Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni szalunków w KRK i okolicach (zach)?

Czy warto się tym interesować ,czy zdać się na zabawę z deskami?

To wszystko zalezy czy pozniej takie deski wykorzystasz

Jezli masz do szalowania fundament oraz pozniej płyte to mysle ze warto deski ja na cały dom kupiłem 11 kubikow desek teraz musisz obliczyc ile kosztuje wynajem szalunków płyta powinna byc podstemplowana 28 dni

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni szalunków w KRK i okolicach (zach)?

Czy warto się tym interesować ,czy zdać się na zabawę z deskami?

To wszystko zalezy czy pozniej takie deski wykorzystasz

Jezli masz do szalowania fundament oraz pozniej płyte to mysle ze warto deski ja na cały dom kupiłem 11 kubikow desek teraz musisz obliczyc ile kosztuje wynajem szalunków płyta powinna byc podstemplowana 28 dni

Ja na całą budowę kupiłem 13m3 desek. Zostało mi jakies 3-4m3.

Tak z innej beczki. Gdzie kupowaliście piasek do wylewek ?

Czy mozecie polecic kogos kto Wam robil przyłącze prądowe? Do licznika w granicy robi Enion a pozniej od licznika do domu mam sobie kogos szukac

porozmawiaj z tymi, którzy robia Ci przyłącz na zlecenie Enionu, nam tak właśnie robią.

Ja też tak robiłem. Ten sam gościu co skrzynkę, zrobił nam do domu, wstawił zabezpieczenia, jakieś gniazdka i załatwił odbiór już nie budowalnego a docelowego prądu. No ale dom już był w stanie sur zamkniętym, to pewnie nie było problemu.

Czy mozecie polecic kogos kto Wam robil przyłącze prądowe? Do licznika w granicy robi Enion a pozniej od licznika do domu mam sobie kogos szukac

Nie bierz tych co robią Ci przyłącz bo zapłacisz frycowe za parę godzin pracy.

Weź elektryka który Ci będzie robił instalację w domu - powinien Ci to wszystko podłączyć - A wykopać rowek pod linię zasilającą od skrzynki do domu możesz sobie sam.

Ja polecam Pan Adamiec: 666504099

Nie jest z Krakowa ale miejsce pracy nie robi dla niego żadnego problemu.

No i ceny ma zupełnie przyzwoite :D

Wie ktoś może, gdzie można kupić niedrogo rury kanalizacyjne fi 250 lub fi 315? Obciążenie tylko ruchem pieszym... Najlepiej na północy Krakowa. Widziałem w jakimś sklepie internetowym ze Szczecina rury firmy Pipelife:

- rura kanalizacyjna PVC - kl. N - 250/6.2 - 6m - 330 zł brutto

- rura kanalizacyjna PVC - kl. N - 315/7.7 - 6m - 520 zł brutto

- rura kanalizacyjna PRAGMA PP-b - kl. T - fi250 - 6m, o podwójnej ściance - 300 zł brutto,

- rura kanalizacyjna PRAGMA PP-b - kl. T - fi315 - 6m, o podwójnej ściance - 415 zł brutto.

Czy rury firmy Pipelife są w porządku? Czy powyższe ceny sa dobre? Patrzyłem jeszcze w kilku innych sklepach i było drożej... Czy rury PP-b będą wystarczające dla mnie, czy lepiej szukać PVC?

Szukam sprawdzonej firmy, która wykonuje przydomowe oczyszczalnie.

Ja się zdecydowałem na Hydrotech - oczyszczalnia w zbiorniku betonowym firmy Probud. Na razie wszystko OK - w pełni będą sprawdzeni, jak mi zainstalują oczyszczalnię, ale to jak załatwię sprawy papierkowe - w tym też pomagają...