Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Mam jeszcze jedno pytanie do budujących...(wiem ze nie jeden raz sie juz wątek pojawił)

Poszukuję ekipę do SSO. Obdzwoniłem te znajdujące się na białej liści ale im chyba coś się pomieszało z cenami :)

Za robociznę żądają od 113 tyś do 100 tyś - za 3 miesiące pracy (twierdzą że w tyle są w stanie postawić domek).

Co prawda domek nie jest nie malutki (160m2 + garaż + częściowe podpiwniczenie) ale taka cena to trochę przesada :)

Napomknę że pojawiły się tez oferty za 45 tyś i za 80 tyś tak więc widzę że da się i taniej :) ... no ale może ktoś z was jeszcze wie o jakiejś taniej, dobrej ekipie (wole mieć wybór wśród tych tańszych)

pozdrawiam

jan_ryba, to że w 3 miesiące zrobią SSO to nie jest sensacja, ale ta cena 100tysięcy i wiecej to tak.

Są bardzo dobre ekipy co by to zrobiły za 50, 60 czy nawet 70 tysięcy.

Weź oddech świerzej wiary:) i poszukaj dalej, napewno sie znajdzie solidna ekipa którą zadowoli kwota mniejsza niż 80 tys.

Witam Forumowiczów! Jestem na krótko przed rozmową z potencjalnym wylewkarzem - bardzo proszę osoby, które robiły ostatnio wylewki maszynowe (z mixokreta) o podanie aktualnych cen na te usługi, Dziękuję z góry i pozdrawiam!

Ja płaciłem 12pln/m2 razem z rozłożeniem styro. Firma p.Siwika. Zrobili 220m2 wylewek w 1,5 dnia.

Witam,

Dzięki za odpowiedz:).... Niestety na razie nie znam sie w ogóle na dachach wiec nie wiedziałem co mam napisać :) (teraz juz wiem ze gąsior to nie tylko zwierzak :)).

Na szczęście juz mam wycenę takiego dachu z dodatkami :) ... około 25 tys PLN, czyli nie dużo się pomyliliście :).. (Dach dwu spadowy bez okien dachowych :)

A czy te 25 tys obejmuje drzewo na więźbę? Średno 600-650 zł kubik. To jest już 30 tys? (plus robocizna - 50 tysiaków jak nic)

Witam

Ja mam odmienne zdanie, p.Armata jest niesolidny i nie dotrzymuje danego słowa.

Niestety ale miałem do czynienia z jego ekipą i byłem BARDZO niezadowolony z jego usług, do dziś cierpię i poprawiam jego zaniedbania,

ODRADZAM i NIEPOLECAM

U mnie też budował Pan Jacek Armata, ale złego słowa o tej ekipie nie mogę powiedzieć. Uczciwi i fachowi. Owszem zdarzało się że czasem trzeba było poczekać aż przyjedzie do nas na kolejne etapy murowania, ale to normalka w tej branży że są poślizgi i że mało który wykonawca się wyrabia w terminach.

Napisz czemu tak "cierpisz" przez tą ekipę bo aż jestem ciekawa:)

Chciałam się podzielić informacjami odnoście wycen dachówki Creaton Domino i okien dachowych Fakro.

Najlepszą cenę na okna zrobili nam w Atticu na Zawiłej, a na dachówkę w Craton Domino.

Na trzech oknach i kołnierzach różnica była 1000 zł.

a pytałaś też na zawiłej 55 tak jak ci pisałam? DO nich taka różnica w cenie??

kochani powiedzcie mi w jakich cenach można kupić agregat prądotwórczy na budowę?? a może ktoś ma na zbyciu?;) Co prawda wstępnie umówiłam się z sąsiadem że nam prądu pożyczy (oczywiście pod warunkiem ze zapłacimy) ale jak wiadomo różnie to z sąsiadami bywa.... ;) więc wolałabym się w razie czego zorientować