krk women 19.01.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam. Mam zakupiony cały system solarny ,który czeka na montaż i doczekać sie nie może. W związku z tym mam pytanie -jakie są koszty montażu???( podłączenie 2 szt solarów na dachu i odpalenia całego systemu w kotłowni) - Piec vaillanta i zasobnik juz ogrzewaja dom od tamtego roku.Instalacja pod solary tez jest wykonana. Jak już będziesz wiedzieć, to daj znać jak to wyszło Jakie macie model pieca Vaillanta? PS. Ale masz słodziaka na zdjęciu w avatarze! Cudny jest Dostałam dwie odpowiedzi od forumowiczów,którzy robili tu w okolicy i wyszło 1200,1300 zł . Piec mam VC PL 246/3-5 eco TEC plus- to cała nazwa A psiak .....własnie taki mi się marzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 19.01.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Na łamach grupy krakowskiej jestem pierwszy raz. W Krakowie mieszkamy od niedawna i nie orientujemy sie jeszcze gdzie mozemy zalatwic pewne sprawy do budowy domu. Jesli wiec ktos moze mi pomoc, podac nr tel lub inny namiar to bede ogromnie wdzieczna: 1. Czy jest jakas betoniarnia miedzy krakowem a proszowicami, lub w niedalekiej odleglosci od kocmyrzowa? 2. szukam rowniez dobrego i w miare niedrogiego tartaku rowniez w tych okolicach 3. deski do szalunkow- czy mozna gdzies taniej kupic niz w tartaku? 4. sklad budowlany- o konkurencyjnych cenach i nie koniecznie w okolicy 5. szukam rowniez minikoparki z operatorem do kopania fundamentow-mozecie kogos polecic z okolic kocmyrzowa? Chetnie wyslucham innych rad z waszej strony, rowniez kogo sie wystrzegac w okolicach kocmyrzowa W "Twoich "stronach to najbliżej będziesz chyba miała do MARFIE 2000.Ktos chyba wcześniej polecał ten skład.Jeżeli nie chcesz "wjeżdzać " w Kraków to spróbuj jeszcze popytac o ceny w: Nowy Dom Juniora (trasa E7,Michałowice),ewentualnie LUSKAR w Zielonkach A jeżeli chodzi o deski to ja kiedyś się pytałem w Batowicach (skład z drewnem jest zaraz przy drodze z Batowic do Krk) Owocnego szukania:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 19.01.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 LUSKAR w Zielonkach to mi akurat drogo wychodził, kiedy budowałam w 2006r. KRAK-CEM dawał mi zawsze lepsze ceny tel 12 3885161 lub 12 4208920. Po co ja to ciągle w komórce trzymam. Trochę materiału też nawet z małego składu w Minodze mi przywieźli. Mieli wtedy niezłego kierowcę. tel 12 3899034. Drodzy forumowicze, jaka to frajda mieć to już za sobą i wypisywać na luzie takie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faffa2 19.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Na łamach grupy krakowskiej jestem pierwszy raz. W Krakowie mieszkamy od niedawna i nie orientujemy sie jeszcze gdzie mozemy zalatwic pewne sprawy do budowy domu. Jesli wiec ktos moze mi pomoc, podac nr tel lub inny namiar to bede ogromnie wdzieczna: 1. Czy jest jakas betoniarnia miedzy krakowem a proszowicami, lub w niedalekiej odleglosci od kocmyrzowa? 2. szukam rowniez dobrego i w miare niedrogiego tartaku rowniez w tych okolicach 3. deski do szalunkow- czy mozna gdzies taniej kupic niz w tartaku? 4. sklad budowlany- o konkurencyjnych cenach i nie koniecznie w okolicy 5. szukam rowniez minikoparki z operatorem do kopania fundamentow-mozecie kogos polecic z okolic kocmyrzowa? Chetnie wyslucham innych rad z waszej strony, rowniez kogo sie wystrzegac w okolicach kocmyrzowa Ja też zaczynam w tych okolicach. 1.Jest kilka betoniarni w N Hucie, które do Kocmyrzowa mają najbliżej i nie policzą za dojazd, ceny są wszędzie porównywalne. Można się w niektórych targować co do opłaty za pracę pompy. 2. Deski szalunkowe najlepiej zamówić w tartaku. Trzeba się tylko targować o gratisowy transport, bo ceny wszędzie zbliżone. Skład w Batowicach jest dość drogi w porównaniu z tartakami. 4. Z tego co wiem niezłe ceny materiałów budowlanych ma Budrol w Kocmyrzowie. Znajomy, który buduje w Dojazdowie sprowadzał część materiałów spod Bochni. Mam dostać namiary 5. Podobnie z amiarami na koparkę. (też mam dostać je od znajomego) Jest w okolicy paru ludzi, którzy świadczą takie usługi ok. 80-90 zł/godz. Więcej informacji mogę udostęnić na adres prywatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faffa2 19.01.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Na łamach grupy krakowskiej jestem pierwszy raz. W Krakowie mieszkamy od niedawna i nie orientujemy sie jeszcze gdzie mozemy zalatwic pewne sprawy do budowy domu. Jesli wiec ktos moze mi pomoc, podac nr tel lub inny namiar to bede ogromnie wdzieczna: 1. Czy jest jakas betoniarnia miedzy krakowem a proszowicami, lub w niedalekiej odleglosci od kocmyrzowa? 2. szukam rowniez dobrego i w miare niedrogiego tartaku rowniez w tych okolicach 3. deski do szalunkow- czy mozna gdzies taniej kupic niz w tartaku? 4. sklad budowlany- o konkurencyjnych cenach i nie koniecznie w okolicy 5. szukam rowniez minikoparki z operatorem do kopania fundamentow-mozecie kogos polecic z okolic kocmyrzowa? Chetnie wyslucham innych rad z waszej strony, rowniez kogo sie wystrzegac w okolicach kocmyrzowa Ja też zaczynam w tych okolicach. 1.Jest kilka betoniarni w N Hucie, które do Kocmyrzowa mają najbliżej i nie policzą za dojazd, ceny są wszędzie porównywalne. Można się w niektórych targować co do opłaty za pracę pompy. 2. Deski szalunkowe najlepiej zamówić w tartaku. Trzeba się tylko targować o gratisowy transport, bo ceny wszędzie zbliżone. Skład w Batowicach jest dość drogi w porównaniu z tartakami. 4. Z tego co wiem niezłe ceny materiałów budowlanych ma Budrol w Kocmyrzowie. Znajomy, który buduje w Dojazdowie sprowadzał część materiałów spod Bochni. Mam dostać namiary 5. Podobnie z amiarami na koparkę. (też mam dostać je od znajomego) Jest w okolicy paru ludzi, którzy świadczą takie usługi ok. 80-90 zł/godz. Więcej informacji mogę udostęnić na adres prywatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.01.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Najlepszy beton towarowy jest w Krakbecie obok HTS. Robili mi specjalne mieszanki na zamówienie. Dowóz do mnie był bardzo drogi, ale liczyła się jakość betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.01.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 okazalo sie ze do budowy zjazdu potrzebuje operat wodnoprawny i pozwolenie wodnoprawne- szukam kogos kto wykona operat - moze ktos ma z Was namiary na odpowiednią osobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 20.01.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 kto mi w krakowie /okolicach sprzeda bramę garazową w kolorze DĄB BAGIENNY - okleina Np. MIGAS DOOR z niepołomic nie ma takiego koloru - trzeba dobierac i lakierować - ale to nie to samo podpowiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 21.01.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam Na łamach grupy krakowskiej jestem pierwszy raz. W Krakowie mieszkamy od niedawna i nie orientujemy sie jeszcze gdzie mozemy zalatwic pewne sprawy do budowy domu. Jesli wiec ktos moze mi pomoc, podac nr tel lub inny namiar to bede ogromnie wdzieczna: 1. Czy jest jakas betoniarnia miedzy krakowem a proszowicami, lub w niedalekiej odleglosci od kocmyrzowa? 2. szukam rowniez dobrego i w miare niedrogiego tartaku rowniez w tych okolicach 3. deski do szalunkow- czy mozna gdzies taniej kupic niz w tartaku? 4. sklad budowlany- o konkurencyjnych cenach i nie koniecznie w okolicy 5. szukam rowniez minikoparki z operatorem do kopania fundamentow-mozecie kogos polecic z okolic kocmyrzowa? Chetnie wyslucham innych rad z waszej strony, rowniez kogo sie wystrzegac w okolicach kocmyrzowa No to witam i życzę duuużo cieprpliwości Ja też się buduję w Twojej okolicy tyle że jeszcze w Krk Ze składów budowlanych mogę polecić Zilmex na Makuszyńskiego (jak w XII.2007r kupowałam cegły to dali mi najlepszą cenę płaciłam 2,9zł/szt a w składach w Kocmyrzowie na ten sam pustak 3,8zł/szt). Jak się kupuje dużo to odrazu dają 10%rabat stały. (ale koniec bo mnie zaraz posądzą o kryptoreklamę). Polecam też Krakcem na Łokietka. Betoniarnia w Twojej okolicy to Krakbet (pierwsze słyszę że można się targować o transport), jest też inna na Makuszyńskiego ale oni nie obsługują domków tylko duże inwestycje. Drewno można z tartaku (ja mam dużo po budowie więc zapraszam-stemple, dechy, pasy -itp) Minikoparkę ma nasz wykonawca przyłączy ale nie wiem czy obsługuje fundamentowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.01.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 zastanawia mnie jedno - nie widzialem nigdy kopanych fundamentów minikoparka.... tam maksymalna szerokosc lyzki to chyba 20-30 cm max.A wiekszosc fundamentów - stope robi się na 50-60 Po drugie mała koparka moze kosztuje mniej ale wydajnosc ma na pewno duzo mniejsza w stosunku do duzej wiec proponuje przemyslec ten temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faffa2 21.01.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Betoniarnia w Twojej okolicy to Krakbet (pierwsze słyszę że można się targować o transport), jest też inna na Makuszyńskiego ale oni nie obsługują domków tylko duże inwestycje. Parę dni temu dzwoniłem do kilku m.in: Ren-Bet Sp. z o.o. Zakład ProdukcyjnyKraków, ul. Igołomska 1tel. 12 6810185 "Contractor" Sp. z o.o.Branża: BetonKraków, al. Jana Pawła II 17 btel. 12 6488886E "Krakbet" Sp.j. Kraków, ul. Igołomska 14tel. 12 6444814 Ceny b20 170-180 zł netto + ok 20 zł/kubik za pracę pompy lub 250 zł za godz. Z tego w jednej firmie miła pani poiformowała mnie, że może jeszcze policzyć mniej za pompe lub dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 22.01.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Odnosnie betoniarni to dodam że oprócz Krakbet-u jest ich znacznie więcej, wystarczy sobie wygooglać. Tylko że Contractor nie przyjedzie na budowę lać 6kubików betonu bo im się nie opłaca a Krakbet tak. A co do ceny transpotu nie wiedziałam - cofam swoje słowa. Ja jak budowałam jeszcze w trochę innych czasach (łoł jak to brzmi) kiedy to mieli multum zleceń, teraz jest inaczej i może zmieniło się podejście do klientów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 24.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Poszukuję firmy z Krakowa lub okolic, która ciekawie zaprojektuje i solidnie wykona zabudowę kuchenną. Będę wdzięczna za namiary na sprawdzonych wykonawców. Zależy mi przede wszystkim na fajnym projekcie. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 26.01.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam, czy ktos montował moze grzejnik kanałowy??. Jestem na etapie zerowym a wiec mysle ze trzeba teraz o tym pomysleć, moze ma ktos jakies zdjecia ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.01.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Poszukuję firmy z Krakowa lub okolic, która ciekawie zaprojektuje i solidnie wykona zabudowę kuchenną. Będę wdzięczna za namiary na sprawdzonych wykonawców. Zależy mi przede wszystkim na fajnym projekcie. Z góry dziękuję za pomoc! Może ktoś z listy ? Proszę sprawdzić w moim podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 27.01.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam Na łamach grupy krakowskiej jestem pierwszy raz. W Krakowie mieszkamy od niedawna i nie orientujemy sie jeszcze gdzie mozemy zalatwic pewne sprawy do budowy domu. Jesli wiec ktos moze mi pomoc, podac nr tel lub inny namiar to bede ogromnie wdzieczna: 1. Czy jest jakas betoniarnia miedzy krakowem a proszowicami, lub w niedalekiej odleglosci od kocmyrzowa? 2. szukam rowniez dobrego i w miare niedrogiego tartaku rowniez w tych okolicach 3. deski do szalunkow- czy mozna gdzies taniej kupic niz w tartaku? 4. sklad budowlany- o konkurencyjnych cenach i nie koniecznie w okolicy 5. szukam rowniez minikoparki z operatorem do kopania fundamentow-mozecie kogos polecic z okolic kocmyrzowa? Chetnie wyslucham innych rad z waszej strony, rowniez kogo sie wystrzegac w okolicach kocmyrzowa Ja też zaczynam w tych okolicach. 1.Jest kilka betoniarni w N Hucie, które do Kocmyrzowa mają najbliżej i nie policzą za dojazd, ceny są wszędzie porównywalne. Można się w niektórych targować co do opłaty za pracę pompy. 2. Deski szalunkowe najlepiej zamówić w tartaku. Trzeba się tylko targować o gratisowy transport, bo ceny wszędzie zbliżone. Skład w Batowicach jest dość drogi w porównaniu z tartakami. 4. Z tego co wiem niezłe ceny materiałów budowlanych ma Budrol w Kocmyrzowie. Znajomy, który buduje w Dojazdowie sprowadzał część materiałów spod Bochni. Mam dostać namiary 5. Podobnie z amiarami na koparkę. (też mam dostać je od znajomego) Jest w okolicy paru ludzi, którzy świadczą takie usługi ok. 80-90 zł/godz. Więcej informacji mogę udostęnić na adres prywatny Witam:) Już niedługo mam nadzieję dołącze do grona osób budujących. Chciałam także podziękować za kontakty (mi również się baardzo przydadzą). Budować się będę w Łuczycach gdyby ktoś jeszcze miał namiary na składy budowlane z tych okolic to bardzo poproszę. faffa2 poprosze o więcej info na PW I jeszcze jedno pytanie, jak to jest teraz? czy istnieje możliwość zamówienia materiałów wcześniej?? wpłacić jakąś zaliczkę i odebrać dopiero na wiosnę ??czy nie ma raczej takiej opcji ?? jak mi powiedział facet w składzie budowlanym przy ul Lipskiej , swoja drogą strasznie nieuprzejmy:/. Jak mu powiedziałam że "dopiero" na wiosnę zaczynam budowę to popatrzył na mnie "że co ja tu robię"poprosiłam o wstępna wycenę to powiedział że nie ma na to czasu i powiedział żebym przyszła dwa tygodnie przed budową no chyba że od razu je odbiorę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.01.2010 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ja bym tam już nie wracała. Myśmy dużo rzeczy kupowali w Gambudzie: http://www.gambud.pl/ na Powstańców. A ponieważ dużo, był odpowiedni rabat. Pustaki przyjeżdżały z Kolbuszowej: http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/ Równiutkie tak, że budowa szła jak po maśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 28.01.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ja bym tam już nie wracała. Myśmy dużo rzeczy kupowali w Gambudzie: http://www.gambud.pl/ na Powstańców. A ponieważ dużo, był odpowiedni rabat. Pustaki przyjeżdżały z Kolbuszowej: http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/ Równiutkie tak, że budowa szła jak po maśle Jak zobaczyłem cenę MAXa w tym składzie to się załamałem , rodzice w szczycie sezonu płacili 2,8zł. Czyżby tak podrożał???Raczej nie bo np. tutaj jest w miare normalnej cenie: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=894003854 Rabaty rabatami ale czasem taniej wychodzi poszukać danego materiału po składach. Materiały zamawiasz teraz a odbierasz np. za trzy miesiące dajesz tylko jakąś zaliczkę typu 10,20%. Rodzice zamówili okna do swojego domu w grudniu a marcu mają je zamiar zamątować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 28.01.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 I jeszcze jedno pytanie, jak to jest teraz? czy istnieje możliwość zamówienia materiałów wcześniej?? wpłacić jakąś zaliczkę i odebrać dopiero na wiosnę ??czy nie ma raczej takiej opcji ?? jak mi powiedział facet w składzie budowlanym przy ul Lipskiej , swoja drogą strasznie nieuprzejmy:/. Jak mu powiedziałam że "dopiero" na wiosnę zaczynam budowę to popatrzył na mnie "że co ja tu robię"poprosiłam o wstępna wycenę to powiedział że nie ma na to czasu i powiedział żebym przyszła dwa tygodnie przed budową no chyba że od razu je odbiorę ;/ Dokładnie tak jak pisze Słoneczku (znikaj stamtąd) ja materiały kupowałam w grudniu a materiał odebrałam z końcem marca (zaczynałam budowę z końcem wakacji - ale do marca leżały moje cegłówki bez dodatkowych opłat na ich składzie). A materiał tzn. pustaki kupuj teraz bo później będzie pewniej drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 28.01.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ja bym tam już nie wracała. Myśmy dużo rzeczy kupowali w Gambudzie: http://www.gambud.pl/ na Powstańców. A ponieważ dużo, był odpowiedni rabat. Pustaki przyjeżdżały z Kolbuszowej: http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/ Równiutkie tak, że budowa szła jak po maśle Jak zobaczyłem cenę MAXa w tym składzie to się załamałem , rodzice w szczycie sezonu płacili 2,8zł. Czyżby tak podrożał???Raczej nie hbo np. tutaj jest w miare normalnej cenie: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=894003854 Rabaty rabatami ale czasem taniej wychodzi poszukać danego materiału po składach. Kurcze jakie czasu (ja jak dostałam cenę 2,9zł/szt to szalałam z radości bo w 2007r w szczycie Maxy kosztowały po 7,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts