Konieczki 07.07.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 ale co ma aparat termowizyjny do geometrii budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewiorakraków 07.07.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam wszystkich serdecznie i proszę o zdanie na tematy : czy 63,000 za robociznę to cena ok. za stan surowy otwarty - dom 200 m z garażem dwustanowiskowym i dość skomplikowany dach o pow. ok. 300 m (http://www.dobredomy.pl/projekt/elektra)czy ktoś zna ekipę, słyszał lub budował z Panem Józefem Domagałą ? - mnie wydaje się ok, ale może coś więcej na ten temat ? dziękuję i pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwent 07.07.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Cześć Nie wiem czy na pewno w dobrym wątku, jeśli nie wybaczcie. Napiszcie mi proszę orientacyjne koszty m2 położenia glazury i terakoty (flizy) w łazience w Krakowie. Łazienka 4,07m2 - podłoga, ściany ok 12m2, płytki na obudowie wanny i trzy półki. Obudowę wanny i półki zrobię sam. Chodzi mi wyłącznie o flizowanie. Z jakimi kosztami mam się liczyć jeśli chodzi o robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 07.07.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam wszystkich serdecznie i proszę o zdanie na tematy : czy 63,000 za robociznę to cena ok. za stan surowy otwarty - dom 200 m z garażem dwustanowiskowym i dość skomplikowany dach o pow. ok. 300 m (http://www.dobredomy.pl/projekt/elektra) czy ktoś zna ekipę, słyszał lub budował z Panem Józefem Domagałą ? - mnie wydaje się ok, ale może coś więcej na ten temat ? dziękuję i pozdrawiam ciepło nie znam tych ludzi, ale cena wydaje się byc całkiem całkiem.. Tylko spisz umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.07.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 ja się Pinbem nie przejmuje -bardziej mi chodzi o to czy przyznawac się i nanosic zmiany na projekt co za tym idzie swiadectwo energetyczne wylicza wg tego jak jest czy zostwic jak w projekcie.. No to jak już uważasz - wg mnie szkoda zachodu i całej tej papierologii oraz użerania się z urzędasami - dla tych kilku centymetrów ... Buduję drewutnię - wiesz doskonale - samo zgłoszenie budowy budynku w PiNB u nas w starostwie - oprócz złożenia kompletu dokumentów ciągali mnie jeszcze tam dwa razy celem złożenia wyjaśnień - normalna paranoja ... a tak apropo ostatnio slyszalem od kolegi ktory zaczyna się budowac że kilku kierownikow budowy z ktorymi rozmawial twierdzilo ze pinb teraz robi kontrole budynkow z nowym sprzetem - aparaty termowizyjne kupili Ciekawe po co inspektorom kamera termowizyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.07.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam wszystkich serdecznie i proszę o zdanie na tematy : czy 63,000 za robociznę to cena ok. za stan surowy otwarty - dom 200 m z garażem dwustanowiskowym i dość skomplikowany dach o pow. ok. 300 m (http://www.dobredomy.pl/projekt/elektra) czy ktoś zna ekipę, słyszał lub budował z Panem Józefem Domagałą ? - mnie wydaje się ok, ale może coś więcej na ten temat ? dziękuję i pozdrawiam ciepło sorry co jest skomplikowanego w twoim dachu? cena powiedzmy ok ja za swój rok temu zaplacilem 52 tys dla porownania : http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-cytrynkach/m44d83ac1c975b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.07.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 No to jak już uważasz - wg mnie szkoda zachodu i całej tej papierologii oraz użerania się z urzędasami - dla tych kilku centymetrów ... Cm bym sie nie przejmowal chodzi o zmiane technologi 38 pustak i 8 styropian w stosunku do 44 tylko pustak Buduję drewutnię - wiesz doskonale - samo zgłoszenie budowy budynku w PiNB u nas w starostwie - oprócz złożenia kompletu dokumentów ciągali mnie jeszcze tam dwa razy celem złożenia wyjaśnień - normalna paranoja ... dlatego zastanawiam sie nad sensem zgłaszania:) - ale jak to mowia nie wiadomo kto będzie twoim sąsiadem .. Ciekawe po co inspektorom kamera termowizyjna Nie wiem - takie info otrzymalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.07.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Mysle nad czyms takim http://www.altany.info.pl/galeria/drew_mrocz2_PICT1416d.jpg wg internetu mam to na zgłoszenie zgłosić... pewnie beda chcieli jakis projekt ehhhhhhh znow kasa:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.07.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Mysle nad czyms takim (...) wg internetu mam to na zgłoszenie zgłosić... pewnie beda chcieli jakis projekt ehhhhhhh znow kasa:/ Dokładnie - tylko obiekty małej architektury ogrodowej nie podlegaja zgłoszeniom budowy - wszystkie inne natomiast takie jak altany , wiaty , budynki gospodarcze czy drewutnie - wymagaja złożenia w Nadzorze Budowlanym odpowiedniego zgłoszenia budowy budynku nie wymagającego PnB. Oprócz zgłoszenia trzeba również dołączyć komplet innych dokumentów wymaganych do zgłoszenia - ale nie bój nic - znam już temat doskonale - służę pomocą jak będziesz składał wniosek do Nadzoru PS. Generalnie powinieneś wszystko załatwić bez wydania złotówki - projekt altany , czy budynku gospodarczego nie jest wymagany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 08.07.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 A co z ziemiankami?? Je też biurokraci chcą ewidencjonowac?? http://img274.imageshack.us/img274/9936/10004567iz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.07.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 A co z ziemiankami?? Je też biurokraci chcą ewidencjonowac?? http://img274.imageshack.us/img274/9936/10004567iz.jpg ) w tym kraju nic nie wiadomo ... tez myslalem o ziemiance - jednak koszty dużo większe niż wiata drewniana a działkę mam 20 arów wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.07.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Dokładnie - tylko obiekty małej architektury ogrodowej nie podlegaja zgłoszeniom budowy - wszystkie inne natomiast takie jak altany , wiaty , budynki gospodarcze czy drewutnie - wymagaja złożenia w Nadzorze Budowlanym odpowiedniego zgłoszenia budowy budynku nie wymagającego PnB. Oprócz zgłoszenia trzeba również dołączyć komplet innych dokumentów wymaganych do zgłoszenia - ale nie bój nic - znam już temat doskonale - służę pomocą jak będziesz składał wniosek do Nadzoru PS. Generalnie powinieneś wszystko załatwić bez wydania złotówki - projekt altany , czy budynku gospodarczego nie jest wymagany . u nas tzn w Krakowie zgłoszenia dokonywałem w architekturze nie w pinbie:/ musze tam podjechac ehhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.07.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Zgłoszenia budowy budynku nie wymagającego PnB dokonujesz w Nadzorze Budowlanym - no w sumie u nas w Powiecie to trudno stwierdzić - jest to ten sam budynek - tylko inne piętro na al Słowackiego - tzn - dokładnie odbywa się to w sposób następujący - zgłoszenie składa się na dziennik podawczy - ale przed złożeniem udajesz sie bodajże na IV pietro do Nadzoru celem sprawdzenia kompletu i poprawności wszystkich dokumentów - urzędnik tam pracujący wszystko Ci sprawdza i jak jest o'kay idziesz na dół na dziennik podawczy i nadajesz pisma odbierając potwierdzenie dokonania zgłoszenia. Oczywiście potem te dokumenty wędrują do wydziału architektury i są opiniowane i sprawdzane / mnie 2 razy tam wołali celem wyjaśnień i uzupełnień / - jak jest wszystko dobrze wówczas nie kontaktują się z Toba i po miesiącu możesz budować legalnie. Ewentualnie możesz po tym miesiącu sie tam udać i odebrać zezwolenie na piśmie - ale kostet to około 2 dych i nie jest wymagane - najważniejsze jest potwierdzenie dokonania zgłoszenia z datą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.07.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 u nas tzn w Krakowie zgłoszenia dokonywałem w architekturze nie w pinbie:/ musze tam podjechac ehhhhh - u nas też - ja również jestem powiat Kraków - czyli i Starostwo i PiNB jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 08.07.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Cześć Nie wiem czy na pewno w dobrym wątku, jeśli nie wybaczcie. Napiszcie mi proszę orientacyjne koszty m2 położenia glazury i terakoty (flizy) w łazience w Krakowie. Łazienka 4,07m2 - podłoga, ściany ok 12m2, płytki na obudowie wanny i trzy półki. Obudowę wanny i półki zrobię sam. Chodzi mi wyłącznie o flizowanie. Z jakimi kosztami mam się liczyć jeśli chodzi o robociznę. Witaj Nasz fachowiec powiedział 35 za m2 układania płytek pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1 08.07.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam Mam problem z schodami i muszę je przerobić (wylane 13 zamiast 12) czy znacie kogoś w Krakowie lub okolicach kto sie tym zajmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.07.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam Mam problem z schodami i muszę je przerobić (wylane 13 zamiast 12) czy znacie kogoś w Krakowie lub okolicach kto sie tym zajmuje? a to cos takiego da się zrobic? nie iwem czy nie taniej wyjdzie je wyciąć i zrobic drewniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 08.07.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam, Czy koś robił sobie drzwi zewnęrzne na wymiar?Chętnie skorzystam z poleconego stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 08.07.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam, Czy koś robił sobie drzwi zewnęrzne na wymiar? Chętnie skorzystam z poleconego stolarza. Ja robiłem tutaj: http://www.molinscy.krakow.pl/ Na razie wszystko OK, ale mam ich drzwi dopiero kilka miesięcy, więc to nie jest reprezentatywny okres. Zobaczymy jak będzie po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwent 08.07.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 dziękuję Ka&Ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts