Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A czy macie zamontowane zbiorniki na deszczówkę? Mam ofertę na zakup i montaż zbiornika o pojemności 4000l za 9.800 zł. Czy to musi kosztować aż tyle? Może kupowaliście i montowaliście za mniejsze pieniądze?

też jesteśmy na etapie kupna zbiornika 3000l za chyba 2200zł, zakopie nam koparka, no jeszcze troche rur musimy kupić, ale to już mały wydatek, tyle to nie kosztowała nas nawet budowa kompletnej oczyszczalni.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

A gdzie kupujecie ten zbiornik? Bo u mnie sam zbiornik kosztuje coś koło 3700 zł.

A resztę czyli wkopanie rur i zbiornika robicie sami czy jakąś ekipą? Zastanawiam się czy taka instalacja jest bardzo skomplikowana że chcą za to tyle kasy?

A ja sie zastanawiam, co zrobicie jak zbiornik się napełni ? Do rzeki woda? czy gdzie?

Jak zbiornik się napełni to wtedy woda jest odprowadzana do "dołu chłonnego".

Doła to ja miałem jak moje 5 kręgów w deszczówce w ciągu ostatnich opadów przybrało....Wszędzie wokół glina (mała nasiąkliwośc), działka płaska prawie jak stół i ta cholerna woda spędza mi sen z powiek....Gdzie ją wywalic???? Nasuwa mi się tylko jedno miejsce :)

Mam pytanie o przyłączenie wody w Kocmyrzowie, woda jest w drodze, do działki mam kilkanaście metrów, woda jest po mojej stronie drogi.

Mam warunki, woda jest naniesiona na mapkę syt-wys razem z budynkiem, wszystko zostało złożone do urzędu razem z projektem i czekam na pozwolenie na budowe.

Czy jak dostane pozwolenie na budowę to muszę robić coś jeszcze, jakieś dodatkowe formalności? Czy pozwolenie na budowę załatwia uzgadnianie w ZUDPie itp?

Czy jak będę miał PNB to mogę robić już wodę?

Czytalem, ze ludzie robia projekty... po co i jaki projekt? skoro przebieg jest na mapce, a warunki określają technologie jaką należy zrobić wodociąg...

Czy musze zglaszac budowe wodociagu w urzedzie, czy moge to po prostu zrobic, a na koncu geodeta zrobi inwentaryzacje?

Witam Słoneczko i wszystkich uczestników Grupy Krakowskiej. To Mój pierwszy wpis, właśnie wczoraj otrzymałem ostateczność decyzji ( 9 miesięcy czekania 2 złożone projekty ). Vinsane19 jeśli mogę się podzielić moim doświadczeniem z przyłączem wody to mimo że miałem na mapce przebieg wodociągu to i tak musiałem wykonać projekt przyłącza wody (500zł) + uzgodnienie w ZUDPie (40zł). Wszystkim zajął się projektant (złożenie w ZUDPie i złożenie w wodociągach gmina Wielka Wieś).