PanPaniSmith 05.05.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a ile wam wyszły solary z instalacją? I ile ich macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 05.05.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Nie wiem kolega robil teraz instalacje w 3 miejscah sączyła mu sie woda dlatego boje sie tego plastiku czy nie lepiej dolozyc do miedzi:/ Ja też się bałem i mam teraz całą wodę i c.o. z miedzi. A z PE mam tylko podłogówkę, gdzie nie ma specjalnej groźby nieszczelności, bo łączenia są tylko przy rozdzielaczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 05.05.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 ja wracam do tematu zmian i kierownika budowy... pisałam wcześniej. chyba zmienię gościa bo to jakiś wariat ( zaraz go wpisze na czarną listę ) Macie polecić jakiegoś kierownika z okolic Krakowa buduję sie na pd - zach Krakowa. Polećcie kogoś normalnego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.05.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja też się bałem i mam teraz całą wodę i c.o. z miedzi. A z PE mam tylko podłogówkę, gdzie nie ma specjalnej groźby nieszczelności, bo łączenia są tylko przy rozdzielaczu... Bez sensu twierdzenie - że się wyrażę - tak samo można spie...ć łączenia / luty / w instalacji wody z miedzi , jak i zgrzewy rurek PP - tak samo może ciec i kapać na złych lutach rur miedzianych jak i na złych spoinach rur PP . Pamietajcie tylko że miedź i topnik sie utleniają - jony miedzi rozpuszczają się w wodzie - natomiast w wypadku instalacji z PP materiał z którego wykonanew są rurki i kształtki jest całkowicie obojętny dla wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 05.05.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Szanowni budowniczowie i ogrodnicy krakowscy Gdzie dostanę takie drobne kamyki, które nadają się na wysypanie takich ścieżek rozgraniczających pomiędzy obszarami "kwiatowymi" z korą a między trawnikiem. Niedaleko Ciebie, przed Krzeszowicami jest świetny skład: http://www.firmafilar.pl/ Słoneczko - dziękuje za namiar - byłem u nich - właśnie o coś takiego mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 05.05.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja też się bałem i mam teraz całą wodę i c.o. z miedzi. A z PE mam tylko podłogówkę, gdzie nie ma specjalnej groźby nieszczelności, bo łączenia są tylko przy rozdzielaczu... Bez sensu twierdzenie - że się wyrażę - tak samo można spie...ć łączenia / luty / w instalacji wody z miedzi , jak i zgrzewy rurek PP - tak samo może ciec i kapać na złych lutach rur miedzianych jak i na złych spoinach rur PP . Pamietajcie tylko że miedź i topnik sie utleniają - jony miedzi rozpuszczają się w wodzie - natomiast w wypadku instalacji z PP materiał z którego wykonanew są rurki i kształtki jest całkowicie obojętny dla wody . Fakt, jak teraz przeczytałem, co napisałem, to jest to bez sensu Jak tak sobie przypominam czas podejmowania decyzji, to faktycznie bałem się PE, ale bałem się też miedzi - każdy materiał ma swoje wady i zalety... Chyba o wyborze przeważyło to, że widziałem kiepsko zrobioną instalację z PE i ładnie zrobioną instalację z miedzi (przez przyszłego mojego wykonawcę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł A 05.05.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Czy ktoś z was miał może do czyninia z takimi firmami jak : "Timer",lub firmą Pana Waldemara Natkańca , obie firmy są od instalaji wod-kan i co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 05.05.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Rozrzut jest spory mam goscia z Kłaja chce 120 zł za punkt w Krakowie 150-170 za punkt Grzejniki jedni licza po 100 inni 150 Podgłogówka 25-30 za m2 Zastanawiam sie co zrobic z papa pod wylewki...Papa ktora nie reaguje ze styropianem jest mega droga 14 zł za metr dlatego zastanawiam sie czy nie zrobic 2 x papa termozgrzewalna 6 zl metr i na to 2 x folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 06.05.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 06.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Forumowicze, poszukuję agregatu prądotwórczego na budowę. Może, ktoś ma na zbyciu używany, lub zna miejsce gdzie można kupić tani. Jaki?Myślałam o takim 220-380V, 3-4 KW - tak mi przynajmniej budowlaniec doradził. Wdzięczna za wszelkie infomacjie i oferty. PozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
situla 07.05.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Czy ktoś z was miał może do czyninia z takimi firmami jak : "Timer", lub firmą Pana Waldemara Natkańca , obie firmy są od instalaji wod-kan i co. Ja mam wycenę wszystkich instalacji i przyłączy przez pana Natkańca. Poleciła mi go koleżanka. Jest bardzo zadowolona z jego pracy. Szukam dla porównania cenowego innej firmy. Ale raczej zdecydujemy się na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzebrys 07.05.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Słup stoi z boku przy roku działki i nie przeszkadza w budowie i użytkowaniu działki, niemniej jednak chcemy zamienić go na słup kołowy, na którym będzie posadowiony tranformator i lekko przesunąć do granicy działki. Czy ktoś z was realizował taki projekt? Czy to trudna sprawa? Jak nakłonić energetykę do pokrycia kosztów lub co najmniej partycypowania w nich? Ile wreszcie to kosztuje i ile trwa załatwienie tego? Trochę dużo pytań, ale z gróy dziękuję za rzetelne i dokładne odpowiedzi. witam, ja podchodzilem do takiego tematu. trzeba wniosek do enionu w ktorym oswiadczasz ze poniesiesz koszty. na cos takiego zgode powinienes dostac bez problemu. dalej droga urzedowa, czyli projekt, wykonawca, zgloszenie, odbior. enion nie zrobi tego dla ciebie z wlasnej kieszeni chyba ze beda do tego zmuszeni [slup zagraza mieszkancom]. istnieje tez inna droga zalatwiania, bezposrednio do kierownika rejonu lub fili i rozmawiac. cena na pewno bedzie mniejsza i formalnosci tez mniej. ja zrezygnowalem bo zaczalem od tej pierwszej strony a pozniej bylo juz za pozno na ta druga na wszelki wypadek zostawilem sobie wiecej kabla w ziemi, jak beda wymieniac slupa to "poprosze" ekipe o postawienie w innym miejscu. pozdrawiam piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 08.05.2009 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jaki "rodzaj" fachowca obkłada cokół płytkami klinkierowymi? Możecie kogoś polecić do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.05.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jaki "rodzaj" fachowca obkłada cokół płytkami klinkierowymi? Możecie kogoś polecić do tego? U mnie ma to robić ekipa od elewacji (styro, tynk itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 08.05.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Mam do sprzedania stemple około 100 szt po 3 zł./szt. Okolice Kocmyrzowa 661 079 330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwk 08.05.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Mam do sprzedania deski szalunkowe oraz kantówki. Używane były do szalowania płyty stropowej. Odbiór w Bronowicach Wielkich. Dodatkowo mogę sprzedać kabel elektryczny 4x6mm2, okolo 30mb. Używany był jako przyłącze do skrzynki elektrycznej sąsiada.Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na priv lub o telefon 505169992. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.05.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 a ja mam pytanie czy cena 50.000 za robociznę domu - stan surowy zamknięty to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 09.05.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 a ja mam pytanie czy cena 50.000 za robociznę domu - stan surowy zamknięty to dużo czy mało? sorry ale to tak jakbys pytała czy za czerwony samochod 50 tys to duzo czy malo:) moge podpowiedziec tak popatrz na moj dom robocizna calkowita 51500 porownaj powierzchnie domu i powierzchnie dachu - najdrozszy byl dach 19000 parter 15000 góra 10000 fundamenty reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 10.05.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 no widzisz to odzwierciedla tylko mój obecny stan wiedzy o budowach z tego co widzę domy są podobne - nie mam tylko ściany kolankowej na dachu, od samej podłogi jest skośny. Razem u mnie jest 135m ale nie wiem ile jest u ciebie? u mnie budowa ruszy może na jesień. Zależy od papierów. Na razie doktoryzuję się "na sucho", żeby w czasie budowy cokolwiek już wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paczka 10.05.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni szalunków w KRK i okolicach (zach)?Czy warto się tym interesować ,czy zdać się na zabawę z deskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts