Piotr_M 30.05.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Zastanawiam się nad alarmem - jeżeli ktoś może to proszę o podpowiedzi co do ew. wykonawców. PS. Ja mam więźbę jodłową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.05.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Zastanawiam się nad alarmem - jeżeli ktoś może to proszę o podpowiedzi co do ew. wykonawców. PS. Ja mam więźbę jodłową. Polecam System SATELa - coprawda cały system sam montowałem i uruchamiałem u siebie - ale - wszystkie podzespoły i elementy systemu nabywałem w http://www.napad.pl - polecam - znakomita obsługa , sami fachowcy - ponadto montują alarmy - jak ktoś poszukuje wykonawcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 30.05.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Zastanawiam się nad alarmem - jeżeli ktoś może to proszę o podpowiedzi co do ew. wykonawców. PS. Ja mam więźbę jodłową. Polecam System SATELa - coprawda cały system sam montowałem i uruchamiałem u siebie - ale - wszystkie podzespoły i elementy systemu nabywałem w http://www.napad.pl - polecam - znakomita obsługa , sami fachowcy - ponadto montują alarmy - jak ktoś poszukuje wykonawcy . Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 30.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 cześć! a ja mam takie pytanie: czy można w domu podpiwniczonym, przykleić styropian pod sufitem w piwnicy, żeby nie musieć dawać dużo styropianiu w pomieszczeniach na parterze? pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 30.05.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Gdzie w Krakowie lub okolicach można taniej kupić kostkę Libet.Dzisiaj ceny mnie powaliły, nie przewidywaliśmy takich funduszy na taras i podjazd. Bardzo podoba mi się Libet Piccola nero i solaro, ewentualnie Piccola granito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 30.05.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Gdzie w Krakowie lub okolicach można taniej kupić kostkę Libet. Dzisiaj ceny mnie powaliły, nie przewidywaliśmy takich funduszy na taras i podjazd. Bardzo podoba mi się Libet Piccola nero i solaro, ewentualnie Piccola granito. Fakt, drogie są... A macie już wykonawcę? bo wykonawcy często mają upusty na materiał i mogą załatwić Wam kostkę ok. 20% taniej niż wyszłoby gdybyście kupowali sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 30.05.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 nie jeszcze nie wiem kto to będzie robił. Wykonawce wybiera osoba ,która będzie kładła kostkę na całym osiedlu. Na składzie proponują cenę -15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 31.05.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Gdzie w Krakowie lub okolicach można taniej kupić kostkę Libet. Dzisiaj ceny mnie powaliły, nie przewidywaliśmy takich funduszy na taras i podjazd. Bardzo podoba mi się Libet Piccola nero i solaro, ewentualnie Piccola granito. a w libertowie za oplem i BMW pytałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 31.05.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Gdzie w Krakowie lub okolicach można taniej kupić kostkę Libet. Dzisiaj ceny mnie powaliły, nie przewidywaliśmy takich funduszy na taras i podjazd. Bardzo podoba mi się Libet Piccola nero i solaro, ewentualnie Piccola granito. a w libertowie za oplem i BMW pytałeś Właśnie tam byłam . Cena katalogowa minus 15 % Na allegro duzo taniej ,ale co z tego jak skład z Jarocina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 01.06.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 cześć! a ja mam takie pytanie: czy można w domu podpiwniczonym, przykleić styropian pod sufitem w piwnicy, żeby nie musieć dawać dużo styropianiu w pomieszczeniach na parterze? pozrawiam Jasne i tak powinno sie robić ze względów strat ciepla to najlepsze wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 01.06.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ja tam mam świerka (sosna droższa była o 50zł). Raczej zastanawiałem się nad impregnacją tudzież malowaniem. Lenistwo zwyciężyło i kazałem zaimpregnować. Czas pokaże czy słusznie zrobiłem. zamówiłem w tartaku sosnę - ale mi zadzwonili i mi wciskaja Świerka, ze tez dobry , ze wszyscy teraz biorą ................. hmmmm ... poddać sie i ugiąć pod presją sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 01.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ja tam mam świerka (sosna droższa była o 50zł). Raczej zastanawiałem się nad impregnacją tudzież malowaniem. Lenistwo zwyciężyło i kazałem zaimpregnować. Czas pokaże czy słusznie zrobiłem. zamówiłem w tartaku sosnę - ale mi zadzwonili i mi wciskaja Świerka, ze tez dobry , ze wszyscy teraz biorą ................. hmmmm ... poddać sie i ugiąć pod presją sprzedawcy Ja mam świerka. Ekipa mówiła, że jest OK. Kierbud też nie miał uwag. Ponegocjuj z nimi - możesz się zgodzić na świerka, ale obniżą Ci trochę cene... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 01.06.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam, dostałem dzisiaj ofertę na doprowadzenie instalacji wod-kan-gaz (każda nitka ok 40 m) z materiałem na 10 000,00 PLN. Powiedzcie czy to dobra cena, czy szukać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 01.06.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam, dostałem dzisiaj ofertę na doprowadzenie instalacji wod-kan-gaz (każda nitka ok 40 m) z materiałem na 10 000,00 PLN. Powiedzcie czy to dobra cena, czy szukać dalej? Po tym co napisałeś ciężko cokolwiek określić. Napisz może co w tej cenie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 01.06.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 01.06.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Wg mojego rozeznania to 35-40zł. Mój sąsiad właśnie skończył i płacił 38zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.06.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Wg mojego rozeznania to 35-40zł. Mój sąsiad właśnie skończył i płacił 38zł. wiele zalezy na pewno jak "trudna" jest robota. Jesli ktos ma 4 proste sciany bez zagięć to na pewno taniej i mysle ze kwota 30 zl jest realna Jednak jak ktos ma jakies łuki do tego chce "portaliki" , obramowania nad oknami to cena idzie w gore ja na razie mam ludzi za 45 zl ale wg mnie to duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 01.06.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Wg mojego rozeznania to 35-40zł. Mój sąsiad właśnie skończył i płacił 38zł. wiele zalezy na pewno jak "trudna" jest robota. Jesli ktos ma 4 proste sciany bez zagięć to na pewno taniej i mysle ze kwota 30 zl jest realna Jednak jak ktos ma jakies łuki do tego chce "portaliki" , obramowania nad oknami to cena idzie w gore ja na razie mam ludzi za 45 zl ale wg mnie to duzo U mnie za wszystkie ozdoby elewacyjne jak bonia , przypory , łuki etc ... - wykonawca liczył oddzielnie za metr bieżący . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.06.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Wg mojego rozeznania to 35-40zł. Mój sąsiad właśnie skończył i płacił 38zł. wiele zalezy na pewno jak "trudna" jest robota. Jesli ktos ma 4 proste sciany bez zagięć to na pewno taniej i mysle ze kwota 30 zl jest realna Jednak jak ktos ma jakies łuki do tego chce "portaliki" , obramowania nad oknami to cena idzie w gore ja na razie mam ludzi za 45 zl ale wg mnie to duzo U mnie za wszystkie ozdoby elewacyjne jak bonia , przypory , łuki etc ... - wykonawca liczył oddzielnie za metr bieżący . co to są te bonia? ale ładnie Ci ocieplili i ile placiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 01.06.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Bonia - te te elementy ozdobne / ramki / dookoła okien , drzwi - zobacz na linka w mojej stopce ... Ile płaciłem ? - robiłem kompleksowo - ocieplenie i tynkowanie plus wszystkie ozdoby elewacyjne / tynk silikonowy KABE / - podpisywałem umowę z wykonawcą ponad 2 lata temu - nie pamiętam juz kwoty - jak Ci zależy to mogę poszukać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts