Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

po wykonaniu - wszystko sprawdzone na szczelność - instalacja wodna, instalacja CO, zarówno miedź jak pcv - podłogówka i grzejniki.

do tego do wody mam wyjście na zewnętrzna ścianę w kotłowni-do szlaufa ogrodowego, a za licznikiem mały zaworek do napuszczania wody do instalacji, do spuszczania wody z CO zostawilismy wolny odpływ - najwyżej rurę od pieca się do niego "wsadzi". w trakcie pracy wymienili nam tez licznik od wody (rozsadzony w zimie), założyli manometr za licznikiem - takie drobne niedociągnięcia poprawiali :lol:

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

(...)+ połączenie kotłowni gazoej do węglowej - połączenie tych dwuch piecy - odcinek ok 4mb SUMA 2500zł.(...)

A tak z ciekawości - jak Ci fachowcy połączyli obie instalacje c.o. - gazową i kotła stałopalnego ?? - bo przecie sam wymiennik kosztuje kilkaset ładnych złotych / w zależności od mocy rzeczjasna / - co w stosunku do podanej przez Ciebie kwoty nie jest małym składnikiem ... ??

No i jeszcze mała dygresja - bo tak dokładnie się rozpisałaś o całej instalacji - a gdzie reduktor w instalacji wody na przyłączu , no i gdzie zawór antyskażeniowy ?? - wymagany przepisami - tak na marginesie ...

8)

A kominy z jakiej cegły murujesz ? - zwykła czerwona czy klinkier ? - jak zwykła to do zaprawy można zastosować dodatki przeciw zamarzaniu / do -15 stopni / , natomiast klinkier muruje się na specjalnych zaprawach do klinkieru - sprawdź czy też można stosować takie dodatki i muruj - aż tak wielkich przymrozków nie ma więc nie ma co się martwić ...

Zabieram sie powoli za kompletowanie dokumentów do oddania domu do uzytku...

I mam 2 pytania:

Podpisalem umowe z enionem , uzgodnilem ZUDP zrobili przyłącze do skrzynki okazuje sie ze w jednym miejscu rozni sie powykonawcza z zudpem o ponad 1 metr

Bede robil szambo i przyłącze zaprojektowane przez projektanta przebiegac bedzie przez jodełki ktore posadzilem w tym roku - czy mozna odsunac sie o jakies 2 metry ? - ale w głąb działki - zbiorniki w tym samym miejscu

Czy te 2 powody moga byc problematyczne?

zadzown do szklarza na ul Powstańców /kolo Batowic/ 412 95 95

http://www.qurek.pl

ja tam kupowałam, rano zamowienie, popołudniu odbiór. Nie zaomnij kupić specjalnego silikonu do luster

Ceny lustra

Srebrne 4 mm - 80 zl/m2

Srebrne 5 mm - 100 zl/m2

Gdzie mozna w Krk kupic lustra do lazienki na wymiar?

Spróbuj tutaj: http://www.krakszklo.pl.

Do niedawna byli w Krakowie, teraz niestety przenieśli się trochę dalej...

Krakszkło mi odradzali - drogo i kosmiczne terminy.

Krakszkło mi odradzali - drogo i kosmiczne terminy.

Mam inne wrażenia.

Korzystałem z ich usług 3 razy. Lustra na wymiar. Jedno okrągłe.

Terminy typu: parę dni. Z tym, ze to były małe lustra (największe około 80x120 - juz nie pamiętam :) )

Co do cen to jakoś nie szukałem innych, więc może rzeczywiście większe.

Teraz mają siedzibę w Niepołomicach.