jan_ryba 17.06.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Wlasnie u nas podobna sytuacja, wjazd z dr wojew na dr gminna wewn i dopierom potem na dr prywatna, ale na etapie WZ nie bylo mowy o konsultacji z ZDW:) Ciekawe czy to ta sama kobieta, bo tam troche tych osob mimo wszytsko pracuje. W każdym razie powodzenia:)!!!! Nie wiem ja u was ale mi architekt od razu powiedział że muszę mieć oświadczenie o dostępności do dróg gminnych i powiatowych. Na szczęście obydwa papierki dość szybko się otrzymuje I do pozwolenia na budowę obydwa zostały złożone pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyra3009 17.06.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Spyra3009: Ja planuję ze żwirowni w Piekarach na Mirowskiej. Tylko nie wiem czy się już podnieśli po powodzi. Cena 51zł/m3 brutto... Jak ktoś ma taniej to niech da znać. Mąż znalazł z Zakopiańskiej za 43 zł/m3 ale bez transportu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 17.06.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Mąż znalazł z Zakopiańskiej za 43 zł/m3 ale bez transportu.... Moja cena też jest bez transportu :/ Czy to jest cena brutto ? Jeżeli możesz to napisz jakie to kruszywo (nazwa frakcja). Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 17.06.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Ostrzegam przed firmą Tech-Trans-Bud!!! W obecnej chwili są nam winni ponad 40 tys zł. - wzięli zaliczki na materiały, do tej pory brak dostawy jak i zwrotu środków. Oczywiście albo nieodbieranie telefonów albo codzienne bajki że jutro będzie przelew. Sprawa skierowana na drogę sądową. Nie ulegajcie niskim cenom i obietnicom szybkich dostaw!!! Przestrzegam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 18.06.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 dlatego ja zachęcam do samodzielnego kupowania materiałów - my tak zrobiliśmy. A w ramach przestrzegania - równie ostrożnie radzę współpracować z Dach - Centrum z zawiłej : nie szanują klijenta, przy transakcji za ponad 20 000zł nie chcą na w-z wydać nieielkiej ilośći brakujących dachówek (więc budowa ma przestoje), bo musimy zapłacić im gotówką - a to oni źle policzyli ilość materiału i stąd są braki! Przywieźli zły kolor dachówki i zrobią wymianę "jak transport będzie w okolicy, moze w poniedziałek się uda".. powiem wam kupujemy materiały w wielu miejscach i jest to jedyne w którym tak zostaliśmy potraktowani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyra3009 18.06.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 My też materiały kupujemy sami. Nie trzymamy sie jednego składu, ale za każdym razem obdzwaniamy różne i nietstey róznice są ogromne. Jeden skład co jedno ma tanie, inne drogie. Taki rynek, że trzeba zarobic. Co do dahcówki to my raczej zdecydujemy sie na współpracę z Podwyszyńskim. Ceny mają bardzo podobne do Dach Centrum. Kuzyn brał w Podwyszyńskim i było zero problemu. Dwie palety przyszły ubite i zaraz przywieźli nowe, a tamte zostawili mu na gruz pod podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 18.06.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Co do dachówki polecam Podwyszynskiego. Zero problemów.Jeśli chodzi o Dach Centrum to na wycenie od nich mieliśmy informację że ich wyliczenie jest orientacyjne i nie odpowiadają za błędy w ilościach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgal1 18.06.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam, mam pytanie, ile czekaliście na podłączenie prądu do działki? My w umowie mamy określone do 15 grudnia (od teraz). Jak to wygląda w rzeczywistości, czy można w jakiś sposób próbować przyspieszyć. Kazali nam dzwonić za miesiąc i dowiadywać się czy przetarg jest już rozstrzygnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 18.06.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam całą GK ! Ja z innej beczki: DO ODDANIA W DOBRE RĘCEA swoją drogą każdy porządny dom powienien posiadać porządnego kota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 18.06.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam, mam pytanie, ile czekaliście na podłączenie prądu do działki? My w umowie mamy określone do 15 grudnia (od teraz). Jak to wygląda w rzeczywistości, czy można w jakiś sposób próbować przyspieszyć. Kazali nam dzwonić za miesiąc i dowiadywać się czy przetarg jest już rozstrzygnięty. Oj u nas to trwało około 6 miesiecy. Niestety nie dało się tego przyspieszyć. Wszysko zależy od przetargu. Jeżeli chcesz podpiąć prąd budowlany i masz skąd to trwa to znacznie krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 18.06.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Nie ma ktoś może do odsprzedania niedrogo ok 1,5 kubika desek szalunkowych. Kupiłam już 10m3 i niestety zabrakło.... :/, potrzebuje na poniedziałek, a z tartaku takiej ilości mi raczej nie będą skłonni przywieść.... Najlepiej z okolic Łuczyc (gm. Kocmyrzów-Luborzyca) PozdrawiamGosia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 19.06.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Oddam gruz (cegly i beton) okolo 5-6 ton z rozbiorki.trzeba go zabrac z dzialki za jeden usmiech:)Kontakt 601-447-592Krakow. Do wtorku sa tez kwatery starych okien z szybami.Okolo 30 szt. Drewno z wiezby dachowej bedzie do oddania w lipcu oraz stara blacha .Drewno do spalenia w piecu a blacha hmmmmm jak kto chce:)Kontakt j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 19.06.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam!Nasza budowa postępuje i teraz zastanawiamy się nad wyborem okien. Podzielicie się opiniami n.t. okien z firmy Dako - Elegant na profilu Veka z zewnątrz brąz (najprawdopodobniej tabasco teak), z wewnątrz biały? Dostaliśmy wycenę z Niepołomic, nie wiem czy w Krakowie na ul. Zabłocie mogą mieć je taniej? Czy z Oknoplusa lub OknoPlastu podobne są dużo droższe? (uderzymy tam w późniejszym czasie).Z góry dzięki za wszelkie uwagi i opinie. Jeszcze jedno - gdzie dostanę najtaniej okna dachowe Fakro - np. FTS-V U2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 19.06.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Mam do oddania ziemię z wykopów (około 12-15 samochodów) w okolicach Kostrza (koło Tyńca). Załaduję ziemię gratis, mam umówione wywrotki przywożące żwir na wtorek/środę, mogą wywozić od razu ziemię (będzie taniej). Za wywózkę płaci odbierający. Kontakt: tel. 501-717-999 tub forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 19.06.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam! Nasza budowa postępuje i teraz zastanawiamy się nad wyborem okien. Podzielicie się opiniami n.t. okien z firmy Dako - Elegant na profilu Veka z zewnątrz brąz (najprawdopodobniej tabasco teak), z wewnątrz biały? Dostaliśmy wycenę z Niepołomic, nie wiem czy w Krakowie na ul. Zabłocie mogą mieć je taniej? Czy z Oknoplusa lub OknoPlastu podobne są dużo droższe? (uderzymy tam w późniejszym czasie). Z góry dzięki za wszelkie uwagi i opinie. Jeszcze jedno - gdzie dostanę najtaniej okna dachowe Fakro - np. V10? U mnie Oknoplus - które polecam. Będąc na kupnie robiłem wyceny w kilku firmach (oknoplast,pagen, Jezierski) i najlepsze warunki/najładniejsze okna zaoferował mi właśnie Oknoplus. A dachowe zdecydowanie tutaj: http://www.oknadachowe.net/sklep,0,1,0,okna-dachowe,0,0.html . Sklep na Malborskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.06.2010 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 U mnie Oknoplus - które polecam. Będąc na kupnie robiłem wyceny w kilku firmach (oknoplast,pagen, Jezierski) i najlepsze warunki/najładniejsze okna zaoferował mi właśnie Oknoplus. Aaa, bo nie zapytałeś w Oknoplanie: http://www.oknoplan.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faffa2 20.06.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 U mnie Oknoplus - które polecam. Będąc na kupnie robiłem wyceny w kilku firmach (oknoplast,pagen, Jezierski) i najlepsze warunki/najładniejsze okna zaoferował mi właśnie Oknoplus. U mnie podobnie dopłata w Oknoplusie za trzyszybowy pakiet wyszła najtaniej. Okna zamówiłem w KRK na Klimeckiego. Dostałem 40 lub 45% rabatu (dokładnie nie pamiętam, musiałbym zerknąć do papierów). Żadna z firm za trzyszybowy pakiet nie policzyła tak dobrej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 20.06.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Mam do oddania ziemię z wykopów (około 12-15 samochodów) w okolicach Kostrza (koło Tyńca). Załaduję ziemię gratis, mam umówione wywrotki przywożące żwir na wtorek/środę, mogą wywozić od razu ziemię (będzie taniej). Za wywózkę płaci odbierający. Kontakt: tel. 501-717-999 tub forum Hej ja buduję w Kryspinowie napisz dokładnie kiedy czy we wtorek czy w środe może byśmy wzieli ile to będzie ton . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 21.06.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Odnośnie okien to my też polecamy OKNOPLUSA mamy pakiet trójszybowy z wypełnieniem ksenonem i naprawdę byli NAJTAŃSI. My kupowaliśmy w Libertowie u samego producenta. Polecamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgal1 21.06.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Czy możecie polecić dobrego i nie za drogiego tynkarza. Proszę o inf. na priv (cena jeśli możecie i kontakt). Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts