franzkru 04.11.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja kupowałem lustro w Skawinie u szklarza. Cena bodajże 135zł - 80x160cm. Lustro 4 albo 5mm. Klejone silikonem do ściany (oczywiście silikonem do luster). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 04.11.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 W Castoramie na Pilotów jest wewnątrz stoisko oprawiające obrazy i lustra. Lustro na wymiar na miejscu, ramy też. I niedrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 05.11.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Dach mam podparty na 4 drewnianych słupach ktore sa w sciankach działowych - zaryzykowałem i oblozylem je papą nastepnie siatką tynkarska i zatynkowalem razem ze scianami :/Niestety peklo ... co bylo pewnie do przewidzenia - teraz zastanawiam sie jak to naprawic - czlowiek ktory robil mi zabudowe twierdzi ze sa podobno jakies tasmy mapeia , ktos inny doradzał mi akryl - odkuc i akrylem zaciągnąć - jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.11.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Dach mam podparty na 4 drewnianych słupach ktore sa w sciankach działowych - zaryzykowałem i oblozylem je papą nastepnie siatką tynkarska i zatynkowalem razem ze scianami :/ Niestety peklo ... co bylo pewnie do przewidzenia - teraz zastanawiam sie jak to naprawic - czlowiek ktory robil mi zabudowe twierdzi ze sa podobno jakies tasmy mapeia , ktos inny doradzał mi akryl - odkuc i akrylem zaciągnąć - jakies pomysly? Mam tak samo. Po tynkowaniu, po pewnym czasie popekały. Miałem taki pomysł, aby skuć tynk i wstawić listwę drewnianą, imitującą jakby dalszą część słupa. Ale po pomalowaniu białą farbą gruntującą, przestało pękać. Postanowiłem zaszpachlować i czekać czy faktycznie przestało dalej pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 06.11.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Witam! Może ktoś poleci gdzie w krakowie/okolicach kupić parę drzewek (owocowe i liściaste)? Pozdrawiam Krzysiek ja bywam na ul. Malborskiej (przecznica z Wielickiej, na przeciwko stacji BP), bardzo miła obsługa, fajnie doradzają. Znalazłam u nich na przykład Jarzębinę, której nigdzie indziej nie ma, nawet w sklepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 06.11.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Witam Tak, dotacja była a czy jeszcze jest to nie jestem tego wstanie sprawdzić. Dostałem 40% zwrotu kosztów inwestycji proekologicznych czyli PC i Solarów . Pod koniec musieli mnie odwiedzic na budowie sprawdzili czy wszystko mam- nie wszystkich odwiedzaja i sprawdzają) i po miesiącu dostałem pieniązki. Potrzeba było: Wniosek -Oryginały faktur -oświadczenie wykonawcy ze wszystko zostało zainstalowane pod tym i tym adresem -Zaświadczenie o niezaleganiu z podatkiem do gminy czy możesz napisać jakie PC zastosowałeś? Jakie były tego koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 06.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Gdzie kupowaliscie karnisze?? Castorama itp? czy jest jakis sklep w KRk trudniacy sie scisle tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 08.11.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Gdzie mozna w Krk kupic lustra do lazienki na wymiar? Polecam warsztat szklarski na Prądnickiej Adres: Prądnicka 69, 31-202 Kraków Telefon: (012) 416-31-30 Fax: (012) 416-31-30 Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 09:00-17:00 Wprawdzie robiłam tam ramki do zdjęć ale wiem, że tną i wykańczają tam również lustra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 08.11.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Duży wybór karniszy jest w sklepach internetowych.Odnalazłam karteczkę z moimi zapiskami.Sklep Gosmet z DębicyFirma Rena z Wągrowca tel 067 2685534prywatna firma z Kielc , pan Andrzej Paluch 0606818346 firma z Nowego Targu , pan Borzęcki 0691354253a z Krakowa, mam telefon z aukcji na allegro, firma robi karnisze na skosy i nie tylko 505211627Spróbuj na allegro, tam więcej kontaktów znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 08.11.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Gdzie w Krakowie można zrobić wizualizację kuchni? Ile kosztuje taka przyjemnośc jeśli sie nie kupi mebli w firmie robiącej wizualizację? A może macie jakieś sprawdzone firmy gdzie robią ładne i niedrogie meble do kuchni? Myślałam o BRW ale nie jestem do końca przekonana.Co byście polecili! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 09.11.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Możecie się podzelić informacją gdzie robiliście inwentaryzację powykonawczą budynku, ile za to płaciliście i jaki byl czas oczekiwania na wykonanie ? Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 09.11.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 U mnie inwenteryzacje robil pan Rybka (tel 501-342-712). Czas - chyba 3 tygodnie (jesli dobrze pamietam). Wiekszosc czasu zajelo oczekiwanie na odpowiedzi urzedu (2 tygodnie). Cena - 600zl. Z czystym sumieniem moge polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 09.11.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 (...)+ połączenie kotłowni gazoej do węglowej - połączenie tych dwuch piecy - odcinek ok 4mb SUMA 2500zł.(...) A tak z ciekawości - jak Ci fachowcy połączyli obie instalacje c.o. - gazową i kotła stałopalnego ?? - bo przecie sam wymiennik kosztuje kilkaset ładnych złotych / w zależności od mocy rzeczjasna / - co w stosunku do podanej przez Ciebie kwoty nie jest małym składnikiem ... ?? No i jeszcze mała dygresja - bo tak dokładnie się rozpisałaś o całej instalacji - a gdzie reduktor w instalacji wody na przyłączu , no i gdzie zawór antyskażeniowy ?? - wymagany przepisami - tak na marginesie ... zawór antyskażeniowy jest; reduktor chyba też ale takie elementy były montowane po wymurowaniu ścian parteru, wsadziliśmy licznik-cały zestaw - z zaworem anty itd za ok.360zł. żeby kożystać ze swojej wody na resztę budowy, wiem,że manometr zakładał już hydraulik, więc i reduktor chyba też. Jesli chodzi o połączenie piecy-to są rurki miedziane łączace te piece CO, będziemy grzać gazem żeby pod naszą nieobecność w domu było te 15stC, a automatycznie podniesie ją piec pół godz. przed naszym powrotem, później mąż zapali w piecu i gazowy piec ma się wyłączyć, ma się ponownie załączyć jak w nocy wygasnie w tym węglowym. gazowy- piec kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem na ciepłą wodę i ciepła woda narazie będzie tylko z gazu, jeśli będziemy chcieli z kotłowni węglowej, to niestety trzeba kupić 2 zasobnik, bo z wodą nie da sie tak jak z ogrzewaniem-automtycznie, tylko trzeba zakręcić jeden zasobnik i odkręcić drugi. na wszelki wypadek rurki z obiegiem ciepłej wody zakręcaja w tej węglowej kotłowni, jeśli zdecydujemy kupić ten 2 zasobnik, to tylko jeśli założymy solary (w przypływie gotówki-chyba za kilka lat ); teraz już wszystko się zgadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 09.11.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Możecie się podzelić informacją gdzie robiliście inwentaryzację powykonawczą budynku, ile za to płaciliście i jaki byl czas oczekiwania na wykonanie ? Dzięki z góry! Mnie robił mój geodeta - za całokształt - czyli pomiary , mapy , zgłoszenie i zinwentaryzowanie w zasobach Katastru plus faktyczne wydzielenie gruntu z produkcji rolnej wziął siedem stów . Trwało to niewiele ponad miesiąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 09.11.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 zawór antyskażeniowy jest; reduktor chyba też ale takie elementy były montowane po wymurowaniu ścian parteru, wsadziliśmy licznik-cały zestaw - z zaworem anty itd za ok.360zł. żeby kożystać ze swojej wody na resztę budowy, wiem,że manometr zakładał już hydraulik, więc i reduktor chyba też. Jesli chodzi o połączenie piecy-to są rurki miedziane łączace te piece CO, będziemy grzać gazem żeby pod naszą nieobecność w domu było te 15stC, a automatycznie podniesie ją piec pół godz. przed naszym powrotem, później mąż zapali w piecu i gazowy piec ma się wyłączyć, ma się ponownie załączyć jak w nocy wygasnie w tym węglowym. gazowy- piec kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem na ciepłą wodę i ciepła woda narazie będzie tylko z gazu, jeśli będziemy chcieli z kotłowni węglowej, to niestety trzeba kupić 2 zasobnik, bo z wodą nie da sie tak jak z ogrzewaniem-automtycznie, tylko trzeba zakręcić jeden zasobnik i odkręcić drugi. na wszelki wypadek rurki z obiegiem ciepłej wody zakręcaja w tej węglowej kotłowni, jeśli zdecydujemy kupić ten 2 zasobnik, to tylko jeśli założymy solary (w przypływie gotówki-chyba za kilka lat ); teraz już wszystko się zgadza? Hmmm - ale skomplikowane ... Dwa kotły w instalacji grzewczej budynku powinny byc połączone razem poprzez wymiennik - nie można bezpośrednio łączyć instalacji gazowej / zamknietej-ciśnieniowej / z instalacją kotła stałopalnego / otwartą / . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 09.11.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 pablitto tzn.że moje rozwiązanie nie zadziała? przecież też będę ogrzewać wodę, tyle tylko,że od razu tą w instalacji, a nie w zasobniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 10.11.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Gdzie w Krakowie można zrobić wizualizację kuchni? Ile kosztuje taka przyjemnośc jeśli sie nie kupi mebli w firmie robiącej wizualizację? A może macie jakieś sprawdzone firmy gdzie robią ładne i niedrogie meble do kuchni? Myślałam o BRW ale nie jestem do końca przekonana. Co byście polecili! Wizualizacje robi chyba każdy salon z meblami kuchennymi. W 4stylach przy obwodnicy Wieliczki jest fajny salon, właśnie BRW. Wizualizację robiłam u nich ponad rok temu. Wtedy było tak, że jak nie chcesz jej wynieść poza sklep, to była gratis. A jezeli chciało się np wydruk to wtedy 150 zł. Jeżeli zamówisz u nich meble, to odliczają Ci te 150 zł od ceny mebli. Myślę, że to fajny układ Projektanici maja tam fajne pomysły. W końcu nie brałam od nich mebli, ale moim znajomi zamówili tam kuchnie i bardzo sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.11.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 pablitto tzn.że moje rozwiązanie nie zadziała? przecież też będę ogrzewać wodę, tyle tylko,że od razu tą w instalacji, a nie w zasobniku Pewnie masz instalację kotła stałopalnego w systemie zamkniętym - ciśnieniową - i tą podłączoną do kotła gazowego - zadziała - czemu miałaby nie zadziałać - tylko robienie instalacji kotła na paliwo stałe w instalacji zamkniętej zbyt bezpieczne nie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 10.11.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Mam pozwolenie na budowe o tresci " budowa domu jednorodzinnego z garazem wraz z wewnetrznymi instalacjami wod kan , co , gazowa , elektryczna na dzialce ..."w projekcie na mapie zagospodarowania wszystkie przyłącza mam (drugi etap inwestycji) Podpisalem umowe z Enionem , uzgodnilem przyłącze w Zudp - W enionie powiedzieli mi ze jesli nie przechodzi przez inne dzialki to na zgloszenie sie tego nie daje - chce sie tylko upewnic ze tak jest.W architekturze kiedys mi powiedizeli ze podmioty typu enion , wodociagi i gazownia maja takie same uprawnienia w kwesti zgloszeń... Gaz i Wode robiłem na zgloszenie ale to przechodzi przez inne działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 10.11.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Mam pozwolenie na budowe o tresci " budowa domu jednorodzinnego z garazem wraz z wewnetrznymi instalacjami wod kan , co , gazowa , elektryczna na dzialce ..." w projekcie na mapie zagospodarowania wszystkie przyłącza mam (drugi etap inwestycji) Podpisalem umowe z Enionem , uzgodnilem przyłącze w Zudp - W enionie powiedzieli mi ze jesli nie przechodzi przez inne dzialki to na zgloszenie sie tego nie daje - chce sie tylko upewnic ze tak jest. W architekturze kiedys mi powiedizeli ze podmioty typu enion , wodociagi i gazownia maja takie same uprawnienia w kwesti zgloszeń... Gaz i Wode robiłem na zgloszenie ale to przechodzi przez inne działki Próbowałem to już rozgryźć jakiś czas temu. Nawet pytałem w starostwie, i sami za bardzo nie wiedzą. Powiedzieli mi, że jak ENION odbierz bez PNB, to nie będą też tego dochodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts