bogusz_g 03.10.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 krk woman - jeśli nadal szukasz rzeczoznawcy proszę o kontakt na PW, mogę kogoś polecić ale nie mam zgody na podawanie danych na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 04.10.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 szukam kozy na ogrzewanie budowy. Jeśli ktoś ma do odsprzedania - poproszę info na pw Witam mam kozę i z chęcią się jej pozbędę - niestety nie mogę wysłać PW (i nie wiem dlaczego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.10.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam tak ak Smitka chętnie odkupie koze do grzania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaktokto 04.10.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 witam macie jakies namiary na tani tluczen / gruz / kamien do obsypania przed i wkoło już gotowego domu? potrzebne az 30m3 (nie ton, tylko m3). na skladach spiewaja ponad 40zl za tone (przy okazji pytanie - ile wazy m3 kamienia ). z transportem do gminy Michalowice lub bez transportu. dzieki wielkie za jakiekolwiek info bo jak na razie wychodzi ze za wydawaloby sie "glupie" utwardzenie podjazdu zaplace z robocizna jakies 4-5tys... pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C-u-b-e 04.10.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 witam macie jakies namiary na tani tluczen / gruz / kamien do obsypania przed i wkoło już gotowego domu? potrzebne az 30m3 (nie ton, tylko m3). na skladach spiewaja ponad 40zl za tone (przy okazji pytanie - ile wazy m3 kamienia ). z transportem do gminy Michalowice lub bez transportu. dzieki wielkie za jakiekolwiek info bo jak na razie wychodzi ze za wydawaloby sie "glupie" utwardzenie podjazdu zaplace z robocizna jakies 4-5tys... pozdrawiam Tomek W tym tygodniu będę załatwiał odsiewkę z podkładów PKP (okolice Bonarki). Podobno nadaje się na utwardzenie drogi. Koszt za tonę niewielki, ale trzeba zorganizować transport, najlepiej dużą wywrotkę (12t). Ja potrzebuję odsiewki na działkę w Masłomiącej, więc właściwie po sąsiedzku. Jakbyś miał możliwość załatwienia taniej wywrotki, to możemy połączyć siły. Jak coś pisz na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 05.10.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam serdecznie Mam do sprzedania kozę, którą ogrzewaliśmy przez jeden sezon dom. Jest to piecyk wykonany przez mojego męża - solidna robota, naprawdę piecyk sprawdzał się w 100 %. Mogę wysłać fotki na maila. Koza do zabrania w okolicach Kocmyrzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgal1 05.10.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Poradźcie, czy kłaść teraz puc na ocieplenie czy wstrzymać się do wiosny. Majster radzi się wstrzymać bo za zimne noce mamy. Nie wiem co robić bo bardzo chciałam skończyć ten etap w tym roku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 05.10.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Cześć,Ktoś ma sprawdzoną fimę - potrzebuje postawisz szybko blaszaka w Michałowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 05.10.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam, mam do sprzedania pozostałe po budowie 3 palety pustaków leier 30 i ok 200 szt stempli, rozdzielnice elektryczna (DZIERŻONIÓW - FARO) z 4 gniazdami 230V, i gniazda 3 fazowe dwa 32 A i jedno 16 A z kompletem zabezpieczeń, może słuzyc jako sam rozdzielacz do przewodu (przedłuzacza) lub moze stac w zabudowanej skrzynce na stałe która w komplecie tez chce sprzedać, jesli jest ktoś zainteresowany to przosze o informacje na emaila [email protected] (sprzedam tanio). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 05.10.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witajcie, rozliczam się z ekipą od elewacji i policzyli mi dodatkowo za "obrabianie" drzwiczek w elewacji (chodzi o drzwiczki do skrzynek np. z wodą czy gniazdkiem elektrycznym). Czy Wy płaciliście za to dodatkowo? Ponadto, w powierzchnię elewacji wliczają wszystkie otwory (okna, drzwi i podwójna brama garażowa). Czy Wam też za to liczyli? Będę wdzięczna za info bo tego nie uzgadniałam z ekipą zawczasu i teraz nie wiem co jest ogólnie przyjęte na rynku. Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 05.10.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witajcie, rozliczam się z ekipą od elewacji i policzyli mi dodatkowo za "obrabianie" drzwiczek w elewacji (chodzi o drzwiczki do skrzynek np. z wodą czy gniazdkiem elektrycznym). Czy Wy płaciliście za to dodatkowo? Ponadto, w powierzchnię elewacji wliczają wszystkie otwory (okna, drzwi i podwójna brama garażowa). Czy Wam też za to liczyli? Będę wdzięczna za info bo tego nie uzgadniałam z ekipą zawczasu i teraz nie wiem co jest ogólnie przyjęte na rynku. Z góry wielkie dzięki! Sa w przepisach jakies wytyczne dotyczące wlasnie wliczania otworów drzwiowych i okiennych - nie potrafie wskazac jakie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 06.10.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Witajcie, rozliczam się z ekipą od elewacji i policzyli mi dodatkowo za "obrabianie" drzwiczek w elewacji (chodzi o drzwiczki do skrzynek np. z wodą czy gniazdkiem elektrycznym). Czy Wy płaciliście za to dodatkowo? Ponadto, w powierzchnię elewacji wliczają wszystkie otwory (okna, drzwi i podwójna brama garażowa). Czy Wam też za to liczyli? Będę wdzięczna za info bo tego nie uzgadniałam z ekipą zawczasu i teraz nie wiem co jest ogólnie przyjęte na rynku. Z góry wielkie dzięki! Przyjelo sie, ze liczy sie na 2 sposoby (nie wiem czy ktorys ma uzasadnienie w przepisach): 1) wszystko jak leci, tzn. razem z powierzchnią okien, drzwi itd; 2) bez powierzchni okien,drzwi itd ale za to powierzchnie elementów przy otworach liczone sa razy 1,5 (to sie chyba nazywa ościeża ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice1 06.10.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Witam,jeśli ktos ma chętnie przyjmę ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 06.10.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 witam! pojawiam się tutaj z zaprzyjaźnionej Grupy Wrocławskiej - czy ktoś z Was montował, planuje montować, bądź słyszał coś o drzwiach z firmy PPHU Misiniec? Będę wdzięczny za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 08.10.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 [Witam po przerwie,Gdyby ktoś akurat był na kupnie grzejników łazienkowych (ENIX) to podsyłam grzecznościowo kontakt do kolegi (Dominik - 600 411 815) -> Okazje:http://tnij.org/grzejnik1http://tnij.org/grzejnik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyra3009 08.10.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 witam,czy ma ktoś może do odsprzedania drzwi zewnętrzne 100. Potrzebuję zamontować coś na zimę i czas brudnych robót w domu. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka8 10.10.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Proszę o informacje jak wygląda w PRAKTYCE nadzór kierownika budowy....tzn.ja często bywa?czy naprawde sprawdza prace wykonane( głównie na etapie stawiania ścian)?potrafi doradzić?i jak jest rozliczany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 11.10.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Wiesz u mnie to głownie ja sie zajmuje budową. Kierownik się cieczy ze nie musi wszystkiego doglądać, ale jak mam pytanie to jest wstanie przyjechac na budowe i doradzic. Co do scian... tam nie za bardzo kierownik jest potrzebny. Najwazniejsze sa zbrojenia i fundamenty. Przy scianach co najwyzej sprawdzi czy sa na miejscu i czy proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C-u-b-e 11.10.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 U mnie jest podobnie - wszystkiego doglądam sam. Na początku budowy byłem 2 razy dziennie, ale z czasem gdy nabrałem zaufania do majstrów moje wizyty zmniejszyły częstotliwość. Teraz w większości przypadków zaglądam na budowę z ciekawości, chociaż przy takich etapach jak zalewanie fundamentów czy stropu oczywiście byłem obecny.Co do kierownika budowy to mam takiego, który prowadzi kilka inwestycji w okolicy i jak przyjeżdża to zagląda na każdą z nich. W praktyce jest mniej więcej 2 razy w tygodniu i mam przekonanie, że raczej się wywiązuje z obowiązków. Można więc podpytać kogoś kto się buduje w okolicy czy ma dobrego kier-buda. Wtedy warto go wziąć.Ważna też jest oczywiście jego fachowość. Jak mam jakieś wątpliwości w kwestiach technicznych to generalnie mam 3 źródła informacji: mój master, forum muratora i kierownik budowy. To pozwala dość obiektywnie podejść do sprawy.Rozliczanie ustaliłem następujące: 500 zł na początek za wypisanie oświadczenia o podjęciu się roli kierownika budowy, potem 300 zł za ukończenie każdej kondygnacji (piwnica/parter/dach). Na koniec znów 500 zł przy odbiorze budynku. Razem to daje 1900 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faffa2 11.10.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 witam, czy ma ktoś może do odsprzedania drzwi zewnętrzne 100. Potrzebuję zamontować coś na zimę i czas brudnych robót w domu. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Będę mieć zz ok. 3-4 tyg z ościeżnicą z blachy ocynkowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts