Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

W Luskarze maja promocje na Brennera po 4.40. Ale 4,30 wg mnie jest bardzo przyzwoita cena.

Swoja droga - czy ktos z was dogadywal sie z Luskarami na przechowanie u nich materialu? Jak to wyglada cenowo? Bo zakladam, ze na wiosne jednak Porothermy skocza do 5 zl - wiec oplaciloby sie kupic zima (pytanie rozszerzalbym i na inne sklady w okolicy)

Wiecie ...ceny zmieniaja sie z dnia na dzien.

Ja w luskarze kupowalem Poro - winerberger -25 - po 4,75/szt a 11,5 - po 4,4 za szt. (faktura wystawiona 8.10) - z transportem

Dzisiaj podano mi przez tel cene - 25 po 4,50/szt a 11,5 po 6,7 /szt. (ceny zmieniaja sie jak kalejdoskopie :) - to sa ceny beztransportu

Jak ktos z was wytarguje dobra cene to niech ja poda na forum moze uda sie cos jeszcze utargowac (wiem ze w miedzy czasie byla nowa dostawa do skladu i dlatego cena mogla sie zmienic)

A co do przechowywania materialu ... watpie czy na to pojda... powierzchnia magazynowa kosztuje ..a tak to kazdy by sie chcial dogadac :)

Drodzy,

Uczestnicy tej grupy. Wielkie wydarzenie w życiu forum! Gorąco zapraszamy do lektury „Gazety z forum”. Papierowe wydanie zostało dołączone do numeru 11 „Muratora”. W gazecie publikujemy wybrane „Dzienniki budowy”, znajdziecie dużo informacji o strukturze i życiu naszej społeczności; być może także o Was! „Gazeta z forum” ma się dobrze czytać. Mamy nadzieję, że dzięki wspólnej pracy z autorami dzienników, udało nam się to osiągnąć.

A teraz prosimy, sprawdźcie nas - czytajcie gazetę o Was i dla Was.

Miłej lektury!

Redakcja

Czy ktoś miał może do czynienia z firmą Hydro Instal z Modlniczki pod Krakowem - gmina Zabierzów (http://www.mikolajski.pl/) w zakresie instalacji: wod-kan, co, gaz, drenaż opaskowy? Mam informacje, że mają sporo klientów z okolic Zabierzowa. Może akuratnie znajdzie się jakiś forumowicz, który na nich trafił (szukałem ich na małopolskiej białej/czarnej liście ale nie znalazłem).

Witam forumowiczów

Za tydzień mam zamiar rozpocząć budowę i ciągle mam dylemat skąd wziąć beton na fundamenty... Ma ktoś może jakiąś godną polecenia betoniarnię w południowych rejonach Krakowa, Mogilanach, Skawinie, Wieliczce itp...? Z góry dzięki za pomoc.

Ja korzystałem z usług betoniarni Vicat (http://www.vicat.yoyo.pl). Za m3 betonu B20 płaciliśmy 180 zł netto. Pompa (i jej operator Kazek - btw: wesoły gość) w cenie. ;) Raczej polecam.

Witam,

mam dylemat - muszę dokleić 5 cm do ocieplenia cokołu i zastanawiam się jak to zrobic tzn.szukam rozwiązania jak dodać tą warstwę ocieplenia, dołożyć folii kubełkowej (poprzednia kończy się ok. 5-15 cm niżej), a przede wszystkim uniknąć problemów z pękaniem w zimie wskutek podnoszenia gruntu.

Miał ktoś z Was podobny problem - proszę o podpowiedzi.

Witam forumowiczów

Za tydzień mam zamiar rozpocząć budowę i ciągle mam dylemat skąd wziąć beton na fundamenty... Ma ktoś może jakiąś godną polecenia betoniarnię w południowych rejonach Krakowa, Mogilanach, Skawinie, Wieliczce itp...? Z góry dzięki za pomoc.

Polecam Marbud (Maselko&Maselko;))

http://www.marbud.nazwa.pl/

bralismy od nic beton 3 razy i wszystko bylo ok

Mamy PnB !!!:D:D:D- dokłądnie po 21 dniach od momentu złożenia wniosku !!! :D:D:D

Gratulacje. Niestety w Krzeszowicach projekty z dziennika podawczego do inspektorów schodzą ponad miesiąc, lista braków do uzupełnienia wysłana po 40 dniach - ja w tym momencie jestem ponad 2 miesiące po złożeniu wniosku i nawet licząc uzupełnienie braków jako przerwę, wydaje mi się, że 500-złotowy licznik tyka tam urzędowi już od paru dni - szkoda tylko, że to przelewanie z państwowej do państwowej kieszeni.

Syf, kiła, mogiła, żenada - inaczej nie można tego określić. Na liście braków kilka pozycji ewidentnie świadczących o nieznajomości prawa albo dziwnej interpretacji MPZP (na przykład "zaleca się" zinterpretowane jako wiążące wymaganie), papiery zalegające bo osoba odpowiedzialna jest na urlopie/chorobowym, w sumie trochę szkoda gadać.

W tym tygodniu będę załatwiał odsiewkę z podkładów PKP (okolice Bonarki). Podobno nadaje się na utwardzenie drogi. Koszt za tonę niewielki, ale trzeba zorganizować transport, najlepiej dużą wywrotkę (12t). Ja potrzebuję odsiewki na działkę w Masłomiącej, więc właściwie po sąsiedzku. Jakbyś miał możliwość załatwienia taniej wywrotki, to możemy połączyć siły. Jak coś pisz na priva.

Witam

Jestem bardzo zainteresowana tą odsiewką jesli to możliwe to proszę o kontakt:yes: