redpradnik 08.06.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Czy to prawda ze aby kominiarz odebrał przy kazdym kominie ma byc ława kominiarska? to na czym on stoi? U mnie tego nie zamontowali bo szpeci dach a powiedzieli ze przy jednym kominie jest wyłaz przy drugim jest okno dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Czy to prawda ze aby kominiarz odebrał przy kazdym kominie ma byc ława kominiarska? to na czym on stoi? U mnie tego nie zamontowali bo szpeci dach a powiedzieli ze przy jednym kominie jest wyłaz przy drugim jest okno dachowe nie mam żadnych ławek kominiarskich a kominki odebrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 08.06.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Czy to prawda ze aby kominiarz odebrał przy kazdym kominie ma byc ława kominiarska? to na czym on stoi? U mnie tego nie zamontowali bo szpeci dach a powiedzieli ze przy jednym kominie jest wyłaz przy drugim jest okno dachowe U mnie jest mały dach, bo domek mały i jedno okno dachowe (wyłazu nie mam, stopni też) i kominiarz nie ma z tym problemu najwyraźniej, bo całe osiedle domków tak ma, więc nie wiem, czy jest reguła jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 08.06.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A ja kazałem zrobić ławę i parę stopni kominiarskich. Ale szczerze mówiąc bardziej myślałem o sobie a nie o kominiarzu I już się przydało, a jeszcze jakieś anteny będę montować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.06.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A ja dalej zyje z dylematem ... czy brac tynkarzy tynkujących tradycyjne z worka Baumit czy takich którzy tradycyjnie wapno piasek i mieszaja:/Wychodzi taniej ale podobno po tynkach robionych z worka nie trzeba szlichty robic i wychodzi sie na tym korzystniej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.06.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A ja dalej zyje z dylematem ... czy brac tynkarzy tynkujących tradycyjne z worka Baumit czy takich którzy tradycyjnie wapno piasek i mieszaja:/ Wychodzi taniej ale podobno po tynkach robionych z worka nie trzeba szlichty robic i wychodzi sie na tym korzystniej :/ Jak chcesz zobaczyć jak wygląda z BAUMITU to możesz u mnie ziornąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.06.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.06.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł ja placilem 700 ( 5 sztuk z Creatona;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.06.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł ja placilem 700 ( 5 sztuk z Creatona;( a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.06.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł ja placilem 700 ( 5 sztuk z Creatona;( a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Ja placilem 700 zl za jeden!! ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.06.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł ja placilem 700 ( 5 sztuk z Creatona;( a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Ja placilem 700 zl za jeden!! ( 5sztuk, 3500zł o kurczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.06.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 (...) a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Uważaj żeby jakimś wynalazkiem nie oszpecić dachu - kryjesz dach ładną dachówką - a potem zamiast systemowego kominka który komponuje się wyglądem i materiałem z resztą dachówek władujesz jakiegoś paskuda który zepsuje całokształt wyglądu połaci - oczywiscie jeżeli takie rzeczy są dla Ciebie ważne ... Ja mam dach kryty ceramiczną dachówką Robena - i mam 3 takie kominki wentylacyjne - nigdy nie przyszło mi nawet na myśl zastępować je jakimiś wynalazkami ... - ale dla mnie ważny jest wygląd dachu mojego domu - dach to w końcu obok elewacji wizytówka budynku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.06.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł ja placilem 700 ( 5 sztuk z Creatona;( a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Ja placilem 700 zl za jeden!! ( 5sztuk, 3500zł o kurczę To i tak rekordowym kosztem co do dachu był trójnik spinający połacie dachowe cos ponad 800 zl Nigdy juz bym sie na taki dach nie zdecydowal - cos takiego jak na zdjeciu tylko Creatona http://www.sklepdachowy.pl/image_func.php?img=gfx/532efac5a129615014877581b562f2f9.jpg&maxwidth=220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ja placilem 700 zl za jeden!! ( łożesz ty ale cie skroili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.06.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ja placilem 700 zl za jeden!! ( łożesz ty ale cie skroili Trapez Carbo - ale i tak byli najtansi w stosunku do Attica , Dach centrum - nie wiedzialem wtedy o istnieniu Melle a tu maja dobre ceny - spinki takie rzeczy wlasnie tam kupowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 (...) a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Uważaj żeby jakimś wynalazkiem nie oszpecić dachu - kryjesz dach ładną dachówką - a potem zamiast systemowego kominka który komponuje się wyglądem i materiałem z resztą dachówek władujesz jakiegoś paskuda który zepsuje całokształt wyglądu połaci - oczywiscie jeżeli takie rzeczy są dla Ciebie ważne ... Ja mam dach kryty ceramiczną dachówką Robena - i mam 3 takie kominki wentylacyjne - nigdy nie przyszło mi nawet na myśl zastępować je jakimiś wynalazkami ... - ale dla mnie ważny jest wygląd dachu mojego domu - dach to w końcu obok elewacji wizytówka budynku ... ja też mam kryty Robenem i dwa takie kominki wentylacyjne dorabiane. Jakoś nie widzę różnicy (wygląd dokładnie taki jak z Robena) i dom nie wydaje mi sie oszpecony a różnica w kieszeni została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 zmieniam tematykę... ma ktos namiary na firme wykonującą posadzki przemysłowe z żywicy epoksydowej czy jak to sie tam zwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.06.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ja też mam kryty Robenem i dwa takie kominki wentylacyjne dorabiane. Jakoś nie widzę różnicy (wygląd dokładnie taki jak z Robena) i dom nie wydaje mi sie oszpecony a różnica w kieszeni została - a to zwracam honor - a tak z ciekawości - ile kosztował taki dachówko-kominek dorabiany - i można by zobaczyć jak to wygląda ?? - ja trzy lata temu kupowałem oryginalne kominki Robena za ca 350 pln/szt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.06.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 (...) a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Uważaj żeby jakimś wynalazkiem nie oszpecić dachu - kryjesz dach ładną dachówką - a potem zamiast systemowego kominka który komponuje się wyglądem i materiałem z resztą dachówek władujesz jakiegoś paskuda który zepsuje całokształt wyglądu połaci - oczywiscie jeżeli takie rzeczy są dla Ciebie ważne ... Ja mam dach kryty ceramiczną dachówką Robena - i mam 3 takie kominki wentylacyjne - nigdy nie przyszło mi nawet na myśl zastępować je jakimiś wynalazkami ... - ale dla mnie ważny jest wygląd dachu mojego domu - dach to w końcu obok elewacji wizytówka budynku ... nie paskuda, tylko ma miec taki sam kolor jak reszta dachówek, zresztą dziś podjadę, to sam zobaczę co to za cudo jest, jak rzeczywiście będzie szpetne, to chyba nie wezmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ja też mam kryty Robenem i dwa takie kominki wentylacyjne dorabiane. Jakoś nie widzę różnicy (wygląd dokładnie taki jak z Robena) i dom nie wydaje mi sie oszpecony a różnica w kieszeni została - a to zwracam honor - a tak z ciekawości - ile kosztował taki dachówko-kominek dorabiany - i można by zobaczyć jak to wygląda ?? - ja trzy lata temu kupowałem oryginalne kominki Robena za ca 350 pln/szt . musze sprawdzić na fakturze bo było to juz prawie 2 lata temu. Kryłam dach latem 2007 kiedy panował szał na rynku budowlanym, dachówki miały kosmiczne ceny a dwa to ich na rynku było jak na lekarstwo. A galanteria dachowa to juz wogóle był zawrót głowy. W wolnej chwili pstrykne fotke kominka na dachu. Teraz zajrzałam na strone Robena to ten kominkek kosztyuje niespełna 200zł, więc możnaby było sie pokusic o założenie oryginalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts