieścił) http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/index.php wyszło nam o 30m2 więcej. A do tego czy ogromny... dom to dom. Nie mieszkanie w bloku. Wg. mojej opini dom powinien miec na dole 2 pokoje (sypialnia, gabinet), salon oraz kuchnie, na górze 3 sypialnie (dla 2 dzieci + jeden goscinny). Wiadomo garaż też by się przydał a że oboje z żoną jestesmy mobilni więc jest na 2 auta. Odliczyłem podłogówkę w łazience i holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.04.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Ja mialem kupowac w Atticu bo dali mi dobra cene ale tylko przez doradce.Jezeli idziesz tam "z buta" i na parterze pytasz o ceny to ceny maja jak w castoramie.Trzeba sie wtedy pofatygowac na gore do handlowcow i zupelnie inna rozmowa. Ja w koncu kupilem tutaj :http://allegro.pl/item605190991_izolacja_naturalna_welna_nf_pf_isover_5_10_15.html u tego goscia placilem 98 zł za fasade i 137 za podloge w lutym Austrothermu załuje jednak teraz ze nie dolozylem kilku zlotych i nie kupilem z felcem chyba tak to sie mowi zeby byl zakladkowy na sciany no ale trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Ja mialem kupowac w Atticu bo dali mi dobra cene ale tylko przez doradce. Jezeli idziesz tam "z buta" i na parterze pytasz o ceny to ceny maja jak w castoramie. Trzeba sie wtedy pofatygowac na gore do handlowcow i zupelnie inna rozmowa. Ja w koncu kupilem tutaj :http://allegro.pl/item605190991_izolacja_naturalna_welna_nf_pf_isover_5_10_15.html u tego goscia placilem 98 zł za fasade i 137 za podloge w lutym Austrothermu załuje jednak teraz ze nie dolozylem kilku zlotych i nie kupilem z felcem chyba tak to sie mowi zeby byl zakladkowy na sciany no ale trudno Z frezem sie to nazywa. Czemu tak sądzisz ? Dawałeś na sciany jedną warstwę styropianu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts