malgos2 02.06.2009 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Dzieki za wrazliwy odzew, na szczescie sprawa nieaktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.06.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Gdzie w Krakowie lub okolicach można taniej kupić kostkę Libet. Dzisiaj ceny mnie powaliły, nie przewidywaliśmy takich funduszy na taras i podjazd. Bardzo podoba mi się Libet Piccola nero i solaro, ewentualnie Piccola granito. przy wylocie na Wieliczke za oplem jest skład z kostką Libet. Wisi reklama, że 30% rabatu dają, ale nie byłam tam na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.06.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? W ubiegłym roku umówiona byłam po 28zł za m2, ale jak wykonawca zobaczył co chcę to podniósł cenę na 35zł/m2 (na gotowo z kolorem). W tym miałam wszystkie bonie, przypory, łuki i wszelakie duperele, które mam na elewacji. Myślę, że cena była bardzo ok. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 1 pytanie:gdzie można tanio kupic cegłę klinkierową Roben-burgund pełną? 2 pytanie:w salonie aktualnie mam wysokośc 2.75cm, chcę tam położyc ogrzewanie podłogowe, (pod salonem jest piwnica), jakie rozwiązanie jest najlepsze?6cm styropianu + 5cm (wylewki na podłogówce), to już razem 11cm,a na to przyjdzie ok. 2cm podłogi, czyli w sumie 13cmzostanie 2.75-0.13 = 2.62 wysokości w salonie. (reszta ocieplenia na suficie w piwnicy)proszę o radę co z tym fantem zrobic?czy też ktoś mógłby zaproponowac inne rozwiązanie:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 3 pytanie: jaka jest standardowa wysokosc otworu na drzwi zewnętrzne i wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.06.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 2 pytanie: w salonie aktualnie mam wysokośc 2.75cm, chcę tam położyc ogrzewanie podłogowe, (pod salonem jest piwnica), jakie rozwiązanie jest najlepsze? 6cm styropianu + 5cm (wylewki na podłogówce), to już razem 11cm, a na to przyjdzie ok. 2cm podłogi, czyli w sumie 13cm zostanie 2.75-0.13 = 2.62 wysokości w salonie. (reszta ocieplenia na suficie w piwnicy) proszę o radę co z tym fantem zrobic? czy też ktoś mógłby zaproponowac inne rozwiązanie:) pozdrawiam jesli chcesz mieć w salonie jak najwyżej to wiekszość styropianu połóż na suficie w piwnicy. To jest duzo lepsze rozwiązanie bo zapobiega stratom ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 to co można nie dawac wogóle styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 02.06.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 to co można nie dawac wogóle styropianu? Nie można - nie dasz wogóle styropianu - i położysz podłogówkę -> będziesz grzać strop nad piwnicą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 to co można nie dawac wogóle styropianu? Nie można - nie dasz wogóle styropianu - i położysz podłogówkę -> będziesz grzać strop nad piwnicą ... to jaka jest zalecana minimalna grubosc styropianu na stropie (w salonie) przy zalozeniu, ze w piwnicy przykleje np 10cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 02.06.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam, poszukuję wykonawcy, który przywiezie i położy szarą kostkę brukową (ok. 150m2). Lokalizacja inwestycji: Niepołomice. Możecie mi kogoś polecić? Ślicznie z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 02.06.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 to co można nie dawac wogóle styropianu? Nie można - nie dasz wogóle styropianu - i położysz podłogówkę -> będziesz grzać strop nad piwnicą ... to jaka jest zalecana minimalna grubosc styropianu na stropie (w salonie) przy zalozeniu, ze w piwnicy przykleje np 10cm styropianu Jaka jest zalecana to nie wiem - ale ja mniej niż 5cm bym nie dawał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagolak 02.06.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam może nie dokońca w temacie ale jeśli byłby ktoś zainteresowany to mój znajomy ma działkę do sprzedania ok.6 arów 5km od Skawiny, na trasie Kraków-Oświęcim w bardzo atrakcyjnej cenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 02.06.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 witam, Poszukuje ekipy do wybudowania SSO w Skawinie. Ma ktoś namiary na sprawdzoną brygadę za rozsądne pieniądze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.06.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 witam, Poszukuje ekipy do wybudowania SSO w Skawinie. Ma ktoś namiary na sprawdzoną brygadę za rozsądne pieniądze ? Ja mam. Niestety z tego co wiem najbliższy termin mają na luty-marzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 02.06.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 witam, Poszukuje ekipy do wybudowania SSO w Skawinie. Ma ktoś namiary na sprawdzoną brygadę za rozsądne pieniądze ? Ja mam. Niestety z tego co wiem najbliższy termin mają na luty-marzec. No, właśnie zapomniałem dodać ze zalezy mi jeszcze na terminie wrzesniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 02.06.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 witam, Poszukuje ekipy do wybudowania SSO w Skawinie. Ma ktoś namiary na sprawdzoną brygadę za rozsądne pieniądze ? Ja mam GENIALNĄ solidną ekipę,wybudowali już dom szwagra, teraz robią mój Bardzo polecam, Panowie uwijają się szybko i sprawnie, nie odwalają dziadostwa, właściciel czuwa nad wszystkim. Ekipa kulturalna, miła i naprawdę godna polecenia FUH Faber tel. 509944888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 czy ktoś z forumowiczów posiada ogrzewanie podłogowe jako jedyne źródło ogrzewania w domu? i jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 czy wg was, dodanie/usunięcie okna dachowego to zmiana istotna czy też nieistotna? (gdy zmiany chce się dokonać już na etapie wykonywania dachu) ?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz007 02.06.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Cześć Proszę Was o przesłanie kilku namiarów na sprawdzonych, wiarygodnych budowlańców od stanu surowego razem z dachem. Będę budował w okolicach Myślenic, ale to nie ma znaczenia. Spotkałem sie z 3 ludźmi i ich propozycje cenowe wydają się być dość wysokie. Nie będę pisał jakie i za co. Chcę spotkać się jeszcze z innymi i porozmawiać za ile wybudują dom, co albo potwierdzi jednoznacznie konieczność wyłożenia większych pieniędzy, albo potwierdzi fakt, iż ktoś chce nadmiernie zarobić. Chcę zacząć w przyszłym roku. Bardzo dziękuję za pomoc i podzielenie się kontaktami. Możecie przesyłać na priv'a. Pozdrawiam I jeszcze jedno pytanie - czy macie namiary na człowieka, firmę, którzy mogą się podjąć projektu przesunięcia słupa energetycznego na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 02.06.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 czy wg was, dodanie/usunięcie okna dachowego to zmiana istotna czy też nieistotna? (gdy zmiany chce się dokonać już na etapie wykonywania dachu) ?[/b] Najmniej istotna z mało istotnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts