zinger75 28.04.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Urządzając ogród planuję oddzielić część "zieloną" z trawą od pasa wzdłuż ogrodzenia. Do tego jakieś rabaty itp. łącznie może uzbierać się jakieś 150mbOpcji znam kilka"- plastik w rolce - najtańsze ale chyba mało estetyczne i trwałe rozwiązanie- rollborder drewniany - też stosunkowo tani ale ponoć na 3-4 lata i do wymiany- rollborder/palisada plastikowa - droższe niż drewno, niby trwalsze, ale nie jestem przekonany no i nie wiem jak to wygląda w dużej ilości- obrzeże z kostki lub kostkopodobne - trwałe ale cena od ok 35zł/mb co przy mojej ilości raczej odpada- kamień luzemI własnie ostatnia opcja chodzi mi najbardziej po głowie, tylko nie mam pojęcia jak to kosztowo wychodzi. Może macie namiary na miejsce gdzieś w okolicach Krakowa gdzie taki kamień mozna dostać? Moż jakis odpadowy? Niestety mam pojęcia ile to będzie ton czy m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 29.04.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam, Gdzie kupowaliście kształtowniki na ogrodzenie? Myśle o jakichś ceownikach ewentualnie pełny profil (kwestia ceny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.04.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Bo jak wybiore łyżką 50 na około domu to 30 cm otoczaka a w pozostałych 20cm ułoże rury od rynien pablitoo - jakie masz studzienki ? Nie chce ich łączyć - mysle o studzience 4 x fi 80 z kregow dla rynien i 3 x fi 80 z kregow dla drenazu Dodatkowo w przypadku przepełniania zrobie odpływ na drugi koniec działki gdzie mam spad i spokojnie z 30 cm jestem w stanie wyjsc na powierzchnie i trudno wtedy wyleje się na trawe i bedzie mega kałuża:) Studzienki drenażowe - mam mniej więcej takie : http://www.gaspi.pl/graf/sdrenaz01.jpg Przy każdym narożu budynku mam takie studzienki - rewizyjne - połączone rurami drenażowymi na poziomie ław fundametowych - w najniższym poziomie z jedenej z nich mam odprowadzenie do studzienku na środku działki - nie pamiętam ale to chyba był krąg 60-tka - kilka kręgów a potem rozsączenie przelewem nadmiaru wody . Natomiast odprowadzenie wody opadowej z rynien mam wykonane zakopanymi rurami fi100mm z rur spustowych z rynien i doprowadzone do studni chłonnych na terenie działki - nie robiłem extra studni na wodę opadową ponieważ w tym roku gmina kończy u mnie inwestycję kanalizacji i jak uruchomią kanalizę to tą wodę kieruję do mojego szamba / 12m3 / . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.04.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Urządzając ogród planuję oddzielić część "zieloną" z trawą od pasa wzdłuż ogrodzenia. Do tego jakieś rabaty itp. łącznie może uzbierać się jakieś 150mb Opcji znam kilka" - plastik w rolce - najtańsze ale chyba mało estetyczne i trwałe rozwiązanie - rollborder drewniany - też stosunkowo tani ale ponoć na 3-4 lata i do wymiany Zapomnij o rolborderze drewnianym - porażka - miałem takie rolbordery - kilka sztuk - dookoła drzew - po 2 latach przegniły - nie mówiąc o tym że po roku zaczęły fatalnie wyglądać ... Jak dla mnie tylko kamień - najładniej i najbardziej naturalnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 30.04.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam, Jeśli komus z północy Krakowa i okolic został z kubik desek 32jek 3-4metrowych oraz z kubik metrówek, króciaków prosze o wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonzokrak 30.04.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 BBernard jeśli Ci się nie nie spieszy to na koniec przyszłego tygodnia powinienem mieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.04.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 BBernard, Gonzokrak, gdzie się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.04.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Czy do tych rynien - mozna dac zółtego peszla owiniętego geowłókniną czy lepiej dać plastikowe rury kanalizacyjne fi 110 ?? a w zejściu się rur przejscie na fi 160? Sprzedam :kształtki wentylacyjne pojedyncze , podwójne i potrójne Leier oraz kształtki kominowe sytemowe Leier odbiór własny - dużo taniej niż "normalnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonzokrak 30.04.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Słoneczko ja w Białym Kościele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonzokrak 30.04.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Sprzedam : kształtki wentylacyjne pojedyncze , podwójne i potrójne Leier oraz kształtki kominowe sytemowe Leier odbiór własny - dużo taniej niż "normalnie" Szkoda właśnie wczoraj kupiłem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.04.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Słoneczko ja w Białym Kościele No proszę proszę - a można wiedzieć konkretnie gdzie ? - znam BK doskonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 01.05.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Sprzedam stemple, deski, paletę P25W, pustaki wentylacyjne, drut ogrodzeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 01.05.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Hej - jak w temacie - gdze polecacie kupno ryflowanych (najlepiej impregnowanych cisnieniowo) desek tarasowych (z powodow budzetowych raczej drewno krajowe: sosna/swierk). Tak samo bede potrzebowal legarow i innych didaskaliow do wykonania typowego tarasu drewnianego.W sieci znalazlem niewiele, w L-Merlinie jakas nedza (tylko na zamowienie z nieokreslonym czasem dostawy), w casto jakies resztowki, a w kilku skladach drewna popatrzyli na mnie jak na kosmite...Dzieki i Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakajo 01.05.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Sprzedam stemple, deski, paletę P25W, pustaki wentylacyjne, drut ogrodzeniowy gdzie są do odbioru i w jakiej cenie? Ja szukam desek pod płutę, stępli, oraz wkladów kominowych - jak ktos ma to proszę pisać . okolice Proszowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 01.05.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Słoneczko ja w Białym Kościele O, to masz Geda niedaleko http://forum.muratordom.pl/blog.php?u=1805 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 02.05.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Hej - jak w temacie - gdze polecacie kupno ryflowanych (najlepiej impregnowanych cisnieniowo) desek tarasowych (z powodow budzetowych raczej drewno krajowe: sosna/swierk). Ja się troszkę podłączę pod pytanie a propos takich desek, ale jako elementy elewacji... też drewno krajowe mnie interesuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.05.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Basiu, widziałam zdjęcie kapitalnych desek elewacyjnych w dzienniku Moni i Marka: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?104759-Dworek-i-ogr%C3%B3d-r%C3%B3%C5%BCany-Moni/page11 http://www.fototube.pl/pix/img1/org/d41d8d86fd7b26780aa5500c3420958d.jpg , wypatrzonych w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonzokrak 02.05.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 O, to masz Geda niedaleko http://forum.muratordom.pl/blog.php?u=1805 Jego dom robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 02.05.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 to nie dom tylko dworek chyba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioBross 03.05.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, Poszukuję desek szalunkowych w okolicach Michałowic, Węgrzce, Wielka Wieś PozdrawiamMario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts