Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

dopiero zaczynamy budowę na jesieni. Na razie szukam operatora z koparką i adresów składów budowlanych (fajnych, rzetelnych, można negocjować ceny, składować zakupiony materiał w ich magazynie, etc)

możecie jakoś pomóc?

Z pomocą nie będzie problemy jeżeli będziemy znali rejon w jakim znajduje się teren przyszłej budowy. Operator koparki nie będzie dojeżdżał kilkadziesiąt kilometrów albo sobie za to policzy. Tak samo skład budowlany musi być niedaleko aby nie doliczali do ceny materiałów za transport. Bo wtedy z dobrej ceny zrobi się nieciekawa.

Pozdrowienia.;)

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Jesli budujesz w piaskach to sklad z cegła , cementem itp - polecam ATTIC

jesli chodzi o stal ja kupowalem na Sierczy u Kowalczyka ale to bedzie kawalek do Ciebie...

jesli chodzi o koparkowego .. do mnie dojezdzal z Dobczyc ale w soboniowicach jest koparkowy trzeba podjechac przy drodze widac

widziałam też ogłoszenia o koparkach w Krakowie - np na wyjazdówce (Księcia JÓzefa) - tylko teraz sprawa ceny .. Ile to może kosztować - zrobienie ławy?

a ten ATTIC - czytałam, że tam tylko z przedstawicielem warto rozmawiać, bo można negocjować ceny w dół a w salonie nie ma takiej możliwości? Czy to prawda?

Ja również poszukuję nie drogiej firmy robiącej przewiert pod drogą oraz eśli ktoś ma do sprzedania 120 szt. stempli wymiar min. 10x10 to proszę o informację.

stemple 10x10 ? tzn ze jak 10 srednica i 10 długość ?

no raczej przekrój 10cmx10cm, a o długości nic nie napisane jest i tyle

jak robiliście drenaż to dawaliście kamyk do góry ?

ja dałem na dno włókninę i wywinąłem na bok i na tą włókninę położyłem rurę i przysypałem kamykiem

i teraz się zastanawiam czy prawidłowo będzie jak teraz na tą warstwę kamyka położę włókninę tą z boku czyli zawinę ją na płasko i przysypię to wszystko ziemią do góry na równo z terenem, albo jeszcze na tą włókninę troszkę kamyka mogę posypać

poradzicie coś ?

teoretycznie jak patrzyłem na schematy to niby coś tego typu jest wykonane

miałem dawać kamień do samej góry, ale zastananwiam się czy jest sens

kiedyś i tak część ziemi się wybierze i zrobi się jakąś opaskę wokół domu i nawet jak będzie płynęła jakaś woda to przejdzie przez kostkę i potem troszkę ziemi będzie miałą do przejścia i dalej przesączy się przez włókninę (przefiltruje) i wpłynie do drenażu