Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam identycznie na srodku salonu - doprowadzenie powietrza mysle ze okolo 8 metrów

To u mnie to wyszło tylko jakieś 3 m... Chociaż trochę mi utrudniło to, że musiałem ominąć (wybrałem górą) rury od odkurzacza centralnego i centralnego ogrzewania i wyszło tak, że na odcinku 30 cm zostaje tylko 2 cm do góry wylewki i zastanawiam się, czym to wypełnić - jak dam beton, to nie będzie żadnej izolacji pomiędzy parkietem, a rurą z powietrzem do kominka i w zimie będzie się zbierać wilgoć w tym miejscu. Myślę, żeby dać tu kawałek styropianu lub styroduru - 30cm x 12 cm - co o tym myślicie?

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Mogę się jeszcze pochwalić, że u mnie wygląda to tak;

http://www.walczowscy.pl/galeria/v/budowa_domu/wykonczenie/DSC08075.jpg.html

Mała okrągła kratka po prawej stronie komina

Bardzo ładnie - Ty miałeś o tyle łatwo że komin masz w ścianie zewnętrznej - więc doprowadzenie powietrza do kominka miałeś najkrótszą z możliwych dróg :D

U mnie komin dymowy od kominka jest w samym środku salonu - więc doprowadzenie powietrza musiałem zrobić za pomocą kanałów prostokątnych wentylacyjnych schowanych w wylewce i wyprowadzonych przez scianę zewnetrzną budynku odległą o ca 6 m .

Ja mam identycznie na srodku salonu - doprowadzenie powietrza mysle ze okolo 8 metrów

a u mnie ekipa pomyslała o tym jak rozkładali kanalizację w piachu przede płytą na gruncie. :wink: połozyli najnormalniejszą w świaecie rurę PCV chyba 110 ale juz nie pamiętam

Polecicie kogos od wylewek? p.Marek z BetMix, 501 651 600 ma terminy dopiero na koniec lipca:(

Po jakim czasie od wykonania wylewek kładliscie płytki , parkiet itp?

do parkietu wylewka była sucha dopiero po 4 miesiącach (parkieciarze dokonywali pomiaru wcześniej i sie nie nadawała - wylewki luty - parkiet czerwiec) chociaż teraz jest cieplej to i może szybciej schną :wink: