PanPaniSmith 25.08.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ja szukam ziemi do wyrównania działki, ale buduję na północy Krakowa (Bibice). Chętnie skorzystam z kontaktów do "transportowców", w celu ewentualnego uzgodnienia dowozu. połowa ziemi (5 wywrotek) już oddane, ale jeśli chce pani pozostałe to proszę o jakiś telefon na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka8 25.08.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Czy ktoś wynajmował szalunki stropowe?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 26.08.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, mam do sprzedania pozostałe po budowie 3 palety pustaków leier 30 i ok 200 szt stempli, rozdzielnice elektryczna (DZIERŻONIÓW - FARO) z 4 gniazdami 230V, i gniazda 3 fazowe dwa 32 A i jedno 16 A z kompletem zabezpieczeń, może słuzyc jako sam rozdzielacz do przewodu (przedłuzacza) lub moze stac w zabudowanej skrzynce na stałe która w komplecie tez chce sprzedać, jesli jest ktoś zainteresowany to przosze o informacje na emaila [email protected] (sprzedam tanio). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwent 26.08.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam Szukam takich taśm do GK:1. MID-FLEX http://www.solidbud.pl/index.php?id=122. TUFF-TAPE http://www.solidbud.pl/index.php?id=4 wiecie może gdzie to w Krakowie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 26.08.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witajcie, mam do sprzedania skrzynkę elektryczną do prądu budowlanego (taka, którą wkopuje się w ziemię).Wraz ze skrzynką ok.10-15 m bardzo, bardzo grubego kabla, w peszlu (kiedyś łączył stację trafo ze skrzynką). Jeśli będzie potrzeba, zdobędę szczegółowe parametry tego kabla. Wszystko było używane na mojej budowie i bez problemu może być zastosowane na innej:)Niech komuś innemu prąd przyniesie:) Kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponuryrzeznik 26.08.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Czas leci i wykopki coraz bliżej, więc pozowlę sobie na delikatny spamik ODDAM ZIEMIĘ !!! Termin: ok. 6-9 września. Lokalizacja: Kraków-Bieżanów (południe Krakowa, Wieliczka). Ilość: ok. 300 kubików. Gwarantuję załadunek, transport zostawiam po stronie odbiorcy. Najchętniej jakby ktoś wziął całość, gdyż mam małą działkę i musi to zejść na bieżąco. Proszę pisać na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 27.08.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witajcie, Ocieplał ktoś z was poddasze ostatnio? Jak sie ceny kształtują ? Ile mniej więcej trzeba miec pieniędzy na ocieplenie wełną + płyty GK (dom średniej wielkosci zatem i poddasze pewnie średnie )? Powierzchnia do ocieplenia to według moich przemierzeń około 130 m. A jak to bylo u was? Może macie jakies namiary na solidne ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 27.08.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Szukam sprawdzonej ekipy do ocieplania domu - chce zrobic poprawki po ostatniej ekipie i położyć tynk Na jakiej głębokości kładliście rury odprowadzające wodę z rynien?ja w 2 rogach mam płytko max 30 cm i strasza mnie ze jest to zle bo będize w zimie zamarzać woda:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.08.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Na jakiej głębokości kładliście rury odprowadzające wodę z rynien? ja w 2 rogach mam płytko max 30 cm i strasza mnie ze jest to zle bo będize w zimie zamarzać woda:/ Zdecydowanie z płytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 27.08.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Zdecydowanie z płytko. Wg mnie zadziala rownie dobrze (albo inaczej mowiac - rownie zle) jak same rynny w zimie. Jesli nie mozesz przez to spac to najlepiej pewnie oblozyc jakas izolacja (resztki po budowie jakiegos styroduru czy cus). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rapik 28.08.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam serdecznie, Ja już a może dopiero kończę moje dzieło... Jestem na etapie ocieplenia domu, instalacje w domu zrobione, tynki wylewki, i docieplone poddasze... Niestety kaska się kończy z kredytu Mam taką małą prośbę czy ktoś może mi zasugerować dobór kolektorów słonecznych? chciałbym dobrać taki zestaw żeby w przyszłości podgrzewał wodę w basenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tekla22 29.08.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 no niestety ciężko nam się zgodzić z dobrą opinią o "Pan Nowak - tel. 600 488 082 jest z Olkusza ale robi też w Krakowie." Największe niedociągnięcia przedstawiamy w formie zdjęć: http://img824.imageshack.us/img824/5885/img7414j.jpg http://img696.imageshack.us/img696/7656/img7409f.jpg Wiadomo jest sezon, tynki były robione na początku sierpnia, w starym bloku, ściany krzywe poszło 2,5 tony materiału na 140m, cena jaką ustaliliśmy miesiąc wcześniej 14zł za m nagle była za niska, uzgodniliśmy po negocjacjach (chcieli 3000 - tyle że wcześniej Pan Nowak nie widział mieszkania i się tym tłumaczył że cena musi być wyższa, że ściany są krzywe i jest dużo narożników) 2600 zł ale miało być wszystko proste, pięknie wyglądało ale rozczarowanie wyszło gdy fliziarz zaczął kłaść płytki oraz przy zabudowie GK w przedpokoju uważamy że jak za takie pieniądze to po prostu odwalili fuszerkę, rozumiemy że problem był z uzyskaniem kątów 90 ale żeby ściany były aż tak krzywe (łódki i uciekające narożniki) to trzeba nazwać to partactwem Najgorsze jest to że teraz fliziarz chce za prostowanie ścian a pewnie stolarz za przycinanie, docinanieJuż nie chodzi o to że wzięli tyle kasy (bo tą kwotę zaakceptowaliśmy) tylko jak wykonali swoją pracę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 30.08.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witajcie, Ocieplał ktoś z was poddasze ostatnio? Jak sie ceny kształtują ? Ile mniej więcej trzeba miec pieniędzy na ocieplenie wełną + płyty GK (dom średniej wielkosci zatem i poddasze pewnie średnie )? Powierzchnia do ocieplenia to według moich przemierzeń około 130 m. A jak to bylo u was? Może macie jakies namiary na solidne ekipy? My właśnie teraz ocieplamy poddasze. Na razie nie polecam naszej ekipy bo dopiero zaczęli więc za wcześnie na pochwały (lub wręcz przeciwnie). Nie wiem czy masz na myśli ocieplanie poddasza użytkowego czy nieużytkowego (strychu). Jeśli chodzi o poddasze użytkowe to my na wełnę i płyty Rigips daliśmy ok. 10 tys. zł (ale w to wliczona jest wełna na ocieplenie także strychu nieużytkowego). Nasze poddasze użytkowe ma 135 m2 licząc po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.08.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 czy ktos z Was niedawno oddawał dom do użytku? Protokoły odbiorów przyłaczy wod - kan, nn, gaz, c.o. dokonanych przez stosowne instytucje (MPWIK, ZE,MPEC, ZG itd.) oraz protokoły sprawdzen wewnetrznych instalacji: gazu /wany 1 rok/, nn, wod - kan i c.o.dokonanych przez osoby posiadajace odpowiednie uprawnienia - orginały Mam protokoły odbiorów, mam protokół szczelnosci instalacji wewnętrznej gazu , pomiary kabli - ale za cholere nie rozumiem protokołu szczelnosci wod- kan i co - kto ma mi to wystawic wykonawca? czy wystarczy oswiadczenie kierbuda? Nie wiem czy Jacek Aqua posiada uprawnienia - wpis do izby etc - nie sądze:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponuryrzeznik 30.08.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Hej,redpradnik, bienieczek - doszło do Was PW ? Bo pisałem kilka dni temu i wisi mi jako "nieodczytane".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 30.08.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 My właśnie teraz ocieplamy poddasze. Na razie nie polecam naszej ekipy bo dopiero zaczęli więc za wcześnie na pochwały (lub wręcz przeciwnie). Nie wiem czy masz na myśli ocieplanie poddasza użytkowego czy nieużytkowego (strychu). Jeśli chodzi o poddasze użytkowe to my na wełnę i płyty Rigips daliśmy ok. 10 tys. zł (ale w to wliczona jest wełna na ocieplenie także strychu nieużytkowego). Nasze poddasze użytkowe ma 135 m2 licząc po podłodze. Oczywiście użytkowe poddasz. U mnie coś koło 130 m2 do ocieplenia według wstenych pomiarów. A jak wykonawcy liczą pracę? Ile za m2 i co wliczają w zakres swoich prac? Montaz schodów na strych? Podloga z płyt OSB na na strychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.08.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Hej, redpradnik, bienieczek - doszło do Was PW ? Bo pisałem kilka dni temu i wisi mi jako "nieodczytane".... tak doszlo odpisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 30.08.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 czy ktos z Was niedawno oddawał dom do użytku? Protokoły odbiorów przyłaczy wod - kan, nn, gaz, c.o. dokonanych przez stosowne instytucje (MPWIK, ZE, MPEC, ZG itd.) oraz protokoły sprawdzen wewnetrznych instalacji: gazu /wany 1 rok/, nn, wod - kan i c.o. dokonanych przez osoby posiadajace odpowiednie uprawnienia - orginały Mam protokoły odbiorów, mam protokół szczelnosci instalacji wewnętrznej gazu , pomiary kabli - ale za cholere nie rozumiem protokołu szczelnosci wod- kan i co - kto ma mi to wystawic wykonawca? czy wystarczy oswiadczenie kierbuda? Nie wiem czy Jacek Aqua posiada uprawnienia - wpis do izby etc - nie sądze:/ Nie miałem żadnego protokołu szczelności wod-kan i co. Protokół szczelności wewnętrznej instalacji gazowej i może chodzi o oczyszczalnie ścieków czy szambo? Miałem protokół od gościa co mi robił oczyszczalnie ścieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 30.08.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Oczywiście użytkowe poddasz. U mnie coś koło 130 m2 do ocieplenia według wstenych pomiarów. A jak wykonawcy liczą pracę? Ile za m2 i co wliczają w zakres swoich prac? Montaz schodów na strych? Podloga z płyt OSB na na strychu? Jak dobrze pamiętam to ocieplenie wraz z montażem płyt kartongips to koszt ok. 40-50zł/m2 sama robocizna. wchodzi w to ocieplenie wełną, montaż profili i płyt kartonowo gipsowych wraz z gispowanie połączeń potem zostaje już tylko malowanie. Podłoga na strychu to inna bajka i cena, tak samo montaż schodów. Kwestia dogadanie montaż schodów to z 200zł a podłoga z 1000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 30.08.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 czy ktos z Was niedawno oddawał dom do użytku? Protokoły odbiorów przyłaczy wod - kan, nn, gaz, c.o. dokonanych przez stosowne instytucje (MPWIK, ZE, MPEC, ZG itd.) oraz protokoły sprawdzen wewnetrznych instalacji: gazu /wany 1 rok/, nn, wod - kan i c.o. dokonanych przez osoby posiadajace odpowiednie uprawnienia - orginały Mam protokoły odbiorów, mam protokół szczelnosci instalacji wewnętrznej gazu , pomiary kabli - ale za cholere nie rozumiem protokołu szczelnosci wod- kan i co - kto ma mi to wystawic wykonawca? czy wystarczy oswiadczenie kierbuda? Nie wiem czy Jacek Aqua posiada uprawnienia - wpis do izby etc - nie sądze:/ Hej, Tu masz druk zgloszenia zakonczenia budowy: http://www.pinb.powiat.krakow.pl/dane/04/ZoZBn.pdf Jak widzisz w liscie zalacznikow, jesli chodzi o instal. wewn to potrzeba: kominiarza, kan (albo certyfikat szamba albo certyfikat POS albo pewnie cos z przylaczem kanalizacji wew do kanalizacji), prad i gaz. Jesli chodzi o wode to trzeba miec papier na przylacze. Ale to jest powiat krakowski, a nie Krakow - jesli budujesz w dminsitracyjnych granicach Krk to moze byc cos inaczej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts