Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

kominek póki co daje mi 21 stopni w domu a to pozwala mi chodzić na bosaka :lol:

Kominek fajna rzecz - tylko żeby dawał ciepło - trzeba w nim palić ... - wczoraj jak z pracy wróciłem do domu późnym wieczorem / do pustego domu - wszyscy mnie opuścili :( / było 18 stopni ... - brrrr :evil: - napaliłem i wszystko wróciło do normy - ale dzisiaj bedzie znowu powtórka z rozrywki - czyli zimno ... - czyli - włączam c.o :lol:

u mnie kominek jest do ciągłego palenia więc spoko do 8 godzin trzyma temperaturę przy porządnych pniaczkach

Ciągłe palenie ciągłym paleniem - nigdy nie odważyłbym się zostawić rozpalonego kominka na 10-12 godzin podczas nieobecności wszystkich domowników - czyli de facto pustego domu ... / pomimo systemu przeciwpożarowego u mnie podłaczonego do systemu alarmowego w domku / .

kurcze znaczy jestem strasznie odważna....bo ja tak palę już od 4 lat i na noc też zostawiam bo idę spać... :oops:

W nocy mimo wszystko jesteś/m/ w domu - nawet jak śpię i nie daj Boziu cos się stanie czujki przeciwpożarowe włączą się i jestem gotów do reakcji w ciągu chwili ... - natomiast jak nie ma nikogo w domu - to podczas pożaru/zdarzenia nic nie jestem w stanie zrobić ... - no ale to może taka moja trauma jest ... 8) - przeżyłem pożar w domu u mojego przyjaciela - więc może inaczej na to patrzę ...

Witam,

Właśnie rozstalem się z fliziarzem, mogę go spokojnie polecić. Robi migiem, istny Da Vinci (nie tylko kafelkuje, zrobi kompleksowo łazienkę, postawi sciankę, resztę z wykończeniówki, ba - robi za dekoratora wnętrz.). Cena 30zł/m2 bez żadnych doliczeń. A i przy końcowym rozliczeniu można liczyć na niespodziankę. Kontakt przez priv. Ponowię kiedyś zadane pytanko - wie ktoś gdzie najlepiej kupić panele z montażem, drzwi - w cenach poniżej katalogowych (porta, DRE etc.)?

Pozdrawiam

Krzysiek

Witam,

kupiłem meble w Warszawie, problem w tym, ze firma sprzedająca je nie ma własnego transportu, a żaden kurier nie chce tego przewiez (nie wiem czemu, bo gabarytowo woza chyba wieksze rzeczy). Chodzi o sofe 2,6m na 1m i fotel 1x1m. Czy ktos mogłby podsunać jakies rozwiazanie, albo moze ktoś zna firme kurierska, ktora wozi bez problemu takie reczy?

pozdrawiam

Witam!

:-? O masakro! Wieje i śnieży. Wczoraj pierwszy raz tego sezonu nie dojechałam autem pod dom a wiało w nocy tak, że myślalam że zawału dostanę. Domek mamy położony na górce i z żadnej strony nieosłonięty , jak przywaliło wiatrem w dach tak zaczęło mi wszystko trzeszczeć wrrrrrrrrr.....

A jeszcze nie ma mnie kto przytulić - o ja biedna :(

Pozdrowionka

Witam,

Właśnie rozstalem się z fliziarzem, mogę go spokojnie polecić. Robi migiem, istny Da Vinci (nie tylko kafelkuje, zrobi kompleksowo łazienkę, postawi sciankę, resztę z wykończeniówki, ba - robi za dekoratora wnętrz.). Cena 30zł/m2 bez żadnych doliczeń. A i przy końcowym rozliczeniu można liczyć na niespodziankę. Kontakt przez priv. Ponowię kiedyś zadane pytanko - wie ktoś gdzie najlepiej kupić panele z montażem, drzwi - w cenach poniżej katalogowych (porta, DRE etc.)?

Pozdrawiam

Krzysiek

JA kupowałem co prawda drzwi Invado ale chyba innych firm też mają. Spytaj tutaj http://www.grupasolo.pl/. Ceny mieli naprawdę niezłe a i sam montaż super. Kupowałem u nich drzwi wewn i bramę garażową.

Witam,

Pozdrawiam

Krzysiek

JA kupowałem co prawda drzwi Invado ale chyba innych firm też mają. Spytaj tutaj http://www.grupasolo.pl/. Ceny mieli naprawdę niezłe a i sam montaż super. Kupowałem u nich drzwi wewn i bramę garażową.

Toż to moje rodzinne miasto! Ale jednak trochę daleko od krakowa :/

Zima przyszła - i śnieg sypie i sypie ... :D

"Znowu to białe g... leci z nieba"... akurat teraz jak mi elewacje zewn robią. Lub robili bo przy takiej pogodzie to się nie da. Chyba sobie tynk poczeka :evil:

u mnie zadyblowali caly dom i siatke zatopili na 2 scianach i wczoraj przestali robic - i łudze się że temperatury powyzej 10 stopni wroca wkrótce

znów mnie tu dawno nie było ....... czas czas - ciągle brak

mam pytanie a zarazem byc może problem

chodzi mi o kominy wentylacyjne

w jednym pionie mam takie 4 - postawione z kształtek LEYERA(garaż, kołownia, łazienka na parterze i pralnia na poddaszu )

do wysokości więźby każdy kanał jest "osobno" znaczy sa 4 pustaki obok siebie

natomiast od momentu jak "majstry" zaczeli murować komin na zewnątrz z klinkieru czyli powiedzmy ostatnie 1,5- 2 metry - przestali już uzywać pustaków wentylacyjnych, murując komin z 1 wielkim otworem, gdzie z 4 małych kanałów schodzą sie w 1 wielki otwór (chyba dobrze opisałem )

pytanie :

CZY TAK MOŻE BYĆ ??? CZY PRZYPADKIEM KAŻDY KANAŁ WENTYLACYJNY NIE POWINIEN IŚĆ OSOBNO AŻ DO SAMEGO SZCZYTU

bo pewnie majstry sie nie spodziewały ze wejdę na 8 metrów, w sniegu, w nocy - bo oni jeszcze nie skończyli komina, Bo jakby juz była "czapa" to by tego nie było widać