tonimaler 12.05.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Dziękuję Jeżeli wystąpię o 14 kW to będę musiał zapłacić 14x120 jednorazowo, czy miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.05.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zapłacisz jednorazowo.Przy 14 KW w krakowskim enionie jest już zabezpieczenie przedlicznikowe 25A.Ale sprawdzę jeszcze,bo nie chcę wprowadzać w błąd.I Opłata za kilowat jest zależna od rodzaju przyłącza.Ziemne jest droższe i jest to ok 150 pln za 1 KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 13.05.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 my braliśmy z KrakBetu. Ja jstem zadowolona z nich, ale był ktośtam (chyba redprądnik) kto miał niezbyt dobre doświadczenia. Ja akurat nie mam co narzekać. To ja sie dołączam do tych zadowolonych z KrakBetu. Dziś fundamenty wylane, nie mam na co narzekać. Prośba:), podeślijcie mi namiary na koparkę w Węgrzcach/Bibicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mumin74 13.05.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Usługi trnnsportowo-sprzętowe Jacek Paluch tel. 285 91 68, kom 601 54 38 48 Bibice 328 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 13.05.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zapłacisz jednorazowo.Przy 14 KW w krakowskim enionie jest już zabezpieczenie przedlicznikowe 25A.Ale sprawdzę jeszcze,bo nie chcę wprowadzać w błąd.I Opłata za kilowat jest zależna od rodzaju przyłącza.Ziemne jest droższe i jest to ok 150 pln za 1 KW. my mamy 14 kw cena przyłączenia to 1200zł netto da się wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 13.05.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Mam ekipę od tynków gipsowych , cena 21zł/m2 z materiałem. Tyle że w umowie sobie wpisują że jest to cena za 1cm tynku a jeżeli wyjdzie więcej to wtedy trzeba płacić kolejne 21zł za każdy cm. Czy Wy też tak macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.05.2010 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Prośba:), podeślijcie mi namiary na koparkę w Węgrzcach/Bibicach. Mariusz ("zegarmistrz" ): 602 340 594 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 14.05.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Mam ekipę od tynków gipsowych , cena 21zł/m2 z materiałem. Tyle że w umowie sobie wpisują że jest to cena za 1cm tynku a jeżeli wyjdzie więcej to wtedy trzeba płacić kolejne 21zł za każdy cm. Czy Wy też tak macie ? Nie, nie mamy tak. To jakieś bzdury. Jak dla mnie 1 cm to za mało nawet jak na idealnie proste ściany. Wygoń ich i szukaj normalnych tynkarzy !! Ja ponad rok temu płaciłem 22zł/m2 gipsowe i cementowo wapienne (piwnica). Nie było mowy o żadnych dopłatach a drzwi wewnętrzne odliczali z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 14.05.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Mam ekipę od tynków gipsowych , cena 21zł/m2 z materiałem. Tyle że w umowie sobie wpisują że jest to cena za 1cm tynku a jeżeli wyjdzie więcej to wtedy trzeba płacić kolejne 21zł za każdy cm. Czy Wy też tak macie ? Cena OK, ale jesli moge doradzic to przed tynkowaniem niech Ci wyliczą metry a nie po, bo tak to zaczną Ci doliczac rużne bzdury i zapłacisz ze 2 x wiecej Dodatkowo zaproś jeszcze inną ekipe i niech też wyliczą metry, bedziesz miał więcej danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 14.05.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 czy ktoś z was ma Robena monzę na dachu? Jakieś wrażenia na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 14.05.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 czy ktoś z was ma Robena monzę na dachu? Jakieś wrażenia na ten temat? U mnie taka leży sobie na dachu tj. Roben Monza Plus miedziana. Póki co , wrażenia estetyczne OK. Natomiast dekarze chwalili sobie jakośc dachówki, nie było jakichś odkształceń tudzież pęknięc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 14.05.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 u nas ma być Roben monza antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 15.05.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 u nas ma być Roben monza antracyt Witam, dołaczam sie do tematu, my tez chcemy monze antracyt polozyc na dach ale budowlancy odradzaja ten rodzaj dachówki gdyz podobno woda przecieka i dmie snieg pod nia, nie mamy pojecia co teraz robic. Jakie sa wasze doswiadczenia z ta dachówka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 15.05.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam, dołaczam sie do tematu, my tez chcemy monze antracyt polozyc na dach ale budowlancy odradzaja ten rodzaj dachówki gdyz podobno woda przecieka i dmie snieg pod nia, nie mamy pojecia co teraz robic. Jakie sa wasze doswiadczenia z ta dachówka?? Budowlańcy szaleju się najedli...Jak by tak było to by taka dachówka wogóle dopuszczona przez jakiekolwiek normy nie była, a internet aż by huczał od przekleństw i złorzeczeń na producenta. A odradzac , pewnie odradzają, bo nigdy jej nie kładli i mają swoją ulubioną np."marsylkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 15.05.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 to racja Wujor. Sprawdzałam już opinie na necie i nic podobnego nie znalazłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 15.05.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 to racja Wujor. Sprawdzałam już opinie na necie i nic podobnego nie znalazłam.. Czyli my tez bedziemy miec mone antracyt , gdzie kupujesz i le placisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 15.05.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam, Mam pytanie do budujących... Ile wam wyszedł stan surowy w przeliczeniu na m2 ? (materiały + robocizna). Nam jeden wykonawca zaśpiewał około 1000PLN/m2 i nie wiem czy to duzo czy malo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 15.05.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Czyli my tez bedziemy miec mone antracyt , gdzie kupujesz i le placisz?? kupuję w Krakowie na zawiłej 55 - dali mi najlepszą wycenę (są na przeciwko attika). Na 240 (chyba) metrów dachu wyszło mi samej dachówki ok 12.000zł jak liczyłam to za 1 dachówke brutto policzyli 2,62zł (te proste oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 15.05.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam, Mam pytanie do budujących... Ile wam wyszedł stan surowy w przeliczeniu na m2 ? (materiały + robocizna). Nam jeden wykonawca zaśpiewał około 1000PLN/m2 i nie wiem czy to duzo czy malo ? ja się na takie coś nie umawiam, materiały kupuję sama z mężem, a płacę za pracę. Jak skończą SSO to ci napisze ile mui wyszło za metr w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 15.05.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Dzięki za odpowiedzi:). Jestem przed kupnem pustaków na cały dom (2500 szt.). Obdzwoniłem kupe składów, wybrałem najkorzystniejsze 3 oferty. Teraz jade tam negocjowac cene ostateczną. Powiedzcie mi, ile od przykładowej ceny zaoferowanej przez skład mailowo lub telefonicznie, powiedzmy 5.00 zl brutto, moge zejśc na miejscu z ceny. Ile Wam sie udawało? tak oreintacyjnie? 10, 20gr, wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts