Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Salatar czy firmy od odkurzacza centralnego faktycznie gratis (niezobowiazujaco) robia projekt instalacji?

Jeszcze nie wiem gdzie i kiedy zakupie caly osprzet ale chcialabym przygotowac sobie rury dlatego potrzebuje jakiegos sensownego projektu.Wiele osob zlecalo wykonanie ruru hydraulikowi i tak sobie kombinuje ze majac projekt moze jakis sprytny hydraulik przygotuje ten pierwszy etap?Jak myslicie?Nie wiem tylko czy zakladajac pozniej osprzwet uzyskam taka sama gwarancje jesli usluga nie bedzie wykonana kompleksowo przez jedna specjalizujaca sie firme.

Co trzeba przygotowac z elektryki pod taki odkurzacz?Wystarczy jakies zwykle gniazdko w garazu do jednostki ssacej czy cos jeszcze?

Wogole moze pomozecie bo mam dylemat z elektrykiem.Policzyl mi 60 zl za pkt a mam ich srednio 190 .Razem z odgromowka (2500 zl) i alarmem (3000) wychodzi 18 tys a to juz duza kwota :(

Czy mozecie polecic jakiesgo sprytnego goscia ktory oprocz ze zrobi pozadnie instalacje to jeszcze zna sie na tych wszystkich bajerach tv,sat net i doradzi takiemu laikowi jak ja?Pablitooczy ty jestes zadowolony z uslug swojego elektryka i jak sredni liczyl Ci za pkt?

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki :) Czyli jesli dobrze rozumiem jednak przed wykonaniem elektryki musze wiedziec gdzie beda umieszczone gniazda i szufelki czyli musze miec najpierw projekt.

Nie musisz mieć żadnego projektu. Wymyśl sobie gdzie potrzebujesz gniazda i szufelki, żeby rura 9m wszedzie dostała:) Z elektryki powinnaś tylko wiedzieć gdzie będzie sama jednostka ona jest zasilana 240V więc elektryk powinien zrobić gniadko. No i z jednostki musisz przez ścianę zrobić dziurę na wydmuchiwane powietrze. Gniazda i szufelki nie potrzebują nic od elektryka:)

Witam .czy ktos wie gdzie warto się udać po siatkę ogrodzeniową?Oraz gdzie tanio mozna dostać gotowa podmurówkę na ogrodzenie?

W Luboczy jest producent siatki

Ale to zdaje się jest trochę daleko od Krakowa.. chyba że to jakiś inny Lubocz...;)

Lubocza - obszar Krakowa obecnie osiedle wchodzące w skład Dzielnicy XVII Wzgórza Krzesławickie.

Witam .czy ktos wie gdzie warto się udać po siatkę ogrodzeniową?Oraz gdzie tanio mozna dostać gotowa podmurówkę na ogrodzenie?

W Luboczy jest producent siatki

Ale to zdaje się jest trochę daleko od Krakowa.. chyba że to jakiś inny Lubocz...;)

Lubocza - obszar Krakowa obecnie osiedle wchodzące w skład Dzielnicy XVII Wzgórza Krzesławickie.

dzięki za sprostowanie;) na mapie pokazało mi tylko Lubocz pod Tomaszowem Maz.;) A tu się okazuje że to w okolicach mojej działeczki :lol: :)

a ile płaciliście za koparkę? Czy cena 100zł/h to standard?

Zdecydowanie za duzo ...

Zalezy ile pracy zlecisz mozesz utargowac do 75 zl. , ale wiem ze 80 to standard ...... 90 to max . a stowa to juz przesada :evil: