Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich.

Nie znam odpowiedzi na razie na wasze pytania ponieważ dopiero dzisiaj geodeci wyznaczyli mi miejsce pod dom.

Mam natomiast pytanie czy nie wiecie kto ma do sprzedania uzywany garaz blaszak lub pakamerę?

Pilnie kupię za rozsądne pieniądze.

Hej Dziewczyny

Namiary bede miala dopiero na wiosne ( kwiecien ) , mozecie sie przypomniec na priva ....gdybym zapomniala napisac :( ( lecytyna !!!! )

Pozdrawiam

Przypominam się;) (dla niewtajemniczonych chodzi o studnię) co prawda nie na priva ale to dlatego że nie nie da się ich jeszcze wysyłać...

Bardzo prosiłabym o kontakt i info jaką metodą robią (kopią czy wiercą?) najlepiej żeby jeszcze było tanio;) Będę baaardzo wdzięczna

pozdrawiam :)

Gosia

po fundamentach zostało sporo stali (więcej niż połowa jak wizdę, a łącznie było ponad 2t fi12) czy to znaczy, że starczy na wszystko? Jutro zapytam majstra.

Nie bij mnie ale już Ci powiem że nie starczy (jeżeli masz strop monolityczny) bo na fundamenty to mało stali idzie, bo to są prawie fundamenty betonowe. Na płytę stropową z wieńcem i nadprożami możesz przyjąć coś ok.20kg/m2 stali czyli jeżeli masz strop ok.100m2 to potrzebujesz samej stali 2tony na strop. Dolicz do tego zbrojenie słupków kolankowych, wieńców obwodowych ścian szczytowych.

1. mam stal fi6 trochę, ale tego kupowaliśmy chyba tylko 300kg. Cena stali idzie w górę bo euro spada, a te ceny sa mocno powiązane ze sobą.. A jaki mam strop.. rany nie wiem, męża zapytam chyba.. Jeszcze się tak wysoko myślami nie zapędzałam :)

2. Jeśli chodzi o ziemię to od razu zapowiedziałam, że zostaje na działce, darmo nie oddam :)

Też chciałam zostwic na ogródek ale z tego co rozmawiałam wczoraj z majstrem, to tej ziemi za dużo jest i trzeba trochę zwieźć bo nie będzie gdzie składować materiałów.. działka mała po prostu..

Witam wszystkich.

Nie znam odpowiedzi na razie na wasze pytania ponieważ dopiero dzisiaj geodeci wyznaczyli mi miejsce pod dom.

Mam natomiast pytanie czy nie wiecie kto ma do sprzedania uzywany garaz blaszak lub pakamerę?

Pilnie kupię za rozsądne pieniądze.

Ja mam do sprzedania używany garaż blaszak 3x5m. Odbiór w Michałowicach. 650zł. Tel. 510 991 420.

Mam na zbyciu duże ilości ziemi z wykopów w miejscowości Śledziejowice. Chętnie poratuję kogoś potrzebującego.

Pozdrawiam

Monika

potrzebuję ładnej ziemi żeby juz sobie wyrównać działkę pod trawke i inne zielone ;)

jaka masz tę ziemię i czy z transportem (?) bo byłabym chetna -okolice makro ;)

potrzebuję ładnej ziemi żeby juz sobie wyrównać działkę pod trawke i inne zielone ;)

jaka masz tę ziemię i czy z transportem (?) bo byłabym chetna -okolice makro ;)

Ziemia jest raczej do wyrównania terenu, bo pod tarwkę i inne roślinki to chyba nie jest dobra ( jest piaszczysto- gliniasta ). Co prawada przed zrobieniem wykopów pod dom, ziemia o której mowa porośnięta była gęstą trawiastą łąką więc.............sama nie wiem, nie jestem specjalistą w tej kwestii. Jeśli chodzi o transport to już jest sprawa odbierającego ziemię.