Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wlasnie u nas podobna sytuacja, wjazd z dr wojew na dr gminna wewn i dopierom potem na dr prywatna, ale na etapie WZ nie bylo mowy o konsultacji z ZDW:) Ciekawe czy to ta sama kobieta, bo tam troche tych osob mimo wszytsko pracuje.

W każdym razie powodzenia:)!!!!

Nie wiem ja u was ale mi architekt od razu powiedział że muszę mieć oświadczenie o dostępności do dróg gminnych i powiatowych. Na szczęście obydwa papierki dość szybko się otrzymuje :) I do pozwolenia na budowę obydwa zostały złożone :)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Ostrzegam przed firmą Tech-Trans-Bud!!! W obecnej chwili są nam winni ponad 40 tys zł. - wzięli zaliczki na materiały, do tej pory brak dostawy jak i zwrotu środków. Oczywiście albo nieodbieranie telefonów albo codzienne bajki że jutro będzie przelew. Sprawa skierowana na drogę sądową. Nie ulegajcie niskim cenom i obietnicom szybkich dostaw!!! Przestrzegam!!!!

dlatego ja zachęcam do samodzielnego kupowania materiałów - my tak zrobiliśmy.

A w ramach przestrzegania - równie ostrożnie radzę współpracować z Dach - Centrum z zawiłej : nie szanują klijenta, przy transakcji za ponad 20 000zł nie chcą na w-z wydać nieielkiej ilośći brakujących dachówek (więc budowa ma przestoje), bo musimy zapłacić im gotówką - a to oni źle policzyli ilość materiału i stąd są braki! Przywieźli zły kolor dachówki i zrobią wymianę "jak transport będzie w okolicy, moze w poniedziałek się uda"..

powiem wam kupujemy materiały w wielu miejscach i jest to jedyne w którym tak zostaliśmy potraktowani!

My też materiały kupujemy sami. Nie trzymamy sie jednego składu, ale za każdym razem obdzwaniamy różne i nietstey róznice są ogromne. Jeden skład co jedno ma tanie, inne drogie. Taki rynek, że trzeba zarobic.

Co do dahcówki to my raczej zdecydujemy sie na współpracę z Podwyszyńskim. Ceny mają bardzo podobne do Dach Centrum. Kuzyn brał w Podwyszyńskim i było zero problemu. Dwie palety przyszły ubite i zaraz przywieźli nowe, a tamte zostawili mu na gruz pod podjazd. :-)

Witam, mam pytanie, ile czekaliście na podłączenie prądu do działki? My w umowie mamy określone do 15 grudnia (od teraz). Jak to wygląda w rzeczywistości, czy można w jakiś sposób próbować przyspieszyć. Kazali nam dzwonić za miesiąc i dowiadywać się czy przetarg jest już rozstrzygnięty.

Witam, mam pytanie, ile czekaliście na podłączenie prądu do działki? My w umowie mamy określone do 15 grudnia (od teraz). Jak to wygląda w rzeczywistości, czy można w jakiś sposób próbować przyspieszyć. Kazali nam dzwonić za miesiąc i dowiadywać się czy przetarg jest już rozstrzygnięty.

Oj u nas to trwało około 6 miesiecy. Niestety nie dało się tego przyspieszyć. Wszysko zależy od przetargu.

Jeżeli chcesz podpiąć prąd budowlany i masz skąd to trwa to znacznie krócej. :)

Oddam gruz (cegly i beton) okolo 5-6 ton z rozbiorki.

trzeba go zabrac z dzialki za jeden usmiech:)

Kontakt 601-447-592

Krakow.

Do wtorku sa tez kwatery starych okien z szybami.

Okolo 30 szt.

Drewno z wiezby dachowej bedzie do oddania w lipcu oraz stara blacha .

Drewno do spalenia w piecu a blacha hmmmmm jak kto chce:)

Kontakt j.w.

Witam!

Nasza budowa postępuje i teraz zastanawiamy się nad wyborem okien. Podzielicie się opiniami n.t. okien z firmy Dako - Elegant na profilu Veka z zewnątrz brąz (najprawdopodobniej tabasco teak), z wewnątrz biały? Dostaliśmy wycenę z Niepołomic, nie wiem czy w Krakowie na ul. Zabłocie mogą mieć je taniej? Czy z Oknoplusa lub OknoPlastu podobne są dużo droższe? (uderzymy tam w późniejszym czasie).

Z góry dzięki za wszelkie uwagi i opinie.

Jeszcze jedno - gdzie dostanę najtaniej okna dachowe Fakro - np. FTS-V U2?

Mam do oddania ziemię z wykopów (około 12-15 samochodów) w okolicach Kostrza (koło Tyńca). Załaduję ziemię gratis, mam umówione wywrotki przywożące żwir na wtorek/środę, mogą wywozić od razu ziemię (będzie taniej). Za wywózkę płaci odbierający.

Kontakt: tel. 501-717-999 tub forum

Witam!

Nasza budowa postępuje i teraz zastanawiamy się nad wyborem okien. Podzielicie się opiniami n.t. okien z firmy Dako - Elegant na profilu Veka z zewnątrz brąz (najprawdopodobniej tabasco teak), z wewnątrz biały? Dostaliśmy wycenę z Niepołomic, nie wiem czy w Krakowie na ul. Zabłocie mogą mieć je taniej? Czy z Oknoplusa lub OknoPlastu podobne są dużo droższe? (uderzymy tam w późniejszym czasie).

Z góry dzięki za wszelkie uwagi i opinie.

Jeszcze jedno - gdzie dostanę najtaniej okna dachowe Fakro - np. V10?

U mnie Oknoplus - które polecam. Będąc na kupnie robiłem wyceny w kilku firmach (oknoplast,pagen, Jezierski) i najlepsze warunki/najładniejsze okna zaoferował mi właśnie Oknoplus.

A dachowe zdecydowanie tutaj: http://www.oknadachowe.net/sklep,0,1,0,okna-dachowe,0,0.html . Sklep na Malborskiej.

U mnie Oknoplus - które polecam. Będąc na kupnie robiłem wyceny w kilku firmach (oknoplast,pagen, Jezierski) i najlepsze warunki/najładniejsze okna zaoferował mi właśnie Oknoplus.

U mnie podobnie dopłata w Oknoplusie za trzyszybowy pakiet wyszła najtaniej. Okna zamówiłem w KRK na Klimeckiego.

Dostałem 40 lub 45% rabatu (dokładnie nie pamiętam, musiałbym zerknąć do papierów). Żadna z firm za trzyszybowy pakiet nie policzyła

tak dobrej ceny.

Mam do oddania ziemię z wykopów (około 12-15 samochodów) w okolicach Kostrza (koło Tyńca). Załaduję ziemię gratis, mam umówione wywrotki przywożące żwir na wtorek/środę, mogą wywozić od razu ziemię (będzie taniej). Za wywózkę płaci odbierający.

Kontakt: tel. 501-717-999 tub forum

Hej ja buduję w Kryspinowie napisz dokładnie kiedy czy we wtorek czy w środe może byśmy wzieli ile to będzie ton .