Basia_KRK 20.07.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Poszukuje solidnego wykonawcy kuchni na wymiar. A propos - gdzie w KRK udać się w celu oglądnięcia jakiś kuchni? Centrum Zakopianka, gdzie jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 20.07.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam,Gdzie kupowaliście sprzęt na dach dla kominiarzy typu stopnie , ławy kominiarskie itp.? To wogóle jest niezbędne na dachach i do odbioru kominiarskiego (nie wiem nie jestem kominiarzem) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 20.07.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 poszukuje solidnego wykonawcy kuchni na wymiar. a propos - gdzie w krk udać się w celu oglądnięcia jakiś kuchni? Centrum zakopianka, gdzie jeszcze? ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 20.07.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam, Gdzie kupowaliście sprzęt na dach dla kominiarzy typu stopnie , ławy kominiarskie itp.? To wogóle jest niezbędne na dachach i do odbioru kominiarskiego (nie wiem nie jestem kominiarzem) ? Sawa ul.Nowohucka. Mają sklep internetowy. Można trafić fajną promocję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.07.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam, Gdzie kupowaliście sprzęt na dach dla kominiarzy typu stopnie , ławy kominiarskie itp.? To wogóle jest niezbędne na dachach i do odbioru kominiarskiego (nie wiem nie jestem kominiarzem) ? Nigdzie ... Obok komina dymowego od kominka mam wyłaz dachowy - jeden krok i jestem nad kominem jak wyjść trzeba celem inspekcji czy czyszczenia , natomiast komin wentylacyjny i od kotła gazowego mam obok okien połaciowych w łazience - otwieram okno - jeden krok i jestem za kominem - w takim przypadku ławy i stopnie kominiarskie są dla mnie zbędne / pomijam fakt ze szpecą dach / - podczas odbioru kominiarskiego kominiarz nie miał żadnych zastrzeżeń co do braku ław lub stopni kominiarskich ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 20.07.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Potrzebuję ziemi, aby wyrównać spadek i nierówności na działce. Zatem w jednej części działki to będzie gdzieś 30 cm, a w innej nawet z 50cm... ciężko mi dokładnie powiedzieć w tym momencie... Jaka więc ziemia będzie najlepsza? Ten humus to jest OK ? Jak to jest 30 cm, to chyba nie warto wyrównywać martwą ziemią. Sugeruję humus. Czarna (ciemna) ziemia - wierzchnia warstwa w zależności od okolicy może być do głębokości 40cm - a tam gdzie teraz robią autostradę za Szarowem to jest tego prawie półtora metra. Humus niestety jest droższy od zwykłej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 20.07.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Cenne słowa Pablitoo. W sklepie mogą Cię naciągnąć na wiele akcesorii kominiarskich. W przypadku dachu z blachy - są bardziej istotne, bo dach jest śliski. Jeżeli masz dachówkę - przemyśl zakupy. Kominy przy szczycie dachu często nie wymagają ław kominiarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.07.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 HeyBobik, podałam Ci wyżej namiary o które pytałeś, a Ty ani pocałuj mnie w d...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 20.07.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Cenne słowa Pablitoo. W sklepie mogą Cię naciągnąć na wiele akcesorii kominiarskich. W przypadku dachu z blachy - są bardziej istotne, bo dach jest śliski. Jeżeli masz dachówkę - przemyśl zakupy. Kominy przy szczycie dachu często nie wymagają ław kominiarskich. Mam dachówkę ceramiczną, rzeczywiście będe musiał jeszcze raz to obejrzeć. Przy okazji - dachówka wentylacyjna - z tego co dziś widziałem - nie została dowieziona. Czy bardzo ważne jest jej stosowanie? Powinno się ich pare założyć - czy raczej zbędne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Przy okazji - dachówka wentylacyjna - z tego co dziś widziałem - nie została dowieziona. Czy bardzo ważne jest jej stosowanie? Powinno się ich pare założyć - czy raczej zbędne? Jaką masz długość jednej połaci dachu / od okapu do kalenicy / ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 20.07.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Przy okazji - dachówka wentylacyjna - z tego co dziś widziałem - nie została dowieziona. Czy bardzo ważne jest jej stosowanie? Powinno się ich pare założyć - czy raczej zbędne? Jaką masz długość jednej połaci dachu / od okapu do kalenicy / ?? 7,50 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.07.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Przy okazji - dachówka wentylacyjna - z tego co dziś widziałem - nie została dowieziona. Czy bardzo ważne jest jej stosowanie? Powinno się ich pare założyć - czy raczej zbędne? Jaką masz długość jednej połaci dachu / od okapu do kalenicy / ?? 7,50 m Z tego co pamiętam to do 6m nie trzeba stosować przy połaci nie przerwanej żadną przeszkodą - jeżeli są okna połaciowe lub inne konstrukcje przerywające ciąg wentylacyjny od okapu do kalenicy trzeba takie dachówki montować - zawsze w czwartym rzędzie w dół od kalenicy licząc - ale jak mówię - nie pamiętam już dokładnie - dach kryłem kilka lat temu W każdym bądź razie u mnie na dachu nie mam żadnych dachówek wentylacyjnych . Jeżeli jednak się takowe stosuje należy pamiętać o zabezpieczeniu dziury wentylacyjnej przed wizytami nieproszonych gości / fruwających , bzyczących i kudłatych / ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 20.07.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro Nie za ma co - najlepiej looknij do projektu - tam wszystko jest narysowane - a z reguły projektanci wiedzą co i jak ma być na dachu położone ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 20.07.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro Nie za ma co - najlepiej looknij do projektu - tam wszystko jest narysowane - a z reguły projektanci wiedzą co i jak ma być na dachu położone ... Oj w moim przypadku tak nie jest , miałem indywidualny projekt i są pewne braki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.07.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro Nie za ma co - najlepiej looknij do projektu - tam wszystko jest narysowane - a z reguły projektanci wiedzą co i jak ma być na dachu położone ... Oj w moim przypadku tak nie jest , miałem indywidualny projekt i są pewne braki... Zdania na temat potrzeby i zasadności stosowania dachówek wentylacyjnych są podzielone - jest mnóstwo zwolenników i tyleż samo przeciwników takiego rozwiązania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.07.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Z uwagi na to że nie wszyscy zaglądaja do czarno białej listy... a musze to zrobic to wybaczcie... Skończyłem dzisiaj tynki gorąco polecam Pana Romana... polecił mi go budujacy dom okazał się strzałem w dziesiątkę. Robia tynki tradycyjne z piasku wapna cementu - 655 metrów zrobili w 1,5 tygodnia Ugadałem się z nimi na kwote bez materiału - i teraz moge powiedziec że metr tynku z materiałem wyszedł mnie 20 zł - narożniki , piasek , folia , cement itp Dla porównania za tynki "z worka " - Baumita krzyczeli 26 zł. Jesli ktos ma ochote zapraszam na budowe zobaczyc jak dla mnie jest lux najlepsza ekipa jaka mialem tel kont 691785338 Szukam fliaziarza, osoby do ocieplenia poddasza i sprzedawce parkietu od razu z ułożeniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 20.07.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 HeyBobik, podałam Ci wyżej namiary o które pytałeś, a Ty ani pocałuj mnie w d...? No to ładnie że się tak całujecie publicznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 20.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 HeyBobik, podałam Ci wyżej namiary o które pytałeś, a Ty ani pocałuj mnie w d...? Sorry Robię kilka rzeczy na raz i co chwilę odchodzę od komputera. Bardzo dziękuję za przesłanie namiaru na ślusarza. Inna sprawa - jak ja komuś przesyłam informacje nie oczekuję natychmiastowych podziękowań, tym bardziej że mam świadomość że adresat może podejść do komputera za 5 minut, 5 godzin lub czytać forum od końca. Niemniej jednak - jeżeli uraziłem - bardzo przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 20.07.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 No to ładnie że się tak całujecie publicznie.. Franz, A co.... chciałbyś wziąć jakąsik lekcyjkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts