redpradnik 04.05.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jeden ze znajomych w pracy opowiada mi ze jak zrobimy podłogówke a na to deske lub parkiet to nie bedzie czuc ogrzewania bo drewno jest izolatorem i powinny byc plytki :/ Nie chce plytek w salonie bo w lecie sie nie grzeje i to jest non sto pzimne... Ma ktos z Was deske i ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jeden ze znajomych w pracy opowiada mi ze jak zrobimy podłogówke a na to deske lub parkiet to nie bedzie czuc ogrzewania bo drewno jest izolatorem i powinny byc plytki :/ Nie chce plytek w salonie bo w lecie sie nie grzeje i to jest non sto pzimne... Ma ktos z Was deske i ogrzewanie podłogowe? Ja tak robię Zresztą robię sama podłogówkę w domu. Znajomym sie nie przejmuj - możesz spokojnie stosować deski na podłogówkę tylko, że... nie wszystkie Ja zdecydowałem się na bambus. A za podłogówkę liczyli mi 20pln/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze2rz3j 04.05.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam wszystkich... mam swietnego fachowca do kominka - ma w sprzedazy wszelkie wklady - tradycyjne, wodne, turbo - o wiele taniej niz gdzie indziej i robi piekne obudowy... wykancza marmurem lub innym kamieniem... za niewielką cenę... i niemozna sie czepic zadnego szczegółu Jesli chce ktos namiar na niego albo chce zobaczyc jak zrobil moj zapraszam do Lednicy Górnej bo naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jeden ze znajomych w pracy opowiada mi ze jak zrobimy podłogówke a na to deske lub parkiet to nie bedzie czuc ogrzewania bo drewno jest izolatorem i powinny byc plytki :/ Nie chce plytek w salonie bo w lecie sie nie grzeje i to jest non sto pzimne... Ma ktos z Was deske i ogrzewanie podłogowe? Ja tak robię Zresztą robię sama podłogówkę w domu. Znajomym sie nie przejmuj - możesz spokojnie stosować deski na podłogówkę tylko, że... nie wszystkie Ja zdecydowałem się na bambus. A za podłogówkę liczyli mi 20pln/m2 A na slepa wylewke kładłeś pape? masz kogos od tego typu rzeczy? Zastanawiam sie czy kupic pape "zwyczajna" i na to 2 warstwy foli czy kupowac ta duzo lepsza ale wałek 10 metrowy 140 zł ( i to nie reaguje ze styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam wszystkich... mam swietnego fachowca do kominka - ma w sprzedazy wszelkie wklady - tradycyjne, wodne, turbo - o wiele taniej niz gdzie indziej i robi piekne obudowy... wykancza marmurem lub innym kamieniem... za niewielką cenę... i niemozna sie czepic zadnego szczegółu Jesli chce ktos namiar na niego albo chce zobaczyc jak zrobil moj zapraszam do Lednicy Górnej bo naprawde polecam Człowieku ale reklamuj sie gdzie indziej!! Miej odwage pisac ze masz firme a nie działaj w ten sposob u mnie z miejsca lądujesz ale na czarnej liscie![ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jeden ze znajomych w pracy opowiada mi ze jak zrobimy podłogówke a na to deske lub parkiet to nie bedzie czuc ogrzewania bo drewno jest izolatorem i powinny byc plytki :/ Nie chce plytek w salonie bo w lecie sie nie grzeje i to jest non sto pzimne... Ma ktos z Was deske i ogrzewanie podłogowe? Ja tak robię Zresztą robię sama podłogówkę w domu. Znajomym sie nie przejmuj - możesz spokojnie stosować deski na podłogówkę tylko, że... nie wszystkie Ja zdecydowałem się na bambus. A za podłogówkę liczyli mi 20pln/m2 A na slepa wylewke kładłeś pape? masz kogos od tego typu rzeczy? Zastanawiam sie czy kupic pape "zwyczajna" i na to 2 warstwy foli czy kupowac ta duzo lepsza ale wałek 10 metrowy 140 zł ( i to nie reaguje ze styropianem Ja nie dawałem papy (wiem wszyscy - mnie zaraz zakrzyczą ) dałem dwie wartstwy foli i na to styropian twardy (1000kg/m2). Folie układali mi wylewkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jeden ze znajomych w pracy opowiada mi ze jak zrobimy podłogówke a na to deske lub parkiet to nie bedzie czuc ogrzewania bo drewno jest izolatorem i powinny byc plytki :/ Nie chce plytek w salonie bo w lecie sie nie grzeje i to jest non sto pzimne... Ma ktos z Was deske i ogrzewanie podłogowe? Ja tak robię Zresztą robię sama podłogówkę w domu. Znajomym sie nie przejmuj - możesz spokojnie stosować deski na podłogówkę tylko, że... nie wszystkie Ja zdecydowałem się na bambus. A za podłogówkę liczyli mi 20pln/m2 A na slepa wylewke kładłeś pape? masz kogos od tego typu rzeczy? Zastanawiam sie czy kupic pape "zwyczajna" i na to 2 warstwy foli czy kupowac ta duzo lepsza ale wałek 10 metrowy 140 zł ( i to nie reaguje ze styropianem Ja nie dawałem papy (wiem wszyscy - mnie zaraz zakrzyczą ) dałem dwie wartstwy foli i na to styropian twardy (1000kg/m2). Folie układali mi wylewkarze. Ja w projekcie mam 2 warstwy papy :/ to wyjdzie ponad 200 metrów czyli 22 rolki trzeba liczyc x 120zł do tego robocizna:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze2rz3j 04.05.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Wybudowalem i wykonczylem sam bez zadnych innych fachowcow 150mKw, przez 2 lata - i sie nie chwale... - choc niektore szaraki nie wierzą.. A na kazdej budowie przewija sie czasami ze 100-tka ludzi To forum podobno aby sobie pomagac i wymieniac kontaktami, doswiadczeniami itp... Wiec to robie... Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Wybudowalem i wykonczylem sam bez zadnych innych fachowcow 150mKw, przez 2 lata - i sie nie chwale... - choc niektore szaraki nie wierzą.. A na kazdej budowie przewija sie czasami ze 100-tka ludzi To forum podobno aby sobie pomagac i wymieniac kontaktami, doswiadczeniami itp... Wiec to robie... Pozdrawiam.... Czlowieku forum jest po to aby sobie pomagac ale nie reklamowac sie i na bezczelnego isc w zaparte przeciez to ty napisales " WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZOW!!! DZIS DOWIEDZIALEM SIE O TYM FORUM OD KRZYSZTOFA - MOJEGO ZNAJOMEGO I ZALOZYCIELA GRUPY WIELICKIEJ. SPRZEDAJE WSZELKIE WKLADY KOMINKOWE ORAZ ROBIE OBUDOWY NA ZYCZE ."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sam sobie szkodzisz - nie wiem czy wiesz ale mozna sprawdzic posty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 04.05.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jeden ze znajomych w pracy opowiada mi ze jak zrobimy podłogówke a na to deske lub parkiet to nie bedzie czuc ogrzewania bo drewno jest izolatorem i powinny byc plytki :/ Nie chce plytek w salonie bo w lecie sie nie grzeje i to jest non sto pzimne... Ma ktos z Was deske i ogrzewanie podłogowe? Ja tak robię Zresztą robię sama podłogówkę w domu. Znajomym sie nie przejmuj - możesz spokojnie stosować deski na podłogówkę tylko, że... nie wszystkie Ja zdecydowałem się na bambus. A za podłogówkę liczyli mi 20pln/m2 Podpisuję się pod tym Też się bałem drewna na podłogówce, ale dużo poczytałem na forum Muratora i właśnie jestem na etapie dogrywania szczegółów wykonania parkietów, w tym w 4 pokojach z podłogówką parkiet dwuwarstwowy Parat Dos (podobno mniej pracuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 04.05.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 i kilka postów o tym samym i będzie teraz strugał wariata, że niby nie reklama,... my tu uczuleni na takich co się sami reklamują jesteśmy, więc takimi postami jak najbardziej antyreklamę sobie robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 04.05.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ok mam kolejnego zreszta polecanego na forum robil mi kanalizacje pod slepa wylewke - tak na telefon powiedzial 150-170 zł od "oczka" - czyli wszystkie punkty np umywalki Nie wiem jak policzy podłączenia pieca i podlogowke oraz kaloryfery A u mnie (rok temu) był fachowiec z podkarpackiego (z moich rodzinnych okolic) i liczył 80 zł za punkt i 15 zł / m2 za układanie podłogówki. Ale jak wyjeżdżał, to mówił, że musi podnieść ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Kolejnym problemem z jakim dzisiaj sie zderzylem jes tto ze nie zdarza mi podciągnąć gazu w ciagu 2 msc:((A jak tu robic proby szczelnosci bez gazu:(( I wszystko szlak trafia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Kolejnym problemem z jakim dzisiaj sie zderzylem jes tto ze nie zdarza mi podciągnąć gazu w ciagu 2 msc:(( A jak tu robic proby szczelnosci bez gazu:(( I wszystko szlak trafia... A nie wystarczy jak nabiją instalację powietrzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 podobno nie bo nie bedzie widac czy gdzies woda sie nie saczy a zimna nie mozna nabic bo ciepla ma inna reakcje z rurkami cos mi tak tlumacza:/nie iwem czy kupie po prostu pieca spalinowego i w ten sposob sobie nie poradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 podobno nie bo nie bedzie widac czy gdzies woda sie nie saczy a zimna nie mozna nabic bo ciepla ma inna reakcje z rurkami cos mi tak tlumacza:/ nie iwem czy kupie po prostu pieca spalinowego i w ten sposob sobie nie poradze Jak przecież nabijają powietrzem - uzyskują odpowiednie ciśnienie - zostawiają na noc i sprawdzają czy ciśnienie spada czy nie. Powinno byc takie same. Po co takie kombinacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Nie wiem kolega robil teraz instalacje w 3 miejscah sączyła mu sie woda dlatego boje sie tego plastiku czy nie lepiej dolozyc do miedzi:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ja mam PCV (miedź tylko do kominka z PW) i nie mam żadnych nieszczelności.Sprawdzane było tak jak opisałem - testem ciśnieniowym.Więc to raczej kwestia wykonania a nie materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.05.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja mam PCV (miedź tylko do kominka z PW) i nie mam żadnych nieszczelności. Sprawdzane było tak jak opisałem - testem ciśnieniowym. Więc to raczej kwestia wykonania a nie materiału. u mnie jest dokładnie tak samo i tak samo było sprawdzane. A o ile sobie przypominam to zanim podłączyli mi gaz to trzeba było chyba te próby szczelności dostarczyć do gazowni. Może sie mylę ale coś mi się tak przypomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 05.05.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ok mam kolejnego zreszta polecanego na forum robil mi kanalizacje pod slepa wylewke - tak na telefon powiedzial 150-170 zł od "oczka" - czyli wszystkie punkty np umywalki Nie wiem jak policzy podłączenia pieca i podlogowke oraz kaloryfery A u mnie (rok temu) był fachowiec z podkarpackiego (z moich rodzinnych okolic) i liczył 80 zł za punkt i 15 zł / m2 za układanie podłogówki. Ale jak wyjeżdżał, to mówił, że musi podnieść ceny u nas tez robi ekipa z Rzeszowa c.o. , podłogówkę, solary i kominek i przerabia wodę, którą spartaczyli fachowcy z Krakowa, szczegółowych cen nie znam, bo wycenili za całość. odnośnie wody to teraz jest system z ALUPEXu zaciskowy, ale nie wszyscy fachowcy to znają niestety i robią nadal zgrzewany, który jest mniej wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts