redpradnik 22.10.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Tak mi sie zdaje , że na początku była mowa o parapetach wewnętrznych. Jestem za aglomarmurem. redpradnik jest na etapie elewacji wiec raczej zewnetrzne Ale - niech sie wypowie zainteresowany zewnętrzne mam z blachy pisalem o wewnetrznych jak ten aglomarmur sie sprawdza ?? Gdize w Krakowie go kupowalsicie? Mam wytynkowane sciany i narozniki na rogach... sprzedawca poddal mi pomysl aby zamowic idealne parapety na wymiar nie wcinac sie w sciane,... bo teoretycznie nigdy nie dotne idealnie naroznika cos moge zruszać itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.10.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Mam wytynkowane sciany i narozniki na rogach... sprzedawca poddal mi pomysl aby zamowic idealne parapety na wymiar nie wcinac sie w sciane,... bo teoretycznie nigdy nie dotne idealnie naroznika cos moge zruszać itp Parapet raczej powinien być dłuższy od okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 22.10.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Pewnie zamowie dłuższe po 2 cm na kazda strone i 4 cm poza pustak do wewnatrz pomieszczenia Na90% zdecyduje sie na aglomarmur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 22.10.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 My też mamy parapety z aglomarmuru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 22.10.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Na ile byście wycenili taką robotę:- położenie rur kanalizacyjnych (na etapie fundamentów) : na parterze jedna kuchnia i łazienka, wyprowadzenie do łazienki na poddaszu, kolejny punkt w pomieszczeniu gospodarczym, dwa wyjscia w garażu pod kratke ściekową. Przebicie sciany fundamentowej i wyprowadzenie rury kanalizacyjnej na zewnątrz. - przebicie przez scianę i poprowadzenie rury na wodę 1tys za materiał i robocizne czy moze więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 22.10.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Na ile byście wycenili taką robotę: - położenie rur kanalizacyjnych (na etapie fundamentów) : na parterze jedna kuchnia i łazienka, wyprowadzenie do łazienki na poddaszu, kolejny punkt w pomieszczeniu gospodarczym, dwa wyjscia w garażu pod kratke ściekową. Przebicie sciany fundamentowej i wyprowadzenie rury kanalizacyjnej na zewnątrz. - przebicie przez scianę i poprowadzenie rury na wodę 1tys za materiał i robocizne czy moze więcej ? Jak Ci ktos to zrobi za 1000 zl ale za sama robocizne to bedize dobrze Mnie same materiały na zrobienie kanalizy w fundamentach wyszly ponad 1000 zl Rury 160-tki pomaranczowe sa piekielnie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 22.10.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 szukam wstępnie jakiegoś architekta/ specjalisty/ doradcy/ kreatora od wnętrz potrzeba ładnie doradzić przy salonie kuchni i łazience oczywiście tani solidny i głową (laptopem) pełną pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 22.10.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Na ile byście wycenili taką robotę: - położenie rur kanalizacyjnych (na etapie fundamentów) : na parterze jedna kuchnia i łazienka, wyprowadzenie do łazienki na poddaszu, kolejny punkt w pomieszczeniu gospodarczym, dwa wyjscia w garażu pod kratke ściekową. Przebicie sciany fundamentowej i wyprowadzenie rury kanalizacyjnej na zewnątrz. - przebicie przez scianę i poprowadzenie rury na wodę 1tys za materiał i robocizne czy moze więcej ? Jak Ci ktos to zrobi za 1000 zl ale za sama robocizne to bedize dobrze Mnie same materiały na zrobienie kanalizy w fundamentach wyszly ponad 1000 zl Rury 160-tki pomaranczowe sa piekielnie drogie No właśnie. Tak też myślałem że trochę za optymistycznie powiedziałem. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 22.10.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Sławek porownaj sobie jak chcesz jak to wygladalo u mnie - http://strony.aster.pl/kosocice/3.jpg Zaplacilem za robocizne 500 zl z tego co pamietam i robil mi to polecany na forum hydraulik 604 287 327 imienia nie pamietam Ale jesli tylko podejma sie tematu to proponowal bym CI Aqua - nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca ale jak na razie najbardizej zajebista ekipa ludzi jaka mialem na budowie a to jest wbrew pozorom bardzo wazne bo jak cos zle zrobi Ci ktos to pozniej bedziesz kuł slepa wylewke , wylewke i flizy?? Niby filozofi nie ma by to zrobic samemu ale odpowiednie spady robia swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 23.10.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 mam na zbyciu lodowke; jest to nieco zuzyty, ale bardzo dobrze dzialajacy minsk - idealna na budowe - zainteresowanych prosze o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.10.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Hejka Mam dylemat gdzie zamowic okna.Niby prawie zdecydowalam sie na okna Jezierskiego ale wlasnie dowiedzialam sie ze na ich montaz przedstawiciel z Krakowa daje "tylko" 1 rok gwarancji.Wg mnie to bardzo krotki okres zwazywszy ze na pewno nie zdaze sie przeprowadzic i faktycznie zaczac ich uzytkowac. Mozecie napisac jakie wy macie dlugie gwarancje na swoje okna i gdzie je kupowaliscie?Chcialabym rozeznac sie w temacie czy inne firmy daja rownie krotkie okresy gwarancyjne czy tylko ja mam takiego "pecha"-chodzi mi o sam MONTAZ nie gwarancje na okna ( ta jest na 5 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.10.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Hejka Mam dylemat gdzie zamowic okna.Niby prawie zdecydowalam sie na okna Jezierskiego ale wlasnie dowiedzialam sie ze na ich montaz przedstawiciel z Krakowa daje "tylko" 1 rok gwarancji.Wg mnie to bardzo krotki okres zwazywszy ze na pewno nie zdaze sie przeprowadzic i faktycznie zaczac ich uzytkowac. Mozecie napisac jakie wy macie dlugie gwarancje na swoje okna i gdzie je kupowaliscie?Chcialabym rozeznac sie w temacie czy inne firmy daja rownie krotkie okresy gwarancyjne czy tylko ja mam takiego "pecha"-chodzi mi o sam MONTAZ nie gwarancje na okna ( ta jest na 5 lat) Ja mam okna firmy Drutex. Gwarancja na montaż jest na 2 lata. Na okna na 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 23.10.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Hejka Mam dylemat gdzie zamowic okna.Niby prawie zdecydowalam sie na okna Jezierskiego ale wlasnie dowiedzialam sie ze na ich montaz przedstawiciel z Krakowa daje "tylko" 1 rok gwarancji.Wg mnie to bardzo krotki okres zwazywszy ze na pewno nie zdaze sie przeprowadzic i faktycznie zaczac ich uzytkowac. Mozecie napisac jakie wy macie dlugie gwarancje na swoje okna i gdzie je kupowaliscie?Chcialabym rozeznac sie w temacie czy inne firmy daja rownie krotkie okresy gwarancyjne czy tylko ja mam takiego "pecha"-chodzi mi o sam MONTAZ nie gwarancje na okna ( ta jest na 5 lat) Hej A ja zakupiłem okna w AKORDZIE na Wielickiej.Początkowo miałem dylemat między OKNOPLANEM (polecanym przez SłONECZKO ) a OKNOPLUSEM.Ale jak to w życiu bywa wybrałem wariant trzeci. Zdecydowały względy finansowe i sama logistyka.Myślę ze jak zadzwonisz do ich przedstawiciela to podjedzie do Ciebie z fragmentem profila okna i trochę Ci poopowiada o tych oknach (tak przynajmniej było u mnie ) Powodzenia przy wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 23.10.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 A ja zamówiłem w Thermoplascie.Okna w starym domu też mam z tej firmy.Jestem z nich bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 23.10.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ktoś mi pomoże z tym architektem od wnętrz proszę mamjeszcze jedno pytanie POŁOŻENIE (PRZYKLEJENIE) 1m2 STYROPINU NA ŚCIANĘ PLUS SIATKA I KLEJ ( WSZYTKO NA SZARO) ZA 20 ZŁ /METR - TO DUŻO ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 23.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ktoś mi pomoże z tym architektem od wnętrz proszę mamjeszcze jedno pytanie POŁOŻENIE (PRZYKLEJENIE) 1m2 STYROPINU NA ŚCIANĘ PLUS SIATKA I KLEJ ( WSZYTKO NA SZARO) ZA 20 ZŁ /METR - TO DUŻO ?? wg mnie nie duzo ja za cos takiego place 27 zl ale mam w umowie ze na wiosne puc 8 zl czyli komplet 35 to 20 zl za metr to do tego liczy CI obrobki okien czy wlicza okno jako powierzchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.10.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Franzkru dzieki-akurat Twoje pamietalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 24.10.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam , potrzebuje kupić stemple budowlane około 150 szt- 260cm. Mogę zabrać własnym transportem z Krakowa lub okolic . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.10.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 ktoś mi pomoże z tym architektem od wnętrz proszę Może tu; http://forum.muratordom.pl/post3537800.htm#3537800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 24.10.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam , potrzebuje kupić stemple budowlane około 150 szt- 260cm. Mogę zabrać własnym transportem z Krakowa lub okolic . Pozdrawiam Zobacz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts