amiazga 27.05.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Ja mam identycznie na srodku salonu - doprowadzenie powietrza mysle ze okolo 8 metrów To u mnie to wyszło tylko jakieś 3 m... Chociaż trochę mi utrudniło to, że musiałem ominąć (wybrałem górą) rury od odkurzacza centralnego i centralnego ogrzewania i wyszło tak, że na odcinku 30 cm zostaje tylko 2 cm do góry wylewki i zastanawiam się, czym to wypełnić - jak dam beton, to nie będzie żadnej izolacji pomiędzy parkietem, a rurą z powietrzem do kominka i w zimie będzie się zbierać wilgoć w tym miejscu. Myślę, żeby dać tu kawałek styropianu lub styroduru - 30cm x 12 cm - co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 27.05.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mogę się jeszcze pochwalić, że u mnie wygląda to tak; http://www.walczowscy.pl/galeria/v/budowa_domu/wykonczenie/DSC08075.jpg.html Mała okrągła kratka po prawej stronie komina Bardzo ładnie - Ty miałeś o tyle łatwo że komin masz w ścianie zewnętrznej - więc doprowadzenie powietrza do kominka miałeś najkrótszą z możliwych dróg U mnie komin dymowy od kominka jest w samym środku salonu - więc doprowadzenie powietrza musiałem zrobić za pomocą kanałów prostokątnych wentylacyjnych schowanych w wylewce i wyprowadzonych przez scianę zewnetrzną budynku odległą o ca 6 m . Ja mam identycznie na srodku salonu - doprowadzenie powietrza mysle ze okolo 8 metrów a u mnie ekipa pomyslała o tym jak rozkładali kanalizację w piachu przede płytą na gruncie. połozyli najnormalniejszą w świaecie rurę PCV chyba 110 ale juz nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.05.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 a u mnie ekipa pomyslała o tym jak rozkładali kanalizację w piachu przede płytą na gruncie. połozyli najnormalniejszą w świaecie rurę PCV chyba 110 ale juz nie pamiętam - i to jest najlepsze rozwiazanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 27.05.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 witajcie temat : oczyszczalnia ścieków przydomowa ktoś z was słyszał o firmie PRO EKO BUD z balickiej 100 -z tzw starej mleczarnii własciciel Jacek Danielczuk ? mozna im zaufać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max kraków 27.05.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Ma ktoś okna z firmy Renpol z Mnikowa? proszę o opinię, bo mam zamiar u nich zamawiać. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anilah 27.05.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mam do sprzedania garaż blaszak o wymiarach 3m x 5m. Do odbioru w Zielonkach koło Krakowa. tel. 602-378-569 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 27.05.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 witajcie temat : oczyszczalnia ścieków przydomowa ktoś z was słyszał o firmie PRO EKO BUD z balickiej 100 -z tzw starej mleczarnii własciciel Jacek Danielczuk ? mozna im zaufać ? wykonywalem u nich projekty wody - na oczyszczalnie dali wieksza cene niz konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.05.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Polecicie kogos od wylewek? p.Marek z BetMix, 501 651 600 ma terminy dopiero na koniec lipca:( Po jakim czasie od wykonania wylewek kładliscie płytki , parkiet itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 28.05.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Polecicie kogos od wylewek? p.Marek z BetMix, 501 651 600 ma terminy dopiero na koniec lipca:( Po jakim czasie od wykonania wylewek kładliscie płytki , parkiet itp? U mnie własnie robią. Ale narazie ci ich nie polecę bo nie wiem czy są ok. Za jakies 3dni skończą więc wtedy dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 28.05.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Polecicie kogos od wylewek? p.Marek z BetMix, 501 651 600 ma terminy dopiero na koniec lipca:( Po jakim czasie od wykonania wylewek kładliscie płytki , parkiet itp? do parkietu wylewka była sucha dopiero po 4 miesiącach (parkieciarze dokonywali pomiaru wcześniej i sie nie nadawała - wylewki luty - parkiet czerwiec) chociaż teraz jest cieplej to i może szybciej schną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.05.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Czy ktos z wAs robil tynki z worków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 28.05.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 A ja z innej beczki MAM DO SPRZEDANIA STEMPLE BUDOWLANE I DECHY TANIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 28.05.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Czy ktos z wAs robil tynki z worków ? Ja robie gipsowe.. nie wiem jak wygladaja tynki w worków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 28.05.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Czy ktos z wAs robil tynki z worków ? Ja robie gipsowe.. nie wiem jak wygladaja tynki w worków... Też mi się wydaję że z worków będą dość oryginalne. Ja robiłem cem-wap baumit MPI 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 28.05.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 A ja z innej beczki MAM DO SPRZEDANIA STEMPLE BUDOWLANE I DECHY TANIO Jakie dechy, po ile i gdzie ew. odbiór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.05.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Czy ktos z wAs robil tynki z worków ? Ja robie gipsowe.. nie wiem jak wygladaja tynki w worków... Też mi się wydaję że z worków będą dość oryginalne. Ja robiłem cem-wap baumit MPI 25 dokladnie o takie mi chodzi cementowo wapienne Baumita to prawda ze ziarno jest bardzo małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 28.05.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 a ja mam do sprzedania pustak ceramiczny Leier CERAM 45B cena mega niska.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 28.05.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Skoro tak wszyscy cos sprzedaja to...zostało mi po budowie:- 30 pustaków wentyalcyjnych (oddam za kilka złotych)- 3m3 desek po szalunkach- jakies 150 stempli (2.8m)- garaż blaszany 3x5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 28.05.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam, Czy ktos z szanownych forumowiczow budowal w zachodniej czesci malopolskiego (powiat olkuski lub chrzanowski)? Szukam solidnego i niedrogiego wykonawcy do stanu surowego oraz ekipy do wykonania wiezby z pokryciem. Info prosze na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 28.05.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 - 30 pustaków wentyalcyjnych (oddam za kilka złotych) szkoda że nie mówiłeś wczesniej... na 30 sztuk wydałam 250 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts