Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie w Krakowie lub okolicach można taniej kupić kostkę Libet.

Dzisiaj ceny mnie powaliły, nie przewidywaliśmy takich funduszy na taras i podjazd. Bardzo podoba mi się Libet Piccola nero i solaro, ewentualnie Piccola granito.

przy wylocie na Wieliczke za oplem jest skład z kostką Libet. Wisi reklama, że 30% rabatu dają, ale nie byłam tam na miejscu. :wink:

ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene?

W ubiegłym roku umówiona byłam po 28zł za m2, ale jak wykonawca zobaczył co chcę to podniósł cenę na 35zł/m2 (na gotowo z kolorem). W tym miałam wszystkie bonie, przypory, łuki i wszelakie duperele, które mam na elewacji. Myślę, że cena była bardzo ok. :lol:.

1 pytanie:

gdzie można tanio kupic cegłę klinkierową Roben-burgund pełną?

2 pytanie:

w salonie aktualnie mam wysokośc 2.75cm, chcę tam położyc ogrzewanie podłogowe, (pod salonem jest piwnica), jakie rozwiązanie jest najlepsze?

6cm styropianu + 5cm (wylewki na podłogówce), to już razem 11cm,

a na to przyjdzie ok. 2cm podłogi, czyli w sumie 13cm

zostanie 2.75-0.13 = 2.62 wysokości w salonie. (reszta ocieplenia na suficie w piwnicy)

proszę o radę co z tym fantem zrobic?

czy też ktoś mógłby zaproponowac inne rozwiązanie:)

pozdrawiam

2 pytanie:

w salonie aktualnie mam wysokośc 2.75cm, chcę tam położyc ogrzewanie podłogowe, (pod salonem jest piwnica), jakie rozwiązanie jest najlepsze?

6cm styropianu + 5cm (wylewki na podłogówce), to już razem 11cm,

a na to przyjdzie ok. 2cm podłogi, czyli w sumie 13cm

zostanie 2.75-0.13 = 2.62 wysokości w salonie. (reszta ocieplenia na suficie w piwnicy)

proszę o radę co z tym fantem zrobic?

czy też ktoś mógłby zaproponowac inne rozwiązanie:)

pozdrawiam

jesli chcesz mieć w salonie jak najwyżej to wiekszość styropianu połóż na suficie w piwnicy. To jest duzo lepsze rozwiązanie bo zapobiega stratom ciepła.

to co można nie dawac wogóle styropianu?

Nie można - nie dasz wogóle styropianu - i położysz podłogówkę -> będziesz grzać strop nad piwnicą ...

to jaka jest zalecana minimalna grubosc styropianu na stropie (w salonie) przy zalozeniu, ze w piwnicy przykleje np 10cm styropianu

to co można nie dawac wogóle styropianu?

Nie można - nie dasz wogóle styropianu - i położysz podłogówkę -> będziesz grzać strop nad piwnicą ...

to jaka jest zalecana minimalna grubosc styropianu na stropie (w salonie) przy zalozeniu, ze w piwnicy przykleje np 10cm styropianu

Jaka jest zalecana to nie wiem - ale ja mniej niż 5cm bym nie dawał ...

witam,

Poszukuje ekipy do wybudowania SSO w Skawinie. Ma ktoś namiary na sprawdzoną brygadę za rozsądne pieniądze ?

Ja mam GENIALNĄ solidną ekipę,wybudowali już dom szwagra, teraz robią mój :)

Bardzo polecam, Panowie uwijają się szybko i sprawnie, nie odwalają dziadostwa, właściciel czuwa nad wszystkim. Ekipa kulturalna, miła i naprawdę godna polecenia :)

FUH Faber tel. 509944888

Cześć

Proszę Was o przesłanie kilku namiarów na sprawdzonych, wiarygodnych budowlańców od stanu surowego razem z dachem. Będę budował w okolicach Myślenic, ale to nie ma znaczenia.

Spotkałem sie z 3 ludźmi i ich propozycje cenowe wydają się być dość wysokie. Nie będę pisał jakie i za co.

Chcę spotkać się jeszcze z innymi i porozmawiać za ile wybudują dom, co albo potwierdzi jednoznacznie konieczność wyłożenia większych pieniędzy, albo potwierdzi fakt, iż ktoś chce nadmiernie zarobić.

Chcę zacząć w przyszłym roku.

Bardzo dziękuję za pomoc i podzielenie się kontaktami. Możecie przesyłać na priv'a.

Pozdrawiam

I jeszcze jedno pytanie - czy macie namiary na człowieka, firmę, którzy mogą się podjąć projektu przesunięcia słupa energetycznego na działce?