Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Mi też kominy robiła ekipa od całego stanu surowego. Też mi nacinali komin i wpuszczali blachę, też smarowali wszystko uszczelniaczem dekarskim i co z tego jak przecieka...

Rozmawiałem z jednym kolesiem i powiedział, że za naprawę chce 400 zł od komina. Dużo cholera. A do tego trzeba kupić nową blachę...

Mi też kominy robiła ekipa od całego stanu surowego. Też mi nacinali komin i wpuszczali blachę, też smarowali wszystko uszczelniaczem dekarskim i co z tego jak przecieka...

Rozmawiałem z jednym kolesiem i powiedział, że za naprawę chce 400 zł od komina. Dużo cholera. A do tego trzeba kupić nową blachę...

Jejku, a dlaczego nie zgłosisz tej ekipie, że są poprawki, tylko chcesz komuś innemu płacić? :o :o

no jasne niech poprawiają ci co budowali. :D

U mnie też były problemy z kominami. Ekipa poprawiała chyba 4-5 razy. I jak sie okazało nie była to wina okucia kominów. Mam kominy murowane , ocieplone styropianem i na to tynk. I okazło się, że woda przecieka przez otwory wentylacyjne. Połączenie styropianu i komina nie było szczelne i woda wpływała zamiast do komina to między styropian a komin. Dopiero jak to szczelnie zasmarowali jakimś klejem to mam święty spokój. :wink:

Wg mnie najlepiej jest nie wyplacic calosci kasy za wybudowanie - i poczekac na sporą ulewę wtedy wszystko widac jak na dłoni - u mnie np jest błąd w projekcie jest duzy kosz i rozlewa się tylko na 2 dachowkach do rynny - przelewało - zadzwonilem przyjechali od razu bo potrzebowali kase . Sugeruje robic tak samo nie ma problemow typu podjedziemy - a nie podjezdzamy