redpradnik 24.02.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Moze to prymitywne... z mojej strony ale jak mi wypiszą mandat jesli ich nie wpuszcze na działkę ? A aby wejsc sila musza miec nakaz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 24.02.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Moze to prymitywne... z mojej strony ale jak mi wypiszą mandat jesli ich nie wpuszcze na działkę ? A aby wejsc sila musza miec nakaz:D Założą Ci blokadę na kanalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.02.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Moze to prymitywne... z mojej strony ale jak mi wypiszą mandat jesli ich nie wpuszcze na działkę ? A aby wejsc sila musza miec nakaz:D Założą Ci blokadę na kanalizację zwłaszcza gdy jej nie mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 24.02.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Moze to prymitywne... z mojej strony ale jak mi wypiszą mandat jesli ich nie wpuszcze na działkę ? A aby wejsc sila musza miec nakaz:D Założą Ci blokadę na kanalizację zwłaszcza gdy jej nie mam ) No to ze złości narobią Ci do szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.02.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 z kim macie podpisana umowe na wywoz smieci?mpk chore stawkiVan Gansewinkel - w miare... jeszcze jest jakas belgijska/holenderska firma na G ... nie moge ich znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 25.02.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 z kim macie podpisana umowe na wywoz smieci? mpk chore stawki Van Gansewinkel - w miare... jeszcze jest jakas belgijska/holenderska firma na G ... nie moge ich znalezc Van Gansewinkel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 25.02.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 U nas jest jeszcze SITA - odnośnie odpadów komunalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 25.02.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 z kim macie podpisana umowe na wywoz smieci? mpk chore stawki Van Gansewinkel - w miare... jeszcze jest jakas belgijska/holenderska firma na G ... nie moge ich znalezc Van Gansewinkel Może i chore stawki.. choć u mnie nie zauważyłam różnicy między stawkami MPO a innych firm. Płacimy 39 zł za wywóz kubła 120 l 2 x w miesiącu + w cenie jest 1 worek 120l na śmieci segregowane (na miesiąc). Przetestowaliśmy jeszcze: Remondis - bałagan mają totalny, zdarzało im się zapomnieć o odbiorze śmieci, wystawiać błędnie faktury, pojawiły sie też próby obciążenia nas kosztami fikcyjnego wywozu smieci juz po ustaniu umowy. MIKI - niestety mielismy osobiście odebrać kubeł (brudny/mokry) bo nie przewidują podstawienia kubła pod dom; jest się odpowiedzialnym za stan owego kubła i po ustaniu umowy trzeba go odwieźć czysty i w idealnym stanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 26.02.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 a słyszeliście o tym, że jeśli ktoś chce segregować śmieci dostaje komplet róznokolorowych worków za 5zł/mc i potem można te worki wystawiać i tak oddawać śmieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.02.2010 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Tak jest u nas Nie przypuszczaliśmy, ile produkujemy odpadów odnawialnych , a z 2 kubłów wystarcza nam 1 Kupiliśmy na Allegro: http://www.allegro.pl/item923546226_segregacja_smieci_stojak_na_worki_3x120l_stelaz.html stojak na worki: http://img406.imageshack.us/img406/5495/nat3zamk.jpg wstawiliśmy do śmietnika i jest porządeczek: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/smietnik.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 27.02.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 My płacimy coś ok. 20zl na miesiąc ale za kubeł 240l. Aha i zawsze mi się wydawało ( sam nie próbowałem) ,że za segregacje śmieci to nie ponosi się ,żadnych kosztów . Przynajmniej tak słyszałem od kilku znajomych z Mogilan. Tyle to chcą w Nowym Targu za tyle samo tyle niesegregowanych odpadów , wiec ja podziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 27.02.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 My płacimy coś ok. 20zl na miesiąc ale za kubeł 240l. Aha i zawsze mi się wydawało ( sam nie próbowałem) ,że za segregacje śmieci to nie ponosi się ,żadnych kosztów . Przynajmniej tak słyszałem od kilku znajomych z Mogilan. Tyle to chcą w Nowym Targu za tyle samo tyle niesegregowanych odpadów , wiec ja podziękuje. Mogilany - firma ASA. 30zl/mc za 240l. Recycling za darmo. Firma taka sobie - musialem ich mocno telefonicznie <<motywowac>> zeby laskawie podstawili pojemnik, ale w koncu sie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.02.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 a słyszeliście o tym, że jeśli ktoś chce segregować śmieci dostaje komplet róznokolorowych worków za 5zł/mc i potem można te worki wystawiać i tak oddawać śmieci? U nas gmina od lat rozdaje worki do segregowania śmieci / worki za darmo / - i te śmieci później za darmo odbiera . Oczywiście nie odbierają 100% odpadów - wszystkie odpady "bio" nie odbierają - odbierają posegregowanie szkło , plastik i papier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.02.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Że się tak zapytam delikatnie : Ostatnio / na przestrzeni miesiąca/dwóch / była jakaś podwyżka cen energii elektrycznej głoszona w massmediach ?? Nie śledzę na bieżąco newsów z branży energetycznej ale oglądając rachunek za energie jaki mi dostarczono przedwczoraj zauważyłem że ENION Tauron z przyczajki po cichutku podniosła ceny za energię : - aktualnie 0,2494 zł/kWh ,- uprzednio 0,2359 zł/kWh ... / bez VAT rzeczjasna / ... U Was też podnieśli ceny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.02.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 z kim macie podpisana umowe na wywoz smieci? mpk chore stawki Van Gansewinkel - w miare... jeszcze jest jakas belgijska/holenderska firma na G ... nie moge ich znalezc U nas miejscowy przedsiębiorca - Zakład Usług Komunalnych - za kubeł 120l płacimy 18zł + VAT/miesięcznie . Dodatkowo segregujemy odpady - odbiór posegregowanych odpadów typu : szkło / plastik / papier - za darmo . Jak napisałem uprzednio worki na posegregowane odpady dostajemy za darmo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.02.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Nie śledzę na bieżąco newsów z branży energetycznej ale oglądając rachunek za energie jaki mi dostarczono przedwczoraj zauważyłem że ENION Tauron z przyczajki po cichutku podniosła ceny za energię : - aktualnie 0,2494 zł/kWh , - uprzednio 0,2359 zł/kWh ... / bez VAT rzeczjasna / ... U Was też podnieśli ceny ?? Na stronie Urzędu Regulacji Energetyki znajdziesz odpowiedź. Cena wzrosła po raz kolejny, w sumie o 6,7 % (grupa ENION S.A. teraz) http://www.ure.gov.pl/portal/odb/446/3406/Cenniki_i_stawki_na_sprzedaz_energii_odbiorcom_w_gospodarstwach_domowych_w_2010_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.02.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Na stronie Urzędu Regulacji Energetyki znajdziesz odpowiedź. Cena wzrosła po raz kolejny, w sumie o 6,7 % (grupa ENION S.A. teraz) http://www.ure.gov.pl/portal/odb/446/3406/Cenniki_i_stawki_na_sprzedaz_energii_odbiorcom_w_gospodarstwach_domowych_w_2010_.html Łożesz - złodzieje - dziękuje Słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.02.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Mam masakre kolo domu:( Wszedzie glina... topniejacy snieg i odpływ z rynien wody spowodowal ze nie jestem w stanie dojsc z domu do samochodu w czystych butach... Juz mysle o tym jak to wyschnie jak sobie z tym poradzic... mysle ze trawa sie tego nie chyci... czyzbym musial myslec o humusie?? jutro wstawie foty horroru - malo tego zostawili nam niezasypany rów - gdzie am byc przyłlącze wody - rów pełny wody 1,5 m - zamulił studnie - teraz strach puszczac wode bo idzie brudna w kranie boje sie o baterie itp wiec zakrecilemehhhhhhhhhhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 01.03.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 redprądnik, to taki pierwszy rok kiedy wszystko niewykończone. Poczekaj miesiąc, przewieje, przesuszy i zaczniesz trawnik hodować. Potem już będzie z górki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.03.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 redprądnik, to taki pierwszy rok kiedy wszystko niewykończone. Poczekaj miesiąc, przewieje, przesuszy i zaczniesz trawnik hodować. Potem już będzie z górki! Najgorsza jest ta glina... a ja od razu czarne wizje...( Maja robic nam przyłącze wody - w zwiazku z tym beda musieli podkopac się pod fundamentem - prawie przy narozniku domu - boje sie ze jak wode podejdzie pod fundament - od razu czarne mysli przekrzywienie domu itp Przerasta mnie ta budowa;(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts