out 21.08.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam, Nie zostalo komu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 21.08.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam, Nie zostało komuś z okolic Krakowa czasem siatki budowalnej lub leśnej różnie ją nazywają? Może być urzywana. Potrzebuje ok 25m.Proszę o kontak tu lub na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzoza81 21.08.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Niedawno natrafiłem na to forum i jestem mile zaskoczony! Przyszłej wiosny planuję budowe domku jednorodzinnego z poddaszem. Dom ma stanąć w okolicach Słomnik. Szukam jakiejś taniej ekipy budowlanej z okolic. Nie zależy mi na żadnej fakturze. Szukam rąk do pracy. z chęcią sam pomogę, żeby sprawniej i szybciej poszło. Materiały kupuje sam. Jeśli znacie jakiś fachowców, dajcie namiary. Z góry dzięki. P.S. Mam do sprzedania działkę rolno-budowlaną w Przemęczanach ( powiat proszowicki)1,5 hektara. Działka uzbrojona z numerem domu. Tanio!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BL75 21.08.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Dzięki za wyjaśnienie pablitoo. Trudno, żeby było inaczej skoro byłem wtedy na etapie wymiany gruntu... Ale na szczęście w końcu przeszedłem do następnego etapu i póki co pytań zadawać nie zamierzam, bo mi znowu napiszesz Ty lub ktoś inny, że nie jesteście z okolic Kryspinowa... Przy okazji pozdrawiam wszystkich budujących, dopiero jak sami zaczęliśmy to możemy mieć pojęcie... Wszystkiego trzeba pilnować, nawet ekipy, bo jak nie to koszty rosną, nawet sobie nie wyobrażałem, że bez przypilnowania doświadczona ekipa (bądź co bądź kilkadziesiąt domów mają na koncie) potrafi spie... najprostsze wydawałoby się sprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 22.08.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Dzięki za wyjaśnienie pablitoo. Trudno, żeby było inaczej skoro byłem wtedy na etapie wymiany gruntu... Ale na szczęście w końcu przeszedłem do następnego etapu i póki co pytań zadawać nie zamierzam, bo mi znowu napiszesz Ty lub ktoś inny, że nie jesteście z okolic Kryspinowa... (...) Nie obrażaj się czasem - czasami jest tak że na odpowiedź bądź rady czy doświadczenia innych trzeba poczekać dłużej - nie zawsze o razu otrzymasz interesującą Cię odpowiedź . Nie denerwuj się i nie frustruj że nikt Ci nie odpowiada - i przede wszystkim nie dyskredytuj naszej grupy - na pewno jeszcze nie raz Ci ona pomoże jak i Ty pomożesz jej A skoro sam doszedłeś do rozwiązania Twojego problemu - to tylko się cieszyć i pozazdrościć - możesz teraz Ty spokojnie dzielić się doświadczeniem i wiedzą z innymi Ps. Nie jestem z okolic Kryspinowa - ale znowu nie tak daleko mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan r 22.08.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Przypominam ,mam do sprzedania 200szt. stempli dł.2.80,kantówki 150szt. dł.3-5m,pustaki szalunkowe techbud 100szt i deski 32 ale jeszcze nie oczyszczone.Odbiór Bronowice Wielkie. Ewentualny kontakt przez email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 22.08.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 . Nie zależy mi na żadnej fakturze. Szukam rąk do pracy. z chęcią sam pomogę, żeby sprawniej i szybciej poszło. Pamiętaj, żeby nikogo nie zatrudniać "na czarno"! Pomijając już kwestie etyczno-moralne gdyby komukolwiek z pracujących przydarzyl się na Twojej budowie wypadek, to będziesz mieć bardzo duże nieprzyjemności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BL75 22.08.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Potrzebuję Waszej porady odnośnie fundamentów. Mianowicie chodzi o to, że ekipa i kierownik budowy powiedzieli, że wystarczy je porządnie przykryć czarną folią i wtedy nie trzeba polewać... Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 22.08.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Można przykryć folią - ograniczy to odparowanie wody i wysychanie betonu - choć ja osobiście polewałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 22.08.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Wujor, a jak wyszły Ci koszty 1m2 ściany z pustaka szalunkowego. Według moich wyliczeń bloczki + beton to jest niecałe 100 zł/m2. Do tego dochodzi jeszcze stal, ale nie wiem ile może tam jej wejść. To też zależy czy zbroisz tylko w pionie czy też poziomo. Poza tym ciekaw jestem jak przebiegały prace przy zalewaniu. Jak długo to trwało? No i czy ogólnie jesteś zadowolony z tej technologii? Ja robiłem sciany fundamentowe z pustaków szalunkowych. W załączniku zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BL75 22.08.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Można przykryć folią - ograniczy to odparowanie wody i wysychanie betonu - choć ja osobiście polewałem . dzięki za odpowiedź, ja też, już wcześniej, postawiłem że jednak na wszelki wypadek będę polewał. A jak często polewałeś? Ktoś mi mówił, że najlepiej 3 razy dziennie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 23.08.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Skąd braliście kamień do drenażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.08.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Skąd braliście kamień do drenażu ? z lokalnego skladu budowlanego 10 m3 850 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.08.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Orientujecie sie gdzie mozna kupic kostki granitowe? Chce zrobić obrzeża z w/w.Jedyne które znalazłem okolice Zabierzowa ale cena kosmos 1 tona 400 zl:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.08.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 dzięki za odpowiedź, ja też, już wcześniej, postawiłem że jednak na wszelki wypadek będę polewał. A jak często polewałeś? Ktoś mi mówił, że najlepiej 3 razy dziennie ... Przecież to tylko fundamenty - polewalem jak byłem na działce - raz , czasami dwa razy dziennie ... Natomiast jak wylałem chudziak , czy też strop - no to już co innego - duża powierzchnia parowania i niebezpieczeństwo skurczu i pękania betonu - lałem chudziak i strop latem 2006 roku jak były temperatury ponad 25 stopni - wówczas lałem wodę co 2-3 godziny - nie dopuszczałem żeby woda odparowała całkowicie z powierzchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.08.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Orientujecie sie gdzie mozna kupic kostki granitowe? Chce zrobić obrzeża z w/w. Jedyne które znalazłem okolice Zabierzowa ale cena kosmos 1 tona 400 zl:/ A ile metrów z tej tony ułożysz obrzeża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystyna M 24.08.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Ja szukam ziemi do wyrównania działki, buduję na północy Krakowa (Bibice). Chętnie skorzystam z kontaktów do "transportowców", w celu ewentualnego uzgodnienia dowozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystyna M 24.08.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 witam gorąco mam do oddania za opłacenie sobie transportu ok 10 ciężarówek ziemi - lokalizacja wola duchacka, podgórze mam namiary do kilku "transportowców", chyba, że ktoś chce sam sobie szukać. Wykopki będą w przyszłym tygodniu. Ja szukam ziemi do wyrównania działki, ale buduję na północy Krakowa (Bibice). Chętnie skorzystam z kontaktów do "transportowców", w celu ewentualnego uzgodnienia dowozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.08.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 A ile metrów z tej tony ułożysz obrzeża ? z tego co czytalem to 40-45 metrów wyliczenia sa takie : Kostka 8/11-----4,5m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 25.08.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 wg mnie głupie oszczędzanie - pablitoo tak jak pisal - byl drogi styrodur Teraz 5 cm styrodur kosztuje 380 zł /m3 tak ze drodzy Panstwo - nie oszczędzajcie na tym na czym się nie powinno Też sie z Tobą zgodzę i na calej wysokości 3m mam 10cm styroduru, ale jak ktoś by chciał oszczędzić to można. W moim biurze są instalatorzy i oni mi mówią że poniżej strefy przemarzania nie ma sensu więcej tak tylko podpowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts