max kraków 14.07.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Z całkiem innej beczki: potrzebuję żeby mi ktoś ZROBIŁ grzejnik. Może ktoś coś wie na ten temat?z góy dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.07.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Skontaktuj się z Kraktomem: http://forum.muratordom.pl/uzytkownik25059.htm , który jest dyrektorem technicznym w firmie produkującej m. in. grzejniki: http://www.klimosz.pl/dystrybucja/index.php3?id=kontakt . Może coś Ci doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 15.07.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 I co w tej sytuacji np na ksoztorysie mogles napisac ze instalacja elektryczna kosztowala Cie 40 tys? i by to przeszło? Tak jest. Przy czym tez bez jakiejś wielkiej przesady. Kosztorys robił mi bank więc oni przyjeli jakieś założenia. Tak jak napisałem FV 0 jedynie po przekroczeniu 1/2 wartości kredytu wizyta na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulab 15.07.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam, poszukuje parapetów wewnętrznych z kamienia - czy ktos ma moze namiary na dobrą i nie droga firmę w Krakowie lub okolicach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 15.07.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam' czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.07.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam' czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ? Z góry dziękuję Ja robiłem instalację odgromową / na budynku - uziom otokowy plus wyprowadzenia do złącz kontrolnych już miałem wykonane / - dwa lata temu - robiła mi TA FIRMA - polecam - byłem / i jestem / bardzo zadowolony zarówno z wykonawcy jak i z wykonawstwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 15.07.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam' czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ? Z góry dziękuję Ja robiłem instalację odgromową / na budynku - uziom otokowy plus wyprowadzenia do złącz kontrolnych już miałem wykonane / - dwa lata temu - robiła mi TA FIRMA - polecam - byłem / i jestem / bardzo zadowolony zarówno z wykonawcy jak i z wykonawstwa . A możesz powiedzieć ile cię to kosztowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.07.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 witam' czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ? Z góry dziękuję Ja robiłem instalację odgromową / na budynku - uziom otokowy plus wyprowadzenia do złącz kontrolnych już miałem wykonane / - dwa lata temu - robiła mi TA FIRMA - polecam - byłem / i jestem / bardzo zadowolony zarówno z wykonawcy jak i z wykonawstwa . A możesz powiedzieć ile cię to kosztowało ? Całokształt kosztów materiałów / druty na zwody , uchwyty do zwodów malowane pod kolor dachówki etc ... / plus robocizna plus projekt instalacji - ca 2000 zł . Jak napisałem powyżej - praca obejmowała wykonanie zwodów poziomych na dachu , zwodów pionowych / zwody pionowe ukryte w rurach i schowane pod ociepleniem elewacji / do złącz kontrolnych i komplet pomiarów - uziom otokowy wyprowadzony do złącz kontrolnych wraz z tymi złączami już wczesniej wykonałem - takoż nie wchodziło to w koszta instalacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.07.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzis przyjechał facet od drzwi na pomiar okazuje sie ze w projekcie mielismy drzwi 90/200 - wysokosc podobno nietypowka:( i teraz musimy doplacac bo standard to podobno 210. 11 sztuk robi konkretna kwote:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 16.07.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 witam' czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ? Z góry dziękuję Ja robiłem instalację odgromową / na budynku - uziom otokowy plus wyprowadzenia do złącz kontrolnych już miałem wykonane / - dwa lata temu - robiła mi TA FIRMA - polecam - byłem / i jestem / bardzo zadowolony zarówno z wykonawcy jak i z wykonawstwa . Dzięki ogromne.Tak się składa że ta firma znajduje się niedaleko mojej budowy.Powiedz mi jeszcze:orientujesz się moze czy oni mogą zrobić wycenę na podstawie planów,czy tylko po obmiarze budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 16.07.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzis przyjechał facet od drzwi na pomiar okazuje sie ze w projekcie mielismy drzwi 90/200 - wysokosc podobno nietypowka:( i teraz musimy doplacac bo standard to podobno 210. 11 sztuk robi konkretna kwote:/ No to masz nieciekawą sytuację .Ja muszę sprawdzić co mam u siebie .A tak z ciekawości to z oferty jakiej firmy korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.07.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Drzwi zewnetrzne ze Stolbudu , wewnetrzne chyba rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.07.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzięki ogromne.Tak się składa że ta firma znajduje się niedaleko mojej budowy.Powiedz mi jeszcze:orientujesz się moze czy oni mogą zrobić wycenę na podstawie planów,czy tylko po obmiarze budynku? Nie wiem - zadzwoń - u mnie robili projekt i kosztorys na podstawie stojącego już budynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 16.07.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzis przyjechał facet od drzwi na pomiar okazuje sie ze w projekcie mielismy drzwi 90/200 - wysokosc podobno nietypowka:( i teraz musimy doplacac bo standard to podobno 210. 11 sztuk robi konkretna kwote:/ u nas było to samo.. 5 sztuk miało nas kosztować 6500 więc.. kupiliśmy w castoramie drewniane, docięliśmy a następnie sami pomalowaliśmy (montował majster) no i wyszło w sumie ok. 2000. Efekt - super, szczerze mówiąc obawiałam się chały a wyszlo uroczo Za zaoszczędzone 4500 kupiliśmy sprzęt do kuchni - lodówkę, piekarnik i płytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 17.07.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Dzięki ogromne.Tak się składa że ta firma znajduje się niedaleko mojej budowy.Powiedz mi jeszcze:orientujesz się moze czy oni mogą zrobić wycenę na podstawie planów,czy tylko po obmiarze budynku? Nie wiem - zadzwoń - u mnie robili projekt i kosztorys na podstawie stojącego już budynku . my dzwoniliśmy do trzech pierwszy powiedział 2600-2800zł, drugi 2500-2800zł, a trzeci 8000zł, bo różniły się technologią wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 17.07.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam, Jestem nowy i wiem że powinienem najpierw poszukać, ale tyle jest tych postów, że byłoby to bardzo trudne. Mam pytanie odnośnie przyłącza wody. Ile może kosztować wykopanie koparką ok. 20m i położenie rury + zamontowanie licznika, filtra przeciwskażeniowego, licznika, zaworów przed i po liczniku + przyłącz do instalacji miejskiej? Dziekuję z góry za pomoc. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.07.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam, Jestem nowy i wiem że powinienem najpierw poszukać, ale tyle jest tych postów, że byłoby to bardzo trudne. Mam pytanie odnośnie przyłącza wody. Ile może kosztować wykopanie koparką ok. 20m i położenie rury + zamontowanie licznika, filtra przeciwskażeniowego, licznika, zaworów przed i po liczniku + przyłącz do instalacji miejskiej? Dziekuję z góry za pomoc. Pozdrawiam, Przemek Mi za 19mb przyłącza powiedzieli 2700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.07.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Dzis przyjechał facet od drzwi na pomiar okazuje sie ze w projekcie mielismy drzwi 90/200 - wysokosc podobno nietypowka:( i teraz musimy doplacac bo standard to podobno 210. 11 sztuk robi konkretna kwote:/ u nas było to samo.. 5 sztuk miało nas kosztować 6500 więc.. kupiliśmy w castoramie drewniane, docięliśmy a następnie sami pomalowaliśmy (montował majster) no i wyszło w sumie ok. 2000. Efekt - super, szczerze mówiąc obawiałam się chały a wyszlo uroczo Za zaoszczędzone 4500 kupiliśmy sprzęt do kuchni - lodówkę, piekarnik i płytę Zastanawia mnie co za ... robi w projekcie wymiar drzwi na 200cm. Jeżeli drzwi zaczynają się od 207cm. Do tego kolejna sprawa majster który to robi i nie zwraca uwagi na to ze drzwi sa za niskie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 17.07.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 no widzisz a u mnie odwrotnie murarze zrobili tak jak w projekcie i otwory drzwiowe były 210-211. Kupiłam gotowe drzwi Massonite (czego bardzo żałuję) i niestety wszystkie były za krótkie (miały 2,06). No i trzeba było robić kombinacje, żeby połatać te dziury nad drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 17.07.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Dzięki ogromne.Tak się składa że ta firma znajduje się niedaleko mojej budowy.Powiedz mi jeszcze:orientujesz się moze czy oni mogą zrobić wycenę na podstawie planów,czy tylko po obmiarze budynku? Nie wiem - zadzwoń - u mnie robili projekt i kosztorys na podstawie stojącego już budynku . my dzwoniliśmy do trzech pierwszy powiedział 2600-2800zł, drugi 2500-2800zł, a trzeci 8000zł, bo różniły się technologią wykonania. Wszystko zależy od projektu instalacji / materiałów / i zakresu prac - jak napisałem powyżej połowę instalacji miałem już wykonaną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts