Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

juz go nie mam :)

zrobil dolna lazienke i po moich poprawkach zrezygnowal sam:)

przerosło go przyklejanie mozaiki - bo do reszty nie mam zastrzeżeń

Ej popatrz to tak samo jak mojego. Tzn ułozył ale nie powiem żebym był zadowolony i zebym mu zapłacił za to całość. Inne rzeczy też mu nie wyszły tak jak powinny np: płytki w delikatne paski ułozone na odwrót i wzorek sie nie zgrywał. Mimo ze mówiłem w trakcie pracy żeby zwrócił na to uwage.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

juz go nie mam :)

zrobil dolna lazienke i po moich poprawkach zrezygnowal sam:)

przerosło go przyklejanie mozaiki - bo do reszty nie mam zastrzeżeń

Ej popatrz to tak samo jak mojego. Tzn ułozył ale nie powiem żebym był zadowolony i zebym mu zapłacił za to całość. Inne rzeczy też mu nie wyszły tak jak powinny np: płytki w delikatne paski ułozone na odwrót i wzorek sie nie zgrywał. Mimo ze mówiłem w trakcie pracy żeby zwrócił na to uwage.

To u mnie identycznie:/

Fakt faktem ze ja mu nie zwrocilem uwagi na wzorek bo sam go nie zauwazylem ale tego typu fachowiec powinien to wiedziec.

U mnie zrywał mozaike i szlifował klej i układał od nowa na gebericie jest ok ale polka dolna tragedia - u gory mamy wanne cala w mozaice wiec juz go nie chce... szukam innego

To u mnie identycznie:/

Fakt faktem ze ja mu nie zwrocilem uwagi na wzorek bo sam go nie zauwazylem ale tego typu fachowiec powinien to wiedziec.

U mnie zrywał mozaike i szlifował klej i układał od nowa na gebericie jest ok ale polka dolna tragedia - u gory mamy wanne cala w mozaice wiec juz go nie chce... szukam innego

Hehe to może tego samego mielismy ?

U mnie zrywał płytki z podłogi po czym na kawałku ściany połozył na odwrót. Na moje pytanie o to co z tym zrobimy powiedział mi "pewnie chodzi Panu o pieniądze ?" szkoda nerwów. Powiedziałem że albo zrywa i kupuje za swoje albo mu za to nie zapłace. Zgadnij co wybrał ?

ja juz zostawilem z tym pomylonym wzorkiem - nie mam juz nerwow do tych ludzi na prawde ciesze sie ze juz jestem przy koncu roboty...

zostalo mi pomalowac sciany i polozyc panele

nie nie ten sam:) widzialem twoje zdjecia tam glowa jego jest...:)

Do podlogi nie mam zastrzezen ale ewidentnie mozaika go parzyła :/ i co zrobic...

ja mu musialem mowic jak szlifuje sie mozaike - zeby skrecil 2 regipsy i ...ehhhhhh dobrze ze juz po

ja juz zostawilem z tym pomylonym wzorkiem - nie mam juz nerwow do tych ludzi na prawde ciesze sie ze juz jestem przy koncu roboty...

zostalo mi pomalowac sciany i polozyc panele

nie nie ten sam:) widzialem twoje zdjecia tam glowa jego jest...:)

Do podlogi nie mam zastrzezen ale ewidentnie mozaika go parzyła :/ i co zrobic...

ja mu musialem mowic jak szlifuje sie mozaike - zeby skrecil 2 regipsy i ...ehhhhhh dobrze ze juz po

ano racja pisałem ci na priv że ci go raczej nie polecam.

Fachowcy w morde ich mać :)

Jaką dachówkę macie u siebie i jakiej firmy ?

Słynny RuppCeramika Sirius antracyt.

Wada: uwaga na zadrapania w miejscach styku dachówek na palecie, wg normy są one dopuszczalne, odrzucili moją reklamację.

Dachówka na dachu prezentuje się b. ładnie[/img]

Dzięki. Co prawda jeszcze mi ta marka nic nie mówi ale się wdrażam :)

Kupilem parapety wewnetrzne z aglomarmuru i chce zabrac sie za montaz... od poczatku myslalem o podcieciu szpalet i osadzeniu na piance ...

sprzedawca parapetow powiedzial ze nie powinno sie na piance bo jest nie kontrolowana i oni kleja na ceresicie...

za montaz chcieli 70/metr wiec podziekowalem

jak osadzaliscie parapety?

Oczywiście na piance montażowej niskoprężnej - najpierw osadzenie parapetów , wypoziomowanie , potem obciążenie od góry aby pianka ich nie wypchnęła / ja kładłem pustak na parapecie / , a potem aplikacja pianki ...

Wszystkie parapety pięknie osadziłem bez żadnych problemów .

Ostatnio wyczytałem na stronie producenta parapetów, że wewnętrzny absolutnie na piance, a na zaprawie tylko zewnetrzne.

To juz nic z tego nie rozumiem:/

zaczeli mnie straszyc ze byly przypadki pekania parapetu

wczoraj podcinałem boki pod parapety masakra jak sie kurzy:((

A na czym poziomowaliscie sobie parapety?

Bo z jednej strony zapre o okno , ale pod spod cos musze dac jakies drewienko?

na klinach

Mam problem z gazownia:(

W pozwoleniu na bodowe mam zapis :

zatwierdzam projekt budowlany i udzielam pozwolenia na budowe zamierzenie budowlane " budowa domu jednorodzinnego z garazem wraz z wewnetrznymi instalacjami : wodkan , co , gazowa elektryczna na działce ..."

Zrobilem projekt i zgosilem na zgloszenie odcinek od wpięcia u sasiada do skrzynki w ogrodzeniu.

Podobno brakuje mi teraz od skrzynki do budynku:((

Teoretycznie mam w pbn wraz z wewnetrznymi instalacjami jednak ...

w dokumentach ktore podpisze w gazowni jest zapis :

Jednocześnie oświadczam, że:

□ złożyłem(am) do właściwego organu administracyjnego Zawiadomienie o zakończeniu budowy instalacji gazowej,

a organ ten nie zgłosił, w ustalonym terminie, w drodze decyzji sprzeciwu do rozpoczęcia użytkowania instalacji

gazowej;

I tutaj mam problem :/

musial bym zglosic chyba cala budowe zakonczona?

potem obciążenie od góry aby pianka ich nie wypchnęła / ja kładłem pustak na parapecie .

Proponowałbym zaprzeć parapety stemplami o górna ościeżnicę.

U mnie jeden zrobiłem z obciążeniem pustakami i pomimo stosowania pianki niskorozprężnej trochę go wypucło.

Następne robiłem juz z dwoma stempelkami - wyszły lepiej.

czym uzupelniac ubytki w tynku cementowo wapiennym?

gotowa zaprawa jakas tynkarska?

po wymalowaniu gruntem sniezka teraz widac jak na dłoni ubytki

Ja lecę cekolem i póżniej wygładzam tak aby trochę "pocharować" piaskiem, aby wygladało na podobną strukturę. Ale po pomalowaniu raczej nie widać różnicy przy małych powierzchniach.