Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

z kim macie podpisana umowe na wywoz smieci?

mpk chore stawki

Van Gansewinkel - w miare...

jeszcze jest jakas belgijska/holenderska firma na G ... nie moge ich znalezc

Van Gansewinkel

Może i chore stawki.. choć u mnie nie zauważyłam różnicy między stawkami MPO a innych firm.

Płacimy 39 zł za wywóz kubła 120 l 2 x w miesiącu + w cenie jest 1 worek 120l na śmieci segregowane (na miesiąc).

Przetestowaliśmy jeszcze:

Remondis - bałagan mają totalny, zdarzało im się zapomnieć o odbiorze śmieci, wystawiać błędnie faktury, pojawiły sie też próby obciążenia nas kosztami fikcyjnego wywozu smieci juz po ustaniu umowy.

MIKI - niestety mielismy osobiście odebrać kubeł (brudny/mokry) bo nie przewidują podstawienia kubła pod dom; jest się odpowiedzialnym za stan owego kubła i po ustaniu umowy trzeba go odwieźć czysty i w idealnym stanie..

Tak jest u nas :) Nie przypuszczaliśmy, ile produkujemy odpadów odnawialnych :o , a z 2 kubłów wystarcza nam 1 :)

Kupiliśmy na Allegro: http://www.allegro.pl/item923546226_segregacja_smieci_stojak_na_worki_3x120l_stelaz.html

stojak na worki:

http://img406.imageshack.us/img406/5495/nat3zamk.jpg

wstawiliśmy do śmietnika i jest porządeczek:

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/smietnik.jpg

My płacimy coś ok. 20zl na miesiąc ale za kubeł 240l. Aha i zawsze mi się wydawało ( sam nie próbowałem) ,że za segregacje śmieci to nie ponosi się ,żadnych kosztów . Przynajmniej tak słyszałem od kilku znajomych z Mogilan. Tyle to chcą w Nowym Targu za tyle samo tyle niesegregowanych odpadów , wiec ja podziękuje.

My płacimy coś ok. 20zl na miesiąc ale za kubeł 240l. Aha i zawsze mi się wydawało ( sam nie próbowałem) ,że za segregacje śmieci to nie ponosi się ,żadnych kosztów . Przynajmniej tak słyszałem od kilku znajomych z Mogilan. Tyle to chcą w Nowym Targu za tyle samo tyle niesegregowanych odpadów , wiec ja podziękuje.

Mogilany - firma ASA. 30zl/mc za 240l. Recycling za darmo.

Firma taka sobie - musialem ich mocno telefonicznie <<motywowac>> zeby laskawie podstawili pojemnik, ale w koncu sie udalo.

a słyszeliście o tym, że jeśli ktoś chce segregować śmieci dostaje komplet róznokolorowych worków za 5zł/mc i potem można te worki wystawiać i tak oddawać śmieci?

U nas gmina od lat rozdaje worki do segregowania śmieci / worki za darmo / - i te śmieci później za darmo odbiera .

Oczywiście nie odbierają 100% odpadów - wszystkie odpady "bio" nie odbierają - odbierają posegregowanie szkło , plastik i papier .

Że się tak zapytam delikatnie :

Ostatnio / na przestrzeni miesiąca/dwóch / była jakaś podwyżka cen energii elektrycznej głoszona w massmediach ??

Nie śledzę na bieżąco newsów z branży energetycznej ale oglądając rachunek za energie jaki mi dostarczono przedwczoraj zauważyłem że ENION Tauron z przyczajki po cichutku podniosła ceny za energię :

- aktualnie 0,2494 zł/kWh ,

- uprzednio 0,2359 zł/kWh ...

/ bez VAT rzeczjasna / ...

U Was też podnieśli ceny ??

z kim macie podpisana umowe na wywoz smieci?

mpk chore stawki

Van Gansewinkel - w miare...

jeszcze jest jakas belgijska/holenderska firma na G ... nie moge ich znalezc

U nas miejscowy przedsiębiorca - Zakład Usług Komunalnych - za kubeł 120l płacimy 18zł + VAT/miesięcznie .

Dodatkowo segregujemy odpady - odbiór posegregowanych odpadów typu : szkło / plastik / papier - za darmo .

Jak napisałem uprzednio worki na posegregowane odpady dostajemy za darmo .

Nie śledzę na bieżąco newsów z branży energetycznej ale oglądając rachunek za energie jaki mi dostarczono przedwczoraj zauważyłem że ENION Tauron z przyczajki po cichutku podniosła ceny za energię :

- aktualnie 0,2494 zł/kWh ,

- uprzednio 0,2359 zł/kWh ...

/ bez VAT rzeczjasna / ...

U Was też podnieśli ceny ??

Na stronie Urzędu Regulacji Energetyki znajdziesz odpowiedź. Cena wzrosła po raz kolejny, w sumie o 6,7 % (grupa ENION S.A. teraz) :evil:

http://www.ure.gov.pl/portal/odb/446/3406/Cenniki_i_stawki_na_sprzedaz_energii_odbiorcom_w_gospodarstwach_domowych_w_2010_.html

Na stronie Urzędu Regulacji Energetyki znajdziesz odpowiedź. Cena wzrosła po raz kolejny, w sumie o 6,7 % (grupa ENION S.A. teraz) :evil:

http://www.ure.gov.pl/portal/odb/446/3406/Cenniki_i_stawki_na_sprzedaz_energii_odbiorcom_w_gospodarstwach_domowych_w_2010_.html

Łożesz :o - złodzieje :evil:

- dziękuje Słoneczko :D

Mam masakre kolo domu:( Wszedzie glina... topniejacy snieg i odpływ z rynien wody spowodowal ze nie jestem w stanie dojsc z domu do samochodu w czystych butach... Juz mysle o tym jak to wyschnie jak sobie z tym poradzic... mysle ze trawa sie tego nie chyci... czyzbym musial myslec o humusie??

jutro wstawie foty horroru - malo tego zostawili nam niezasypany rów - gdzie am byc przyłlącze wody - rów pełny wody 1,5 m - zamulił studnie - teraz strach puszczac wode bo idzie brudna w kranie boje sie o baterie itp wiec zakrecilem

ehhhhhhhhhhhhhh

redprądnik, to taki pierwszy rok kiedy wszystko niewykończone. Poczekaj miesiąc, przewieje, przesuszy i zaczniesz trawnik hodować. Potem już będzie z górki!

Najgorsza jest ta glina... a ja od razu czarne wizje...:((

Maja robic nam przyłącze wody - w zwiazku z tym beda musieli podkopac się pod fundamentem - prawie przy narozniku domu - boje sie ze jak wode podejdzie pod fundament - od razu czarne mysli przekrzywienie domu itp :) Przerasta mnie ta budowa;((